Du är min hjälte för du är precis så svag som jag

Igår när jag stod i fören på Kusttrafik på vägen hem till Docksta efter en riktigt rolig kväll på Ulvön insåg jag än en gång hur jävla mycket jag älskar att åka båt på natten. Så sinnessjukt vackert.


Dagens emo:

Bea: "Det är dåligt väder. Jag vill bara ha en glass och en kram."

Han har sagt det igen


.


You got to have someone you wanna sing it to

Sommaren fortsätter att försvinna ut ur mina händer och jag tar tillvara på dagarna bäst jag kan.
Det är badning med fina vänner, uteätning, jordgubbar och en massa sena kvällar med sjukt bra filmer (som jag inte ens orkar skriva vilka det är för det är helt klart för många sen sists jag skrev ett ord om någonting här).
Idag var det Dockstadagen, vilket förut var dagen på året jag älskade mer än både min födelsedag och julafton.// Lisa - Oh, don't waste it doll.

Fyra dagar senare finnas det fortfarande tillräckligt med bokstäver för att fylla hela tidningen med samma hemskheter. Har lärt mig att Kent Ekeroth fortfarande är en idiot och att Aftonbladet tycker att ALLT är av nyhetsvärde
Enkelt, har han kommit fram till. Man gör det inte. Man håller käften. Man håller käften, vänjer sig, och hoppas att det ska gå över

Lever i någon slags ambivalent verklighet för tillfället. Försöker intala mig själv att det får vara nog nu. Lätt att säga, svårare att efterleva. Önskar nästan att jag var förbannad istället. Det är ganska roligt det där. Hur jag kan vara så medveten om problemet men så ovillig till att göra något av det. Men jag vill inte.// Lisa

Har alltid kunnat lita på min omdömeslöshet

De senaste fyra dagarna har tre spenderats i stora staden Örnsköldsvik. En gång för att äta middag med fina vänner på favorit-Thaien samt Malins val av film som blev Hitta Nemo (hon försökte än en gång med Ice Age, men vi sa nej som vanligt).

Den andra gången var för att spräcka bankkontot med en galen shoppingdag tillsammans med ett stycke slösar-Becka (som bara existerar en gång om året), mat på Mumbai Town samt Bad Teacher på bio tillsammans med Dexter (aka min särbo). Den var faktiskt kul tyckte jag, inte världens roligaste men helt klart skrattvänlig.

Tredje gången var för att steka hemma hos Bea med en hög glada människor. Samt världens vitaste katt. Har även blivit mycket snack om Norgeincidenten. Sjukt obehagligt är det. Svårt att ta in.

// Lisa - "Jamen då hade ju SD korkat upp champagneflaskorna!"

Jaha...

..ärlighet varar längst har jag hört.

Flugjävlar

Vart jag än är förföljer dessa flugor mig. De är överallt och helst ska de sitta på mig. Sådär en liten stund. Tills jag blir äcklad och skakar av mig dem. För jag vill inte att de ska sitta på mig. De kan dra åt helvete. Sen flyger de runt sådär galet ryckigt och fult. De liksom glider runt och har sig. Är så jävla less på dessa flugjävlar.

Dagens låt:
Den svenska björnstammen – Vart jag mig i världen vänder

// Lisa - Jag tror du söker efter mer än du ser, men jag ser att du ler och jag tror att du tvivlar.

"Jag såg inte slutet."

Sjukt fint.

I wanted freedom, bound and restricted

Dagarna försvinner skrämmande fort nuförtiden.
Matning hemma hos Jessica av fina Susanne, varuletning på Ica, den här låten påväg till/från allt.
Sett The Piano två gånger.
För att den är så otroligt vacker.

Nu får det vara nog, Red Dead Redemption nästa.

// Mr. Marston

But if staying here means working within 10 yards of you, frankly, I'd rather have a job wiping Saddam Hussein's arseI said I hate you but I'd never change a thing, I can be your John Cusack

Gårdagen spenderades med John Cusack.

* The Grifters (John Cusack spelar en svindlare som slits mellan hans flickvän [Annette Bening, mamman i American Beauty] och hans störda mamma som båda vill utnyttja honom av olika anledningar. Lite småskum men den var laddad hela vägen. Jeremy Piven [Ari i Entourage] svepte förbi i sailorkläder också)
* Money For Nothing (Baserat på en sann historia när en varvsarbetare [spelad av John Cusack, höhö] hittar 1.2 miljoner dollar som råkar falla ur en värdetransport. Så klart att han behåller dem också. Kul med Philip Seymour Hoffman i sluskkläder)
* 2012 (För att jag får fortfarande lika mycket panik när Los Angeles fallar sönder. Och för att det är skönt att skrika: "SPING FÖR HELVETE!")
* 1408 (För att den filmen är helt jävla fantastisk<3)// Lisa - Come on. My shirt has so many holes in it that when I walk down the street, I hum.


Så fanns det inget att egentligen säga, det bara blev som det blev


I'm on a boat motherfucker!

Kommer på mig själv att allt oftare gå runt med ett stort jävla leende på läpparna.
Skratta högt åt gamla fina saker.
Genuint lycklig, på ett sätt. 
Livet är så fantastiskt stort, galet fint och helt jävla underbart.

He does dress better than I do, what would I bring to the relationship?

Direkt efter jobbet igår gick jag hem till ett stycke extrafamilj för att bli bjuden på lyxfredagsmiddag. Efter att ha förätit oss på kött, haft spotifyrelatedkrig och värmt oss med IR-värmare drog jag och Jessica hem till min Mancave för att se lite film:

* Clueless (Fy satan vad den här filmen var söt. Handlar om Cher, en tonåring som lever livet som skolans mest populära tjej där hon lekar matchmaker och makeoverqueen. Så sjukt härligt dialog att jag dog. Sen skadade det ju inte med en stört glad Paul Rudd heller <3
* The Adjustment Bureau (Matt Damon vill bli senator över New York City och på valnatten när allt ser dött ut möter han en kvinna som får honom att vilja ändra sitt liv lite. Tre år senare råkar han möta henne på en buss igen och eftersom det inte skulle hända enligt "planen" blir en grupp hattbärande män vansinniga och förbjuder honom från att träffa henne igen. Men de är ju kära. Så det går ju inte så bra direkt. Jag tyckte verkligen om filmen så fruktansvärt mycket, vilket inte är så konstigt för jag är en sucker för "Åh-vi-är-kära-men-kan-inte-vara-tillsammans". Blev medryckt och förbannad. Precis som det ska vara när man ser en bra film.// Lisa - Christian said he'd call the next day, but in boy time that meant Thursday.


Wouldn't it be nice if everything was easy?

På fem dagar har jag köpt åtta pocketböcker.
Jag som hatar pocket.
Tror att jag har slagit huvudet ändå.Dagens låt:
The Moniker – Drowning

// Hon som bara är gammal i det avseendet att hon föredrar inbundna böcker.

She's got lots of them, but only one Harry

Har varit på bio med Schulia och Beasmea för att se Harry Potter gnälla för sista gången med Harry Potter och Dödsrelikerna - del 2. Tyckte faktiskt att den var helt okej, (för att vara Harry Potter film då). Voldemort hade en sådan där superhybris, Malfoy var sådär härligt feg och Snape var bara helt klart bäst. Sen var Ron och Hermonies spontanhångel lite som det var. Helt klart en värdig avslutningen.// Lisa - Always.

Vi tittar uppåt

Insåg just nu att om jag hade dött av cyklingsolyckan (dramaqueen såhär på kvällskvisten, yes yes) hade mitt sista inlägg på denna blogg varit detta.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH. Vilket litet emokid jag är ibland alltså.

Jag kommer att sakna mina gamla trotjänare något fruktansvärt, även fast tre av sju växlar var sönder redan innan allt händeOch må dina hårddiskar för evigt alltid krascha

Har varit otroligt mör i hela kroppen hela dagen. Är väl inte så konstigt när man tänker efter. Vill bara skratta. Har precis samma känsla som när jag fick ont i armen efter svininfluensavaccinationen. Ibland tror jag att jag har något fel i huvudet. På ett bra sätt. Om det finns något sådant sätt.

Suttit i kassan på Ica heeeela dagen (läs: fem timnmar) och eftersom jag hetsbyter radiokanal från P4 till P3 så fort jag får chansen har jag även hört den här låten för många gånger idag. På ett bra sätt. Om det finns något sådant sätt. Jag älskar den alldeles för mycket. För att meningen "Du ljög fan bättre än delfinerna simmar" är sådär fullkomligt klockren.

// Vanadis


I've got a hole in my heart, I see darkness ahead. I've got a whole lot of living to do before I'm dead. There's a hole in my heart, it was something you said. You've go a whole lot of nothing in that pretty little head


Galna dagar det har varit.


Först var det en stekig Orup i strandparken, födelsedagskalas hos min numera 30-åriga kusin Inger, superduperförkylning, Skulefestivalen x2 tillsammans med en hel hög sköna människor, en magisk Lisa Miskovsky och en urläcker Peter Jöback, världens töntigaste moderna version av Skönheten och Odjuret med filmen Beastly, Nätra marknad, jobb på Ica som idag tog priset då jag på cykel råkade frontalkrocka med en bil vilket resulterade i en resa till vårdcentralen. Hade en sjuk tur då inget hände förutom att mitt lår är helt uppsvällt och jag går runt som House numera. Livet är bra knas ibland.

Här kommer i alla fall lite bilder från Skule:
// Lisa - How long will this fire burn?

Kent - Det kanske kommer en förändring

Älskling i natt kom du tillbaka
och allt fick sin förklaring
i en återvunnen dröm
Och just i ögonblicket när jag vaknar
ser jag skuggan av hoppet försvinna från mitt rum


Om vi säger såhär:


Lycka är

att tänka tillbaka på trevliga stunder och skratta högt för att livet är fantastiskt roligt.

You will be the death of me

En välförtjänt romantisk middag avnjös på Höga Kusten Hotellet tillsammans med ett stycke Jessica. Det blev kött, kött och sås. Och att romantiskt stå under ett vattenfall, att romantiskt lyssna på bland-CD i bilen (typ den här låten) samt att romantiskt hälsa på i Jessicas barndomshem.// Hon som har tänkt på det där med ensamma kvinnor i barer.


Så sant

(Jag pratar om boken Freja - Sagan om Valhalla av Johanne Hildebrandt)
Jag: Jamen det är typ forntida Sverige, med alla Gudar och så, med häxor och trollkonster och skogsväsen... Jessica: Jag känner redan nu hur den där boken inte tilltalar mig.
Jag: Alltså, jag vet att det låter precis som Sagan om Ringen när jag förklarar, men den är mer Åh-vi-är-kära-men-kan-inte-vara-tillsammans.
Jessica: Det där låter precis som Frodo och hans jävla ring.

So you can hurt, hurt me bad, but still I'll raise the flag

Älskar låten.
Älskar videon.

This is America. Kidnapping a Christian is worse than harboring a fugitive

Igår satt jag och Dexter i soffan i min Mancave, åt Ben&Jerrys Half Baked och deppade till den här låten. Sen såg vi lite film:

* Paul (För att Simon Pegg [aka Lillgrisen] och Nick Frost är det ultimata radarparet. Sådär härligt brittiska och galet nördiga. För att de är på Comic-Con i den här filmen. För att de hittar en utomjording. Så sjukt charmigt)
* The Little Girl Who Lives Down the Lane (En 13-årig Jodie Foster bor ensam i ett hus och stadens invånare undrar vart hennes pappa är. Martin Sheen passade för bra som pedofil)// Lisa - Three tits? Awesome.


There are three rules that I live by: never get less than twelve hours sleep; never play cards with a guy who has the same first name as a city; and never get involved with a woman with a tattoo of a dagger on her body


Fredagen spenderades med dessa tokar. Den avslutades med TV4 Sport hemma hos Bea, då vi alla insåg att den kanalen är rätt så bäst. Bara på natten då. För det är bara sjuka program. Och ingen sport alls. 


Lördagen spenderades hemma hos mig tillsammans med ett stycke Bea och ett stycke Julia då det var dags för Räven(aka Michael J. Fox)-marathon. Det blev The Secret of My Success (som var sådär småcharmig), Teen Wolf (som var helt sjukt oseriös) och The Frighteners (som bara var knepp. Med e). Räven hoppade runt som den spjuver han är i alla tre filmer. Som det ska vara alltså. Julia var nöjd som aldrig förr.Idag har jag städat för första gången på alldeles för länge. Värt.

// Lisa - There you go! She said two words to you.

RSS 2.0