Does he know where Bin Laden is? That would be a huge promotion for me.

Denna söndagkväll blev det att jag såg på film. Precis som vanligt då.

The Kingdom handlade om fyra amerikanska FBI agenter (Jamie Foxx, Jennifer Garner, den homofobiska grannen i American Beauty [aka Chris Cooper] och den där mannen som ska adoptera Juno's barn i filmen med samma namn) som åker till Saudiarabien för att leta reda på förövaren till ett bombattentat som har mördat civila amerikaner.

Jag älskar introt som var fullt med bakrundsfakta, och jag älskar kameravinkeln, väldigt tätt inpå karaktärerna, vilket jag tycker bidrar till att allt känns verkligare. Det är riktigt hemskt vad avskyvärt grymma människor kan vara. Filmen som helhet var gripande och bra.// Lisa - We call that a babysitter.


Klockrent

(Jag och Jessica sitter och klagar på att Michael Myers är den sämsta seriemördaren någonsin för att han är så otroligt seg, och om han bara lärde sig att springa skulle han öka sin mördarprocent med minst 60-70 %)
Jessica: Men tänk dig honom på mellandagsrea. Han skulle ju suga allt.

Lunch is for wimps

Den här helgen gav jag upp min "plugga-hela-helgen" taktik och umgicks med Jessica både fredag och lördag kväll istället. På lördagen kom vi på att vi kunde koppla Håkans bärbara dator till min älsklings tv, så min Mancave blev fullbordad. När toan är klar här uppe är vi officiellt oövervinnerliga.
Vi han se dessa filmer iallafall:

Fredag:
* Wall Street (Jag blev besviken, eftersom den var inte ens i närhet så bra som jag trodde att den skulle vara. Jag har lite problem att ta Charlie Sheen seriöst, men å andra sidan så är Michael Douglas ganska häftig. Jag har alldeles för lite koll på ekonomi för att riktigt kunna uppskatta den här filmen)
* Case 39 (En skräckfilm med Renée Zellweger. Ni läste rätt. Renée "Bridget Jones" Zellweger. Hon adopterar en unge, som höll på att bli stekt i en ugn av sina föräldrar)Lördag:
* Grabben i Graven Bredvid (Jag minns när jag såg den här filmen på bio år 2002 och jag enbart följde med så att jag skulle få äta biopopcorn. Då tyckte jag att den var riktigt dålig (jag var ju förtusan bara 10 år) men den har växt på mig lite. Dock är Michael Nyqvist lika ful som alltid. Något pinsam, men ganska söt film)
* Law Abiding Citizen (Gerard Butler som mannen vars familj blir slaktade av en galning, som inte åker in i fängelse och därför ska Butler hämnas lite på rättsystemet. Riktigt bra, och smart film)
* Halloween 2 (Rob Zombie versionen. Helt seriöst. Jag har knappt någon respekt för Michael Myers i dom gamla filmerna, men han är ändå Michael Myers och man får ta han för den han är. Men snälla. Han ska inte kunna prata. Han ska inte se ut som en uteliggare. Dr. Loomis ska inte vara en enda stor pengahungrig ego maskin. ALLT ÄR FEL! Och Rob Zombie är dum i huvudet. På riktigt)
* The Thaw (Val Kilmer hittar en mammut full med parasiter och ett gäng ungdomar (bl.a Jimmy från Smallville) åker till Arktis ovetande om vad dom kommer råka ut för. Helt okej skräckfilm. Dock fick jag lite panik när krypen åkte in under huden på folk)Nu måste jag plugga matte. Men jag vill verkligen inte. För jag fattar ingenting.

// Lisa - Are you a giant? Can we be friends?

Förresten

JAG SKA TILL THAILAND OM FYRA VECKOR!

Mohahahahahaha.

Phil Collins - Do you know, do you care?

You make it hard to be hard but I'm trying my best
Cause' down inside I'm burning
You want it, you got it, now take it and run
I'll hide how much it's hurting

Homosexualitet

Jag har aldrig riktigt förtstått rädslan vissa människor har för homosexuella.

Den där förakten dom känner inför tanken på två killar eller tjejer som älskar varandra. Herregud vad folk kan haka upp sig på själva sexet i homosexualiteten. Om det är det enda argumentet till att det är fel livstil så är det tragiskt vad människor är rädda för det okända. Varför bryr de sig så otroligt mycket över den delen? Respektera varandra istället, trots era olikheter. För att även om man inte delar samma åsikter, så kan man fortfarande respektera en annan människa. Och om sex är det viktigaste här i världen då är det något allvarligt fel någonstans.

// Lisa - Pressure pushing down on me.

Lycka är

att känna motivation och glädje inför framtiden

It's the same old song

Idag har det varit galet mycket snö. Och blåst som jag vet inte vad.
Bussen till skolan var försenad med cirka 25 minuter, och bussen hem fastnade i en bilkö i cirka 45 minuter. Mamma fastnade på E4:an, i samma bilkö fast längre fram, i två timmar. Sen halkade jag när jag sprang över E4:an mitt inne i stan. Jag har även luktat estrar hela dagen. Och inte de goda som luktar äpple. Utan de som luktar banan-äckel. Sen har jag haft fysikprov också. Det gick sådär. Dock tror jag att det gick sämre än vad det känns som. Det brukar bli så nuförtiden.

Men jag är riktigt glad ändå. För imorgon är det fredag. Och det finns få saker som slår den känslan.

// Lisa - A sentimental fool

Fy-Sik

Har pluggat fysik hela kvällen och hoppas verkligen på att jag kan det nu. Är dock väldigt osäker på alla partiklar och allt det där Hands On CERN snacket. Men det känns bra ändå. Konstigt det där. Hur allt kan vara så himla annorlunda baserat på vilket inställning man har.

Sen ska Olivia i min klass ha ett stort tack eftersom hon skrev en sammanfattning och gav bort till de som ville ha. Jag tror aldrig våran klass har varit såhär enade inför ett prov förut.

Och bara för att ni ska veta det så har Donkeyboys album lagts ut på Spotify. Det är riktigt nice.

// Lisa - Trouble, can't you see? You have made me a wreck, now won't you leave me in my misery.

Moderkärnor och dotterkärnor

Jag lyckades nästan lura mig själv där ett tag.
Fick min hjärna att tro på att jag skulle kunna lyckas med att plugga framför datorn (i brist på min riktiga miniräknare, som jag glömde på skolan, var jag tvungen att knappa på datorns egna kalkylator). Hittils har jag suttit här i över en timme och vad har jag gjort? Kollat på Robert Downey Jr. videoklipp (jag måste sluta med det här beteendet), läst ett 30 tal bloggar och lyssnat på Cat Stevens låt Trouble om och om igen. Har jag gjort någon fysikuppgift alls? Nej.

Jag tror jag ser mig själv som besegrad än en gång och slår mig ner i min soffa, i min egna Mancave, istället för att sitta här till ingen nytta.// Hon som lovar att skaffa ett liv... i tid tills år 2036

Trouble set me free

Idag hände något magiskt.
Jag såg årets första blomfluga. Och jag fick gåhud. Det kändes stort. För det bevisar att tiden är påväg åt rätt håll. Det här året kommer att bli stort. För det är så mycket jag kommer ha lärt mig av livet innan årets sista dag kommer än en gång. Jag kommer förhoppningsvis vara en bättre och starkare människa också. Men det kan man aldrig vara riktigt säker på, vilket är synd. För det är något väldigt vackert att se fram emot. Man kan alltid hoppas och aldrig ge upp.

Synd att det är så lätt att ge upp och så svårt att fortsätta kämpa.

// Lisa


1337

Idag har jag sett Golden Globe galan på VHS (min moster är bäst, för hon kan fortfarande spela in på VHS), pluggat fysik och sett Iron Man för tredje gången den här helgen.

Det här inlägget är lite speciellt eftersom det är det 1337:e inlägget som jag har skrivit här på bloggen.
Det blir såhär då:Dagens låt:
Cat Stevens - Troble


// Lisa - I have seen your face and it's too much for me.

First of all I'd like to thank Susan Downey for telling me that Matt Damon was going to win "so don't bother to prepare a speach"

Ni vill inte veta hur många gånger jag har sett om det här.
Ni borde också titta. Iallafall en gång. Ett ord till: Awesome <3// Lisa - "Avatar was gonna take us to the cleaners"


My name is Dito... and I'm gonna leave everybody in this film

Idag har halva dagen gått åt till fysikplugg. Det är första gången någonsin som jag har pluggat såhär mycket på en lördag. Antingen har jag gått och blivit überseriös eller så är jag sjuk. I vilket fall som helst gick det ganska bra, känns som jag har lite mer koll nu iallafall.

Andra halvan har jag spenderat i min kära Mancave och sett på film:

* Only You (Okej, jag erkänner: jag ser på alldeles för många totalt ologiska romantiska komedier, och jag kan ha råka köpa den här filmen av den simpla anledningen att en viss Robert Downey Jr. spelade huvudrollen. Men i vilket fall som helst var den iallafall riktigt söt. Dum, men riktigt söt. Och som vanligt störde jag mig på den extremt irriterande tjejen)
* Chicago (Jag står kvar vid tidigare uttalande att det inte går att misslyckas med en musikal. Richard Gere, Catherine Zeta-Jones och Renée Zellweger spelade huvudrollerna i denna musikkaskad om mord, glamour och kändisstatus. Den allra bästa låten var lugnt "Cell Block Tango")
* A Guide to Recognizing Your Saints (Robert Downey Jr, Shia LaBeouf och Channing Tatum [för att inte tala om den skrattande polisen ifrån säsong två av House] i en otroligt gripande film om livet i New Yorks förort. Påminner lite om American History X, fast mindre rå. Dock hemsk och riktigt känslosam. Jag satt och grät mig igenom hela slutet. Jag älskar sådana här filmer, för de får mig att inse hur jävla bra jag har det egentligen)
* Iron Man (Jag kan ha råkat se den idag igen. Mohahaha <3 Give me a scotch, I'm starving)Nu tittar jag lite på E! ifrån röda mattan på Screen Actors Guild Awards. Varför kan jag inte också få vara där? Ha perfekt friserat hår, bli intervjuad med samma fråga om och om igen vart mina vackra klänning kommer ifrån för märke och se Kevin Bacon gå förbi mig i bakrunden. Iallafall borde jag få bo i USA så att inte jag måste sitta uppe hela natten för att kolla på diverse galor som sänds den här tiden på dygnet i Sverige.

// Lisa - I married a liar. Why? Because I married a man.


This time baby I'll be bulletproof

Jag tror att jag har överlevt det värsta.
Botten (eller min-punkten om man vill säga det istället) är nu bakom mig.
Motivationen är tillbaka.

Jag är tillbaka.

Lycka är

fredagsmys, Iron Man och Ben & Jerry's

MOHAHAHAHAHAHAHA <3<3<3
Awesome är bara förnamnet.
Jag älskar att köpa filmer.
Dock är jag i desperat behov av en till DVD-hylla.

// Lisa <3 Film


Att inte veta vad man vill vidareutbilda sig till suger

Jag har spenderat 3 hela timmar i soffan med en hög Högskolekataloger (haha, två hög efter varandra) och letat utbildningar. Jag har inte kommit fram till något än, men jag är påväg. Dock känner jag mig aldrig träffad av beskrivningarna - "Motiverad" "Älskar att ta egna initiativ" "Älskar att bygga vägar" Har iallafall lite förslag på vad jag inte vill jobba med:

- Psykologi
- Matte
- Teologi
- Högstadielärare
- Någonting som har med idrott att göra

Alltid en början.

// Lisa <3 Sova


.

fanfanfanfanfanfanfan
frustrerad
less

varför kan inte allting bara gå som jag vill?
varför ska allt jävlas?
helvetehelvetehelvete

<3

"I'm allergic to alcohol and narcotics, I break out in handcuffs."

- Robert Downey Jr. 2003

Om förmågan att råka gå rakt in i väggen

Ni vet den där känslan när du håller i något och plötsligt glider det bara ur händerna på dig?
När mobilen slår i golvet och batteriet faller ut och du har ingen aning om hur du kunde ha tappat den, du höll ju i den så bra nyss. Det händer mig minst varje dag. Iallafall liknande saker. Som att slå tån i bordsbenet, tappa fjärrkontrollen i marken eller att råka gå in i väggen. Utan synbar anledning.

Jag slog nyss huvudet i min vänstra dörrkarm. Jag missade dörröppningen. Alltså, jag vinglade inte. Jag höll inte på att falla. Jag MISSADE att gå rakt genom dörröppningen, som förövrigt råkar vara minst en halv meter bred. Ibland är jag helt enkelt bäst.

// StorKlanteN

Note to self:

- Te är inte ens i närheten av Is-Kaffe på problemlösningsfronten. Te skapar bara mera problem. Som att ens rum helt plötsligt blir FÖR varmt (Jag vet, det borde inte gå. Men det gör det ändå)

// Lisa <3 Robert Downey Jr.


U2 - Beautiful Day

Jag har underskattat den här låten alldeles för länge.
Den är ju helt underbar egentligen.
Musikvideon är riktigt underbar också.
Höj volymen, lyssna och känn hur allt känns riktigt jävla bra.// Lisa - It's been all over you

Såfort jag såg din tunga fladdra

Den här tisadgen har varit ovanligt slapp.
Ingen kemi, ingen svenska, ingen engelska, se på film på biologin och se på Estet 3:ornas slutproduktion, Flight 1337. Det var faktist riktigt bra, riktigt sköna karaktärer (älska rullstolstanten, Olov och galningen), men jag tyckte att förra årets show var bättre. Eftersom det var mer som en historia där låtarna hängde ihop. Dock ska dom ha cred för att dom hade med Queens låt Don't Stop Me Now <3

Nu: Fysikplugg

// Hon som också tänker slita ut körskolelärarens hjärta om hon blir kuggad


.

Usch
Jag är så less
Jag är så less på vintern
Jag är så less på mörkret
Jag är så less på skolan
Jag är så less på matte
Jag är så less på problem
Jag är så less på människor
Jag är så less på paranoia
Jag är så less på dig
Jag är så less på Sverige

Ta mig härifrån. Nu

Golden Globe

Idag är jag hemma från skolan eftersom jag fortfarande känner mig krasslig. Så nu har jag läst Cinema i två timmar (<3) och ska sätta mig ner för att jobba lite matte. Fan, det här provet känns inte alls bra.

Hörde även på radion imorse att min älskling Robert Downey Jr. fick en Golden Globe i kategorin Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Musical or Comedy i filmen Sherlock Holmes.

Och läcker var han minsann

Och att Michael C Hall fick en Golden Globe i kategorin Best Performance by an Actor in a Television Series - Drama i TV-serien Dexter.

Lite ledsen är jag dock att Neil Patrick Harris (How I met your mother) inte vann i kategorin Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion Picture Made for Television. Men man kan inte få allt här i livet.

Och jag är inte ens lite förvånad att Avatar knep den gyllende bollen för Best Motion Picture - Drama. Inte ens lite förvånad.

Kolla in hela listan här.

// Hon som tänker se på kanal 9 på lördag mellan 12.35-15.15


The truth is always in the last place you look

Denna söndagskväll har jag sett The Usual Suspects - De Misstänkta.
Kevin Spacey är rent ut sagt magisk.
Själva filmen var lite seg i början, men det tog den igen i slutet.
En båt sprängs, en hög med döda skurkar och bara en person överlever (Spacey). Vi får följa hans berättelse för polisen om hur allt blev som det blev.// Lisa - The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.

There's certains things that should be left unsaid

Jag tänkte egentligen göra matte idag, men istället har jag gjort det här:

* Dammsugit HELA huset
* Läst i boken Ett rum med utsikt
* Kollat på MTVHD
* Städat bort extrasängen som har stått i mitt rum i nästan två veckor
* Tänkt att jag vill se Sherlock Holmes igen
* Suktat efter filmer jag vill beställa på CDON.com
* Läst tidningar. I plural// Lisa - Should I answer chronologically or alphabetically?

La Roux - Bulletproof

Underbart.


You do know what you are drinking is meant for eye surgery?

Awesome!

Jag och Jessica for på bio igår, trots att jag kände mig riktigt krasslig, men det är bara att inse det: INGET ska få stoppa mig från att gå på bio. Vi gjorde något historiskt för oss, såg två filmer på en kväll och vi kom fram till att det här var minsann något vi borde göra flera gånger. Så otroligt värt.

Först såg vi på Avatar och den var mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Wow är att bra ord att beskriva den med. Otroligt vackra miljöer, Na'vi varelserna var äckligt välgjorda och om Pandora verkligen skulle finnas på riktigt skulle jag nog vilja bo där (om det inte vore så att det fanns så mycket äckliga insekter överallt). Sam Worthington i huvudrollen som den rullstolsbundna föredetta marinsoldaten Jack Sully var riktigt övertygande och jag har kommit fram till att jag gillar verkligen Sigourney Weaver, som spelade den genomgoda biologen Grace. Avatar kändes som ett mellanting mellan Tarzan och Pocahontas. Men jävligt mycket bättre.Nästa film blev Sherlock Holmes med Robert (As-Het) Downey Jr. i huvudrollen och Jude Law som hans sidekick Watson. Den här filmen hade jag riktigt höga förväntningar på, inte för att jag är något stort Sherlock Holmes fans, utan det är snarare så att jag inte har någon djupare rotat relation till Holmes. Har aldrig läst en bok eller sett en film om han (om inte Disneys version Mästerdektektiven Basil Mus gills, haha) så det här blev en helt ny start för mig. Därför tyckte jag också att den var helt sjukt bra. HELT SJUKT BRA. Jag skrattade ganska mycket kan jag säga. Holmes och Watson är ett perfekt radarpar, de kompletterar varandra. Awesome är ett bra ord att beskriva den här filmen <3// Lisa - No girl wants to marry a doctor who can't tell if a man's dead or not.


Old habits die hard

Ikväll såg jag på Control som gick på 6:an.
Den handlade om Lee Ray (Ray Liotta), dödsdömd mördare som får en ny chans till ett liv av den snälla Dr. Copeland (Willem Dafoe), bara han äter lite mediciner som gör honom mindre aggressiv. Mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Riktigt spännade skulle jag nog säga.// Lisa - And I don't know how you do it.


You can stand under my umbrella

Jag har stora problem med covers på låtar.

Dock betyder det inte att jag alltid tycker att orginalet är bättre. Utan det är snarare så att den version av låten jag hört först är min favorit. Om versionen jag hört i sig är ny eller orginal inspelningen spelar ingen roll. Sålänge jag hört den först är det den som gäller. Jag tror att det här bottnar ganska mycket i min rädsla för förändringar.

Dock har alla regler undantag. Låten Umbrella, i orginal version av Rihanna, är helt sjukt underbar. Men Lillasysters cover är helt sjukt underbar. Och The Baseballs version är helt sjukt underbar också. Så det bevisar att det finns hopp för mig. <3// Lisa - So go on and let the rain pour.

But by tomorrow I will despise myself for even thinking the thought

Jag önskade att jag var snuskigt äckligt rik.

Då skulle jag köpa ett gigantiskt hus med en världens största bio, en överdriven bioduk i panoramaformat, mjuka soffor, überteknologisk projektor med tillhörande surrondljudsanläggning och 3-D funktion.
Sen skulle jag ladda upp med ett gigantiskt lager av is-kaffe, varma mackor med bara smör på, chips doppade i choklad och en oändlig taco-buffé.
Sen skulle jag köpa biorättigheterna till alla filmer och tv-serier som någonsin har skapats. Och be någon skicka allt nyproducerat material till en enormt stor hårddisk som jag sparade allt på.

Sen skulle jag låsa dörren för att aldrig någonsin komma ut igen.

// Lisa - Because it was a lousy idea from the start

Today I miss that feeling


Jag älskar Dexter! <3

Fick nyss den underbara nyheten av Jessicuuus att hon har fixat skjuts hem på lördag!
Vad vi ska göra? Gå på Man-Date och se både Sherlock Holmes OCH Avatar på bio.
Nu känns det äntligen som att något går min väg iallafall.// Doakes


Lars Winnerbäck - Tvivel

Det kallas tvivel, det där som stör
Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör
och jag ser hur du tänker på nåt
hur du längtar dig bort
som en fågel i bur
En obehaglig distans
en konstig känsla nånstans
Det känns tomt - eller hur?

In a haze, a stormy haze

Otroligt. Jag todde inte att det gick att bli såhär omotiverad och less.
Just nu önskar jag bara att mitt liv skulle kunna vara lite gladare, glittrigare, lite mera som låten När vi två blir en av Gyllene Tider. Nostalgi.

// Lisa - Dags för sylt och raj-raj


Awesome

Becka la nyss ut den här på Youtube, och med risk för att se ut som ett totalt cp, så vill jag ändå dela den med er <3
Watch and enjoy!// Flasköppnaren

.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Helt seriöst, har jag missat det här?
Det här är helt sjukt.
Sjukt fel och sjukt komiskt.
Världen måste vara upp och ner.
Jag måste drömma.
Någon jävlas med mig.
Jag tror jag dör.

Genom dunklet och bruset

En dålig dag kan alltid lösas med hjälp av busskaos.

Jag och alla mina kära medpassagerare med den alltid lika pålitliga linje 10 blev fast i bussen i över en timme eftersom det hade hänt en olycka på E4:an. Men det var lugnt, för jag och Kalle hade Chill i en Buss, lyssnade på Miley Cyrus - Party in the USA (som förövrigt är helt sjukt dålig) och Becka + Enya tog av sig skorna för att he fötterna på mitt huvud. Vem kunde tro att det kunde vara så kul att vara fast i en buss?// Dat Ass

Det här kan mycket väl vara en av de bästa videos som någonsin har lagts ut på Youtube


Oh, did I say red Lamborghini? I meant blue Ferrari

Jag älskar att se på film på söndagskvällar. Det är något magiskt och oförklarigt med känslan jag får när jag slår på tv:n klockan 21.00 en vanlig söndagkväll och lutar mig tillbaka i soffan för att se världen med hjälp av någon annans synvinkel.

Ikväll såg jag på Click med Adam Sandler. Det var en helt perfekt söndagsfilm. Både rolig och sorglig. Och helt sjukt underbar <3 Om du har sett den, good for you. Om du inte har sett den än, gör det nu.// Lisa - Michael, our clients are Japanese. They can't wait for their fish to cook.

Abstinens besvär

Nu var det slut på det roliga.

Igårkväll såg jag klart på House säsong 4 som jag köpte för någon månad sen. Vilket betyder att sen Annandag Jul tills igår har jag spenderat drygt 60 timmar av den tiden inne i mitt underbara TV-rum (som jag alltid kommer att älska) med att se på 86 avsnitt av House. Och nu är det slut på det roliga. Så nu har jag, precis som vanligt när jag kollar igenom en TV-serie i ett streck, abstinens besvär och kan inte tänka på något annat.


Mums <3

För att tänka på annat idag har jag tittat på skräp-tv (aka The Hills) hela dagen. Spencer är dum i huvudet. På riktigt. Han måste vara efterbliven eller nått.

// Lisa - If you're dissatisfied with your life, changing it is a symptom of mental health. I get why that concept is strange to you.


Jag vill bort

Jag vill ha sol, jag vill resa härifrån, jag vill åka utomlands.
Nu. Exakt nu.Dagsn låt:
John Mayer - Gravity

// Lisa

.

House M.D
Season 4, Episode 7 - Ugly

House: She said something idiotic again, and I didn't even notice it. Foreman had to point out it was idiotic. She's making me an idiot.
Dr. Wilson: It's cute, you have a crush.
House: No, I think it's something systemic.
Dr. Wilson: Thirteen's pretty. You're obviously okay with her.
House: She killed a patient.
Dr. Wilson: The bitch is pretty.
House: The bitch is a bitch.
Dr. Wilson: Ask her out.
House: The bitch? She's a bitch.
Dr. Wilson: No, the one who's making you an idiot. It's the story of life: boy meets girl. Boy gets stupid. Boy and girl live stupidly ever after.

Nice tries are worthless

Jag hoppas ni inte missar På Spåret på ettan klockan 20.00 ikväll.
Och nej, jag ska inte se på det bara för att min pappa gillar tåg.
Utan för att Filip och Fredrik ska tävla mot Bo Sundström tillsammans med sin fru Lena.
Vem är denna mystiska Bo då?
Ja, sångaren i Bo Kaspers Orkester såklart.


Hamnplansparken, 7/7 - 09

// Dr. McCaney

För att gå och lägga sig klockan 8 hjälper tydligen inte heller

Varken jag, Gud, Allah, Buddha, Shiva, Al Green eller Ödet ville att jag skulle komma iväg till skolan idag.
Så därför är jag hemma istället.
Och gissa tre gånger vad jag tänker göra idag då?
Kan börja på H och rimma på Mouse.

// Trötter

Helt. Sjukt. Bra.

Har jag nämnt någon gång att jag älskar House?

Dagens låt:
Al Green - Love and Happiness

Baby I've lost the will for fighting

Det är bara att inse det.
Jag behöver sova minst 5 veckor till.
Jag pallar inte det här.

Istället söker jag låtar från House och lägger in dom i en spellista i Spotify.
Livet lyckas på något sätt rulla på i vanlig takt ändå.
Men snälla, låt mig få sova.


None of us are free

House season 2, episode 6 - Spin

Dr. Foreman: So if you break an arbitrary rule, Cameron damns you to hell. But if you break a rule that has a reason, that's designed to protect people, Cameron develops a crazy crush on you.

Don't worry, it's treatable. Being a bitch, though...nothing we can do about that

Imorgon börjar allvaret igen.

För att kompensera upp all tråkig tid jag kommer att spendera i skolbänken de närmaste veckorna har jag sett på House hela dagen istället för att plugga matte och fysik, som jag egentligen borde ha gjort.

Men jag visste redan i början av lovet att jag aldrig skulle öppna skolböckerna innan skolan hann börja igen.
Så jag mår inte dåligt över det. Känner mig inte stressad (som jag alltid brukar känna mig efter lov annars). Istället känner jag mig ovanligt lugn. Jag vet inte om det har något att göra med att halva min gymnasietid är förbi, att det är ett nytt år eller för att jag helt enkelt har insett att det inte ger så mycket att bry sig för mycket.

// Lisa - I've never understood how people can be so proud of believing in something with no proof at all, like that's an achievement.

Jag hatar min violin

Ikväll for det glada Docksta gänget till Kramfors för lite Kramfors Revy. Men innan vi hann ner till Pulvercity stannade vi på Ceasars och åt pizza (Ja, inte jag då. Jag åt Chicken Nuggets om någon undrar). Väl där träffade jag Malin också. Jag tyckte att revyn var bra, men inget slår revyn anno 2008 var den bästa hittills. Dock var det bra att Östen ifrån Östen med Resten var med i år också <3

Efter revyn såg jag, Becka och Henke på 1408. Och åt äcklig choklad som smakade mint.Nattens (oskrämmande) låt:
Östen med Resten - Hon kommer med solsken

// Hon som tänker vara en rebell och skita i läxorna imorgon.

Believe me, I'd prefer not to. I may be synthetic, but I'm not stupid

Nu har jag och Jessica än en gång barrikaderat oss i min Man Cave och sett på film.

Lördag:
* Alien (Vi hade äntligen bestämt oss för att se alla Alien, Predator och Alien VS Predator filmerna. Dock hade vi sett den här förut, men regler är regler. Den var väl bättre än förra gången vi såg den, men tråkig är nog rätt ord. Ripley och hennes besättning får ett nödanrop från ett annat rymdskepp och råkar få med sig en medpassagerare på deras skepp)
* Aliens (Tvåan, regisserad av allas vår James Cameron [Titanic, Avatar], pissade ju på ettan. Riktigt spännande och roboten Bishop i mitt hjärta föralltid. Ripley måste hjälpa militären att rädda ett par hundra forskare och deras familjer ifrån Alien. The Mother Alien var ju bara för söt. Mohaha)
* Alien 3 (Ripley får kortare hår för varje film och nu rakar hon av sig det, eftersom hon landar på en testosteron-ångande planet med fångar som har två Y-kromosoner [Vilket inte går, eller?])
* Alien: Resurrection (I fyran så blir Ripley klonad och möter Winona Ryder. Alien var mycket smartare i den här filmen)
* Carriers (Ett virus har spridit sig över jorden och ett gäng ungdomar överlever med hjälp av sina regler. Riktigt bra)Söndag:
* Predator (Arnold Schwarzenegger som muskelhögen till soldat, som tillsammans med sin soldatgrupp ska rädda amerikanska fångar i djungeln. Dock blir dom lite oroliga när de ser slaktade människor utan hud eller inälvor hängandes i träden.
* Predator 2 (Minns ni den svarta polisen i SAW 1? Danny Glover heter han och spelar huvudrollen i Predator 2. Nu är Predator i Los Angeles och drygar. Ursäkta med Predator är helt sjukt löjlig. Onödig rent ut sagt. Det enda som räddar den är att den inte dödar sjuka, barn eller kvinnor. Om dom inte har vapen det vill säga)
*  AVP: Alien VS Predator (Människan hittar pyramid under Antarktis och skickar dit ett gäng forskare/äventyrare för att kolla vad det är. Det är såklart Predator som har lärt människan att bygga pyramider. Varför? För att leka med Alien. Dock räddade den här filmen våran syn av Predator, eftersom han var helt okej)
* AVPR: Aliens vs Predator - Requiem (Prailen i våra hjärtan för alltid. En liten stad blir attackerad av Prailen [Alien som lagd foster i Predators mage] och Predator kommer för att rädda dagen)Måndag:
* Måndag hela veckan - Groundhog Day (Bill Murray som självsäker meteorolog som tvingas uppleva samma tråkiga dag om och om igen. Från början är det kul, sen blir det fruktansvärt jobbigt. Otroligt bra film, och något man kan lära sig av)
* Fucking Åmål (Fråga mig inte hur jag kan ha undgått att se denna svenska kult-film, men på nått sätt har jag inte sett den. Förens igår. Och fy tusan vad bra den är. Mobbad tjej, Agnes, blir kär i den populära tjejen Elin, som vill knarka och hatar sitt liv. Johan är också kär i Elin, men har stora problem med att säga vad han tycker. Otroligt hemsk film, men helt sjukt bra. Sen har svenska filmer en tendens att få högstadiet att se ut som helvetet på jorden)
* Conspiracy ("Thriller" med Val Kilmer om en man som kommer tillbaka från Irak för att träffa sin soldat kompis på gränsen till Mexico. Dock är det något skumt med staden där han hamnar. Och högsta hönset där var helt sjukt lik William Fichtner i vissta vinklar. Dock var filmen totalt värdelös.
* Funny Games (Två överklasskillar leker små lekar med familjer. Fy tusan vad förbannad jag blev på dom. HELT IDIOTISKA MÄNNISKOR! Eftersom ena killen snackade med kameran ibland och scenerna var så långa kändes den väldigt verklighetstrogen. Sjukt, sjukt bra. Men äckligt hemsk)Sen har vi sovit till två-halv tre varje dag och Jessica råkade somna på soffan inatt när hon skulle läsa tidningar för att hon inte kunde somna och jag hade redan somnat. Otroligt värt. Haha.
Ikväll blir det Kramfors Revy <3

// Lisa - Well, what if there is no tomorrow? There wasn't one today.


Otroligt ovärt

Den idiot jävel som kom på trådlöst internet kan fan gå och dö.
För det är ju JÄTTE PRAKTISKT, eller hur!?
Speciellt när man skriver ett inlägg som nästan var klart, och sen försvinner det bara för att internet laggar anus.
Jag ska fan koppla in nätverket igen när jag flyttar datorn.
Gå och dö.
Dö.
Dö.

2009 i bilder// Lisa


RSS 2.0