Jaha...

...ibland tror jag att jag hatar dig mer än vad jag hatar potatismos.

MEN VAD BRA DEN HÄR FILMEN ÄR!!!! UTROPSTECKEN!!!


I would do anything for you, sir. Anything that was right

Igår tog jag och Jessica bussen till Umeå för att se lite bio:

* Jane Eyre (Jag läste boken för nästan två år sedan och blev helt fast. När jag såg att det skulle bli en nyinspelning år 2011 blev jag superglad och nu har jag äntligen sett den. Jane Eyre är en flicka som växer upp på en disciplinerade skola efter att hennes föräldrar går bort och hennes moster förskjuter henne. När hon blir vuxen tar hon anställning som guvernant på Thornfield Hall, som ägs av Mr. Rochester. Kostymdraman är verkligen min grej. Michael Fassbender [X-Men: First Class] var sjukt duktig som den kalla, oberäkneliga Mr. Rochester och Mia Wasikowska [Alice i Underlandet] var otroligt övertygande som den försiktiga, självvärderande Jane Eyre. Så jävla sjukt underbart fantastiskt fin film. Helt jävla magisk. SE DEN FÖR HELVETE!)* Niceville - The Help (Handlar om hur en ung kvinna vid namn Skeeter [spelas av Emma Stone, fucking love her! <3<3<3] som, för att skaffa sig mer erfarenhet då hon vill bli journalist, bestämmer sig för att skriva en bok om de svarta hushållerskorna som jobbar hos de vita familjerna i Mississippi på 60-talet. Om det finns något jag avskyr mer än rasister så är det smygrastister, och sat-tyg vad förbannad jag blev under den här filmen. Riktigt engagerande film och en otroligt viktigt historia.// Lisa - Love and hate are two horns on the same goat, Eugenia. And you need a goat.


Your life is defined by its opportunities... even the ones you miss

Såg nyss The Curious Case of Benjamin Button igen. Sist jag såg den var när den gick på bio, vilket faktiskt var några år sedan nu. Tokigt det där, med hur fort tiden passerar. Jag brukar ofta använda biofilmer som referenspunkter när jag tänker efter hur mycket tid som har passerat.// Lisa - I broke a heel! I don't make it a point to walk about in my stocking feet.

You are one of those people that just ain’t good for everyone. I have nothing against you people, but I don’t like what I've become


ÄNTLIGEN!

Med hjälp av blogg.ses support kan jag äntligen söka i min blogg igen utan att Google dampar sönder.

Great Scott!

I fredags stack jag till stan för att vara med fyra stycken IC3:or och ett stycke Johanna då vi alla såg Tillbaka till Framtiden-Maraton på Folkan. Vi har lärt oss att inte störa "The space time continuum" och att man ska "Make like a tree, and get out of here".I lördags stapplade jag ved hela dagen och blev bjuden på trerätters hos familjen Vigren. Becka lärde mig att äta förrätten "Majs på macka" och det smakade utsökt. Sen fick jag se sjuka saker då Kent och Evas 20 år gamla bröllopsvideo visade. Jag har nu hållhakar på alla vuxna i Docksta.(Observera Beckas häst uppe till vänster. That's all.)

// Lisa - Dream of ways to throw it all away.

Den här kvinnan klättrade inom en halv minut genast upp på min "top 10 favoritkvinnor i världen"


When it started we were alright but night makes a fool of us in daylight

Idag har jag:

* Förundrats över hur otroligt många procent av läkarna/sjuksköterskorna på ögonkliniken i Umeå som är män.
* Älskat hur otroligt generaliserat kul Margret Atladottir skriver.
* Loopat den här låten.
* Läst Anna Gavalda.
* Druckigt åtta olika sorters drycker.
* Blivit bjuden på lax av studenten Andreas (han jobbar på bank, då har man tydligen råd med sådan lyx)
* Uppskattat att det äntligen är stjärnklart för en gångs skull.// Lisa - Hon trodde inte längre att en situation blev bättre av att man skrev en dikt om den.

Well, you said that we would still be friends but I'll admit that I was glad that it was over


Now you're just somebody that I used to know

Idag har jag spenderat 12 timmar på diverse platser i Ö-vik.
Ikväll såg jag och Becka The Social Network gratis på Folkan.
Jag kom äntligen ihåg hur otroligt bra den filmen är.
Har en tendens att glömma bort sånt där när en viss tidsperiod har passerat.// Lisa - You can get addicted to a certain kind of sadness.

Once you know something like that, you can't unlearn it

I lördags bestämde sig jag och Jessica för att se lite film:

* Last Night (Keira Knightley [aka vackraste kvinnan i HELA världen] och Sam Worthington spelar äkta makar som båda får varsitt tillfälle att vara otrogna mot varandra under makens jobbresa. Hon med en gammal kärlek och han med sin nya medarbetare [Eva Mendes, hallå där]. Riktigt, riktigt bra. Älskar klippningen något så otroligt)
* Requiem for a Dream (Kan beskrivas med en mening: Knark är bajs. Hade lite för höga förväntningar på den då jag hört låten ett X antal gånger i diverse andra sammanhang. Filmen var helt okej, men mest bara jobbig. Sen har jag en otrolig svaghet för gamla människor som råkar illa ut)
* Bridesmaids (Har jämförts som en kvinnlig version av Baksmällan och jag tycker faktiskt att den var riktigt rolig. Dock inte LIKA rolig, men rolig på ett annat sätt. Eftersom jag är tjej själv (eller?) fanns det mycket att känna igen sig i. Kan verkligen varmt rekommendera den trots avsaknad av Mike Tysons skönsång till Phil Collins.)Imorse åt vi frukost och såg på Skattkammarplaneten som är en sådan otroligt fantastiskt fin film. Otroligt bra frukostfilm och den här låten har en hög gåshudsvarning (trots Jimmy Jansson).// Lisa - You can be happy and still be tempted.

I been sleepin for 60 days and nobody better pinch me, bitch I swear I’ll go crazy

Var åskådare på min tredje (!) fotbollsmatch någonsin ikväll tillsammans med Hanna (aka hon med den snygga jackan) och Henke (aka han som bara ger mig blåmärken). Johanna "Bylla" Bylund stog i mål för Moliden som hade tre glada fans på läktaren.


// Lisa - Must be a lie.

.


Och om allting skulle falla imorgon så vill jag veta att du visste hur jag kände det då

Spenderade gårdagen i Moliden med ett stycke hemtjänst-Johanna där det blev allt från sushi (seriöst, älskar det så jävla mycket), Projekt Runway till fina samtal om allt som varit, är och kommer.

Idag tog vi oss en sväng förbi vårt gamla kvarter Nolaskolan och hälsade på alla lärare som tilldelade oss gamla NV3b:are många fina lovord. Det är så fint hur saknad över det som varit kan vara så vackert och bra. I bussen hem blev det en gammal klassiker att snacka skola med ett stycke IC3:a vid namn Becka.// Lisa - Jag ska dansa fastän hjärtat brister.


Rakad katt

Var på Reginas Zoohörna (ÄLSKAR dem<3) och rakade Hedwig då hon hade lite problem med pälsen.
Hedda approved.
Var helt tyst och spann under rakningen.
Men när man ska klappa henne får man onda ögat.
Kattöge.// Lisa - Once I never could have hoped to win.

So she ran away in her sleep

Igår efter körlektionen satt jag på bussen och facebookade lite. Såg då att Coldplay släppt ny singel. Lyssnade genast på den och efter nån minut insåg jag att jag hade gåshud över hela kroppen. Otroligt fint. Längtar verkligen till den 24 oktober nu.// Katten

Lalalalalalala. Men typ

Jag har inte dött, jag har bara gjort en massa annat.
Men nu får det vara nog, jag jobbar faktiskt imorgon också.
God natt!

För om det innebär att du och jag aldrig mötte morgondan, så vill jag veta att du kände om känslorna var sanna


Två tydliga tecken på att jag börjar förvandlas till en hemmafru

Satt och tittade på Oprah i bästa hemmafrumanée tidigare idag samtidigt som jag satt med Jessica i telefon. Vi satt och rös åt livsöden och erkände vår kärlek till den kvinnan med de otroligt varma kramarna. Har till och med börjat lyssna på Eros Ramazzotti. Igen. Hela tiden.

Nu Sushimiddag med fina Anton. Livet är fint mina vänner. Glöm aldrig det.

Dagens låt:
Eros Ramazzotti – Un'Emozione Per Sempre

// Lisa - Half of my heart's got a real good imagination.

Två sanningar från Jessica som man aldrig får glömma bort:

"Ärlighet varar längst."

"När man är uttråkad gör man så dumma saker"

Två sinnessjukt underbart fantastiskt vackra filmer som jag kan se hur många gånger som helst utan att lessna på (som jag även har spenderat denna kvällen med)
Just once I want my life to be like an 80's movie, preferably one with a really awesome musical number for no apparent reason

Senaste dagarna har jag bytt hårfärg, betat av hela Band of Brothers med Dexter, ätit Sushi tills jag mådde illa, handlat på Kvantum, bevittnat Jessica göra upp världens vackraste brasa, sjungit högt till Thnks fr th Mmrs, skämts över hur otroligt töntig Prince of Persia är, fikat på MUM's med Becka och Marre, ätit den traditionsenliga tacomiddagen med tidigare nämnda två, pikat Becka för hur kär hon är i James McAvoy i X-Men: First Class, skrattat mig igenom hela Easy A en gång till för att den är så otroligt jävla bra samt blivit våldgästad av två stycken barn: Johanna och Henke. Livet är fint.// Lisa - No actually that was a rhetorical question. I don't want to know anything from you.

Som 'N Sync skulle ha sagt det: Bye bye bye

Jag och Jessica drar till stuga och stannar där tills på lördag.
När jag är tillbaka kommer ni inte att känna igen mig.// Lisa


RSS 2.0