I'm going to make you famous Lizzy

(Nu skärper vi oss här)
Vill bara lobba lite för TV3s  stora höstsatsning: Blacklist (varför de skippat "The" i en svenska tablån är ett mysterium)
 
Minns peppen jag hade när jag fick höra att allas vår James Spader, the slisk of all slisk, skulle spela skurk i en ny tv-serie. Glömde sen totalt bort denna geniala nyhet, tills reklamen började rulla på TV3 för några veckor sedan. Såg premiären förra torsdagen och är nu helt såld. Satan i gatan vad jag går igång på den här serien.
 
Handlar om Raymond "Red" Reddington, en slags konsulterande brottsling, som överlämnar sig själv till FBI med löften att hjälp dem att ta fast brottslingar han har på sin så kallade "Blacklist" (läs: Burn Book). Enda kravet han har är att han bara pratar med den nyutexaminerade profieraren Elizabeth Keen.
 
Serien i sig är inte helt banbrytande, men tilltalar mig något otroligt. Först och främst är James Sader helt genialisk på att spela sådana här roller (snela, Boston Legal lever på honom). Sen är det fyllt med löjliga/skrattretande one-liners, spänningen är olidlig à la Prison Break, det finns en stark kvinnlig huvudkaraktär, ett väldigt klyschigt/stekigt soundtrack och med en precis lagom dos amerikanskhet.
 
 
// Lisa - Of course not! I'm a criminal. Criminals are notorious liars. Everything about me is a lie.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0