As we walk in fields of gold

Att jag börjar gråta fyra gånger under ett och samma avsnitt i den nya säsongen av Downton Abbey är bara ett teckan på att det är jävligt bra.Har även loopat Stings "Fields of Gold" hela helgen.
För att den verkligen är hur bra som helst.

// Hon som har längtat.

Either you're sprawled naked on your floor with an empty bottle of Vicodin, or collapsed naked in front of your computer with a empty bottle of Viagra. Please tell me which because Chase has another pool going


Igår tog jag och Becka bilen till Ö-vik för att hon ville ta lite nya porträttbilder på mig (ni får se mer när hon är klar med allt efterarbete och annat fotosnack). Vi sprang runt i hamnen, avnjöt lugnet i Sandlågan och avslutade med tacos hemma hos mig.
Sen såg vi även på Pocahontas (<3) och Breakfast at Tiffany's, som visade sig vara SJUKT överskattad. Audrey Hepburn spelar en sjukt irriterande kvinna som är smått psyksjuk och lever ensam med en katt. Hennes helt normala granne blir av någon väldigt konstig anledning kär i henne och hon är nedlåtande och orättvis mot honom som tack eftersom hennes mål i livet är gifta sig med någon rik snubbe och ta han pengar. Moonriver (typ världens segaste låt) spelades även 8 gånger under filmens gång. Nej, verkligen ingen höjdare.// Lisa - What you are doing is screwing things up inside my head.

Hot Chelle Rae - Tonight, Tonight

I woke up with a strange tattoo
Not sure how I got it, not a dollar in my pocket
And it kinda looks just like you
Mixed with Zach Galifianakis

La la la, whatever,
la la la, it doesn’t matter

I told you to show Foreman you had a heart. How does that translate into you being a bastard?

Färgat håret, lånat böcker med långa titlar och träffat Dexter en liten stund.
Nu: House.// Lisa - Nice tries are worthless.

Om konsten att älska kostymdraman villkorslöst

Såg premiären av den svenska storsatsningen Anno 1790 igår.
Kan ju säga att jag blev fast redan vid orden "1790" och "förbjuden kärlek".
Fan vad jag älskar kostymdraman alltså.
Allvarligt, helt seriöst, seriöst seriöst.Kan även tillägga att Downton Abbey börjar på sin andra säsong nu på lördag.

// Lisa - That was awesome! I gotta start pretending to care.

.

Dr. Wilson: How did you walk with the cane and two coffees?
House: Why are you suspicious?
Dr. Wilson: Cause it's either that or accept the fact that you've done something nice. Then I have to deal with the Horsemen, the Rain of Fire, and the End of Days.

- House M.D, Säsong 3, Avsnitt 22: Resignation

Brykake

Efter jobbet (ja, jag jobbar faktiskt ibland) kastade jag i mig en liten macka för att få plats med så mycket kakor jag bara kunde då jag, Becka, Andreas och Henke for till församlingshemmet eftersom Dockstas årliga kakfest gick av stapeln idag. Vi betedde oss moget och ansvarsfullt. Precis som vanligt.

Dagens låt:
Zero 7 – In The Waiting Line

// Lisa - Well House is going to call us all idiots anyway. Might as well be a well-rested idiot.

Ni två kan aldrig börja om igen

Gårdagens Idol gick bara ut på att jag önskade så innerligt att André skulle spy (alternativt svimma) i direktsändning. För att han var så sjukt sjuk (haha). Höll andan under hela uppträdandet. Ogillar honom fortfarande trots allt detta.

// Lisa "Left-Eye" Lopes


So what was the plan? I'd feel so humbled by missing a case, that I'd re-evaluate my entire life, question the nature of truth and goodness, and become Cameron?


Men vad jag har gjort mycket saker det här veckan. Haha. Alltså, i teorin. För inte trodde ni väl att jag skulle överge mitt pågående House-marathon för "viktigare" saker? Skriver mer om det då det är lite mer spikat och klart.

I alla fall, sitter just nu i bästa hemmafrumané och väntar på att min särbo (aka Jessica, Dexter, sötjävel) ska komma hem från jobbet. Roar mig med House. Och Maskinens låt "Krossa Alla Fönster".

// Lisa - Right! Couldn't be that she finds me interesting, attractive. Has to be that she's insane.


19 anledningar till att vara singel

Angående det här och det här.SOLO vet vart skåpet ska stå. Som vanligt.

Livet är så orättvis... och jag, jag blir aldrig kung

Kan han lägga av att vara så jävla sjukt snygg.
Vill. Så. Gärna. Vara. Homosexuell. Man. Just. Nu.


Har en katt som hellre ligger på mammas tröja på golvet än att ligga i diverse soffor och mjuka sängar...


Om konsten att inte ha ett liv

Du vet att du behöver skaffa ett liv då dina drömmar består av misslyckade försök att logga in på facebook.

It's the best day ever tomorrow!

Ungefär såhär känner jag mig nuförtiden:

.

"Folk oroar sig för ungar som leker med vapen och tonåringar som tittar på våldsamma videor; vi är rädda för att de ska uppgå i någon sorts våldskultur. Ingen oroar sig för ungdomar som lyssnar på tusentals - bokstavligen tusentals - låtar som handlar om brustna hjärtan, människor som ratas och lider och våndas. De olyckligaste människorna jag känner, i romantiskt hänseende, är de som är mest förtjusta i popmusik; och jag vet inte huruvida det är popmusiken som förorsakat deras olycka, men däremot vet jag att de har lyssnat på sorgsna låtar längre än de har levt olyckliga liv."

- Utdrag ur romanen "High Fidelity" av Nick Hornby


Welcome To The Jet Age!

Ikväll började den nya serien Pam Am på trean och eftersom det är min absoluta favoritkanal var jag bara tvungen att se det. Handlar om några flygvärdinnor och piloter just under flygets guldålder i början av 60-talet. Riktigt underhållande. Blir nog en keeper då The Mentalist och Gossip Girl är det enda jag kollar på tv i serieväg just nu.// Lisa - Yup, I buy my own, if he deserve it, buy his shit too.

I would rather have had one breath of her hair, one kiss of her mouth, one touch of her hand, than eternity without it. One

Igår kväll satt jag och Dexter instängda i min mancave och såg film:

* City of Angels (Nicholas Cage spelar ängeln som faller för läkaren Meg Ryan. Hög stalkervarning à la Edward Cullen men ändå riktigt söt film. Sen har den typ töntigaste bästa taglinen någonsin...höhö.)
* The Game (Michael Douglas spelar, som vanligt, en rik finansman som blir inbjuden av sin bror [spelad av Sean Penn] till att delta i "The Game". Jag blev så sjukt vansinnig på den här filmen att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Riktigt spännande.)
* I Love You, Phillip Morris (Nog för att Jim Carrey inte är en av mina favoriter, snarare tvärtom, men i den här filmen som är baserad på den verkliga historien om bedragaren Steven Russel som faller för Phillip Morris [här spelad av Ewan McGregor] är Carrey bra. Filmen i sig är sjukt stereotypisk men ändå sjukt söt.)// Lisa - Some things are true whether you believe 'em or not.

Men bara när du inte hör vågar jag säga så

Igår blev det den traditionsenliga tacokvällen med ett stycke Marre och ett stycke Becka.

Förutom att trycka i oss tacos som om det var vår sista måltid satt vi och skämdes över Idol för deras oförmåga att kunna låttexterna. Amanda P (min hemliga crush som är född 95) sjöng Kent. Mycket bra val. Emo emo emo.

Efter det satt vi i soffan och hade ångest över Message in a Bottle, för att Kevin Costner är bäst och för att sådant där händer bara på film.// Lisa - Vad vore jag utan dina andetag.

Everybody hurts

Klev upp omänskligt tidigt imorse (har inte klivit upp den här tiden sen i mitten av juni då jag fortfarande var gymnasiestudent) för att gå på Riskettan. Fick lyssna på tråk-R.E.M på repeat innan. Lärde mig att alkohol och bilkörning är farligt #noshitSherlock

// Hon som är så teknisk att hon kan blogga från iPhonen nuförtiden


JAG ÄLSKAR DEN HÄR KVINNAN!!


Don't stop believin'

Igår var det IC3:ornas Fashion Show och såklart var jag där. Johanna, Marre och Linnea (aka Blåhåret) joinade också. Showen var riktigt bra, jag är så stolt över alla fina IC3:or. Efteråt stack vi till Anton, för att senare ta en exklusiv tur på stan en helt vanlig onsdag. Allt bus slutade med att vi sov fem personer i en dubbelsäng.
Fett värd kväll!
// Sugarmama


Brykake

Älskar att jag loggar in på Facebook och ser att alla gormar om EM och Sverige. Fattar ingenting, så jag kollar Aftonbladet och möts av det här:HAHAHAHAHAHAHA.
Älskar att jag inte hade den minsta aning om att Sverige ens spelade idag.
Jag tänker fortsätta att kolla på House (för jag har börjat se om alla säsonger då säsong 6 kommer med posten nästa vecka!!).

// SportfantasteN

Michael Forni skriver så att jag gråter:

"Om min kärlek till att känna."

Tre filmer jag är helt sjukt vansinnigt taggad på att se med tre av mina absoluta favoritskådespelare: Downey, Knightley och Cusack.
We found love in a hopeless place

Såg denna affisch i Oskargallerian i stan efter att jag, Becka och Jessica tagit en snabbfika på Blåbär:
 


Jag älskar verkligen desperata fans. Vare sig det är de som tältar sju dagar i förväg till en Tokio Hotel-konstert, står i en vansinnigt lång kö mitt i vintern för att få tag i sista Harry Potter-boken eller som köper ett spel mitt i natten. Älskar det. Det visar på passion och övertyglese om att det är något alldeles speciellt. Fint.

// Lisa - Yeah, he probably got restless and shifted one hemisphere of his brain to a more comfortable position.

Vi måste prata om Idol

Har inte hängt med i årets Idolsäsong alls, sett ungefär ett halvt auditionsprogram, men i fredags satt jag bänkad framför TV:n klockan åtta eftersom fredagsfinalerna hade börjat. Och det första som slog mig var att alla tävlande såg ut att vara ungefär 15 år. Sen var det såklart ingen Jihde eller Andreas Carlsson. Och tydligen har de tagit bort veckornas sångteman.

Jag förstod ingenting.
Ingen höjdare alls.
Idol 2011, vad hände?

Jag vill ha Jay igen.

// Hon som trots detta faktiskt kommer att fortsätta se Idol på fredagar.


Jaha...

...ibland tror jag att jag saknar dig mer än vad jag saknar Nolaskolans köttfärssås.

Jag kan ta ett långt hårt straff för alla stunder vi haft

Helgen har spenderats med ett stycke Jessica då vi har förundrats över hur otroligt lik Javier Bardem och Jeffrey Dean Morgan är varandra, vi har åkt en sväng till stan enbart för att äta sushi, sett en hög med Disneyfilmer och varit förbannade över att vi inte lever i en perfekt värld samt varit på Ladies Night (så mycket östrogen på ett och samma ställe kan aldrig bli fel).


// Lisa - It's gonna take a superman to sweep me off my feet.


Sushi sushi sushi sushi sushi <3


Jag älskar verkligen de där två (trots deras kapacitet att stöka ner mitt rum fortare än kvickt)


Foto av Becka

Lycka är

att sjunga högt till Maroon 5 (aka mitt "laga-middag-soundtrack").

Fundamentally, people are suckers for the truth

Eftersom jag inte mått speciellt bra idag har all tid spenderats under täcket i soffan:

* I Heart Huckabees (En existentiell detektivbyrå [med Dustin Hoffman i spetsen] hjälper miljökämpen Albert att få ordning på de frågor han har kring sitt liv. Väldigt konstig film, men jag gillade den. Mark Wahlberg sprang runt med frågor om vad vi alla gör här och Jude Law var som vanligt en doschebag)
* An Education (Carey Mulligan möter en betydligt mycket äldre Peter Sarsgaard som får henne att omprioritera skolans roll i hennes liv. Jag tycker verkligen att den här film är hur bra som helst)
* JFK (Kevin Costner spelar en åklagare som, tre år efter mordet på John F. Kennedy, tycker att någonting inte stämmer och bestämmer sig för att öppna en utredning. Älskar de långa scenerna, älskar konspirationerna, älskar Costner)// Lisa - How come we only ask ourselves the really big questions when something bad happens?


True that


Oh God, you gotta make it stop

Såklart har jag gått och blivit förkyld. Detta räknas till den tredje gången i år: Först var jag sjuk hela veckan jag spenderade i Paris, sen blev jag sjuk i mitten av sommarlovet då jag jobbade som mest och nu är jag sjuk när jag egentligen borde gå på körlektioner. Att vara förkyld är totalt värdelöst då man inte har någon skola att sjukanmäla sig ifrån.

Har tröstat mig med att boka House säsong 6 som kommer någon gång runt den 20:e oktober.
Längtar längtar längtar längtar.

// Lisa - I guess that's why they call it the blues.


För att den här filmen är verkligen en av världens bästa <3

Mr. Darcy: You must know... surely, you must know it was all for you. You are too generous to trifle with me. I believe you spoke with my aunt last night, and it has taught me to hope as I'd scarcely allowed myself before. If your feelings are still what they were last April, tell me so at once. My affections and wishes have not changed, but one word from you will silence me forever. If, however, your feelings have changed, I will have to tell you: you have bewitched me, body and soul, and I love, I love, I love you. I never wish to be parted from you from this day on.
Om konsten att skylla på andra

(På tåget mellan Falun och Gävle)
Lokföraren: För er som undrar varför det här tåget blev försenat kan jag säga att det beror på ett annat tåg. Ett annat tåg som körde mot röd signal fast de inte fick.

And when you said I couldn't give you enough I started giving you upDet är så vi jobbar i Falun(d)

Helgen har spenderats med ett stycke Malin i Falun(d) då hon tyckte att det var en bra idé att plugga där.
Har haft riktigt roligt då vi har vandrat runt halva Tisken, besökt Konsulatet och sett Regementet.Dagens låt:
Tommy Sparks – She's Got Me Dancing

// Lisa - You see me dancin’ but I never ever like to talk.

RSS 2.0