I thought I didn't qualify. I was considered, what was it... volatile, self-centred, and I don't play well with others

Helgen har jag spenderat med ett stycke Jessica då vi har chillat like a boss:

Fredag:
Tog bussen in till stan, mötte upp Jessica efter hennes jobb, åt sushi och såg The Avengers på bio. Dog. Flera gånger om. Fy satan i helvete vad underbart bäst den var. FY SATAN I HELVETE VAD JAG ÄLSKAR ROBERT DOWNEY JR.<3Lördag:
Åt frukost till Aladdin, tillbringade hela dagen i soffan där vi kollade på hela säsong 6 av Dexter. Dog av hur spännande (och lite töntigt) det blev på slutet och skrek rakt ut när det blev en sjukt jobbig cliffhanger. Avslutade kvällen med film.* Sliding Doors (Gwyneth Paltrow missar tunnelbanetåget efter en dålig dag på jobbet. Vad skulle ha hänt om hon hade hunnit med det? Vi som tittare får se hur hennes liv skulle ha utvecklat sig i två parallella historier (en där hon missar tåget, en där hon hinner med). Sjukt söt film om all dessa små ögonblick i livet som är så otroligt viktiga utan att vi vet om det)
* If Only (När vi ändå var inne på det här spåret, en man lär sig att omprioritera sitt liv då kvinnan han är tillsammans med dör i en bilolycka, men när han vaknar nästa dag får han en chans till att leva deras sista dag tillsammans. Lite småtöntig, men rätt så söt ändå)Söndag:
Såg några avsnitt av New Girl, tog en promenad och tillbringade hela kvällen i soffan då både Gossip Girl, The Finder och The Mentalist går på tv söndagskvällar. Sist blev det en film.

* Brooklyn's Finest (Man får följa tre polisers liv; Eddie [Richard Gere] som snart ska pensionera sig och har tappat gnistan, Sal som försöker tjäna ihop pengar till sin familj så att de kan flytta till ett bättre hus genom att stjäla knarkpengar från brottsplatser och Tango [Don Cheadle] som jobbar undercover och börjar bli lite för nersyltad. Riktigt spännande film som aldrig blev långsam trots alla gamla vanliga polisklyschor.// Lisa - I just thought of a great ending for your book... THE END.

FUCK YOU LATER, JAG SKA SE THE AVENGERS IKVÄLL!


It's the road ahead and the road behind. It's the first step and the last and every one in between, because they all make up the good life

Förutom att ha öst kent idag har jag även sett lite film:

* De Svek Amerika - Eight Men Out (Handlade om när ett baseboll-lag i USA medvetet förlorade en massa matcher i slutet av 10-talet eftersom de blev mutade. Kanske inte direkt något jag bryr mig om, men John Cusack och en spännande rättegång gjorde den här filmen helt okej)
* The Good Life (Klassisk småstadskille lever ett tråkigt liv, hans pappa dör, han betalar alla räkningar åt sin mamma, han jobbar på en bensinmack OCH en gammal biograf. Sen blir han kär i Zooey Dechanel [(500) days of summer]. Som är smått psykosisk [som vanligt]. Lite tragisk, lite vimsig, och lite söt)// Lisa - After you die nothing you ever owned matters, and everything you ever did does.

Jag är grym som en grekisk gud, bara grymt mycket fulare

Kent släppte sitt nya album "Jag är inte rädd för mörkret" idag. Jag hade förbeställt det så det var en glad present i postlådan. Lyssnade på de nya låtarna imorse till frukosten (LÄS: kebab) tillsammans med Johanna, när jag tog en promenad i solskenet och nu såhär på kvällskvisten. Älskar det. ÄLSKAR det. Sommarens soundtrack är fixat. Ska även se dem live två gånger i sommar. Lycka.

Now everybody asks me why I'm smiling out from ear to ear


Pushkar, Indien
Mars 2012

Vi hörs, vi ses, i dina drömmar

Igår kväll bokade jag sista grejen (flyg hem från Malmö) till min resa den tredje maj som går till New York där jag ska hälsa på ett stycke Anton som numera bor där. Stannar gör jag i två veckor. Helt fantastiskt.


Win

Trycka på stoppknappen, busschauffören missar Dockstas busshållplats, Becka springer fram och ber honom stanna, han kör in på Byberg & Nordin garaget, jag har MYCKET närmare att gå hem. Awesome.


Take her to sea Mr. Murdock

Jag och Becka tog bussen till Ume(å) för att se Titanic på bio igår. Vi, tillsammans med hela biosalongen, grät från första bildrutan till sista (dum idé att INTE ta med näsdukar). Så sjukt bra film James Cameron har skapat. Otroligt.

Sov gjorde vi hos ett stycke Ume(å)-bo (aka Andreas) där vi blev bjudna på lustiga bullar och syskonen Vigren var barn.


My love’s not really the overwhelming kind. Jesus, when I’m in love I drink Rosé and watch Remains of the Day

De senaste dagarna har jag bara legat i soffan, sovit bort hela förmiddagarna och stannat uppe långt inne på småtimmarna. Underhållit mig med lite film och serier också:

* The River Wild (Meryl Streep åker flotte tillsammans med sin man och deras son. Två skumma män [Kevin Bacon<3 och John C. Reilly] hänger också med. Spännande film, lite sådär småtöntig ibland med sjukt vackra naturbilder)
* Short Cuts (I samma stil som Crash får man följa en massa människors liv samtidigt där historierna kopplas sammans. Fokuset låg på alla de olika relationer som existerar mellan människor med bl.a. en punkass till Robert Downey Jr, en halvnaken Julianne Moore och en smått galen Peter Gallagher)
* Svindlarens dotter - The Way We Live Now (Trots en fruktansvärt missvisande svenska titeln var denna mini-serie och BBC-produktion riktigt bra. Men när har jag någonsin blivit besviken på kostymdraman som utspelar sig i 1800-talets England (med en fantastisk Matthew "Mr. Darcy" MacFadyen)? Kul att se Shirley Henderson [kvinnan som spelar "Missnöjda Myrtle" i Harry Potter och har världens gnälligaste röst].
* Jindabyne (Dagen efter jag såg Short Cuts (DVD) gick den här filmen på SVT2 [världens mest skumma sammanträffande]. Den är baserat på en roman som återfinns i Short Cuts såväl, bara det att nu kretsade hela Jindabyne kring historien om tre fiskare som hittar en död kvinna i floden där de är och fiskar varje år. Sjukt intressant historia om ansvarskännande och fördomar, störde mig på scenövergångarna dock. Gabriel Byrne [The Usual Suspects, D'Artagnan i The Man In The Iron Mask] och Laura Linney [Truman Show] var en stor del av filmen)
* Something Borrowed (Den otroligt söta Ginnifer Goodwin [He's Just Not That Into You] faller för Kate Hudsons [Nästan-lika-dryg-som-Cameron-Diaz] fästman och allt går överstyr. Okej, romantisk komedi med värdelös poäng (Det är faktiskt BROS BEFORE HOES MAN). Söt dock. Jag kan inget annat än att gilla sådana här filmer)
* 21 Grams (Det sägs att när vi dör blir vi 21 gram lättare och detta citat genomsyrar hela filmen. Man får följa tre personers liv [Sean Penn, Benicio Del Toro och Naomi Watts] i icke-kronologisk ordning när en gemensam olycka för deras liv samman)
* Kramer vs. Kramer (En ung Meryl Streep [jag börjar utveckla en stor women-crush på den kvinnan] och en 70-talsbyxad Dustin Hoffman separerar vilket leder till att Hoffmans karaktär måste omprioritera sitt liv då han blir lämnad ensam med deras gemensamma son. Sjukt tragisk och fin film om föräldraskap och chansen att få testa sig själv)// Lisa - and he says "Daddy, you've really lost a lot of weight", he looks up at me and he says "And it's all gone to your nose."

True story

Skulle skriva ner namnet på en rolig reklam jag såg på TV, blev distraherad av George Clooney på Nespresso-reklamen efter och glömde bort poängen i den första reklamen. Lättdistraherad, jajamen.// Hon som senare googlade bilder på honom i en halvtimme.

Om konsten att ha en hatkärlek till sociala medier

I måndags var jag inne i stan för att se gratisbio på Folkan (något som Filmstudio U fixar varje måndag klockan 19.00). Den här veckan var det filmen "Catfish" som visades. Det är en dokumentär (många säger mockumentär men jag låter det vara osagt, irrelevant i den här texten) som handlar om Nev, en fotograf som bor i New York och får en tavla från 8-åriga Abbey som har målat av en av hans foton. De utvecklar en vänskap genom att använda facebook och utan att avslöja för mycket blir historien smått obehaglig efter ett tag. Jag uppskattade att den här filmen tar upp vårt användande av social medier nuförtiden.

Jag har en viss hatkärlek till social medier. Jag älskar tanken på att människor från olika länder, kulturer och samhällsklasser kan samlas i olika forum för att söka kunskap och stöd hos varandra. Internet är, enligt mig, en av vår tids absolut bästa uppfinningar. Men jag anser även att det har en baksida. Människor tenderar att försöka göra om sig själva lite för mycket på diverse sociala medier.

Det ser jag bara på facebook till exempel. Vissa människor skriver exakt vad de har för sig varenda sekund (även vilken mat de äter). Andra människor klagar över deras problem. En tredje sort laddar upp bilder stup i kvarten över vänner och fester. Sen finns det även en fjärde som hatar alla andra sorter men ändå är kvar och snokar runt av någon anledning. Jag tycker inte att det är något fel med någons beteende, facebook är faktiskt till för att bygga upp en egen profil, men jag vill bara komma fram till att i de allra flesta fall är den bild människor får av en utifrån ens facebook-profil väldigt annorlunda från den person man faktiskt är i verkliga livet.

Jag älskar att uttrycka mig i text, är tusen gånger bättre på det än att formulera mig i tal, men jag har vissa restriktioner. Jag menar, jag älskar att rensa huvudet här på bloggen och få chansen att i min egen takt förklara min syn på världen, men är det något jag vill säga till någon personligen tar jag det nästan aldrig via någon social media.

En vän sa en gång "att bråka över MSN är som att vara efterbliven" (vi bråkade ofta den vägen då). Och det var precis så det kändes när vi möttes senare. För all den där texten hade bara blivit missförstådd för att vi inte kunde förklara ordentligt med skrivna ord vad vi tyckte, och det var egentligen inget problem att bråka över bara en massa missuppfattningar.

Något jag älskar mer med tal är chansen att få ångra sig. Säger man något glöms det ofta bort efter ett tag och jag tror verkligen det finns en orsak till varför vi inte kommer ihåg allt vi säger, det är inte meningen att varje samtal ska finnas kvar. Mycket är faktiskt bara strunt. Skriver man något på internet, finns det oftast kvar någonstans så man kan läsa det senare. Via social medier kan vi gå tillbaka och se hur allting sades, av vem och när. Chansen att ångra sig blir mindre då det faktiskt finns bevis på hur något skrevs.

Det jag vill komma fram till är bara det enkla faktum att social medier har öppnat upp helt nya kommunikationsmöjligheter för oss, men med dessa en hel del ansvar och anpassning. Jag kommer dock troligtvis alltid uppskatta ett telefonsamtal framför en puff på facebook.

// Lisa


Allvarligt vädret...

Kändes det verkligen nödvändigt att det skulle snöa i mitten av april?

Så sant

Pär Lernström i PP3: Jag vill bara påpeka att har man inte haft en kent-period så kommer den.

I played that soldier, you played king and struck me down when I kissed that ring

Linkin Park släppte sin nya singel Burn It Down idag.
De släppte även datumet för deras nya CD, "Living Things".
26 juni smäller det (dubbelt till och med då Maroon 5 släpper "OVEREXPOSED" på samma dag)
LYCKA!<3


Let go of the worry, there's so much nobody understands

Det spelar ingen roll hur många vackra platser jag besöker i världen, jag älskar ändå Höga Kusten så otroligt mycket att jag tycker att det är vackraste platsen av alla. Jag och mamma tog en promenad upp ovanför vårt hus idag och jag passade på att njuta av vårsolen.

Dagens låt:
Ryan Adams – Goodnight Rose

// Lisa - You're meaner than you look.

JAG ÄR SÅ JÄVLA TAGGAD!!

Jag och Jessica har bokat biljetter till The Avengers den 27 april.
DET KOMMER ATT BLI EPIC!
Seriöst.
Såg trailern (längst ner på sidan) idag på tv och började nästan gråta samt fick gåshud ända upp i hårbotten.


Tårtkalas

Jag älskar födelsedagar.

Alltså, inte nödvändigtvis mina egna (även om jag gillar dem också) utan kompisars födelsedagar. Älskar att knåpa med presenter och gratulationskort. Mars och april är två tacksamma månader, känner alldeles för många som fyller år då. Den här veckan har det både varit Jessicas och Beckas. Den sistnämna ska jag i skrivandets stund besöka ute på Näset för lite god mat och många kramar.

// Lisa - 'Cause I've got me a sweet, a sweet loving woman.

Lycka är

Indien.


TAGGAD!!!


Man glömmer att nätterna är korta och sömnen den bedrar mig med min hjärtesorg

Har blivit mitt gamla, vanliga internet-jag igen.
Sitter och dösurfar och hittar fina saker.
 
Som att Jocke Berg sjunger på den här låten.
Som att Maroon 5 släpper nytt album i juni.
Som att Ola Rapace ska vara med i nya Bond (!?!)

Galet.


Hysteriskt roligt (hysteriskt är btw mitt nya favoritord)


Experiences like this, however painful, are necessary and inevitable; without them, how can we know life?

Jag och Becka såg A Dangerous Method igår. Handlar om hur Sigmund Freud [Viggo Mortensen] och Carl Jung [Michael Fassbender] utvecklar psykoanalysen. Filmen fokuserade också väldigt mycket på Carl Jungs förhållande med ryskan Sabina Spielrein [här spelad av en fantastiskt underbar Keira Knightley]. Riktigt intressant film, men ibland upplevde jag att den hoppade fram i tiden lite för mycket. Sjukt imponerad av skådespelarinsatserna dock. // Lisa - Allt bara flyter på som det ska.

Är på köpladan som pappa skulle ha sagt det. Vi syns på andra sidan


Jag går i dagar i tröjan du hatar

Idag längtar jag till sommaren så otroligt mycket. Att känna vinden i håret på båten ut till Baggviken, friheten att ta en cykeltur mitt i natten när mörkret aldrig infaller och bara den lilla saken att äta en glass utomhus utan att frysa.

Jag fick min kamera med posten idag. (Ja, jag lyckades glömma den sista dagen i Delhi i Hedvigs väska. Var så försiktigt hela resan men lyckades ändå faila). Har den i alla fall i tryggt förvar nu, så håll utkik för det kommer snart upp lite bilder här.

Ikväll kommer att stycke Becka hit för lite tacomys och kvalitetstid. Sunder.


// Lisa - Kanske var det tur att jag föll så djupt.

Det här saknade jag som tusan i Indien


Lycka är

Bollywoodmusik.

If I left, I would never hear from you again. Don't you think that's sad?

Påskhelgen har spenderats med ett stycke Dexter (aka Jessicus) då vi har plöjt igenom de sista avsnitten på den väldigt spännande första säsongen av Homeland och sett lite film:

* Jesus Christ Superstar (För att versionen från 2001 är tusen gånger bättre än den från 1973. För att Judas är fett missförstådd. För att den här låten brukar jag jämt sjunga när jag sitter i ett flygplan som ska starta.)
* Slumdog Millionaire (Handlar då om en kille från Mumbai's slum som är med i indiska "Vem Vill Bli Miljonär?" och håller på att vinna alltihopa. Den här filmen blev just tusen gånger sötare när det var lite hindi, lite huvudskakningar och lite tågresor som jag kände igen.)
* The Darjeeling Limited (Tre bröder [Owen Wilson, Jason Schwartzman och Adrien Brody] är på en resa i Indien för att hitta sig själva och hitta tillbaka till varandra. Sjukt störd men underhållande)
* Shame (Minns ni det här. Såg den äntligen. Och fy vad tragiskt fin den var. Michael Fassbender [Fish Tank, Jane Eyre] lever ett normalt liv i New York, men när hans syster kommer för att bo hos honom blir det svårt för honom att leva ut sitt sexuella beroende.)// Lisa - How can a train be lost? It's on rails.

Så. Jävla. Mätt.


Fuck you later, jag ska på Höga Kusten Hotell och äta tills jag spricker!


Kent - 999

Dom 999 saker jag aldrig skulle göra
Dom vägs upp av 999 värre saker jag redan har gjort

I won't say a word!

De senaste dagarna har spenderats med fina vänner, så sjukt fint att vara hemma igen och få träffa alla. Igår pallrade sig Dexter och jag oss till bion för att se lite film (det var längesedan jag såg något annat än Bollywood-produktioner nu). Det blev den oscarsbelönade "The Artist". En svartvit stumfilm var väl inget jag hade förväntat mig att se såhär år 2012 men jag blev positivt överraskad. Den var riktigt söt, tycker inte att det var bästa filmen jag sett men underhållande. Handlade om en stumfilmsskådespelare som är på toppen av sin karriär när talfilm börjar introduceras för världen.// Lisa ji

Om konsten att tro att allt var en dröm

Vaknar upp klockan tolv, mår illa för att jag åt tre mål kyckling igår efter tre månader av nästan uteslutande vegetarisk kost, dricker vatten ur kranen, slår pa datorn, glömmer bort att åäö faktiskt finns på mitt tangentbord och öser till den här låten. Livet är då bra fantastiskt vackert just nu.

// Lisa ji

Äter pasta sallad med kyckling på tåget. Så lycklig


Home is whenever I'm with you

Hemma i Sverige igen!

De här senaste dagarna har varit så intensiva och fantastiskt roliga. Sista skoldagen i fredags, sorgligt då alla barnen försökte få mig att inte åka hem genom att hålla fast mig. Lördag blev det dans till 'Chite suit te', 'Home' och 'Desi boyz' för sista gången. Söndag spenderades inne i Delhi där vi kollade på en hög med sevärdheter och åt lite street food. Idag blev det en tidig morgon och hejdå till Indien. Just nu sitter jag på tåget hem, fy vad gott jag ska sova ikväll.

// Lisa ji


RSS 2.0