Nu är det första advent och första ljuset är tänt

Ja, en helg närmare jul för det när nämligen första advent idag.
Jag har haft en väldigt trevlig helg kan jag ju säga.


I fredags var jag bara hemma, åt pepparkakor, drack julmust, spelade SSX3 och gick och la mig halv elva. Skönt!

I lördags så vaknade jag hyffsat tidigt, gick ner och spelade lite mera SSX3 och sedan runt klockan ett ringde Becka och ville gå och fota hästa. Vi gick ut och gick. Det roligaste var när det var någon som tappade en lampa från sin släpvagn till bilen och jag sprang efter i några hundra meter medans jag viftade som en galning för att dom skulle se mig, hahaha.
Sen på kvällen var det lilla julafton på Pråmen och det var jätte mysigt. Vi åt mat och gjorde en tipsrunda som alltid är lika svår för att Andreas (Den OMÖJLIGE) skriver den... Men jag vann för andra gången så jag blev as glad! :D ÄGD!
På kvällen gick jag, Anton och Becka hem till mig för att spela TV-spel. Sen sovde småtöntarna över hos mig <3

Idag (Söndag) så klev vi upp tidigt för att gå iväg till Kyrkan för det var ju adventsgudstjänst! I kyrkan träffade jag Jessica och efter det var klart så gick vi och fikade i församlingshemmet.

Ikväll är det skyltsöndag här i våran lilla by och såklart att man ska dit! :)

Jag tänker bara säga två saker till:
Rädda Kyrktaket!  
Och Håkan äger, för han blev lite sur att vi ungdomar ägde ut han på tipsrundan så vi sa att han var en dålig förlorare, på vilket han svarade såhär:
"Jag är ingen dålig förlorare, jag HATAR att förlora!"

// Lisa - Hej mitt vinterblask.

För er som inte visste det ännu

Så fyller Älsklings-snutten (a.k.a William Fichtner) år idag. Sen det faktum att han fyller 52 har faktist inget med saken att göra ^^,

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3


Snygg. Snyggare. William Fichtner.

Alone in the dark. Doing it the hard way

Äntligen var boken på engelskan utläst.
The Hard Way av Lee Child.

Den var riktigt bra, men lite för kort på slutet. Det är ju då det ska komma den smarta planen och kampen mellan det goda och det onda. Men det gick för fort, men det goda segrar alltid. Och lycka till att döda Jack Reacher (huvudpersonen, föredetta militär), han är en enda stor dödlig hjärna. Och sen det faktum att det finns 9 andra böcker om honom, betyder bara att han inte kommer vara ute ur leken på länge.

"Nobody knew where Jack Reacher was. He had left Grange Farm two hours after the backhoe had shut down, and there had been no news of him since."// Lisa - I chose left, long pants and yes to the bucket.

I'm a part of a world that I hate

Jag hatar verkligen Kemi och Fysik labb. Det är så GRYMT tråkigt.

Idag har jag haft Engelska då vi hittade på en massa rövarhistorier (Saras ägde om hennes alligator i hennes badkar) och på Fysiklabben satt jag och Malin och pratade om döden. Deperimerande, men livet är verkligen skört. En ganska lugn dag trots allt.// Lisa - If only you can watch me fall, you'd understand why i do this things.


Mahone is a cute one <3

Ja, dagens avsnitt av Prison Break ägde!
Mahone hamnde i häktet och blev nästan övergiven av teamet, men Michaels godhet tog överhand så dom räddade honom. Gretchen smällde till T-Bag och det förtjänade han, medans Wyatt var lika äcklig och ful som vanligt.

Michael: We can sit here and debate what Mahone is or is not going to do for the rest of the day, but it comes down to this: we cannot break him out of a police station.

// Lisa - You want me to sign away the one thing that makes me valuable to the team?

I never meant to be so cold...

Hela kvällen har gått åt pluggning, läsa en massa böcker och skriva en massa åsikter. Herregud, jag har inte haft någon fritid på en hel vecka, det blir bara så att jag kommer hem, äter mat, pluggar, ser på något TV program och lägger mig. Hinner inte ens sitta vid datorn, och det är lite tragiskt. Dock att det är Prison Break snart <3

Dagens låt:
Crossfade - Cold

// Lisa - What I really meant to say is I'm sorry for the way I am

I'm still alive, barely...

Ge mig ett kravlöst lov, 5 liter is-kaffe och William Fichtner <3
Det stavas lycka.


I don't believe in Heaven. I believe in Pain. I believe in Fear. I believe in Death

Då har annu en helg förflutigt
Jag har haft jätte skoj. I fredags kom Jessica hem till mig och vi kollade lite på Idol och sen såg vi en film som heter Déjà Vu. Den var ganska bra, men inte så mycket mer.Igår (lördag) så snickrade Byggare-Jessica och Byggare-Lisa ihop en garderob. Jag är så glad att jag äntligen har fått en ny garderob, det var i sista sekunden kan jag säga. Min gamla garderob höll på att sprängas av alla kläder. Sen på kvällen for Jag, Jessica, Andreas, Rebecka, Henrik och Clas in till Ö-vik för att titta på Max Payne.
Jag tycker att den var riktigt bra, men jag kan förstå att dom har spelat spelet tycker att filmen var ganska dålig. Så brukar det ju faktist vara. Skjutsceneran var helt enkelt perfekta, men en sak som jag blev lite besviken på var Mark Wahlberg som spelade Max. Han var inte tillräckligt hård bara. Men duktig är han ändå. Riktigt bra film, men den kunde ha blivit bättre <3Idag har jag spelat SSX 3 på mitt PS2, hett in alla kläder i garderoben och lyssnat på en hel del musik. Jag borde egentligen plugga men det är så TRÅKIGT! Haha.

// Lisa - I don't know about Heaven, but I believe in angels

Det här med kärlek...

Ja det är nog en av världens största problem.
För även om vi dagligen matas med problem som miljön, krig eller att Tom Cruise bygger en skyddsbunker för flera miljoner dollar så är kärleken det som skapar mest sorg och glädje. Kärlek är verkligen det som får jorden att fortsätta snurra, och nu pratar jag inte bara om kärlek till sin tjej/kille/kvinna/man utan om kärlek överhuvudtaget. Till nära och kära helt enkelt.

För jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan dessa underbara människor som jag älskar och som jag vet finns där för mig. Men bara för att man älskar en person så betyder inte det att man inte kan störa sig på den personen. För vem har inte känt att sina vänners dumma åsikter, sina förlädrars korkade regler och sin älskades irriterande vanor ibland driver en till vansinne? Men detta betyder inte att man älskar mindre bara för det, utan bara att man faktist inte tolererar allting.

Förlåtelse måste vara en av de svårasta sakerna man kan ge en annan människa. Och ordet förlåt är utan tvekan det svårsta ordet att säga. För, eftersom vi faktist är mänskliga, så har nog de flesta av oss väldigt svårt att erkänna att man har haft fel. Jag vet att jag har det iallfall.

Problemet med att förlåta är oftast att folk förlåter för lite eller för mycket. Man måste faktist ha en sådan självdistans att man kan skilja på rätt och fel och inse att bara för att någon har en förklaring till varför dom agerade på ett visst sätt, så är det ingen ursäkt. Men bara för det ska man inte skaffa ett hjärta av sten och aldrig förlåta vad någon gjort fel. Man måste helt enkelt kunna finna sin balans där. Lögner och svek skadar verkligen, men om peronen ifråga som har gjort fel verkligen ångrar sig och har en förklaring till varför han/hon gjort så, tycker jag att man ska kunne ge bort en andra chans om han/hon förtjänar det. Men det beror ju helt på omständigheterna.

Glöm inte bort att visa uppskattning till de ni bryr er om. Det betyder så mycket att få veta att det finns folk som bryr sig om en. Och det behöver bara vara en liten gest, för det betyder så mycket mer än ingen alls. Mellan en stor kärleksgest ibland eller många små kärleksgester ofta så väljer jag det senare alternativet, för det är den varma tanken som räknas.

Ta hand om er, och glöm aldrig: Hur ensam du än känner dig finns det alltid någon därute som bryr sig om dig <3// Lisa - All you need is love

Satan!

Jag hade skrivt ett jätte långt inlägg om kärlek och allt bara försvann. Helvete.


This is not the last time

Nämen hallå där.

Nu har jag haft grymt mycket läxor att göra i två dagar att jag inte ens har petat på min dator. Men nu är jag här igen, på min rättmättiga plats. Jag har jobbat över 7 timmar matte hemma på dessa två dagar och det har varit ganska drygt.
Men, idag fick jag skolkatalogen i brevlådan! Snacka om att jag blev glad. Så nu har jag suttit och stirrat i den i över en timme, men jag är fortfarande inte less. Ja, imorgon är det fredag och det känns riktigt skönt att få lite avkoppling efter en dryg vecka.Dagens Låt:
Phil Collins - You Can't Hurry Love

// Lisa - "Vi är inga labbrockare, vi är hårdrockare"

In your heart, you are a really good man

Kvällens avsnitt av Prison Break var sjuuuuuukt spännade!
Michael blev lite för kaxig, Mahone var lika snuttig som vanligt (<3) och T-Bag lever helt i sin egen lilla värld. Och även hur mycket det än tar emot när jag säger det, så är Gretchen VÄLDIGT hård. Men, jag hatar henne ändå.

// Lisa - Sara, huh? She's a slippery little bitch, isn't she?

I'm back and that's all!

HEJSAN!

Ja, då var man tillbaka hemma igen. I torsdagskväll tog jag tåget upp till Kiruna för att hälsa på min underbara vän Elin. Jag kom fram typ 20 över 10 på fredagmorgonen och eftersom Elin var ledig då så visade hon runt mig i stan och i hennes lägenhet. Vi gick ut och fikade och jag köpte en tröja på Lindex som otroligt nog finns däruppe i ingemansland. På kvällen gick vi hem till Elins granne Felicia (med z?) och kollade på Idol.

På lördagen gick jag och Elin till Loussavaraa eller något sånt. Det var en slalombacke iallafall och de hade en snowboard tävling där som var jätte kul. Dock att vi började frysa på slutet så vi sprang hem och värmde oss i lägenheten. På kvällen gick vi över till Felicia (med z?) igen och dit kom även två tjejer som hette Helena och Anna och de bjöd oss på kakor och sen satt vi och sökte på roliga Youtube klipp hela kvällen vilket var mysigt.

På söndagen hann vi inte göra så mycket innan jag for hem, och hela tågresan hem satt jag och läste min engelska bok "The Hard Way av Lee Child" och jag kom hem igår kväll runt halv 12.

Idag har jag bara gått i skolan och jag känner att jag är så efter så jag måste plugga huvudet av mig den här veckan. Jaja, ikväll är det iallfall Prison Break <3Kiruna var typ världens vackraste ställe. Det var så otroligt frisk luft däruppe och naturen tog andan ur mig. Det går inte att beskriva med ord eller bilder, det måste helt enkelt upplevas <3
Tack så mycket Elin (med Kiruna-vänner) för en helt underbar helg. Jag har verkligen haft jätte kul, och var beredd på att se mer av Lisa uppe i Kiruna ;)
[ Bilder kommer upp på Bilddagboken inom kort]

Dagens låt:
Lisa Miskovsky - Still Alive

// Lisa är förälskad i en stad <3

Hejdå mellersta norrland, Hejsan KIRUNA!

Ja, ikväll åker jag iväg upp till min goda vän Elin som för tillfället bor uppe i kalla, mörka och mysiga Kiruna. Det ska bli jätte kul att träffa henne och få se hur hon bor som. Sen vill jag verkligen se den underbara natur som Kiruna sägs ha. Hoppas att tågresan går väl och att jag inte måste stå och frysa alltför länge i Långsele. Haha.


Hej Elin, nu syns vi om drygt 14 timmar :D

// Kramar ifrån Kiruna-turisten Lisa

Jag är så less att jag kan spy på någon

Jag är så extremt less just nu! Har försökt göra matte och fysik i två timmar, men fattar ingenting. Likadant idag på fysik lektionen, jag satt i över tre kvart med samma sjuka uppgift, och jag fattade seriöst inte ett skit av vad jag skulle göra. Logiken i problemet var som en svävande apelsin när det regnar.
Tack gode god att jag får komma bort imorgon kväll, jag förtjänar inte det hära. Kiruna, watch out! Jag längtas <3// Lisa - Gå och dö

Iliaden

Idag på svenskan började vi läsa några stycken ur Iliaden, det Trojanska kriget. Jag tycker att det här var väldigt intressant, då hjälte berättelser alltid är spännade. Jag ser dessa texter precis som vilken annan påhittad historia som helst, och på precis samma sätt ser jag bibeln, som även den är intressant. Jag är inte kristen men jag respekterar de flesta religoner och jag tycker att alla människor har rätt att tro på vad dom vill sålänge dom inte tvingar andra människor att tro samma sak som de själva eller skadar eller ser ned på andra troeende.
Respektera varandras åsikter, men du måste inte hålla med dom bara för det.// Lisa - Jag kan förstå att du inte kan blidkas, eftersom du har ett järnhårt hjärta.

AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!

Jag kan inte fatta att jag missade det här, så sjukt underbart! ÄLSKA CHUCK! <3<3<3
Gossip Girl säsongsfinal, Chuck's tal:


I want to play a game...

Ja, såhär kul har min helg varit:

Fredag:
Efter skolan spelde jag Laserdome med Mode och Design ettorna och det var kul även fast jag inte var på bästa tänkbara humör. Sen så for jag hem, tog det lite lugnt ett tag och runt 8 på kvällen kom Jessica hem till mig för lite SAW marathon (Vi skulle ju se SAW 5 på bio på lördagen så). Vi hann se de tre första (<3) men när vi skulle se den fjärde krånglade Jessicas USB minne så vi gick och la oss istället.Lördag:
Vi klev upp tidigt och åkte med buss in till Sundsvall där vi gick runt och shoppade i stan hela dagen. Ingen av oss blev sura vilket var en bedrift i sig självt efter en jobbig vecka och lite sömn. Klockan halv 5 stegade vi iväg till Bion och hämtade biljetterna. SAW 5 var bra, men mycket sämre än 4:an och det gör den till sämst i serien. Hoffman är helt enkelt för tråkig. När vi var hemma igen (klockan 22.00) så såg vi En Vampyrs Bekännelser - Interview with the Vampire med Brad Pitt, Kirsten Dunst, Tom Cruise, Antonio Banderas och Christian Slater (<3). Den var riktigt bra, men vissa grejer var lite oklara.Söndag (Idag):
Idag vaknade vi innan ett, åt frukost och sen for Jessica hem. Jag låg och läst en bok fram till klockan 5 och jag har väl inte haft världens bästa dag. Internet pajade (fast då fick jag hjälp av Teknik-Jessica<3), jag tappade en glasskål i golvet så den gick sönder och jag har fortfarande inte jobbat någon matte eller fysik.
Men ikväll var det ju Gossip Girl och det  ägde verkligen! Jag missade förra avsnittet, och nu fattade jag att det var säsongsavslutningen så jag förståg inte så mycket de 20 första minutrarna kan jag säga. Jag fullkomligen älskar hela den här Blair-Chuck grejen och jag tror seriöst det inte finns någon serie med mer intriger. <3Tack Jessica för en UNDERBAR helg. Som sagt, måste göras om! <3

// Lisa - I will fight until my last dying breath because any resemblance to you is something I would hate about myself.

Yes, we can!

Idag har jag övningskört igen och när jag åkte med min körskolelärare så sa hon bara:
"Ja, du var ju så duktig igår och du har ju tränat på det med kopplingen så jag tänkte att vi skulle testa att starta och stanna vid vägkanten".
Jag fick lite panik och tänkte "Hur in i TUSAN ska det här gå?? Jag kommer att köra på och döda någon", men det gick ganska bra. Fast jag råkade köra på trottoaren några gånger för jag var så rädd att köra på mötande trafik... xD

Ikväll är det Fringe!
Imorgon är det Laserdome med Mode & Design ettorna. Låt dom känna min vrede! MOHAHAHAHAHA!!! >:D// Lisa <3 JIGGIS!

Jag har liiite konstiga vänner xD

I måndags när jag satt i matsalen så fick jag helt plötsligt ett SMS ifrån Amanda i min klass, och såhär stog det:
"Hoppas ditt anus får tänder och äter upp dig medan du sover ;-) Hahahahahahahahaha"

Jag tittade mot där hon satt och såg att hela bordet stirrade på mig och sen började alla inklusive mig att skratta. Vilket SMS, kom ifrån ingenstans också :)

// Lisa

Släpp inte kopplingen!

Imorse hade jag ställt väckaren på 04.00. Jag klev upp på en gång och gick med glada steg ner mot vardagrummet för att kolla på valvakan som gick på 4:an. Frukost framför TV'n bestående av varma mackor och is-kaffe. Mysigt värre var det, och jag blev tårögd när Barack Obama skulle hålla sitt vinnartal.

På skolan var det en lunch konsert idag där dom spelade upp världens NÄST bästa barn låt, Kalles Klätterträd!
Efter skolan gick jag på körskolan för att övningsköra. Varför börja redan nu med körlektioner tänker ni? Jo, jag vill lära mig grunderna och det kändes smidigast att göra det på en körskola där dom vet hur man lär ut. Sen har jag och mamma försökt att börja övningsköra hur länge som helst men eftersom det aldrig hände så tog jag saken i egna händer.
Nyss var det en trevlig tjej ifrån statistiska centralbyrån som ville ha en liten undersökningsintevju med mig om spel med pengar och hälsa.  Det var riktigt kul, jag förstår inte varför alla vuxna hatar telefonundersökningar. Det är ju kul.// Lisa - And i can't stop now


Americas next president is...

BARACK HUSSEIN OBAMA!

Allting är möjligt nu. Led USA mot en ljusare tid.


Today is the day that will change history... (Hopefully)

Ja, idag är det president val i USA.

Det här känns riktigt spännade och det kan inte finnas någon som inte har hört någonting om valet (om man inte har gömt sig under en sten i ett halvår minst). Även att jag måste erkänna att SÅ insatt är jag verkligen inte.

Jag är riktigt spänd på att se vem som vinner och hoppas verkligen på Barack Obama. Han har sunda åsikter och är betydligt mycket bättre än den mycket äldre McCain. Obama vill att USA ska bli något positivt igen och inte föknippas med något negativt som det görs idag. McCain är alldeles för konservativ och det är inte vad USA behöver just nu.

Det här valet är ju något som kommer att ha inverkan i hela världen med tanke på att USA är ett såpass stort och framgångsrikt land, så jag säger lycka till Obama och hoppas att invånarna i USA har gjort ett bra val inför framtiden.// Hon som ska kliva upp klockan 4 på morgonen och se på valvakan

Picnic's over, Bruce

Prison Break ägde som vanligt. Dom har verkligen ökat tempot rejält i säsong 4.
Lincoln visade sin manliga sida genom att krossa fönster med en yxa, Michael fick jätte damp attack och skrek och Mahone var det EXTREMT synd om. Dock att Lincoln har blivit värsta snäll mot honom nu när han vet att Mahone's son blev mördad. Den lilla datahackern Roland måste lära sig att inte mucka med äldre människor...

Roland: Listen, man, when I steal, I do it from home, in my boxers, eating a bowl of Crispy Crunch. No chance of being seen, no chance of being caught.

// Lisa - I mean, these servers have more firewalls than the devil's bedroom.

You don't have a clue

Ja, igår kunde jag verkligen INTE sova. Jag låg och vred mig i ungefär 2 timmar och bara drömde mig bort i en hel hög med dagdrömmar. Det var mysigt men grymt frustrerande att inte kunna sova när man väl vill.

På skolan idag var det en kille ifrån Kenya som pratade om hans hemland på engelskan, och jag blev så imponerad av att han vågade prata inför både NV1a och b. Sen hade vi Street Dance på gympan vilket var sjukt roligt, fast jag verkligen sög på det. På franskan gjorde jag bort min redovisning och på svenskan dampade jag runt lite och fick reda på att jag fick MVG på svenska redovisningen. AlAlltid när det känns som tyngst så löser det sig, och efter ett tag går man ner igen.

Humöret går i vågor och just nu rider jag på det.Dagens låt:
Keane - Bedshaped

// Bad-ass Lisa

Jaha...

... det här betyder krig.

(Och ni vet vad man säger, allt är tillåtet i krig och kärlek)

Det ska va som det alltid ha vörä

Jag är en sådan människa som tycker att förändringar kan vara ganska jobbiga. (Detta är bara en av otroligt många egenskaper jag har ärvt av min pappa). Jag tycker om inövat beteende som gör att jag får en känsla av trygghet. Jag har kontrollen. Förändringar kräver energi och nya vanor är svåra att skapa. Men när det väl blivit en vana så kan det svårt att sluta också.
Det blir lite som en ond spiral. Om jag är van vid att sitta vid datorn efter skolan så är det svårt att börja plugga istället, och om jag väl börjar få en vana att plugga så är det så lätt att falla in i gamla mönster. Och jag gör ju oftast det jag tycker är roligast, om jag inte har något jag MÅSTE göra som är viktigare. Allt annat kan jag bara skjuta upp.

Även om förändrigar krävs ibland och jag vet att det är bra med lite förändringar, så kommer och vill jag nog inte ändra på mitt beteende särsklit mycket. Jag anser att i grund och botten så är varje speciell människa på ett eget vis, formad av uppfostran och gener, och det kommer att vara med den människan hela livet. Det är en slags riktlinje man följer under livet medans man förändras med den riktlinjen (om inte något drastiskt händer som gör att man öpnnar ögonen på ett annat sätt). Men jag tror att från varje förändring, bra eller dålig, så lär man sig något nytt som är bra inför framtiden. För hur skulle världen se ut om inget ändrades? Men om jag mår bra av det jag gör, då är det så jag ska ha det. Bara för att en sak är bra för er så betyder det inte att det är mitt bästa.

Nu blev det här lite lulligt, men jag hoppas att ni förstår ungefär vad jag menar.// Lisa

Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything

Jahapp, då var det söndag igen...

Igår (lördag) kom ett stycke Jessica till mig klockan 12 för vi hade bestämt oss för att fira Halloween (som var i fredags) med att skära i en Pumpa. Det här var något vi aldrig hade gjort förut så i början fattade vi inte riktigt hur vi skulle göra. Men efter ett tag fick vi in rutinen och det gick riktigt bra! Eller vad säger ni?Sen såg vi en hög med "Skräckfilmer" för att komma in i stämningen:

* Prom Night (Världens snyggaste mördare. Bra film, men kändes mer som ett high school drama)
* Black Christmas (Ungdomar blir slaktade för att dom bor i fel hus + lite inavel. Mumsigt)
* Halloween 2007 (Av Rob Zombie. Om Stephen King har något fel på sin fantasi så är Rob Zombie helt störd i huvudet. Det märktes verkligen att det var hans film för dels blodet och dels den extremt missanpassade familjen och det faktum att alla hade jätte äckligt hår. Lilla Michael Myers spelades av den lilla äckliga mobbaren i Hancock och den vuxna Michael Myers var för aggresiv OCH för mänsklig. Ja, jag vet. Det är en Remake, så det är en annorlunda syn på saken. Men jag är konservativ. Det ska vara som det alltid ha varit. Dock att den var väldigt bra, men jag gillar den gamla, lugna, lite efterblivna Michael Myers mycket bättre...)
* Behinde the mask - The rise of Leslie Vernon (Ifrån början var filmen jobbigt och likadant filmad som Blair Witch Project, men sen på slutet blev den riktigt bra. Leslie spelades av en kille som är med i Invasion <3)
* Poltergeist (Bra för att vara så gammal, och den där clowen var AS psykande)
* The Mist (AS BRA FILM! Lite obehaglig för att det var sådana äckel i dimman, men mest irriterande var slutet. Efter filmen ville man nästan kutta sig själv.)Ikväll blir det kyrkan och sen kanske lite plugg på matten. Eller så kommer det sluta med att jag sitter vid datorn. Som vanligt alltså ;)

// Lisa - Jason, Freddy, Myers. We All Need Someone To Look Up To.


Genesis - In too deep <3


RSS 2.0