Viva la Tenerife

Väskan är packad, iPoden är laddad med Phil Collins och vi är snart påväg.
Vi höres kära vänner!


Thailand i mars 2010

Dagens låt:
John Mayer – Slow Dancing In A Burning Room - Live at the Nokia Theatre

// Lisa - Don't look down, just look up.

Jay och lill-Weise vet inte när det är nog i alla fall


Funkar kaviar och glass tillsammans?

Svar: Jayamän!
Spelar ingen roll vad grabben sjunger.
Jay är helt enkelt bäst <3
Väldigt oväntat val dock.
Reslutatet var som vanligt fantastiskt.
Påminner om när "Kapten" Daniel Karlsson sjöng Britney way back in 2007 <3.// Lisa - "Tack så mycket"

Det här är en historisk dag

Familjen Sundin har äntligen kommit till skott för att byta ut den gamla oljepannan till något lite mera miljövänligt: bergvärme. Kul att det inte alls låter som att någon försöker att borra bort vårat hus bara.Dagens låt:
Kent – Visslaren

// Lisa - Du har blivit lättantändlig, du bränner allt du rör.

När alla lyssnar på dig kan du beskydda mig?

Hallå där.

Igår kväll blev det bio med Malin, Becka och Bea. Vi såg The American och halva gruppen blev besviken varav halva tyckte att den var helt okej. Ni kan ju gissa vilken grupp jag platsade i? Den var väldigt långsam och man fick inte reda på så mycket, men jag gillade den ändå.Idag har jag tillsammans med Malin åkt till Umeå för att jag skulle ha möte med några personer som ska hjälpa mig med mitt projektarbete. Det här kommer att bli spännande.

Jag åker utomlands på lördag (tekniskt sätt åker jag på söndag men vi åker ner till El Stockholmo en dag tidigare). Har jag börjat packa än? Nej just det. Panik.

Dagens låt:
Kent – Beskyddaren

// Lisa - Allt var ett misstag.

Om man tänker tillräckligt mycket på Gatufesten under en dag får man lite ont i själen


De tog mig till en sal, ett solblekt sjukhus där alla dörrar var så tunga att de inte krävde lås

Om man lyssnar tillräckligt mycket på Kent under en dag får man lite ont i hjärtat.

You've been putting up with my shit just way too long

Dagens tråkigaste nyhet fick jag levererad till mig vid middagsbordet. Joachim Vogel, min absoluta favorit programledare i det otroligt charmigt söta Go'kväll som går vardagskvällar på SVT och som mamma aldrig missar ett avsnitt av, ska sluta. Hur jag ska kunna leva utan de där gyllende guldbruna ögonen är en fråga för framtiden. Sorgen är stor <3Dagens låt:
Kanye West – Runaway

// Lisa - Let's have a toast for the douchebags.

Då låter som att du satt i en herrbastu på nyårsafton

Mina närmaste åtta söndagskvällar är räddade för fyran har, i vanlig ordning, börjat visa Beck-filmerna för 25:e gången. Den här gången är det tur för de lite nyare (2006 och framåt). Kvällens film blev Skarpt Läge. Jag älskar Gunvald Larsson. En av de bästa karaktärer någonsin. Helt klart. <3Dagens låt:
Phil Collins – The Least You Can Do

// Lisa - Först gick rocken sönder, sen höll han på att trilla ner från taket. Det var det som hände.

Det där var inte igår

Fuck.
Jag saknar det här.

I'll only ask once that you and your adorable sweater step away from the door

Lördagen spenderades på ett dansgolv tillsammans med ett X antal andra människor som alla febrilt skrev på höstens högskoleprov. Första gången jag gör det och jag blev positivt överasskad. Det var midre svårt än jag trodde. Men låt er inte luras, ingen 2.0 här. Men jag är nöjd. Trots att matte-delen (NOG) var den det gick allra sämst på. Och jag går natur. Och ska läsa Matte E. Är det någon som ser det paradoxala här?

Kvällen har spenderat tittandes på Youth In Revolt med Michael Cera som tönt (vad annars?), Justin Long som svampätande chillare, Michael Buscemi som gubbsjuk pappa och Ray Liotta som cp-polis. Sjukt kul. Sjukt ful. Går inte ens att förklara utan att det blir fel. Se den istället.// Lisa - Shouldn't you need that child support money to support your child?


Please don't ask me how I feel, I feel fine

I kvällens Idol var The Beatles temat. Jag blev nervös för Jay, eftersom det inte riktigt är hans grej, men blev (som vanligt) positivt överraskad. Till och med Lill-Weise var bra. Dock saknade jag bästa låten av dem, Eight Days A Week.

Nä, klockan är över tio och jag har ett högskoleprov att attend to imorgon. Nu blir det till att sova och drömma om kluriga och dryga ord.

// Lisa - Men även inbitna lögnare har sin charm.


För att svart är helt klart den bästa färgen

Jocke Berg flyttar in.
Helt. Sjukt. Jävla. Kul.
Becka tipsade mig.// Lisa - In the darkness you feel the sharpness of steel.

Säg nånting, säg nånting nu. Du vet jag får panik av dina tårar. Gör nånting, gör nånting nu. Förstör nånting, slå mig, förstör nåt, jag överlever
I thought you died alone

IC Fashion Show igår.
Sov hos Johanna.
Jag är sjukt trött just nu.
Malin har ÄNTLIGEN facebook.
Jag har fortfarande hosta.
My life.

// Lisa - Lite slit är jag värd.

I love you so much it's retarded

Förutom att jag har hostat upp mina egna inälvor idag har jag fastnat i soffan där film har avnjutits.

* The Squid and the Whale (Jeff Daniels och Laura Linnley spelade ett par som skiljer sig efter 16 års äktenskap. Deras två söner blir helt tokiga efter skilsmässan. Älskar sådana här film med en rå verklighetsförankring)
* Nick and Norah's Infinite Playlist (Nick [Michael Cera, Juno, Superbad] träffar Norah på en fest där hon frågar om han kan låtsas vara hennes pojkvän i fem minuter så hon kan bevisa för Tris att hon är något. Problemet är att Tris och Nick har haft ett förhållande. Kvällen spenderas sedan i van tillsammans med medlemmar ur The Jerk Offs, ett band som Nick är medlem i, för att leta efter bandet Where's Fluffy. Hur jävla söt film som helst. Sjukt charmig)
* Emma (Not to self: Lev i en Jane Austen roman. Emma [Gwyneth Paltrow] är en kvinna i 1800-talets England [vart annars?] som försöker att para ihop människor för att hon älskar att ge dem glädje. Allt blir kaos och Ewan Mcgregor är oseriösare än oseriösast i långt blont hår. Jag älskar kostymdraman. Villkorslöst)// Lisa - If anyone is getting raped in that van, it'll be a guy.

PreventED UF

Anton har startat UF-företaget PreventED UF som uppmärksammar ett av västvärldens stora problem: ätstörningar. Det finns alldelse för många därute som mår dåligt över något som egentligen inte ska behövas må dåligt över. Och det är få anhöriga som vet vad de ska göra om deras nära och kära har problem med maten. Det som behöver spridas är information. För att alla ska inse att de här är ett problem och att det inte bara är "att börja äta". För det funkar inte så. För drygt ett år sedan skrev jag ett inlägg om just detta.

Så ta upp fighten ni också!


A Single Man

George: A few times in my life I've had moments of absolute clarity, when for a few brief seconds the silence drowns out the noise and I can feel rather than think, and things seem so sharp and the world seems so fresh. I can never make these moments last. I cling to them, but like everything, they fade. I have lived my life on these moments. They pull me back to the present, and I realize that everything is exactly the way it was meant to be.


If it's going to be a world with no time for sentiment Grant, it's not a world that I want to live in

Förkylningen som har legat och lurpassat på mig hela veckan har till slut fått fritt spelrum vilket gjorde att jag bara har legat och degat med film i soffan hela dagen.

* The Whole Ten Yards (Fortsättningen på The Whole Nine Yards var såklart inte lika bra som orginalet, men den var riktigt härlig ändå. Matthew Perry var lika vimsig och Bruce Willis ägde lika mycket som lönnmordaren Jimmy "the tulip")
* A Single Man (Colin Firth i Tom Fords fantastiskt vackra film som handlar om en man som blir deprimerad sen hans partner dör i en bilolycka. Jag hade sjukt höga förväntningar på den här filmen med tanke på hur mycket positiv respons den har fått i media, och om jag säger såhär: Jag blev verkligen inte besviken. Magiskt. Helt stört vilken jävla snygg film det var <3)
* Lucky Number Slevin (För att Bruce Willis är iskall. För att Morgan Freeman alltid ska vara någon slags topshot. För att Ben Kingsley har ett Sir före sitt namn. Och för att den här filmen är så sjukt bra)
* The International (Passade bra med tanke på att den bygger på samma tema som vi går igenom på samhällskunskapen just nu. Alltså om bankers inflytande på världen. Clive Owen jobbar på Interpol som utreder en bank i Luxenburg. Riktigt smart film, och jag älskar verkligen konspirationsteorier)
* Surrogates (Den femte Bruce Willis filmen jag ser den här helgen. Framtidsvision där människor lever genom robotar, så kallade surrogates, där de kan se ut och uppföra sig hur de vill. Men när en människa dör genom att hans surrogate dör anar Bruce Willis ugglor i mossen. Som en blandning mellan I, Robot och Gamer)// Lisa - Oh, I'm fine, I'm English, we like to be cold and wet.

Kent - 10 minuter (För mig själv)

Tänk om vi skulle vakna
utan läppar
med hela munnen fylld av jord
bakom tungan inga ord
Tänk om jag skulle vakna
vara farlig
med hela munnen fylld av blod
Jag bet min tunga när du log


I'm gonna keep the coke and the fries but I'm gonna send this burger back. And if you put any mayonnaise on it, I'm gonna come over to your house, I'll chop your legs off, set fire to your house, and watch as you drag your bloody stumps out the door
Lördagen började med att jag hade cp-ont i halsen och slemmade ner hela kudden så jag blev tvungen att kliva upp klockan halv elva (!). Eftermiddagen spenderades i soffan med Panama (SVTs halvnya asfulbästa program) och The Whole Nine Yards (Bruce Willis idag igen). Kvällen har spenderats hostandes och skrattandes med en hög glada människor hemma i Therese soffa. Där blev det även film: Sweeney Todd (det var längesen jag såg den sist), Death at a Funeral (För att Matthew "Mr. Darcy" MacFadyen och dvärgar är det bäste) och 9 (Tim Burton vet inte när det är nog).// Lisa - Before I vomited I ordered scotch.


Cool guys don't look at explosions

William Fichtner som djävulens högra hand i kostym.
Kan livet bli mycket mer fulländat? <3
Jag är taggad.// Lisa - You I'll see in three months.

Du är blott en blek lanterna

Kan jag sluta lyssna om och om och om och om igen på den här nedrans låten.
Det är som en drog.
Jag kan helt enkelt inte sluta.

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

Efter lyckoruset i Idol då Jay kommer att vara med oss alla en vecka till så såg jag film på ettan.

Tears of the Sun med Bruce Willis som hårdhudad [när är han inte hårdhudad?] kapten för en specialstyrka som får i uppdrag att rädda en missionsläkare från ett krigshärjat Nigeria. Problemet är att när de ska rädda henne ställer hon kravet att hon inte tänker lämna Afrika utan att militären först hjälper 70 stycken flyktingar. Riktigt bra krigsfilm [<3] som skildrar brutaliteten och hjältemodet som finns inne i de flesta människor.
 


// Lisa - I broke my own rule. I started to give a fuck... and I brought you guys along with me.


Det finns inga ord för det på det här jävla språket - del 2

Alltså helst seriöst. Det är ju helt sjukt. Jag dör verkligen. JAG DÖR! Jay Smith är så sjukt jävla underbart sinnessjukt vansinnigt äckelbra! Jag älskar honom. Jag ÄLSKAR honom. Jag älskar HONOM. Villkorslöst.// Lisa <3 Jay

Såhär glad kan jag bli när jag får paket ifrån CDON.com


// Hon som har fixat sysselsättning för jullovet. Boooyaa!

Och för dig har jag låtsat, och döljt mina tårar. Med dig blir jag mindre, som gubben i lådan

Jag har hittat världens finaste blogg.
Ett sådant underbart initiativ.

// Lisa - Jag har gjort det här så länge, jag kan lika väl fortsätta.


Jag dör

Det här kan mycket väl vara det mest sjukt pinsamt krystade jag någonsin har sett.Och få inte för er att jag är en tönt och ser på Bonde Söker Fru.
Det är Jessica som står för den töntigheten <3
Jag ser på mycket übercoolare program med 18-års gräns.
Kungarna av Tylösand i mitt hjärta.

// Lisa - "De brukar komma över lite nu och då än fast man inte behöv"

Blivit lämnad i staden, medan du gick och blunda. Fick en känga mot magen, tills jag smakade gatan. Ändå gick jag tillbaka, och jag måste va galen

Dagens låt:
Daniel Adams-Ray – Gubben i lådan// Lisa - Jag gräver min grav för dig, jag är en soldat för dig.

Jag hatar att bli liten och vintern är så satans lång igen

Dagen har spenderats sittandes vid en dator, sittandes i ett fönster och sittandes i en buss.
Människor har blivit räddade upp ur en gruva i Chile, USA försöker att vara romarriket och tiden går åt helt fel håll (vinter).

Dagens låt:
Maroon 5 – Stutter// Lisa - Du är bättre än du vet, mycket större än du vet, men det klär dig att du tvivlar på din duglighet.

Anton har börjat med en kampanj till förmån för det översvämmningsdrabbade Pakistan. Hjälp till ni också!

Text stulen av Anton <3

"Översvämmningarna i Pakistan har drabbat det pakistanska folket värre än vi någonsin kan föreställa oss. Mediabevakningen minskar, men inte problemen. Därför behövs din insats! Under tio dagar bedriver jag en insamling via Unicef för att samla in pengar till det krisdrabbade pakistanska folket, och jag behöver DITT stöd!

Ett sms för 50kr är enkelt, smidigt, och något vi alla kan avvara – men som gör stor skillnad för pakistans folk. Sms:a ”KÄMPA AHORNFELDT” till 72900 för att skänka 50kr.
Annars kan du också gå in på hemsidan för att ge ditt stöd stöd till Pakistan! Du kan skänka valfritt belopp online! Kom ihåg – alla insatser är värdefulla!

http://www.unicef.se/stod-oss/ge-en-gava?fr=ahornfeldtGe

UNICEF arbetar långsiktigt över hela världen för alla barns rättigheter. Vi får inga pengar från FN utan är helt beroende av frivilliga bidrag. Din hjälp behövs.
en gåva: Dina pengar kan förändra barns liv!"


De vet att du borde gå och lägga dig när din facebook ser ut såhär:// Lisa - You make me stutter.

Now I have had enough

Jag hade tråkigt och var less på att allt är likadant som det alltid har varit så nu tänker jag ha stjärnor här ett tag.

.

Jag är ett enda stort överanalyserande monster.
Söker mening bland allt det där som inte betyder någonting alls.
Och på vägen missar jag alltid allt det där som verkligen var viktigt.
Det är ganska sjukt.
Jag är ganska sjuk.

Åh vad jag hatar att inte fatta.

Lycka är

att slippa göra omprov på fysiken.


Maroon 5 har gjort det igen: De har varit helt jävla perfekta <3

Klicka på bilden för att lyssna på det bästa albumet i år.

Giving you all of my heart was a good start, but it turns out you want my soul

Min gamla trotjänare till mobil är åter i mitt säkra (?) förvar.

Den har varit med om mycket nu sen den där gången för fyra år sedan då jag fick hem den och jag kände mig så jävla cool. Den har blivit tappad i marken ett tvåsiffrigt antal gånger, den har strejkat då den fick in vatten i sig, den har överlevt ett fall från 200 ner på stengolvet i ljushallen och den har klarat av en svettig kväll på Statts dansgolv. Den funkar fortfarande. Förutom den lilla bagatellen om att SIM-kotet hoppar ur lite nu och då.
// Lisa - I don't know nothing about that, in fact I don't know nothing at all.

We're talking about Georgina Sparks! Her hair lies! You can't trust one thing that comes out of her mouth ... let alone anywhere else!

Första avsnittet på säsong 4 av Gossip Girl ikväll.
Galet galet.
Chuck går runt och låtsas att han heter Henry Prince.
Dan är pappa.
Jag tror jag dör.// Lisa - B, what are you doing? Cinderella did not google Prince Charming.


För att Hugh Grant är så sjukt stel


Donger's here for five hours, and he's got somebody. I live here my whole life, and I'm like a disease

Igår blev det tacos och film med Beckis.

* Mirrors (Med Kiefer Sutherland [24] som nattvakt på en nedbrunnen galleria där det finns en massa speglar. Och speglarna börjar jävlas. Riktigt snygg film, men inte speciellt läskig. Ja, förutom dra-sönder-käken-scenen då)
* Sixteen Candles (Sam fyller 16 år men hennes familj glömmer bort det eftersom hennes dryga storasyster planerar sitt bröllop. Sen är hon vansinnigt kär i skolans snyggaste kille. Och skolans töntigaste kille [med en ung John Cusack som side-kick <3] kan inte sluta jävlas med henne. Livet kan inte bli mycket bättre. Hur söt film som helst, och helt sjukt tokig)// Lisa - GOD DAMMIT!

I never thought so much could happen just by shooting pool

Jag råkade tappa min mobil igårkväll mitt på dansgolvet. Och de i garderoben råkade tappa bort min jacka. Men det är lugnt, för båda två finns i säkert förvar på Statt nu. Helvärd kväll iallafall.

Om vi säger såhär:
Genesis – I Can't Dance

// Hon som dansade sig genom sömnen.

Vi har en skäggig kvinna på vift som säger skäggiga saker och inte förstår innebörden av skägg

"Det är okej att bli stood up av en tjej som man verkligen vill ha och trånar efter, nu blir man stood up av en tjej som är ett psykfall, som är schizofren, som är knasig i ögat. Det är inte okej."

- Nemo blir telefonstalkad av skäggig kvinna i Kungarna av Tylösand.


Someday you'll be sorry, someday when you're free. Memories will remind you, that our love was meant to be. Late at night when you call my name, the only sound you'll hear, is the sound of your voice calling, calling after me
Mot CERN!

Det är verkligen på gång nu. Klassen taggar för CERN något fruktansvärt. Studiecirklar, sålda shoppingkort och jobb. Det här kommer att bli awesome.// PartikelacceleratorN

It is all about now

Lisa Miskovsky har släppt en ny singel.
Fy fan vad bra den är.
Något helt annat än det jag tänkte mig.
Överraskningar är (nästan) alltid bra.

Lisa Miskovsky – Lover - Radio Edit

// Lisa - If you walk on the safe side, you'd better change your shoes.

Oh baby don't you know I suffer? Oh baby can't you hear me moan? You caught me under false pretences. How long before you let me go?

Jaha, medans jag var upptagen med att försöka komma hem oskadd från jobbet så visade tvåan Vetenskapens Värld. Som handlade om svarta hål. Jag tror jag dör. SVT play nästa.// Supermassive black hole

Och om du undrar mår jag bättre

Dagens fysikprov lämnade inte mycket åt fantasin och vi får helt enkelt se om det är dags för satansmatteprov - rond två. Iallafall har dagen inte varit helt värdelös, trots joggning i motvind. Det blev jobb med klassen också. Och imorgon har jag sovmorgon till kvart i ett. BOOYAA!

Dagens låt:
Peter Jöback – Du Har Förlorat Mer Än Jag

// SuperbladarN

Your wife left you, your best friend died; you sound like a damn country song. If you had a dog, he'd be run over by now

Såg nyss The Guardian med Kevin Costner [<3] som den stenhårda kustbevakaren Ben, eller rättare sagt ytbärgare, som räddar människor från att drunkna mitt ute i havet. Efter en olycka där hans bästa vänner dör går han med på att utbilda nya ytbärgare tills han kommer igång igen själv. Bland de nya finns den kaxiga tävlingssimmaren Jake (Ashton Kutcher). Det blir komplikationer och battle-of-wills. Sjukt, sjukt bra film. Och Sela Ward [Stacey i House] var med som en dryg biroll. Som vanligt då.// Lisa - You're tellin' me you can jump outta helicopters but you're afraid to go talk to a girl?

Well, you're gonna take good care of her, love her, cherish her, all that good stuff, right?

The Event var sjukt bra.
Sjukt psykande.
Det påminner mig att jag saknar Flashforward och Fringe.// Lisa - Of course, if you hurt her in any way, I will have to kill you.

There's a storm on the streets but you still don't run

Nu är jag less. Inget mer fysikplugg idag. Det får gå som det går imorgon.
Tänkte kolla in förra veckans avsnitt av den nya serien på ettan: The Event.
I will keep you updated.

Dagens låt:
Hurts – Silver Lining

// Lisa - And you know I'm right.

Kanske inte min idealbild över en perfekt lördagskväll direktDagens favorit i repris:
Mike & The Mechanics – Over My Shoulder

// Lisa - Too many fish in the sea.


RSS 2.0