If you never do anything, you never become anyone

Såhär har min helg sett ut.

Fredag:
Jag försov mig så att jag missade skolan. Dexter (aka Jessicuuus) kom hem till mig och vi åkte till Ullånger för att hämta min älskade balklänning som kom med posten. Ihhhh. Jag är så glad. För att den är så vacker. Jag kommer lugnt att gifta mig med den så fort det blir lagligt att gifta sig med kläder (prioritering nummer ett att legalisera när jag blir världsdiktator). Sen låste vi in oss i min Mancave där vi såg lite film.

* An Education (Carey Mulligan [Never Let Me Go, Kitty i Pride and Prejudice] lever ett tråkigt liv i 60-talets London. En dag träffar hon David [Peter Saarsgard, Flightplan] som är dubbelt så gammal som henne och låter henne leva ett liv hon bara kunde drömma om innan. As fin film. Sjukt vackert)
* Let Me In (Den amerikanska nyinspelningen av svenska vampyrfilmen Låt Den Rätte Komma In. Den var väl bra, men jag föredrar svenska versionen då jag tycker att den var mörkare)
* Stone (Robert De Niro spelar en övervakare på ett fängelse där en intern [spelad av Edward Norton] och hans fru [spelad av Milla Jovovich] rör om hans liv. Riktigt bra film, dock knepig bitvis)Lördag:
Helt otroligt gick vi ut ett tag men sen var allt som vanligt igen då vi såg mer film.

* King Kong (Jag hade sjukt, sjuuukt låga förväntningar på denna film och måste medge att jag blev väldigt positiv överraskad. Naomi Watts spelade en kämpande skådespelare som följer med en lite galen regissör[Jack Black] och en lite egen manusskrivare [Adrien Brody aka världens största näsa] för att filma en film på en båt. Men istället åker de till en ö där en viss gigantisk apa finns. Slutet var lite överdrivet konstigt, men i överlag var filmen jävligt bra]
* The Company Men (Filmen kretsar kring tre män som jobbar på samma varvsföretag [Ben Affleck, Chris Cooper och Tommy Lee Jones]. Företaget sparkar folk eftersom och deras kamp för att hålla upp den perfekta fasaden blir svårare och svårare. Kevin Costner [<3] var också med på ett hörn som sneaky byggarbetare. Intressant film om hur jobb, eller framförallt brist på jobb, påverkar oss)
* The Devil's Own - En Fiende Ibland Oss (Brad Pitt spelade en IRA-terrorist som flyttar till USA efter en misslyckad stöt. Han får bo hos en polis [Spelad av Harrison Ford] som anar ugglor i mossen hos den nyanlände. Väldigt seg film, det var bara helt okej. Med en punkt. Inte mer)
* Survival of the Dead (Zombie-film där ett perfekt headshot mitt emellan ögonen var mer regel än undantag. Sämsta Zombisar jag någonsin sett. Segare än vanligt. Sjukt)Söndag:
Vaknade halv fyra och har inte gjort speciellt mycket vettigt sen dess. Lisa Miskovsky har släppt nytt album och jag har spenderat lite tid att lyssna på det. Annorlunda från det hon gjort förut, och inte helt i min smak. Man aja. You can't always get what you want.

// Lisa - You have to invite me in


Four Heroes

Jag ville bara avsluta dagen med att säga att jag valde helt rätt val i Heavy Rain.
Allting slutade precis som jag ville (och tur var väl det för annars hade jag stämt någon)
Förutom att jag gjorde min FBI-agent till knarkare då.
Vänta, känner jag igen det från någonstans?
Så det kanske inte var så farligt då.
För det är så jag vill ha mina FBI-agenter: drogberoende.

// The Origami Killer

Så ge mig revolt ett, två och tre

Ja just det.
Idag skulle jag egentligen plugga. Det var min plan. Men det gick ju inte riktigt som jag hade tänkt mig. Istället har jag spelat Heavy Rain hela dagen och skrikit åt TV:n. Jag hatar det jävla spelet. Jag HATAR det. Okej, bara en gång till: JAG HATAR DET! Men jag kan såklart inte sluta spela. Åh.// Lisa - Sänk mitt hjärta som en sten.

För att jag dör litegrann varenda gång jag ser detta <3Kent - Bas Riff

På vägarna i natt
kan jag hålla mig för skratt
Mitt leende som sköld
mot tårarna som föll

Vad som än har gjort mig elak, feg
Vad som än har hänt, är allt mitt fel
Vad som än har gjort dig vänlig, ren
Allting är försent


DN Debatt från igår

Jag blir så frustrerad av Jimmie Åkessons debattartikel att jag inte kan göra annat än att gråta.
"Vi och dom" tänket är den farligaste väg man kan ge sig in på.
Att det kan finnas så mycket hat här i Sverige där vi har det så jävla bra.
Att vissa känner en sådan rädsla för det de inte kan förstå, det är tragiskt.
Att denna rädsla bara gror utanförskap och leder in i ett farligt tankesätt, det är ännu mer tragiskt.
Hanna Marie skrev ett bra inlägg om allt det jag tänkte på medans jag knöt nävarna när jag läste.

They will lie and cheat to make you fall

Jag har haft måndag hela dagen idag, vilket har resulterat i en liten hög med missförstånd. Men vad som verkligen gjorde min dag (Ja, förutom Överkast-skämtet då) var att jag fick reda på att imorgon är det hemarbete på Samhällen och Historian. Ergo: Jag är ledig. Awesome.

// Lisa - The truth is rarely pure and never simple.

Who you only want to hide your darkness from so you won't let them down

Hittar noll inspiration till svenska uppsatsen som ska in om midre än fyra timmar. Det här är inte så bra. Istället för att fokusera på det jag borde fokusera på så surfar jag runt på CDON.com och klickar runt på saker jag vill ha. Har kommit fram till att jag borde skicka efter de fem Ryan Adams album jag inte har än. För att det finns en vacker söndagskänsla över hans musik.

För att söndagar är hemska men ändå vackra dagar. Dagar för allt jobbigt, allt fint och allt annat. Dagar utan mening. Långsamma dagar. Dagar jag älskar att hata och hatar att älska.

 

Sen insåg jag att spotify gömde en vacker version av en fin gammal låt.

// Lisa - If we're only scared of losing it, how will it last?

Varför jag ska undvika att spela TV-spel alla dagar utom lovdagar

Därför att då slutar det med att jag inte vill göra något annat (T.ex: Skolarbete) och det går åt fanders.
Men å andra sidan har det gått åt fanders för längesedan redan.
Och jag har väl aldrig rest mig på riktigt sen dess.
Det är lite tragiskt.
Men jag tänker bara på Heavy Rain.
Så det spelar inte så stor roll längre.Dagens (Kent) låt i repris:
Kent – FF

// Lisa - Tårar kan jag vara utan, men för din skull så gör jag vad som helst.

Tänkte skriva något lite seriöst men då läste jag Expressen från igår där jag såg dessa bilder på Reinfeldt och allt seriöst försvann
// Lisa <3 Unblock Me

You can draw your own conclusions

Jag borde städa, skriva uppsats eller göra något annat vettigt.
Men det går inte.
För allt jag vill göra är att dansa till Heat On The Street.
This is awesome.

Ps. Jag älskar Michaela Forni.
Än en gång har hon skrivit ned mina tankar.

// Hon som är bäst.

Note to self:

Tequila = Dålig idé

I'm giving in but, in my own opinion, it's how to be. Though I can hear him singing: "All this envy's killing me. It's killing me." And every time I see your face I die insideKvällen har spenderats ute på Näset med Anton och Becka där vi har haft photoshoot för Antons ansökan till Universitetet, vi har ätit kladdkaka och pratat om hur mycket vi har förändrats under de senaste åren. Hur vi har lärt oss värdet av att ha fina människor i våra liv och hur lätt det är att glida ifrån varandra.

Det är ganska sjukt.
Hur människor påverkar en.
Sjuk och fint.
Som livet i övrigt alltså.// Lisa - I'm terrified to think that I may be losing my mind.

Göteborg 2011

Dumtåget var försenat.


Så jag hade tråkigt


Här spenderades mycket tid.


Bästa butiksnamnet någonsin (efter Jigsaw)


Kolla noga i mitten av bilden.


Sydkorea och Sverige.


Argentina och Sverige.När man vinner blir man glada jävlar.


Flyg hem var en bra idé.


// Lisa - Nevermind the words that came out of my mouth when all that I could feel was pain.

Go Argentina!

Hemma igen efter några fina dagar i Goa Göteborg.

Jag har spenderat ösigt mycket pengar på kläder, balklänningen är fixad, Malin har lärt mig mycket om handboll, vi har ätit världens godaste thai-buffé, sett The Tourist som inte var så dålig som alla sa (men slutet var dock lol), åkt en massa statdsbuss med glada dragspelsspelande människor och haft annat fuffens för oss. Kvällen har gått åt till att boka Londonresan och vänja sig vid tanken att det är skola imorgon.

// Lisa <3 SAS

The heart is never neutral

Fredag:
Efter att jag och Becka missade bussen igår för att vi råkade kliva på rätt buss men åt fel håll så skrattade vi hela vägen genom stan till UH där vi åtnjöt en tacotallrik som blev gårdagen middag. På kvällen kom Jessica hit och vi åtnjöt film i min Mancave.

* Mulan (För att gamla Disneyfilmer är så himla söta)
* Disclosure - Skamgrepp (Michael Douglas vet hur man gör en film om "kvinnor-har-sex-med-honom-och-allt-går-åt-fanders" [typ Fatal Attraction och Basic Instinct]. Demi Moore spelade kvinnan med makten den här gången. Tom [Douglas] blir stämd för sexualla trakasserier av sin nya chef/föredetta lover [Moore]. Sjukt bra)
* Winter's Bone (En 17-åring tar hand om hennes sjuka mamma och två yngra syskon någonstans i en fattig del av USA. För att hindra en vräkning måste hon leta reda på sin försvunna drogsäljande pappa. Galet bra film, galet sjuka människor)Lördag:
Idag vaknade vi, åt frukost och såg på filmen Shanghai med John Cusack i andravärldskrigets Shanghai där han letar efter sin vän som har blivit mördad. Riktigt snygg film, och riktigt bra historia.Ikväll åker jag och Malin med tåget ner till Göteborg för att kolla på handboll (God nows why) och balklänningssökning. Om inget oväntat händer hörs vi igen på onsdag.

// Lisa - May you live in interesting times.

Alan, you're acting like I'm going to find him sittin' at work, just, "Hey, kiddo, lost track of time."

Jag är inte död.

Den här veckan har bara flutit ihop av lediga dagar, prov och annat knas. Jag och Bea har även hunnit att se både Tron (som var sådär sjukt töntig att vi dog lite, datavärlden har knappast sett mer tvådimensionell ut) och Tron Legacy på bio (som var 50 gånger bättre än ettan, men å andra sidan så vart det inte så svårt att toppa första filmen). Att sitta helt ensam i en biosalong är inte helt fel heller.

Nu är det helg och det är ganska super nice.// RINZLER!

You must forgive me if I say stupid things. My brain has gone to pieces

Dagen har, precis som förutspått, inte gått ut på speciellt mycket. Legat i soffan, lyssnades till vackra låtar och kollandes på fina filmer. Say Anything, Stolthet och Fördom, Ett Rum Med Utsikt. Tre vackra filmer. Ett vackert slut på lovet.

Dagens låt:
Grant Lee Buffalo – Happiness

// Lisa - But of course I do. What did you all think?

Ägd.
I'm not that kind of angel

Nu var ännu ett lov slut och det suger ganska mycket kan jag säga. Min sista helg på detta lov har sett ut ungefär såhär.

Fredag:
Morgonen (halv ett) spenderades med att tänka på House, eftermiddagen spenderades i en soffa nära dig tillsammans med Jessica och kvällen spenderades kollande på film med ovannämnda Jessica.

* Never Let Me Go (Ruth [Keira Knightley], Kathy [Carey Mulligan] och Tommy växer upp på en internatskola någonstans i England. De vet väldigt lite om omvärlden och får inte leva normal liv. Jag har bara hört bra saker om den här filmen men jag blev besviken. Skådespelarinsatserna är fantastiska och filmningen likaså. Dock tyckte jag inte att trovärdigheten i historien höll hela vägen)
* Daredevil (Jag och Jessica älskar superhjältefilmer. Men den här filmen var helt enkelt riktigt dålig. Handlar om superhjälten Daredevil [här spelad av Ben Affleck] som blev blind när han var liten p.g.a radioaktivt avfall som han fick i ögonen. Men istället för sin syn blir alla hans andra sinnen superbra. Jennifer Garner spelade hans kärlek och Colin Farell spelade en oseriös skurk kallad "Bullseye". Allting var oseriöst och fånigt på ett dåligt sätt)
* Vampire Sucks (Säga vad man vill om parodier men jag har hittills inte sett en enda jag inte tyckte om. Den här var inget undantag)
* Kings of South Beach (Donnie Wahlberg [Eric Matthews i SAW-filmerna] spelade en kille som blir anställd av en av Miamis skummare nattklubbsägare. Filmen var väldigt B-ig men den var ändå bra. Punkt)
* Michael (Några anställda på en tidning måste fara ut på ett repotage där en kvinna hävdar att en ängel bor hos henne. När de väl kommer och hälsar på henne inser de att ängeln [som för övrigt spelas av John Travolta] super, slåss och svär. Jätte ful och jätte söt film)Lördag:
Klev upp relativt tidigt och vi var trötta som aldrig förr. Åkte med Vigrens till Kramfors för att kolla på revyn (som inte var lika bra som den brukar vara) och sen for jag, Jessica, Becka, Andreas och Henke hem till mig, åt mat från Ceasars, spelade Risk och Tv-spel.
Söndag:
Idag tänkte jag kliva upp tidigt, men jag sov med klockradion på i två timmar istället. Så det betyder att jag inte kommer att göra speciellt mycket idag heller. Blir en helt vanlig söndag med andra ord. Blir till att lyssna på min House-spelningslista i Spotify hela dagen helt enkelt. Perfekt söndagsmusik.

// Lisa - Well, then, as your attorney in this matter I advise you to marry the woman immediately.

Because in Houseland, and the rest of the universe by the way, when a question presents itself, it calls for an answer

Amber is lurking behind every corner.

House är slut för den här gången.
Jag tar tillbaka det där med att säsongsavslutningen på säsong två är den mest obehagliga jag har sett.
Säsong fem var så jävla bra.
Helt sjukt jävla bra.
Och de fyra sista avsnittet fick mig att sitta på nålar. 
Och just nu är jag paranoid som aldrig förr.

// Lisa - The correct phrasing would be, "I should always listen to you."


If you're happy, I'm....


You're either perfect or you're sick. In my experience, "sick" is much more common

Symtom: Pratar med sig själv, skrattar åt sina egna skämt, har envägs konversationer med sina katter.
Orsak: Är ensam hemma.
Botemedel: Skaffa ett liv.

Pfff.
Like that's going to happen.

Det finns bara plats för en riktigt man i mitt hjärta

Ibland får jag en känsla av det inte finns någon i hela världen som tänker som jag och att jag aldrig kommer att hitta någon som förstår mig. Men som tur är har jag fel de där gångerna. För jag googlade runt lite och hittade det här, och jag insåg att det finns de som förstår what I'm talking about. GO BILL!

// Hon som ni trodde hade glömt allt.

Boy meets girl. Boy gets stupid. Boy and girl live stupidly ever after

Tisdagen har spenderats med fina Anton då vi har sett filmen A Singel Man (För att den är så snygg att jag dör lite på Tom Ford och hans kostymer), spelat sönder MegaJump (bästa iPhone spelet NÅGONSIN) och haft det allmänt mysigt. Åh vad jag älskar att hänga.

Dagens låt:
Familjen – Det Var Jag

// Lisa - Wow. Either that's actual guilt or I've got to see this woman.


Lycka är

att höra den här låten på radion.

I'm just saying

Marre: "Han har sex med blicken"
Becka: "Han har sex"

Guilty Feet

Igår åt jag, Becka, Elin och Marre traditionell tacos som vi gör lite nu och då när vi alla är samlade i mellersta Sverige. Det är alltid mysigt att umgås med människor man känt ett bra tag och prata gamla minnen. Vi hann även med att singa Singstar och jag tvingade Becka att sjunga alla tönt-låtar jag hittade. Bl. a Careless Whisper och E' de' det här du kallar kärlek. På natten då Elin sov (som vanligt<3) och Marre åkte hem åt jag och Becka orange frukt/grönsaker och såg Love Happens Med Aaron Eckhart och Jennifer Aniston. Den var jätte söt <3. Åh.// Jan Johansen

Ska jag tro på allt jag hör så är det du som är förstörd

Reprisen från sommaren kronprinsessbröllop visas på tv nu. Nyss var det reprisen från konserthuset från dagen innan det omtalade bröllopet. Jag såg kanske 20 minuter. Roxett sjöng "The Look" och ungarna sjöng till det kära paret. Jag grät konstant i de 20 minuterna. Det fanns inget stopp. Det bara rann. Kära människor är så vackra att jag inte vet vart jag ska he mig.// Lisa - Jag tror inte alls på nått mer, för jag trodde en gång på det här.


2010 i bilder// Lisa


RSS 2.0