Like in war no one can be blamed

Det åskar ute just nu. Sommarens första åskskur. Det är nästan magiskt. Lyssnar på vacker stämningsmusik. Längtar till sommarens lata dagar där vinterns vita slöja känns som en evighet sedan och livet ter sig väldigt lättlevt. Tänker på allt det där vi aldrig säger. De där orden som aldrig blir kastade ut i oändligheten via språkets makt. Tänker på hur litet allt är. Hur galet det är. Hur vackra vi är.

// Lisa

I know I won't be leaving here with you

Idag for jag in till skolan enbart för att valsa runt (och lyckades ändå stanna hela dagen).
Måste ju lära mig dansa någongång då balen är om mindre än två veckor.
Galet det här.

// Lisa - Everything is uncharted.

Happy Mother's Day


I can't imagine what it must feel like to have what you want so close, and it might as well be a million miles away

Igår vaknade jag klockan två, ringde min kära särbo Jessica, skrattade åt faktumet att det inte finns några fler läxor jag måste göra under min gymnasietid och vi bestämde oss för att fira genom att köpa hem mat från Caesars i Ullånger (vilket var en nitlott) och se lite film:

* Beauty Shop (Queen Latifah spelar Gina, en frisör som jobbar hos den otroligt dryge, långhåriga och tyskbrytande Kevin Bacon men en dag får hon nog och hon bestämmer sig för att köpa en egen frisörsalong där det skvallras och livet ter sig ganska enkelt. Väldigt söt film, och den får mig att önska att jag var lite mera ghetto)
* The Book OF Eli (Denzel Washington vandrar runt i en post-apokalyptiskt framtid där jorden är snustorr och rånargäng överfaller alla de ser. Gary Oldman letar efter en väldigt värdefull bok och Mila Kunis [Black Swan, That's 70's Show] spelade med på ett hörn. En genomgående fantastisk känsla tack vare ljussättningen. Regissören verkar vilja att vi ska ifrågasätta vårt nuvarande levnadssätt)
* Lost Highway (Efter att Jessica bläddrade igenom denna film sist vi umgicks och vi båda skrek åt världen äckligaste gubbe bestämde vi oss för att se hela filmen den här gången. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara den här filmen, men vi kan ju säga att den börjar med att ett par blir terroriserade av videoband som är filmer av deras hus. Sedan går allt överstyr och hela filmen är helt sjukt jävla ologisk. Jag hatar den. JAG HATAR DEN! Så jävla dålig film var det längesedan jag såg. Ingenting var vettigt överhuvudtaget. Jag ger er ett råd: Se den för fan inte!)// Lisa - You got some man lipstick in that bag?

I will breathe again

Såg premiären av kanal 5s nya realityserie: Klassträffen. Handlar om en klass som gick ut nian 1996 och de har klassträff på Sri Lanka. Hur fult som helst. Jag kommer att vara bänkad varenda torsdag framöver nu. Högstadiet. Det var en väldigt knepig tid. Sjukt att det bara var tre år sedan jag själv gick ut nian. Känns som en evighet sedan. Galet.// Lisa-Marie Sundin - "Star Wars lover"

Jag blir tokig

Ibland undrar jag vad forskare egentligen har för sig på dagarna.

Stuck in my head again, feels like I'll never leave this place, there's no escape

Fina Becka gav mig en Linkin Park t-shirt i försenad födelsedagspresent.
Helvete vad jag längtar nu.
19 dagar kvar nu.
IHHHHHHHHHH!


Jump start my kaleidoscope heart


I dropped dead in the hallway cursing the dawn. Oh come on sun, why must I burn? I’m just trying to learn

Läste Cinema från förra månaden och fastnade för en artikel om Aaron Eckhart. Eller, jag fastnade för ett speciellt ord: Manlig sårbarhet. (Okej, jag vet att det egentligen är två ord men strunt i det för tillfället. Språkpoliser kan ni vara senare.) Läste igår en recension på DN.se av Mauro Scoccos senaste album "Musik för nyskilda" där orden också fanns skrivna. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om de där två orden. Insåg att båda texterna var skrivna av män. Undrar om det har något med ordens placering att göra? Vill inte plugga matte så jag sitter och funderar på sådant här iställe.Dagens låt:
The Cardigans – Live and Learn

// Lisa - No I don’t think I can learn.

Någon borde byta stad för nu kommer allt tillbaks

Idag har jag inte gjort speciellt mycket vettig saker kan jag ju säga.

Jag hade inga lektioner men for in till skolan för att hämta matteboken då jag har prov på fredag. Fick åka bil med min nya privatchaufför Becka, det blev frukost på Lundbergs (satan i gatan vad jag kommer att sakna det!), religionsuppsatsskrivning i datasalen på 400, fiskpanetter tillsammans med Schulia, Ejdrian och Casselboy samt den sista estetkonserten ute i solen/molnen. Fina Sara sjöng Lovefool. Det är verkligen inte många dagar kvar av gymnasiet nu. Galet det här.


Estetarna har satt upp världens bästa skylt i ljushallen.

// Lisa - Snälla ge mig två sekunder innan du ger upp.


This is out of control

Jag har aldrig tidigare i mitt liv varit så desperat.


Genève

Sjukt vacker stad.
Sjukt mysig resa.
Sjukt fin klass.// Lisa <3 Buffalo Grill

Nv3b g(0) => f(n)=Ce^rn

Nu gäller det.

Om dryga två timmar kliver jag på bussen som ska ta mig, tillsammans med fina Nv3b, ner till Arlanda med slutdestination Genève. Det här kommer att bli spännande. Måste packa ner det sista nu. Vi hörs igen på lördag!

Dagens låt:
The Pointer Sisters – I'm So Excited

 // L-Marie

Julia: "Hur kan Sverige vara först? #apokalyps"

Mr. Saade slickade på förstaplaceringen ett bra tag i kvällens final av Eurovision Song Contest 2011. Men han var tyvärr inte tillräckligt populär för att hålla hela vägen och Azland blev den vinnande nationen med låten Running Scared. Låten i sig var fin, men Malins tankesätt har smittat av sig på mig: Tvåan är den första förloraren (och att komma trea, efter värdelösa Italien, är ännu värre).

Tycker dock att Azerbajdzjan förtjänade att vinna både 2008 och 2010.// Hon som älskar tävlingar. NOT.

Det är kö från gatan upp till hallen

Det är bara att konstatera: jag är helt sjukt jävla lättlurad! Efter veckor av tissel och tassel jag inte riktigt har lagt märke till, men ändå tyckt varit skumt, så fick allting sin förklaring. Gårdagen blev världens överraskning. En av de roligaste kvällarna på väldigt länge (trots att jag inte fick se klar Herkules). Fick en sådan här i födelsedagspresent av de fina. Så. Jävla. Värt.

Tack Jessica, Anton, Johanna, Julia, Malin, Bea, Therese. Ni är underbara <3// Den kidnappade Jedin

Man får inte rösta på Sverige. Nu vet du

Eurovision Song Contest delfinal två gick av stapeln ikväll i Düsseldorf och jag fick sällskap av Becka och Jessica som överraskade mig med födelsedagscupcakes (så söta!). Vissa bra låtar, men tycker inte att nivån på låtarna var speciellt mycket högre än i tisdags. Men dock var det två länder som stog ut. Rumänien och Bulgarien. Dock kom inte Bulgarien vidare. Men Sverige gjorde det. Och tur var väl det. För annars hade Aftonbladet rage:at sönder imorgon. Hihi.
// Lisa <3 Bulgariens radiopop-Robyn

The Lonely Island + Michael "Go The Distance" Bolton = Sant

Jag dog. The boyZ are back <3


My feet can't hear the orders from my mind

Igår hade fina Mode&Design:arna sin efterlängtade modesvisning och det var helt fantastiskt fint. Alla var så otroligt duktiga, både designers och modeller. Jag var helt sjukt stolt över alla.Idag är det min födelsedag, men jag måste plugga matte. Men jag vill inte. Vill verkligen inte. INTE.

Dagens låt:
Kanye West feat. Chris Martin – Homecoming

// Lisa - Now you dance to our songs, but I need them to.

Azland är omöjligt att stava

Eurovision Song Contest årgång 2011 har haft sin första delfinal ikväll i Düsseldorf och jag kunde inte annat än att titta. Tyskland failar sönder för alla utländska kommentatorer som är där har tappat sin kommunikation med sina respektive länders tv-kanaler. Så alla sitter i telefon och kommenterar. Hihi. Ovanligt många dåliga låtar ikväll. Bara två som var riktigt bra. Serbien och Finland <3.
// Ladyboy

The drummer begins to drum

Min fina ex-granne Becka har tagit körkortet ídag.
Det känns stort.
De små liven växer upp så fort.

Vi tog en raggarsväng runt i Docksta för att fira och vi är både rörande överens om att det är en otroligt vacker liten by vi båda bor i.


Dagens låt:
Coldplay – Til Kingdom Come

// Lisa - I hear you laugh, I heard you sing, I wouldn't change a single thing.

Vi vill ha tårta!

Helgen har spenderats i Sundsvall tillsammans med ett stycke Jessicus där vi har sett på bio, shoppat på Birsta och varit på spa. Helt sjukt värd helg.

Biofilmerna vi såg var dels Norwegian Wood som handlar om en universitetsstudent i 60-talets Japan. Hans bästa kompis tar livet av sig och han får en nära relation till hans bästa kompis flickvän. Hon försvinner plötsligt en dag och livet blir sig aldrig likt igen. Baserat på romanen med samma namn av Haruki Murakami (som ni frekventa läsare kanske kommer ihåg att jag läste för ett tag sen). Filmen var riktigt fin och jag tycker att stämningen fångades på ett bra sätt, dels genom soundtracket och dels genom det fina skådespeleriet.Den andra filmen vi såg var Red Riding Hood, en Twilight-ifierad version av den gamla klassikern Lilla Rödluvan. Valerie [Amanda Seyfried] bor i en gammal by mitt ute i skogen som är terroriserad av... EN VARULV! Hon är hemligt kär i en fattig skogshuggare, vid namn Peter, som är lite sådär lagom småfarlig och döläcker, medans en rikemansson, vid namn Henry, vill gifta sig med henne. När varulven börjar bli smågalen kallas Fader Solomon [aka Gary Oldman] till byn för att rädda invånarna och allt går överstyr. Filmen i sig var rätt underhållande, dock var det alldeles för stora hål i storyn för att jag skulle bli medryckt.// Lisa - "Den känns större"

Jag ÄLSKAR videon


Det 2000:e inlägget

"Åh Härnösand!" som min mamma skulle ha sagt det.
Kan knappt förstå det själv.
Detta är det 2000:e inlägget på denna blogg.
När jag började skriva för drygt fyra år sedan trodde jag aldrig att jag skulle orka hålla på såhär länge.
Inte med tanke på att jag hade en blogg förut som jag aldrig orkade skriva på.
Nu kan jag inte se ett liv utan bloggen.

Vill bara ta tillfället i akt och säga att människor är så otroligt vackra, att livet är underbart och att jag tycker att det är ganska fantastiskt att det finns personer därute som faktiskt orkar läsa det som skrivs här.


(Bara för att understryka the awesomeness i detta inlägg lägger jag upp en bild på mig, Jessica och Anthony Daniels. Ni vet, C-3PO från Star Wars, som vi träffade på Star Wars-utställningen i Ö-vik 2008. När vi stog först i kön. Lätt en av de bästa dagarna i mitt liv)

// Lisa


Now is there anybody, got a sweet little woman like mine?

Spotify har många gånger förut gett mig ren glädje.
Senaste tillfället var idag då jag klickade runt på lite artister och såg att Toploader hade gjort en cover på den alltid lika underbara Some Kind of Wonderful. Lyssna på den här.Nu tänker jag bara på GTA: San Andreas och drömmer om bekymmerslösa sommarnätter<3

// Lisa - She's some kind of wonderful.

Sidorna 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, ledare, debatt och kultur

Köpte Aftonbladet idag p.g.a uttråkning och stress över allt skolarbete som måste göras men som jag verkligen inte orkar göra. Lärde mig en hel del om Mr. bin Ladin.

Älskar förövrigt framsidan. Hillary Clinton ser skräckslagen ut och Obama är ett enda stort stirröge.// Usama bin Laden


Skywalker is this way

Hihi, jag älskar Simon Pegg alldeles för mycket för mitt eget bästa.
(Jag hatar när de har inaktiverat inbäddningskoderna till Youtubeklipp.)

// Lisa <3 lill-grisen

Vi kommer alltid ha Paris

Förälskade människor är en av dem absolut vackraste företeelserna jag vet på denna jord. Det är helt obeskrivligt fint. Så obeskrivligt. Paris var fylld av dessa underbara kärleksfulla människorna. Och det var så fint. Så obeskrivligt.

// Lisa - Jag är namnet som du har på armen, det kommer alltid vara vi.

Du kan gråta mitt på gatan men jag glömmer aldrig bort vad du gjort. Du får passa dig som satan för jag glömmer aldrig bort vart du bor

Veronica Maggios nyaste album Satan I Gatan var sjukt mycket bättre än vad jag hade vågat hoppats på. Titelspåret är helt magiskt <3

(Börjar dock bli riktigt orolig för min numera blomstrande musikpatriotism.)


// Lisa - Kan inte tänka, jag står bara här och ler.

STIHL!

Sista april firades i Åre tillsammans med en hög glada människor. Jävligt skönt veckoslut.
// Öl-Marie "Friday" Sundin

RSS 2.0