Ann, I don't understand why this freaks you out so much. You didn't do it, I did. And if it doesn't bother me, why should it bother you?

 Hade världens bästa filmdag igår:

* VI (Gustaf Skarsgård är helt klart min favorit i Skarsgådsklanen. I detta ångestfyllda äckeldrama spelar han mot Anna Åström och vi som tittare får följa med in i en högst ohälsosam relation. Sjukt välskriven film med en otrolig psykisk spänning)
* Spring Breakers (Vanessa Hudgens och Selena Gomez var lång ifrån deras Disneyperiod i denna film om fyra tjejer som rånar en restaurang för att finansiera deras resa till Florida där de ska fira Spring Break. Väl där möter de en oigenkännlig James Franco som äcklig smågangster och allt spårar. Väldigt intressant karaktärsutveckling och bitvis obehaglig film. Scenklippningen var fantastisk)
* Stoker (Thriller med Mia Wasikowska i huvudrollen som India, en tjej vars pappas död leder till att en okänd farbror flyttar in tillsammans med hennes mamma [spelad av Nicole Kidman] för tröst och stöd. Något är dock underligt. Spännande film som förde tankarna lite till Carrie. Scenografin var otroligt vacker)
* A Royal Affair (Fick abstinens efter Mads Mikkelsen och gjorde en omtitt av denna danska pärla. Handlar om drottning Caroline som inleder en affär med kung Christians VII:s livläkare och hur de tillsammans ändrar Danmarks framtid. Så himla vacker)
* Secretary (Något så otroligt som en originell rom-com. Maggie Gyllenhaal [som jag i överlag har väldigt svårt för] spelar en kvinna som, när hon släpps ut från mentalsjukhus för sitt självskadebeteende får jobb som sekreterare hos en advokat [aka James Spader, Alan från Boston Legal] och de inleder en sadomasochistisk relation. Väldigt finstämd film som får mig att tänka att E. L. James måste ha fått hjälp med inspirationen till 50 Shades of Grey från denna historia)
* Sex, Lögner och Videoband - Sex, Lies and Videotapes (En otrogen make [Peter Gallagher, Buddy i American Beauty], en distanserande fru [Andie MacDowell, Groundhog Day] och hennes extroverta syster får sina liv påverkade av en främling [en ung och smal James Spader] som filmar kvinnor som berättar om sina sexliv. Sjukt bra film skriven och regisserad av Steven Soderbergh. Så bra att jag såg om den nu i morse. Åh)

 

// Lisa - He used to say, sometimes you need to do something bad to stop you from doing something worse.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0