KamElin?

Idag har jag varit och Bowlat med Jakob, Elin, Marre, Becka och Alex. Vi lyckades alla få plats i en enda bil, och även om det var trångt som en sardin burk så lyckades vi också ta oss helskinnade dit och hem. Tack för en underbar kväll mitt gäng :D



// Lisa sjunger: Jakob kamel har 5 pucklar


Smartis + Pam = Sant

Prison Break: Säsong 4, Episod 1

Mahone (On the phone): I have to tell you, Pam, you know, I had a plan for all of us to be together. And I'm not going to stop working on it.
Pam: Why do you need a plan? If you want to be with someone, you just be with them.
Mahone: Don't say that unless you mean it. Because I will turn this world upside down to get back to you.



// Lisa <3 Mahone

Helt sjukt galen kväll

Jag tror att jag har ringt runt till alla inblandade om Bowlingen minst 15 gånger var, och skickat lika många SMS. Jag är helt slutkörd efter dels Umeå idag och sen det här, haha. Jag hoppas iallafall att allt löser sig tills imorgon för jag måste sova nu. Godnatt ni kära människor <3

// Lisa är en trötter

Das Vigrens

Ja, idag vaknade jag klockan 10 av att någon stog och bankade och ringde på min dörr. Det visades sig vara Becka och jag hade försovit mig för jag, hon och Andreas skulle upp till Umeå idag. Jag tog på mig kläderna, borstade tänderna och sen satt jag i bilen påväg till björkarnas stad.
Jag och Becka satt i baksätet och såg på The Notebook (som förövrigt var jätte bra <3) och när vi kom fram köpte vi baguetter på ICA MAXI och åt dom i Andreas "Studentlya". Sen tog jag och Becka bussen själva in till stan och jag köpte två julklappar så jag känner mig stolt. Sen blev vi hämtade av Andreas efter hans föreläsning och vi stannade i Ö-Vik påvägen hem för att äta middag på Subway.
Nu är jag hemma och imorgon blir det bowling med Elin, Jakob (=småtomtarna :D), Marre, Becka och Alex (?). Men jag vet dock inte hur vi ska komma dit än men det löser sig alltid. Ska bli kul att samla det gamla gänget igen för lite bus. Hahahaha.



// Turisten i Umeå

Snön föll <3

Ja, då kanske det äntligen blir vinter igen? Årets första snöfall inträffar just nu här i min lilla by <3



// Lisa - Säg minns du hur snön föll?

Make a move and the bunny gets it

Men Hejsan!

Ja, nu har halva lovet gått och det känns lite trist, det hade gärna fått varit längre. Men, man kan inte få allt man vill.
Iallafall har Jessica sovit över här hemma hos mig sen i Söndags och vi har skrattat, lagat mat, gått på promenader (helt otroligt, jag vet), sett på Prison Break, Ugly Betty och Desperata Hemmafruar och såklart tittat på en hel del film:

Söndag:
* Con Air (Nicolas Cage gör det han gör bäst, räddar dagen med sitt goda hjärta på ett flygplan med fångar)
* Halloween 3 (Den SÖG verkligen. Hade inget med saken att göra och var urdålig)



Måndag:
* Det kan hända dig - It could happen to you (Nicolas Cage igen som godhjärtad människa)
* Righteous Kill (Al Pacino och Robert De Niro. Två stora män i samma film. Kan det bli annat än bra?)
* Ghost Rider (Brinnade Nicolas Cage med skelett-kranium till huvud och en bad-ass skinnjacka)
* Halloween 4 (Michael Myers borde skaffa sig ett liv...Dr. Loomis med.)
* Halloween 5 ("Uncle! Boogeyman. Let me see." Störd människa!)



Tisdag:
* Hancock (Ursäkta, men nu får ni ge er. Alla sa att den här filmen var as dålig, men jag älskade den)
* Next (Nicolas Cage IGEN. Att kunna se framtiden skulle vara läckert)
* Halloween 6 (Sötkillen ifrån The Ten var ju med! Dock att han sög, men ändå. Älska Dr. Loomis <3)
* Halloween 7 - H2O (Min favorit Halloween film, och det sjuka var att Jessica upptäckte att Susan/Gretchen ifrån Prison Break var med. Sjukt.)
* Halloween 8 - Resurrection (Med Tyra Banks och Busta Rhymes. Mr. Myers lyckas äntligen vara en man)
* Ghost Busters (Sjukt kul film. Helt utflippad. Bill Murray ägde verkligen.)



Ja, det blev en hel del film. Sen tänkte jag bara säga att Dr. Loomis i Halloween filmerna är världens sötaste gubbe. Han hade jag gärna velat ha som granne. Och det är bevisat att han är jätte kär i Michael Myers, precis som att Tim Burton älskar Johnny Depp och vill bära hans barn. Dr. Loomis <3

// Lisa - We're not talking about any ordinary prisoner, Hoffman! We are talking about evil on two legs.

Kyrkis?

Ja, imorse klev jag upp i Ottan (klockan halv 9, haha) för att pallra mig iväg till Kyrkan tillsammans med Jessica. Varför det? Jo, vi fick bara lust :)
Det var väldigt mysigt då det inte var så mycket folk, och de få som var där började skvallra och stirra på dess två ungdomar som infiltrerade deras kyrka på en helt vanlig söndag. Vi blev iallfall väldigt älskade av alla och sen fick vi fika.

Sen råkade jag glömma bort att det var Vintertid imorse så jag trodde klockan var halv 10 när jag vaknade och kyrkan började 10. Jag fick lite panik. Men, mamma redde ut det åt mig när jag i ren och skär panik ringde Jessica.

Ikväll kommer Dexter (JESSICA) hem till mig och det blir film för hela slanten, vi får se hur länge hon vågar stanna ;)
Nu: Gossip Girl

// KyrkLisa

Den klassiska bilden som visar mina SANNA känslor

Jag satt och kollade igenom sommarens bilder på min Bilddagbok (theoneiam.bilddagboken.se) och hittade den här söta bilden som jag alltid skrattar lika mycket åt:

Blicken riktad drömmade upp i luften, handen utsträckt in i påsen, det är såklart Chipsen jag är ute efter <3
HAHAHAHAHAHAHA xD

// Lisa - Chips-Oholic

I don't believe that anybody feels the way I do about you now

And all the roads we have to walk are winding
And all the lights that lead us there are blinding
There are many things that I would
Like to say to you
But I don't know how

Because maybe
You're gonna be the one that saves me
And after all
You're my wonderwall

Oasis - Wonderwall <3

Lex Luthor: Billions! Once again, the press underestimates me

Igår Kväll spenderades med film.



Superman Returns och en sjuk High School film som handlade mycket om självmord. Dråplig och rolig var den iallafall. Den hette Heathers (eller Häxor, Läxor och dödliga lektioner som den heter på svenska) Mycket folk jag kände igen och jag säger det än en gång:

// Lisa + Psykfall-charmig-badass-kille = Sant

Phil Collins - I Don't Care Anymore


<3

Mitt namn i tryck!

Nu är det äntligen lov.

Igår var jag sjukt trött verkligen, det var inte min dag helt enkelt. Så det är så skönt att bara få ta det lugnt nu på lovet, inga krav överhuvudtaget.
Elin, som numera bor uppe i kalla Kiruna där hon studerar astronomi på rymdgymnasiet, kom till Ö-vik för hon är nämligen hemma nu. Det blev en stor kram när hon klev av bussen, och jag tror att vissa blev rädda för att jag skrek så högt, haha. Vi gick och fikade på UH och senare träffade vi Anton på stan. Hemma hos mig lagade jag och Elin tacos och jag visade bilder ifrån Modevisningen i Onsdags.

Idag sov jag till 12, åt frukost medans jag läste nyaste nummret av Elle och sen ringde Becka som ville ha ett tips på någon bra kärleks film och det slutade med att vi gick på en promenad runt Gällstasjön. Mysigt <3



Föressten igår fick jag CD'n som jag köpte av Fredrik Johansson i onsdags med posten. Så sjukt stämmningsfull musik <3 Och ni som läste ÖA igår såg kanske att Anton hade skrivit en krönika för Limelight om fördommar, och om ni läste den så såg ni att han hade citerat mig vilket jag tycker är respekt.

Dagens tack går till er i min klass som var ett underbart stöd igår, det betydde mycket för mig. (L)

// Lisa - Fade into you


Kanal 5 killen äger

(Jag har nyss tittat klart på ett avsnitt av Fringe, och i slutet kom det tillbaka en kille som egentligen skulle vara död. Han som alltid kommenterar alla program på eftertexterna på kanal 5 sa såhär om det)

Kanal 5 Killen: Men vänta lite, han ska ju vara död. Jag fattar ingenting. Men det är ju som vanligt i JJ Abrams serier...


Idol sammanfattning - Delfinal 3

Datum:
24 oktober 2008

Tema:
Abba (kunde det bli en mer perfekt början på lovet?)

Sammanfattning:
Ja, de flesta av idolerna klarade sig riktigt bra den här veckan. Programmet var väl ihopsatt med lite prat här, lite sång där, lite Peter Jihde här och där. Abba klippen ägde ju, för det var verkligen sant det som Robin B sa, vissa av kläderna var gräsliga. Jag blir lika överraskad varje gång Kevin öppnar munnen och pratar och sen öppnar den igen för att sjunga. Jag lovar, det kan inte vara samma kille. Han var super-kram-sötare än vanligt ikväll och Robin E lyckades rocka till Waterloo, vilket är en bedrigt i sig självt.

Bäst ikväll var:
Alice Svensson med Lay All Your Love On Me av ABBA. Jag sa det förra veckan och jag säger det igen. Herregud vad den flickan kan sjunga! Hon är som en liten docka som man bara vill krama, klä i små söta klänningar och leka med.
Anna Bergendahl med Mamma Mia av ABBA. Hon hoppade upp ett rejält snäpp i mina ögon ikväll.

Sämst ikväll var:
Robin Bengtsson med Does Your Mother Know av ABBA. Han blir bara tråkigare för varje vecka som går, han måste lära sig att föra sig bättre på scenen och inte se ut som en förstoppad apa.
Johan Palm med The Winner Takes It All av ABBA. Jag tänker inte en BÖRJA att förklara hur mycket han suger.

Den som åkte ut var:
Loulou Lamotte som sjöng S.O.S av Abba. Förtjänade det inte, men jag tänker inte ljuga och säga att hon var min favorit...

// Lisa - Take me back to the easy times, if only for a while.

For some tender arms to hold me tight

Jag tyckte väl att jag kände igen Coach Diaz i Ugly Betty. Det är Eddie Cibrian som spelar Russell i TV-serien Invasion, som William Fichtner är med i, som äger allt. Missförstå mig inte nu, Prison Break är fortfarande bäst <3

Hur jag kom på det? Jo, jag satt och kollade igenom min film-mapp med bilder på datorn (Ja, det klart jag har en Film mapp, vem tar ni mig för?) och då såg jag han på en bild av Invasion gänget  och det klickade direkt. Som när jag kom på vem jag krockade med i London.



// Lisa - Hon som dagdrömmer om jul i Oktober

Min vän Jessica är söööt

(Jag och Jessica pratar på MSN om att gå till kyrkan på söndag bara för att det är så mysigt)

Jessica: vilken tid????

Jag: 10.00 :O 

Jessica: JAG VILL INTE MISSA JESUS :|


Ä.G.D

Daniel: I know you have a crush on me.
Betty: What?!
Daniel: Ok, it was bound to happen. We're just going to have to work through it together.
Betty: Yeah, you're right. I love you. I've always loved you. I can't stop thinking about you.
Daniel: You're making fun of me.
Betty: No, no! I just wish I could be your morning bagel so I could get caught between your beautiful,
beautiful teeth. C'mon you know I love you, but not like that.

Ugly Betty <3

Wow, I love this. You're back and 'Wilhel-meaner' than ever

Här har det varit dött nu ett tag.

Ja, snart är det lov! Herregud vad tiden har gått fort, det känns som det var nyss jag började gymnasiet, och nu är det redan lov. Men det ska bli skönt, jag känner att jag behöver sova ut lite för de senaste dagarna har jag inte varit på mitt bästa humör p.g.a att jag har sovit alldeles för lite.

Igår stannade jag i stan och köpte en ny skolväska (älskar den!) och träffade Rebecka efter klockan 4. Vi gick och åt på Subway, där vi senasre rullade upp till Nola för "Fashion Show" som IC 3:orna hade anordnat (Och som min vän Anton skulle gå i). Jag och Becka lyckades roffa åt oss platser längst fram , och även om vi inte såg "poserna" så hade vi lugnt de bästa platserna. Fredrik Johansson sjöng och sen fanns det ett litet sött underhållnings/programledar par. AS KUL!! Kom hem till sängen klockan 10.

Idag slutade vi halv ett så jag fick komma hem tidigare, och nu har jag hunnit göra lite matte. Det känns ganska bra.

Dagens Låt:
Audioslave - Be Yourself

// Lisa - You are a horror movie I wish would never end

I (L) Prison Break

AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!

AS bra avsnitt på det första avsnittet på säsong 4!
Whistler hade just blivit så snygg och sen bara dog han, T-Bag pratar om Michael EXAKT hela tiden så jag tror att någon är kär, Sara och Michael fick äntligen sin återförening och det var så sjukt synd om Mahone! <3 Hela säsong 2 och 3 så har han velat komma tillbaka till sin familj, och vad är det första som händer när han äntligen är påväg? Jo, det kommer "Den-stora-svarta-äckliga-jätte-mannen-som-inte-pratar" och slaktar Pam (Hans fru). Jag fick panik! Hatar det där äcklet!!!

(When the gang reunites in order to take down The Company)
Michael: We all are a long way from where this started, but what I can guarantee you is that if we do this thing right, we'll be close to where it ends. Freedom, finally.

// Lisa - You worry about getting your ass back into that seat in time

PRISON BREAK! <3<3<3<3

Ikväll går den bästa serien någonsin in på sin 4:e säsong som visas i svensk TV. Prison Break. Jag säger 3 saker.

Nr 1. Jessica har fullkomligt rätt. Jag och hon kommer att sitta bänkade framför TV'n ikväll klockan 22.00.
Nr 2. T-Bag har odlat mustach. Fult var det iallafall.
Nr 3. Prison Break äger! (L) Ihhhhh. MAHONE!! (Alias: Snygg-Snygg) (L)


3 nya ansikten, precis som förra året. Hmmmmm....

// Lisa - Hon som älskar Prison Break <3


I see you, but you don't see me

Just nu sitter jag på skolan och översätter en fransk text med hjälp av Yahoo Babel Fish. Det blir liiiiiiiite fel, men jag orkar inte bry mig mera, hehe. Min franska lärare är inte här så vi har typ inställt, men jag måste göra klart det här tills imorgon. Panik? Yes, indeed.

// Lisa - I need love to ease my mind

Je deteste français...

JAG hatar franska
Jag HATAR franska
Jag hatar FRANSKA
JAG HATAR FRANSKA


Iallafall för tillfället.


'Cause you know, relationships that start under intense circumstances, they never last

Snacka om att jag och Jessica blev besvikna på att det inte blev någon bio i fredags. Men vi tar det en annan gång, lovet kanske? Iallafall har vi haft en mysig helg med Idol, film, kycklingsallader ifrån Ceasar's i Ullånger, skrik ett antal gånger till filmen Street Kings (Speciellt jag då "House" (a.k.a Hugh Laurie) bara ploppade upp ifrån ingenstans och vi har skrattat en hel del. Vi har även sett dessa filmer:

* 100 Girls
(Jättemysig förmiddags-komedi om en kille som blir kär i en tjej som han inte har sett. För att få reda på vem det är måste han infiltrera tjejernas hus och tankar. En film som både killar och tjejer borde se)
* Speed
(Som jag sett förut. Keanu Reeves spelar en polis med snaggat hår. Om det överhuvudtaget finns någon som inte har sett denna otroligt bra filmer ger jag er ett råd: Se den.)
* Speed 2
(Inte lika bra som första, men otroligt bra ändå.)
* Street Kings
(Väldigt bra film, men den hade nog blivit lite rörig om jag inte hade känt igen varannan person sen förut. Herregud vilka kändisar det var med i den här filmen! Vi började skrika hela tiden: "IHHHHH. DÄR ÄR HAN!")
* The Happening
(Lite obehaglig när man tänker efter, för tänk om folk bara skulle börja ta självmord "utan" orsak? Lite annorlunda filmning men den var jätte bra)
* Steal Trap
(Detta skulle ingen någonsin gå på. Men, sensmoralen i sagan lyder. Ha aldrig nyårsfest i ett övergivet hus)
* The Cry
(Sjukt dålig skräckfilm. Inte det minsta läskig. Dock att Dexter's Brorsa Rudy var med.)



Men tillbaka till Street Kings, här är en lista över de personer som jag och Jessica kände igen:
* Keanu Reeves (Vet du inte vem det är tänker jag inte förklara det heller. xD)
* Forest Whitaker (Han spelar huvudrollen i The Last King of Scotland)
* Hugh Laurie (HOUSE <3<3<3)
* Christ Evans (Flamman i Fantastic 4)
* Jay Mohr (Är med i Picture Pefekt, Pay it forward och Cherry Falls)
* Terry Crews (Spelar den stora svarta killen i White Chicks)
* Naomie Harris (Spelar den jamaikanska polisen i After the Sunset och Tia Dalma i PotC)
* John Crobett (Aidan i Sex and the City och den där läskiga killen i The Messengers)
* Amaury Nolasco (SUCRE ifrån Prison Break <3)

Patty: There's a certain way a man stares at a woman he loves. The man looks like a boy on his birthday. And he treats the woman as if she were a gift that he's waited so long to open and now he can't wait to see what the treasure is inside.

// Lisa - ANNIE! Come back, your my hostage!


Idol sammnfattning - Delfinal 2

Datum:
17 Oktober 2008

Tema:
90-talet. Mysigt!

Sammanfattning:
Nu börjar det ta sig sa mordbrännaren. (Vissa av) Idolerna har höjt ribban rejält. Men, det fanns dom som verkligen borde åka ut, och sen finns det dom som jag bara allmänt hatar. Juryn var lite mer kritiska den här gången, tack för det. Om dom hade fortsatt med sin sockervaddsdröm hade jag avlidigt. Och jag har verkligen inte bestämt mig för hur jag känner inför Lars. Han är charmig, men ibland blir hans orginella röst bara för mycket.... Yazmina var så tråkigt att hon färtjänadde att åka ut.

Bäst ikväll var:
Robin Ericsson med Angels av Robbie Williams. Jag säger ett ord: GÅSHUD! <3
Alice Svensson med Ironic av Alanis Morisette. Herregud vad den flickan sjunger bra! En väldigt bra låt som passade henne som ett smäck.

Bra låtar, bra versioner, dåliga "Idoler":
Anna Bergendahl med Nothing compares 2 U av Sinead O'Conner. Gillar verkligen inte den tjejen, hon ser ju ut som hon är 30 år och hennes röst känns likaså, men denna låt gjorde hon väldigt bra.
Loulou Lamotte med Stars av Simply Red. Bra låt som funkar med henne lite gospelaktiga röst. Tål dock inte människan.

Sämst ikväll var:
Johan Palm med Beautiful Ones av Suede. Två ord: JOHAN SUGER!
Robin Bengtsson med Torn av Natalie Imbruglia. Denna andra Robin kan inte sjunga! Det är bara att inse att han är en vagare kopia av Sam från förra året. Och Sam var HEMSK!

// Lisa - Nothing compares 2 U <3

So when your near me, darling can't you hear me?

Ja, det blev ingen bio. Den gick inte idag. Jag blev besviken för jag var så inställd på det. Men, istället blir det hemma kväll med Idol+film+Jessica+chips (I PLURAL!). Ooooops. Haha.

// Lisa - StorkharklarN

Ur boken "När livet stannar" av Malin Sävstam

Här är vi lyckliga, friska och levande och där är du: sjuk, tillintetgjord och i det närmaste död.


All work and no fun makes Lisa a dull girl

Hallå där...

Jag orkar inte med någonting idag. Är helt knäckt. Har kännt mig seg hela veckan, mest p.g.a franska-redovisningen som jag ska ha på tisdag (den blev framflyttad, tack!).
Men nu i helgen ska jag vara med Dexter (a.k.a Jessicuuus) och vi ska äta ute på Mamma Mia imorgon och se på Max Payne på bio. Sen ska hon sova över här och det blir väl filmER för hela slanten, haha.

Antal gånger jag fikat på Lundbergs den här veckan: 3
Antal clementiner jag sett Maja äta: 4
Antal clementiner jag ätit: 1
Antal gånger jag lyssnat på Phil Collins - You Can't Hurry Love: 50 +



// Lisa - She said love don't come easy, but it's a game of give and take


Besviken är vad jag blir

Besviken på människor som är så sjukt konservativa att dom inte orkar läsa igenom en åsikt och skapa sig en vettig bild av historien, och sen inte ens stå för det dom tycker. Anus-beteende säger jag bara. Nu kan jag inte sova heller, great som man säger i Amerikatt....

Men glad blir jag också när jag inser att det finns mogna och vettiga människor därute i världen.

Ett tecken på att du har sett för mycket filmer...

... är när du drömmer att Daniel Craig är förälskad i dig. 
Och det är inte det som är konstigt, utan det faktum att han var James Bond.
Och sen så är du i Docksta, och dina vänner tycker att han är pinsam.
Vadå, sen när blev James Bond pinsam!? Skäms! xD
 


// BondBruden

Smart människa

"Jag äter hellre bajs än tränar"
James McAvoy har en sund åsikt till träning. Jag håller totalt med honom.



Läst i SOLO nr 11, November 2008

Jag är officiellt besatt av Phil Collins

Ja, idag har det varit en ganska seg och jobbig dag.
Först hade vi Naturkunskap och Kemi, då det blev lite jobbigt att lyssna.
Sen har jag haft matte prov, och det gick inte sådär jätte bra. Frågade Fredrik efter provet om några frågor jag inte fattade och han hade svarat annorlunda än vad jag gjort, så jag utgår ifrån att jag har fel. Han är den nya Elin. Har inte han rätt på provet, har ingen annan det heller.

Men två bra saker är att jag fick "MVG" på Kemin och jag slutade tidigare idag så jag har äntligen kommit mig för att skriva klart franska översättningslåten. Nu har jag bara lite info, sen är jag äntligen klar! Lycklig Lisa? Påväg iallfall.

Tack för den mysiga peppen jag fick igår. Och så sant som Detxer sa det, i helgen är det film-time så det känns bra att ha något att se fram emot! Och glöm inte bort Max Payne!

// Lisa - Jag säger det här bara några gånger till: Lyssna på Phil Collins - You Can't Hurry Love, NUU!


Jag behöver all den pepp jag kan få

Matte prov imorgon och Franska redovisning på Torsdag. Lycklig Lisa? Jag tror inte det du..

Dagens låt:
(IGEN) Phil Collins - You Can't Hurry Love

// Lisa - PANIK!

Sov Gott Alla


För det kommer inte jag att göra.

Phil Collins - You Can't Hurry Love

Varje människa borde få vakna upp till denna låt varje morgon, då skulle alla vara så glada hela tiden.
För man kan inte bli något annat än glad och hoppig av den här låten <3




// Lisa - Love don't come easy

I'm a paranoid schizophrenic. I'm my own entourage!

Hejsan!

Blogg.se strejkade igår när jag skulle skriva lite, så det slutade med att jag satt och lekte på datorn istället för att skriva franska redovisningen, vilket inte var så bra. Men men, då får jag skriva lite kort om de senaste dagarna nu.

Lördag:
Ett stycke Jessica kom hem till mig och vi såg på lite filmer.
* America's Sweethearts (Med John Cusack. Jag hade sett hela filmen, förutom de sista 10 minuterna på SO'n i nian! ÄLSKAR DEN <3<3<3)
* Halloween (Det är bara att inse, Michael Myers är VÄRLDENS segaste seriemördare)
* Halloween 2
* Cherry Falls (AS BRA skräck/drama. Sötare D J Quallas får man leta efter ;))
* Buried Alive (What can i say? Jag älskar Tobin Bell, även om han har äckliga tänder)



Söndag:
Jag såg reprisen på världensbarngalan då DANIEL KARLSSON SJÖNG!, krattade löv och drack mycket is-kaffe. Precis som en vanlig söndag. På kvällen var det Gossip Girl, som jag hade längtat efter hela veckan.

Idag (Måndag):
Idag har jag simmat 1.5 km, ätit på Subway, sjungit Phil Collins låtar hela dan, gjort en svenska redovisning om en bok och fått min mobil sulen ett X antal gånger. Haha ;) En helt vanlig dag på skolan helt enkelt.

// Lisa - This trunk is heavy! What's in it? - Your dad. Maybe mine.

Dexter+James Doakes=?

Gissa vad Jessica och jag ska ha för oss ikväll? Jag kan ge er en ledtråd:
Det börjar på "F" och slutar på "iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiilm" <3<33

// James Doakes

Vi har bytt skåpluckor i köket

Ja, igår det var en gubbe som var här och hjälpte oss att byta skåpluckor i köket. Det blev riktigt bra tycker jag, fräsht och nytt. Jag har tyvärr inga bilder på hur de gamla skåpen såg ut (dom var vita) men jag har lite före och efter bilder på när skåpluckorna är borta:




Jag är jätte nöjd! :D

Dagens låt:
Genesis - In Too Deep

// Lisa - You know I love you but I just can't take this


Idol Summering - Delfinal 1

Datum:
10 Oktober 2008

Sammanfattning:
Första fredagsfinalen, och jag förstår att tävlingen inte har kommit så långt än. Men jag tycker allmänt att Idolerna var lama. Dom gav inte så mycket helt enkelt, och Jesper åkte ut. Han hade inte valt någon bra låt ,och han gjorde inget bra framträdande så han förtjänade det. Dock att det fanns dom som var sämre. Jag säger inga namn..... JOHAN! HostHost.

Bäst ikväll var:
Alice Svensson med These Words av Natasha Bedingfield. Låten passade verkligen henne och även att hon började svagt så blev det bättre på slutet
Kevin Borg med Nathalie med Ola Svensson. Jag fullkomligt HATAR Idol-Ola, men eftersom det var supersöta, supertrevliga, superkramiga Kevin som sjöng med glimten i ögat så gick det hem hos mig.

Annorlunda versioner:
Robin Bengtsson sjöng Mercy av Duffy. Den låten är såpass annorlunda att hans version blev snäppet sämre.
Anna Bergendhal sjöng Release Me av Oh Laura. Hatar orginalversionen av denna låt, men när Anna sjöng den blev den nästan bra.
Lars Eriksson sjöng You're Beautiful av James Blundt. Ja, vad kan jag säga. Jag gillar Lars, men vissa toner var för falska, även för min smak.

Sämst ikväll var:
Johan Palm. Jag verkligen HATAR den pojken. Han är jätte jobbig, kan inte sjunga och ser ut som ett troll. Han borde gå och gömma sig under en sten och stanna där i 10 år. Sen att han hade mage att sjunga Viva la Vida av Coldplay, och att han slaktade den helt underbara låten gjorde inte saken bättre. Man kommer inte undan med sådant ostraffat!

// Lisa - All i know is that i have caused you a lot of pain.

Lyssna på Daniel's singel "Would you Believe"

Gå in på den här länken, och lyssna på Kapten Daniel Karlsson's nya singel längst nere i högra hörnet! GÖR DET! Jag fick feta rysningar när jag hörde den första gången <3



// Lisa <3 Daniel

IHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!

Jag brukar inte vara sådär jätte intresserad av IDOL, men förra året var det en kille som fångade min uppmärksamhet redan i första delfinalen. Kapten Daniel Karlsson ifrån Jönköping. Han var helt perfekt, och jag hade jättegärna velat att han skulle bli tvåa, men när han åkte ut så struntade jag att se de sista avsnittet. Jag blev så arg. För han var ju helt underbar <3 Idol är inte samma sak i år utan honom.
Men iallafall så satt jag och läste "Klick" idag efter skolan och där var han! OCH DET STOG ATT HAN SKA SNART SLÄPPA EN SINGEL!!! "Would you Believe" och jag tror att den kommer vara as bra i vanlig Daniel-anda. Jag antar att ni fattar att jag är LYCKLIG! <3



// Lisa <3 Kapten Karlsson


Jag VILL gå på Natur!

Ni som känner mig vet att jag hade ett väldigt problem med att komma in på Natur på Nolaskolan i Ö-Vik och för er som inte vet det var det såhär:
Jag bor i en annan kommun så jag "får" egentligen inte gå gymnasium i Ö-Vik om jag ska gå en linje som finns i min hemkommun. Men, efter en hel del arbete från min pappas sida så lyckades vi fixa in mig. Det var en hemsk period kan jag säga. Iallafall så har min kompis Andreas en helt annan syn på saken, han tyckte nämligen att jag skulle gå samhälls på Ådalsskolan (I Kramfors - A.k.a PULVERCITY!) men jag ville gå natur i Ö-Vik. Och han tycker att jag är ganska onödigt som lär mig Kemi, Fysik och Naturkunskap. Såhär sa han en gång till mig och han kunde inte ha mer fel :

"jag bryr mig inte ett dugg om hur magnesium reagerar med kossor på en regnig åker i kina"

Det är viktigt att veta det ;)




// Lisa

Not the wind on my face or the spray of the sea...

Idag har det varit en extra mysig fika dag, då båda fika-passen har spenderats på Lundberg, det mysigaste Cafét i stan. Imorgon är det engelska prov och en svenska redovisning, men jag har inte börjat plugga än. Men det löser sig alltid.
Ikväll är det Fringe, det är inte försent att börja följa det än! Kl 21.00 på 5:an

// PluggLisa

But i keep on waiting for that soft voice to talk to me at night

Idag var det Kemi prov, och det var lättare än jag trodde det skulle vara, men dom två sista frågorna hade jag lite problem med. Jag är glad om jag får VG så. Malin och jag gjorde även klart den där nedrans fysikrapporten, och det blev lite flumm men spela roll? William Fichtner finns ju så jag är glad. <3<3<3<3 Haha!

Efter skolan gick jag på stan lite, köpte nässpray på apoteket och fick en bok på köpet av Christer Fuglesang. Ni vet, Sveriges första austronaut! Häftigt tyckte jag. Sen drack jag varm choklad på Wayne's Coffee och ikväll har jag pluggat Engelska, det är ju prov på Fredag.


Boken av Christer Fuglesang, sen ett CDON.com paket jag fick igår med The Ninth Gate med Johnny Depp och Pirates of the Caribbean 3 - At World's End. <3 Vem säger att jag beställer mycket ifrån CDON.com!?? xD

Dagens låt:
Phil Collins - You can't hurry love

// Lisa - How much more must i take?

Don't pout! You haven't the lips for it!

Jag såg nyss på Ugly Betty, och det är faktist en av få serier som blir bättre och bättre för varje säsong. Dock att det är extremt osannolikt att något sådant skulle hända på riktigt, men jag gillar den ändå. Betty äger verkligen och Daniel är bara för söt. Det är otroligt att om man tror tillräckligt mycket och tillräckligt hårt så ser man tecken överallt på att man har rätt.



// Lisa - For what it's worth, Gina might be in love but... she's still trash!

Chemistry

Jag har kemi prov imorgon, om jag går till skolan det vill säga. Men just nu känner jag mig tillräckligt frisk för det.
Iallafall, nu när jag satt och pluggade hittade jag detta meddelande i min anteckningsbok:



Typiskt mig att skriva ned låttexter som jag hör på radion, för att senare kunna söka upp dom på internet.
Detta visade sig vara en Peter Jöback låt jag hörde förra veckan: "Hur hamnade jag här?"

// Lisa - I can say day and you'll say night

Phil Collins är... BÄST!

Genesis - That's All <3<3



// Lisa

Jag är förkyld

Igår var jag + några till och golfade med skolan borta i Puttom som ligger i närheten av Husum. Vi gjorde det för att det var friluftsdag. Men iallafall så åkte jag hem efter hälften av tiden för jag var förkyld, och det var jätte kallt därborta.
Idag for jag till skolan, men det var korkat av mig för när jag satt på bussen kände jag hur sjuk jag var, men jag och Malin skulle ju egentligen göra klart en fysik-rapport idag så jag gick upp till skolan och frågade henne om det var okej att jag åkte hem. Det gick bra sa hon. Sen gick jag hem, från uppmaningar av klasskompisar. Mamma hämtade mig och nu har jag sovit, sett på TV och druckigt varm choklad och jag hoppas att jag kan gå till skolan imorgon för vi har Kemi Prov.

Sen vill jag bara tacka alla underbar människor i min klass som önskade att jag skulle krya på mig.
Det var väldigt trevligt att höra att så många bryr sig :) Hoppas att Kemin går bra idag för er alla! Haha xD


// Sjuklingen


Om ni inte har märkt det än, så känner ni inte mig

Jag är medveten om att jag kommer att låta som världens största filmtönt när jag säger det hära men det är en risk jag är villiga att ta.

Det finns några få filmer som verkligen berör på ett djupare plan, vissa filmer som ger en världens nostalgitripp när man ser dom och en del filmer som är så underbart råbra att man bara vill skrika när man ser dom. Sånna där filmer man kan se om och om igen, men aldrig någonsin blir less på.
Jag måste erkänna att jag har en del sånna filmer, som jag helt enkelt kan se 100 gånger, och aldrig bli less på.
Här kommer en lista på dessa filmer. Men inte i någon speciell ordning, det beror helt enkelt på vilket humör jag är på:

♥ Star Wars - A New Hope (4), The Empire Strikes Back (5), Return of the Jedi (6)
♥ Saw 1-2-3
♥ Hannibal
♥ Pirates of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl
♥ Stolthet och Fördom - Pride and Prejudice (2005)
♥ Brokeback Mountain
♥ Bridget Jones's Diary
♥ Love Actually
♥ Troja
♥ Face/Off
♥ Mr and Mrs Smith
♥ Beck filmerna
♥ The Island
♥ Armageddon

// Lisa - Hon som älskar film

You're supposed to be dead!

Jag såg nyss på Pirates of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl. Igen. Vad kan jag säga, jag älskar den filmen <3


Bästa scenen i hela filmen.

// Pirat-Lisa

I couldn't resist, mate

Eftersom jag var sjuk igår (Är fortfarande sjuk, men var sämre igår) så satt jag nere hela dagen och kollade på film.
Först såg jag Stardust som är en så otroligt söt film. Och ni som har sett den vet ju att Robert De Niro är piratkapten, och just i den där scenen när Tristan och Yvaine (Stjärnan) blir tillfångatagna på skeppet så fick jag en sådan sjuk lust att kolla på Pirates of the Caribbean - The curse of the Black Pearl, som var min ABSOLUTA favorit film i femman. Jag skojjar inte när jag säger att jag kunde den utantill. Och jag hade glömt hur OTROLIGT mycket den filmen betyder för mig, jag fullkomligt älskar den. <3  Jag använder fortfarande vissa uttryck ifrån den filmen, det är lite pinsamt, haha.

Men jag tror jag hade glömt den med tanke på att jag såg den tredje filmen på bio för ett och ett halvt år sedan, och jag blev så grymt besviken på den, för att den var så rörig. Men, nu har jag bestämt mig för att ge den en andra chans, och se om alla filmer på en gång. Då lär jag fatta mycket mer. Ungefär som med SAW 4, man kan inte sen den utan att kolla på dom 3 första innan, annars blir allting en stor soppa.



// Lisa - Take what you can, give nothing back!


Glad kanelbullens dag!

Idag är det kanelbullens dag och jag hoppas att ingen glömmer bort att äta kanelbullar. Jag tänkte iallfall mumsa på några stycken. Men, imorse vaknade jag med sjukt ont i halsen så jag har gått och blivit förkyld under natten. Ja, nu ska jag gå och lägga mig under täcket i soffan, äta lite kanelbullar och slå på en bra film. Filmer hjälper mot ALLT. <3



Hoppas att alla mår bra
// Sjuklingen

The thing is "Biff" - Saken är biff

Idag har det blivit galet mycket shopping!

En intressant skoldag med en väldigt häftig pjäs på Teatern och sen tror jag att Maja var hög på vår sista lektion, engelskan. Ni anar inte hur mycket hon skrattada, haha. :)
Efter skolan gick jag med Sara och hjälpte henne att köpa en present, men jag vet inte om jag var till så mycket hjälp dock. Hon klarade det bra själv. Sen mötte jag upp med Becka på busstationen, hon skulle nämligen in till tandläkaren och då passade hon på att gå på stan. Vi sprang runt en stund, men jag hittade inte så mycket. Sen, när hon var hos tandläkaren, gick jag in på H&M där jag provade ett ton kläder (och träffade Madde). Om jag säger såhär, jag kom ut ur butiken med en STOR kasse.(Bilder kommer imorgon)

Ikväll har Jag, Jessica och Becka ätit Tacos hemma hos mig och sen blev det Idol tittning. Mitt första avsnitt för i år och än sålänge gillar jag: Alice, Lars och Robin. Det sista jag tillägger nu är att Peter Jihde är väldigt snygg i sin nya frisyr. Ihhhh! xD



// Lisa - It's taking me so long to do this

Ask. Imagine. Investigate

Okej, ikväll började det en ny TV-serie på 5:an som heter Fringe. AS BRA SERIE! Helt sinnesjukt.
Jag älskar storyn, jag älskar intrigerna, jag älskar filmingen, jag älskar huvudpersonerna, jag älskar till och med den snygga texten som kommer upp där det står vart dom är. Ja, jag älskar den verkligen. Och det är lite starkt att säga efter ett avsnitt, men jag lovar. JAG ÄLSKAR FRINGE!! <3 Lite Arkiv X möter CSI



// Lisa


Jaha...

...nu är det såhär: JAG HATAR DIG. Om du inte fattar det så är du dum i huvudet. Låt mig vara.

Min mamma är förkyld

Så jag önskar att hon kryar på sig så fort som möjligt <3


Raindrops keep falling on my head

Ja, idag har det regnat och mitt humör har verkligen dalat.

Imorse vaknade jag, utan att försova mig, och med ett leende på läpparna. Jag åt frukost på Lundbergs (Deras majsbröder ÄGER!) och sen gick jag in i skolan när lite fler folk hade börjat komma, ni förstår vi började inte fören 10 i 10, men jag var där två timmar före.
Iallfall hade vi Franska, och det var ganska kul för en gång skull. Jag fick sitta och bläddra i franska tidningar. Senare var det  Kemi, och då vi inte orkade lyssna på våran lärare gick vi iväg till Studierummet och "Pluggade". Det slutade med att alla pratade om filmer Yrrol, som jag inte har sett (Men jag har en känsla av att du har sett den Jessica?). Sist Matte, men jag fattade inte så mycket så jag gjorde typ inget. Jag får seriöst mer gjort hemma på matten än vad jag gör på skolan.

Efter skolan var vi ett helt gäng som gick ner till Café UH (Det var ju fikadag idag) och vi hade allmänt trevligt.

Imorgon så ska jag stanna i stan efter skolan för att möta upp Rebecka, då vi ska gå runt och shoppa en stund, innan hon ska till tandläkaren. Stackare som måste till tandläkaren på en fredag och spänna tandställningen säger jag. Men, på kvällen kommer både Jessica och Becka hem till mig och det blir Tacos och Idol tittning. Mysigt stavas det. (L)

// Lisa - Tears and Rain

Americas next Top Model is....

...Whitney :D

Ja, kvällen har spenderats framför läxor och tv, och det var Finalen på Top Model, säsong 10. Jag är glad att Whitney vann, dock att jag tyckte att Anya förtjänade det mer. Kul att Whitney är den första Plus-size modellen som någonsin har vunnit tävlingen. Hon förtjänade det.



Nyss var det Oskyldigt dömd med Mikael Persbrandt. Hetare än hetast. <3

// Lisa - m/M = n

RSS 2.0