Man blir ödmjuk inför kraften i rörelsen om man tror på någonting som du gör, att aldrig någonsin ge upp

Lillvammsjön är lätt en av de bästa badplatserna jag vet.
Jag vill aldrig att den här sommaren ska ta slut.

#apokalyps


Bakom mig så luktar släckta bränder

Dagarna nu är fyllda med fruktkoder på ICA och kvällarna är fyllda med fina stunder tillsammans med fina människor.

Sucker Punch tillsammans med Jessica igår kväll. Förstår varför Joe Wright (regissören till Stolthet och Fördom reds anm.) hatar på den så mycket. Till en början var ju föga imponerad, men det tog sig. Tyckte dock om effekterna jävligt mycket.

Ikväll har jag och Becka dragit till lillvammsjön efter jobbet. Och snacka om att det var varmt där. Livet är väldigt fint.

Dagens låt:
Kent – Sömnen

// Lisa - Jag ser mig aldrig om.


Ledtråd till vilken film jag nyss såg


Hon är mig fullständigt överlägsen i allt, men hon valde ändå mig. Om jag gjort något extraordinärt i livet så var det just det - att jag fick Amanda Widell att välja mig


Solen tittade fram idag efter två veckor av regn och kyla. För att fira detta har jag bara legat ute och läst Alex Schulmans tankar samtidigt som jag har mumsat på jordgubbar. Hittade även en stupad fjäril på gräsmattan. De är så sköra. Fick mig att glädjas över att jag i alla fall försöker leva utan ånger.
// Lisa - Hon säger att det är för balansens skull.

Sömn… jag kräver ingen sömn. Jag vrider mig på nålar

Efter att ha spelat lite Skip-Bo tillsammans med Vigrens cyklade jag runt i Docksta.
Det var ett väldigt bra tag sedan.
Hela byn luktade hav.
Vackert.
Livet är bra vackert ändå.

// Lisa - Tid och all min energi slösar jag på nålar.

I don't mind at all


We are all just one small adjustment away from making our lives work

Efter en väldigt fin midsommarafton med minst lika fina människor blev jag bjuden på lyxmiddag av en fin Jessica med familj. Det blev både oxfilé och chokladtårta. Sen blev det film. Såklart.

* The Romantics (Sju vänner återförenas på bröllopet mellan två av dem. Problemet är bara att bruden och brudtärnan [spelad av Katie Holmes] har en gammal groll ouppklarat över brudgummen. Vill man må dåligt över hur korkade människor kan vara så är detta rätt film)
* How Do You Know (Reese Witherspoon blir kickad från sitt softballlag och försöker att hamna på fötter igen samtidigt som hon måste välja att vara med en otroligt dryg Owen Wilson eller en Paul Rudd med stora rättsliga problem. Storyn hade räckt till minst tre olika filmer, men blev bara pannkaka istället. Utan Paul Rudd hade den varit totalt värdelös)// Lisa - Well then let's take this night from black to blue.


Men du bara skrattar åt mig, förminskar allt till ett skämt men jag ser på din ängsliga hållning, din jagande blick att det känns

Jag minns det så väl. Det var kvällen den 13 april 2010 och platsen var köket i Vigrens hus ute på Näset. Jag låg på golvet och Anton bad Becka att byta CD-skiva i stereon. Hon hade fått den i födelsedagspresent av mig. Inget Grey's Anatomy det här året. Hon hade ju börjat lyssna på Kent och då krävdes det en Kentbox. 

Anton ville höra Mannen I Den Vita Hatten ( 16 År Senare ). Jag visste vilken låt det var. Jag hade hört honom citera textrader ur låten oräkneliga gånger förut men jag hade aldrig hört den i sin helhet. Jag hörde introt och blev irriterad. Långa intron, gitarrsolon, eller övriga instrumentala delar av låtar är inte min grej. Jag vill höra texterna. Ingen tönt som spelar gitarr i mitten av låten i tre minuter i sträck. "Fan vilket långt intro det ska vara." gnällde jag. Han kontrade med "Jo det är det, men börjar du lyssna på låten kommer du att älska det." Vi var där i köket i nästan sju minuter och Jocke Berg sjöng ljudligt för oss. Tiden stod som stilla. Det fanns bara där och då.

Jag kom hem runt nio. Startade datorn och slog på spotify. Letade åt låten och lyssnade. Om och om och om och om igen. Jag älskade introt. Jag älskade låten. Sedan dess har jag varit fast.

// Lisa - Jag är livrädd för att leva och jag är dödsrädd för att dö.

Dalton scares me when he gets up and walks around at night

Efter att ha jobbat på ICA i sju timmar, och kört båt i tre, kom ett stycke särbo (aka Dexter, räddöge, sötjävel) hem till min Mancave för att se lite film.

Vi såg på Insidious (för att skräckfilm är bäst, och för att den ena skaparen av SAW [James Wan] regisserade denna film). En familj med tre barn flyttar in i ett nytt hus. Och såklart ska det spöka. Den ena ungen hamnar i koma efter att han varit dum och lekt på den otroligt skrämmande vinden. Sen börjar mamman se en massa konstiga saker. Storyn hade vissa hål i sig som var lite jobbiga, och de körde stenhårt på äckelmusik och plötsliga saker för att skrämmas. Bitvis tyckte jag att den var riktigt obehaglig och det bevisar bara att äckelmiffon som står bakom människor inte är min grej... Sen var det kul att Leigh Whannell (aka Adam i SAW, samt den andra skaparen av SAW-filmerna) var någon slags wannabe Ghostbusters.// Lisa - Words are worth a thousand words, too.

Kent - Passagerare

Har du den där känslan?
(Vilken menar du?)
Jag menar den där känslan
(Av att någonting)
avgörande hände när jag var ouppmärksam
Att någonting försvann

Säg att du förstår mig
(Nej, vad menar du?)
Jag vill att du förstår mig
(Så vad menar du?)
Du gör det mycket svårare
än det egentligen är
Vad är min tystnad värd?


Fin tanke// Hon som tycker att derivator kan klara av att derivera sig själva i fortsättningen.

SOLO vet vad de snackar om


Oh, drugs are so bad!

Det blev Super 8 som jag och Dexter bestämde oss för att se. Handlar om ett par barn som håller på att filma en zombiefilm och råkar se en tågolycka de inte skulle ha sett. Filmen var helt klart sevärd, dock lite för barnvänlig för min smak. Barnskådespelare brukar heller inte vara ett säkert kort. Dock var de faktiskt riktigt duktiga. Älskar också att det tog relativt lång tid innan man fick se hur "monstret" såg ut.// Lisa - Production value!


"Det numera nedlagda filmcensurorganet Statens Biografbyrås motivering till de få sekunder som klipptes bort ur Jedins Återkomst när filmen gick upp på bio 1983. Pojken är Luke Skywalker."Jag hoppas att ditt vin blir till vatten

Första dagen på ICA för i sommar. Lyckades såklart försova mig. Superfail. Annars var allt bara bra. Bio med Jessica ikväll. Sommarlov. Is-kaffe. Kan inte dricka det längre. Tillfälligt. Förhoppningsvis.

Dagens låt:
Timbuktu – Resten av ditt liv

//Puckhuve

This is my private time. You're invading it

Såg The Remains of the Day - Återstoden av Dagen igen.
Det var drygt två år sedan sist.
För att den är så fruktansvärt tragisk att jag går sönder.
För att jag aldrig kommer att kunna släppa ångesten i den här scenen:


// Lisa - Do you know what I am doing, Miss Kenton? I am placing my mind elsewhere while you chatter away.

I'd rather be a comma than a full stop

Ville bara infromera er om att min fina ex-granne och hela familjen Vigren ska spendera nästa vecka i Rom. Jag är sjukt avundsjuk kan jag då säga. Ville också bara få en ursäkt att lägga upp denna superbästa bild från 2009.// Emokid

Självömkan

Ont i huvudet.
Ont i huvudet.
Ont i huvudet.
Ont i huvudet.
Ont i huvudet.
Ont i huvudet.
Ont i huvudet.
Ont i huvudet.
Ont i huvudet.
Ont i huvudet.


Om vi säger såhära:

IHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!


The blame is mine alone for bridges I have burned. So don't apologize, I'm losing what I don't deserve

Stockholm var fantastiskt. Linkin Park var helt jävla sjukt overkligt. Jag skrek, grät och hoppade så mycket att världen runtomkring försvann. Given Up tvingade mig att hänga över kravallstaketet för att få någon luft. NASA-utställning på tekniska museet, Limitless på bio och jordgubbar nere vid Mälaren hanns också med. Det är fint att livet kan vara så vackert ibland. Att människor kan vara så vackra.

// Lisa

But it's like no matter what I do, I can't convince you, to just believe this is real

Stockholm nästa med fina Becka.
Linkin Park i Globen imorgon.
Tomheten är kvar.


Det är över nu, men jag kommer ihåg alla dagar med dig

Gymnasiet är nu officiellt över.

Tre år fyllda med kemiprov, ineffektiva mattelektioner, kortspel upp på 300, sidospår i Hans lektioner, oseriösa Fysiklabbar, ångestfyllda franskalektioner, gnällande i datasalen på 400, trängande i matsalen, pingisspelande på gympan (inte idrotten), fikande på UH efter skolan och hetsläsande av engelskaböcker är nu bara ett minne. Jag är så otroligt glad för att jag valde att gå i Örnsköldsvik istället för Kramfors som är min hemkommun. Utan den tanken hade jag aldrig lärt känna min klass, den fina klass jag har tillbringat de tre senaste åren med. Ryslig tanke. Det har varit både glädje och sorg (samt allt däremellan) under dessa år och jag år så otroligt tacksam att jag har fått lära känna dem. Det är så tragiskt att det ska vara över bara. Det är ännu mer tragiskt att man inte vet vad man har fören det är slut. Helt sjukt.

Vill bara ta tillfället i akt och önska alla lycka till i sina framtida liv, jag glömmer aldrig den här tiden vi har haft tillsammans!


Galet

Studenten imorgon.
Helt sjukt ändå.

Runke ball

Ville bara informera er om viktiga saker såhär i studenttider:
Den här låten har jag haft på hjärnan EXAKT HELA JÄVLA DAGEN.
Fan vad jag hatar den.
HATAR.
Vansinne.

This was never meant to last. I wish it wasn't so

Galen de senaste dagarna har varit. Helt sjukt vad kul man får ha det. Här kommer i allafall några bilder från i onsdags när Öviks studenter samlades på torget och gick i enad vitmössad trupp upp till skolorna.
Rebecka Vigrens bilder:
// Lisa - The hardest part of ending is starting again.


Våga våga svara på frågor

Jag dör.

Captain, you know what this badge means, right? Federal Bureau of get the FUCK out of my way!

Lediga dagar innebär film med Jessica:

* The Rite - Ritualen (Tvivlande präststudent reser till Vatikanen för att lära sig av exorcismmästare [aka Anthony "Gamm-as" Hopkins]. Filmen i sig var helt okej, men inte det minsta läskig trots tjejer som pratade med mansröster.)
* Drive Angry (Vad vi har varit taggade till tusen inför denna film. Brudar, bilar och blod var ett bra sätt att förklara innehållet. Inget fel med det dock. Men, när storyn är helt uppfuckad blir man inte lika glad. William Fichtner som djävulens högra hand var dock helt klart hilarious. Jag dog<3)// Lisa - If, by "forever", you mean the next 5 seconds, you're absolutely right.

RSS 2.0