I keep the light on beacause I don't want to feel alone

För att köpa ett manligt brittiskt livsstilsmagasin bara för att Robert Downey Jr. är på framsidan är inte ens i närheten av så besatt jag kan bli bara jag vill.

Some men should come with warning labels.


They tell you to be strong, fuck them all

Ända sen Kapten Daniel Karlsson (<3) åkte ut som fyra ur Idol 2007 har jag bara suttit och väntat på hans debutplatta. Första singeln Would You Believe kom ut 2008 men sedan dess har det varit tyst om The Moniker (aka Daniel Karlsson).

Jag vet inte om ni vet det, men jag vet det och det är det att han ska ställa upp i Melodifestivalen 2011 och äntligen är allt jag kan säga. Efter ett x antal timmar med både Youtube-tittning och Myspace-stalkning så får jag äntligen det jag har längtat så intensivt efter. Den som väntar på något gott.


Bevis på att han är fantastisk.

// Lisa - But what I did was even worse, I made you believe a lie.

Nu har min herre sannerligen passerat gränsen! Att lemlästa krigshjältar, förgifta flyktingar det må vara en sak, vi kan alla ha en dålig dag... Men att leka med nödbromsen?! Ser han inte texten om vad som beivras?!Igår var vi ett gäng som såg lite film och myste hemma hos Bea. Och vi såg Skenbart, som mycket väl kan vara den fulaste svenska film någonsin. Jag dog lite under filmens gång och skrattade åt ångbåtar. Fy tusan alltså. Sen tvingade jag alla att se American Beauty för att den är så jävla vacker att jag dör litegrann varenda gång jag ser den <3// Lisa - She's not your friend. She's just someone you use to feel better about yourself.

Though I wait, though I try, no one ever comes

Idag är det första advent och det innebär att julmusiken börjas spela här hemma och julmusten står redo nere i källaren. Det innebär också att det är skyltsöndag inne i Docksta centrum och julmarknad inne på 22:an. Hällakakor är obligatoriskt att köpa vid sådana här tillfällen, och idag var inget undantag.Dagens låt:
Phil Collins – We Fly So Close

// Lisa - The passing of time hasn't changed my mind.

.

"Behåll du ditt lilla skitleende för dig själv, jag vill inte ha det. Det är allt som du kan ge av dig själv... Små leenden som rör till det för folk... Behåll det du, behåll det. Du kommer att sitta alldeles ensam med dina färgkritor i ditt fästningstorn till slut och det är rätt åt dig. Jag känner att jag börjar tröttna nu... Daggmasken som älskar en stjärna, det funkar bara ett tag..."

- Utdrag ur boken "Tillsammans är man mindre ensam" av Anna Gavalda

<3

Jay må vara gud, men Phil Collins är fortfarande övergud.
Och det finns ingen cover-idollåt i världen som slår the real thing:


Ain't that peculiar

Som vanligt så ska man INTE lita på recept i det avseendet på hur många det beräknas att bli.
Bakade lussebullar idag för att sälja med klassen på lördag och på receptet stog det 50 och lussebullarna på bilderna såg stora ut. Men när jag försökte så fick jag kämpa för att få ihop de 36 jag skulle baka. Med nöd och näppe klarade jag målet, men inte blev de speciellt stora heller. Hm.


(Inte mina bullar. Inte ens i närheten av dem)

// StorbakarN

It's a little too late to say that you're sorry now

Jag vet inte om ni är medveten om att designermärket Lanvin är årets samarbete med H&M.
Iallafall så släpptes kollektionen idag.
Och det enda som finns kvar att köpa är en keps.
EN KEPS.
....
Allt annat är slutsålt.Det är fult vad folk inte gör för att få det "exklusiva" som inte alla har.
Dock ska jag inte säga något, för jag vill verkligen ha den gula klänningen.
Åh, vad jag vill ha den.
Hycklare är mitt mellannamn.Dagens låt:
Eminem – No Love

// Lisa - Bitch, you get no love.

If outside is so good, why has mankind spent thousands of years trying to perfect inside?

De är här och installerar den nedrans bergvärmepumpen (äntligen)
Problemet är att de för tillfället har kopplat bort all värme.
Och det är verkligen svinkallt här inne.
Och ute.
Suck.

Som vanligt, tisdagar suger.

// Lisa - Bazinga!


I'm working on it

Du vet att du behöver skaffa ett liv när du har ont i nacken för att du har sett på för mycket TV.


Kent - Flen/Paris

Allt är så skört i din värld
Schhh…Jag bara säger som det är

Du gav mig en bomb under bron
Tänk att det bara krävs ord

Låt mig behålla det här
Det kan väl jag vara värd
Kom och slå sönder min värld
Det är allt jag begär


Sådan far, sådan dotterAll that crap you hear on TV about communication and expressing feelings is a lie. No one really cares what you have to say


Igår var jag och Jessica instängda i min Mancave. Ni kan gissa tre gånger vad vi gjorde:

* Red (Handlar om den pensionerade CIA-agenten Frank Moses [Bruce Willis] som måste fly undan ett lönnmördarförsök och tar hjälp av sina gamla polare [Morgan Freeman, John Malkovich och Hellen Mirrer [The Queen]. Sjukt härliga fighting-scener, mums. Bruce Willis är helt enkelt bäst på att vara hård och rolig. Filmen var sjukt underhållande)
* Speak (Kristin Stewart [Twilight] är inte direkt en av mina favoritskådespelerskor, men måste tyvärr erkänna att hon var ritkgit duktig i den här filmen om en 14-årig tjej som är på en fest där något händer och hon slutar upp att prata för sig. Väldigt hemsk, men väldigt bra)
* The Loved Ones (Lola blir bortskämd av sin pappa och får allt hon pekar på. Men när Lola frågar Brent om han vill gå på studentbalen med henne och han säger nej då blir det fara och färde. Tortyr med lite inslag av incest. Jamen, hur bäst blir inte det? Hur fulbäst film som helst)// Lisa - Yeah. You guys want to get pancakes?

Heaven help me

Åh fy fan.
Åh fy fan.
Åh fy fan vad jag älskar den grabben.

The End Begins

Har nyss sett på bio med Julia och Bea.

Det blev Harry Potter och Dödsrelikerna - del 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1). Ja, Harry Potter är inte direkt mina favoritfilmer (dock är det sjukt bra böcker som jag har läst FÖR många gånger) men eftersom det är något alla i min ålder har växt upp med så är det nästan belagt med dödsstraff om man inte ser filmerna på bio. Den här gången hade jag de lägsta förväntningarna någonsin med tanke på att de tre senaste har sugit. Verkligen sugit. Men den här var helt okej. Story följde boken relativt bra. Ron (Rupert Grint) har blivit ärkebiff och allt det seriösa blev bara roligt.// Lisa - Don't expect me to get excited over another damn thing we need to find.

What computer do you have? And please don't say "a white one"

Bra idé: Plugga till matteprovet.
Mindre bra idé: Se på The Big Bang Theory hela dagen.// Lisa - I propose we add "pants must be worn at all times in the time machine".

You know what the difference between you and me is? We both do the same thing. You just do it for a country, so you don't have to admit you like it

Igår var ett stycke Dexter här och vi såg lite film:

* Pandorum (Vi har varit taggade på denna film ett bra tag. Framtidsvision där en del av jordens befolkning reser iväg i ett rymdskepp för att hitta ett nytt ställe att bo på. Men när en i besättningen vaknar ur sin dvala är något mycket fel. Denna film hade så mycket potential att bli något bra, men nej. Den var virrig och inte alls bra)
* Predators (Jag hatar Predator filmerna. För Predator är så jävla sämst. Typ i stil med Jason i Fredag den 13:e. Predator har alla möjliga fördelar. Men ändå lyckas vissa människor besegra dem. Jag förstår det verkligen inte. Aja, filmen i sig var en av de bättre Predator. Adrien Brody var beefcake och öste. Bra film, jättebra för att vara Predator)// Lisa - Don't sweat it. I wouldn't have survived this long if I had a heart

Fuck you


Man blir trött på ditt jävla gnäll

Men hallå där!

Jamen, då har jag officiellt varit på mitt första riktiga observationstillfälle uppe på Umevatoriet i Umeå. Det var riktigt spännande, fick kolla i diverse teleskop och lära mig lite hur jag orienterade mig på himlen. Det var helt sjukt vad mycket det finns där ute som vi inte ser, och som jag har konstaterat förut: vi är så sjukt små i det stora rymd-perpektivet. Sjukt. Sjukt och vackert.

Sen fick jag en chans att träffa ett stycke Umeå-bo (aka Andreas) och han bjöd på både julmust och chips. Vad bortskämd man blir. Alltid lika trevligt.

Idag har väl varit en ganska värdelös dag med tanke på att jag for från Umeå runt 10, men väl på skolan visade det sig att det var helt sjukt jävla onödigt att vara där. För vi hade tydligen inga lektioner. Men men, är ledig imorgon också så jag kan inte klaga.

Dagens låt:
Kent – Dom Som Försvann

// Lisa - Du kommer aldrig mer bli dig själv.

Det är ett sätt att se på saken

Rebecka: Jag ser henne mer som ett verktyg än som en vän.

So if you want peace always be prepared for war

Jenny: You two used to be in love and together you were invincible but now that you've turned against each other it's just a matter of time before your mutual destruction and when that happens maybe I'll think about coming home but for now good-bye, good-riddance and good luck.- Gossip Girl, Season 4, Episode 6 "Easy J"

As if every thought that tumbles through your head was so clever it would be a crime for it not to be shared

Ja, nere i Uppsala blev det bio och hyrfilm. Det blev de här filmerna:

* Nine (Musikal med Daniel Day-Lewis [There Will Be Blood] som en italiensk regissör vars nya film blir stoppad av hans idétorka och facination av kvinnor i hans liv [med bl.a Penélope Cruz, Nicole Kidman och Kate Hudson]. Sjukt bra musikal och as sköna låtar)* (Bio) Due Date (Robert Downey Jr. [<3] spelar Peter, en man vars barn snart ska födas, som råkar träffa Ethan [Zach Galifianakis, Baksmällan] som han måste lifta med genom USA för att hinna hem till sitt barns födelse. Hur sjukt skön som helst. Klockren)
* Saw 3D ("Sista" delen i Saw-franchisen. Lite trådar knuts ihop och det funkar som ett avslut, dock tvivlar jag på att detta är det sista vi får se av Jigsaw och co. Men, 3D effekterna blev lite för överdrivna och animerade när de försökte skrämma publiken med tarmbitar. Dock var filmen bra)
* The Countess (Löst baserat på 1600-tals grevinnan Erzebet Bathory som mördade unga oskulder för att bada i deras blod och förbli unga. Härliga kostymer och snygg historia)* (Bio) The Last Airbender 3D (M. Night Shyamalan kan i mina ögon, tillskillnad från vad många andra tycker, inte göra något fel. Han är lite som Foppa är för andra [Läs: Malin]. Även om han gör en dålig film tycker jag om honom. The Last Airbender var inte dålig, men den var ett svagt bra. Storyn var hackig och vissa av skådespelarna var riktigt dåliga. Dock var Dev Patel [Slumdog Millionaire] awesome som missförstådd skurk)
* (Bio) The Social Network (Facebook är ett fenomen, som bara fortsätter att växa. Denna film skildrar hur facebook kom till från idé till verklighet. Det är ganska sjukt egentligen, att en lite idé kan bli ett helt världsfenomen. Den var fantastiskt välgjord, och dialogen var super. Tål att ses igen)
* (Bio) Buried (Hela fimen handlar om en kille [spelad av Ryan Reynolds] som är begravd i en träkista tillsammans med en tändare och en mobil. Första delen var seg, mest p.g.a att filmer i små utrymmen inte är min grej. Men sen tog det sig sa mordbrännaren. Psykologiskt kittlande är ett bra uttryck att förklara det. Jag blev medryckt i hans förtvivlan, rädsla, hopp och ilska. Sjukt välspelad, och sjukt bra!)
* From Paris With Love (John Travolta som crazytorped och Jonathan Rhys Meyers [Match Point, The Tudors] som ambassadanställd som hjälper honom att stoppa misstänka terrorister. Ganska skön action, men inte så mycket mer. Dock är John Travolta som crazyperson alltid bra)// Lisa - Dad... You were like a father to me.

I want to have sex with those people


Om det slår gnistor nu är det knappast dig jag tänder på

Har kommit hem från en resa till ett stycke Uppsala-bo (aka Dexter). Vi har tagit ut tio biobiljetter till fem olika filmer och samtidigt skrämt slag på kassörskan, ätit kebab (andra gången i mitt liv), shoppat skor, sjungit till Jesus Christ Superstar, sett en massa andra filmer och besökt Uppsala Domkyrka. Helvärd helg <3


Tavlan jag köpte åt Jessica i Thailand. Sjuuukt snygg.Asiatisk mat är bäst i allmänhet och kycklingspett i jordnötssås i synnerhetLet's get some shoes.
Bio <3


Dagens låt:
Daniel Adams-Ray – Gryningspyromanen

// Lisa - One million money!

I keep looping my memories of you in my head, I pretend that you want me

Imorgon på eftermiddagen reser jag ner till Uppsala för att träffa Dexter <3
Vi höres!


Glass à la 2008 med mjöl.

// Doakes (aka JOBEN)

AKG K518 Purple

Jag har köpt nya hörlurar.
Det var Becka som tipsade mig om dem efter att hon själv hade köpt dem och jag inser nu hur skönt det är med en tyst buss.

ps. jag har hört att Gunvald är bäst.
ps2. jag har hört att jag är bäst.

I don't have the drugs to sort it out

Idag kollade jag, Julia, Malin och Bea på balklänningar. Väl där stog ett stycke Johanna i en fantastisk klänning. Det här kommer att blir ganska awesome. Det är ganska sjukt. Halva det här året kommer snart att ha passerat. Det är ganska sjukt vad tiden flyger iväg.

Dagens låt:
The National – Afraid Of Everyone

// Hon som tänker gömma folk under kjolen.

Förlåt

Jag har kommit till en stor insikt: Jag har inte förändrats på över två och ett halvt år.

Eller, det klart jag har i vissa avseenden. Men några små delar är fästa med blyankare och går inte att rubba på. Men blyet börjar att upplösas sakta med tidens tand. För det där med att tiden läkar alla sår, det är ett skämt. Tiden läker ihop såren, men om vi blir hela igen beror på hur djupt nere ärrbildningen bildas och hur villiga vi är att göra en aktiv handling för att försöka att ta bort dem. Jag tänker inte sitta fast i allt detta hat en sekund till.

En gång var jag stolt över det där hatet. Nu inser jag att det är jobbigare att hata än att älska.

Jag har inte förlåtit dig för det som hände oss. Jag kommer troligtvis aldrig att göra det. Men hatet lyser nuförtiden med sin frånvaro. Det är svårt att fortsätta att hata någon som inte är här. Jag saknar dig även ibland. Jag saknar det som var. Jag vill aldrig ha tillbaka det, men jag saknar det ändå. Och du ska veta att jag tänker på dig från tid till tid. Du var en stor del av mitt liv. Det klart att jag tänker på dig ibland.

Jag vet att jag behandlade dig orättvist, och jag tänker inte bortförklara hur jag betedde mig. Däremot tänker jag be om ursäkt. Jag tror knappast att du kommer att läsa det här, och jag skulle bli överraskad om du verkligen gjorde det. Men jag skickar ut det i etern så kanske du snubblar över det någon gång i framtiden.


C.
This war is over.

Vi räknar dagar, räknar år. En skymt av solen, doft av vår

En alltför saknad vän har äntligen kommit tillbaka till det kalla tråkiga norden igen.
En annan lika saknad vän ska besökas på torsdag nere i universitetsstaden Uppsala.
Det är så vackert att det finns sådana människor att sakna.
För att omformulera en väns ord:
Det är först när jag är borta från dem som jag inser hur mycket de betyder för mig.

This means war Blair. Me vs. you. No limits.

Han är tillbaka.
Det här var helt sjukt mäktigt
.


.

"Jag är inte bra på att tala", sa Naoko. "Så har det varit ett bra tag nu. Jag försöker säga något, men kan inte komma på vad eller också blir det helt fel. Antingen säger jag något helt annat eller också säger jag något som är rena motsatsen till det jag egentligen menar. Och när jag försöker att rätta till det, klantar jag bara till det ännu mer - och så glömmer jag bort det jag egentligen ville säga. Det känns ungefär som om kroppen vore delat i två delar som lekte tafatt med varandra. I mitten finns en kraftig pelare som de två delarna springer runt, runt. Det andra jaget har hela tiden det där ordet jag söker och jag kan inte få fatt i det hur jag än bär mig åt."

- Utdrag ur boken Norwegian Wood av Haruki Murakami


Jag dör.

För att kära människor är det vackraste som finns.
Och för att Jay är helt sjukt jävla underbart fantastiskt bäst <3


Even though your pecs make me want to kill myself, and your girlfriend is so hot it's like looking through a shimmering jet engine, I believe there is a real person in there
På flyget hem från Teneriffa såg jag äntligen Date Night (eller En Galen Natt som den heter på svenska). Den handlar om det gifta paret Phil (Steve Carell) och Claire (Tina Fey) som är ute på en dejt på en fin resturang på Manhattan för att försöka att rädda gnistan i deras äktenskap. De blir misstagna för att vara ett gangsterpar som har utpressat stans gangsterboss Joe Miletto (Ray Liotta, vem annars?<3) och en galen jakt börjar. Mark Wahlberg (<3) chillade runt utan tröja, James Franco var påtänd och William Fichtner (aka Snygg-Snyggare-Snyggast <3<3<3<3<3<3<3<3) låg i en hög av 20-åriga tjejer. Och Fy Fan vad sjukt jävla kul den var.// Lisa - He turned the gun sideways! That's a kill shot!


Teneriffa 2010

Jaha, då var man tillbaka i kalla Sverige än en gång. Jag har haft ett varmt och skönt höstlov utanför Afrikas kust. Första delen av veckan var relativt mulen och det var lite trist, men det blev långa promenader efter stranden istället. Sen blev det en blåsig och kall (0 grader!) tripp upp till vulkanen Teide.

Andra halvan av veckan  blev det sand i öronen och solning på en knallfull strand. Utöver det har det blivit dans med Itailenare, oseriösa afrikaner från Senegal och kramar av Spanjorer. Inte helt fy skam. Flygresan hem gick bara bra, förutom att vi fick springa genom hela Arlanda för att hinna med flyget till Sundsvall. Än en gång har familjen Sundin tur med tiden.


- Tony, måste du gå runt i den där pinsamma dräkten såfort vi är ute bland folk?
- Men vadå, nu är det faktiskt så att jag kanske måste rädda världen från att gå under när vi är uppe i luften?
- Jamen okejdå älskling.
Ving sa: "Utsikt mot omgivningen"
Översättning: "Starkt trafikerad gata utanför fönstret"De gillade frukt i vårt rum. Tavlor på citroner, apelsiner och äpplen hängde lite här och där i lägenheten.

Surfare fanns det gott om. Surfare i bar överkropp. Överallt.


McDonalds lurade bakom varje hörn.
Fanta Jordgubb smakade inte jordgubbe. Men var hur god som helst ändå.


Vad är en semester utan lite strosande i en båthamn?
Uppe på Teide. Diset ni ser är inte moln. Det är sandpartiklar i luften från Sahara. Lol säger jag.


Det fanns hundratals (varning för överdrift) engelska pub-krogar med fotbollstv. Som alla serverade samma mat. Och den här kycklingmackan stod ut sig bland allt skräp. Det var den äckligaste kyckling jag någonsin har ätit. Eller, Kebab och Pizza Källarens kyckling ligger på delad förstaplats.


Och de spelade Umbrella på MTV UK (vad annars?). Och jag fick en sällan skådad nostalgitripp.Jag älskar Johanne Hildebrandt. En av få kvinnor jag tycker om, höhö. Jag vill bara ha henne i mitt hus där hon kan säga kloka ord och skriva alla mina uppsatser.Sista dagen var första dagen vi äntligen kunde se Teide från vår balkong. 3700+ meter över havet.Dagens låt:
Jones och Giftet (Kent) - Håll i mig

// Lisa

RSS 2.0