Crossed lines I shouldn't have crossed

Sitter vid matbordet tillsammans med Becka och lyssnar på P3 som spelar upp live från Coldplay som befinner sig på Stadion i Stockholm just nu. I detta ögonblick. Åh vad jag önskar att jag var där. Britter, ni vet verkligen hur ni ska smälta mitt hjärta.


Om man flyger högt så landar man så hårt

Packade nyss ner både Pride and Prejudice och Övertalning i resväskan (Något måste jag ju läsa för att lugna hjärnan med efter all franska). Ursäkta mig förresten, i en av resväskorna. Ja, tydligen får jag ha två väskor med mig till La France, och då tänker jag ta det också. Hehe. Hen som sa att man ska packa lätt är en idiot.
 
 
Dagens låt:
Peter Jöback – Jag Har Levt (J'ai Vecu)
 
// Lisa - Jag tänkte att någonstans lyssnar du.

Jag ser ju att det blöder men jag fortsätter att slå

Glider runt i tofflor.
Packar och städar.
Städar och packar.
Hänger upp nya gardiner.
(Som jag inte kommer att se på tre månader)
Sjunger högt till den här låten.
En helt vanlig onsdag
 
// Lisa - Jag vill inte dö igen.

Nobody better rain on my parade


Let us never underestimate the power of a well-written letter

Har haft en sådan där härligt långsam dag då jag har legat i soffan och sett på film:
 
* Stockholm Östra (Svensk ångest när den är som bäst. Mikael Persbrandt spelar Johan, en helt vanlig man som en morgon på väg till jobbet råkar köra ihjäl en flicka på cykel. Senare möter han flickans mamma på ett tåg och de inleder en relation utan att hon vet vem han är. Sinnesjukt bra/ångestladdad film)
* Puss (En förvecklingsfilm om en teatergrupp i Stockholm som inte kommunicerar med varandra. Ett kontrollfreak till regissör, en player till pojkvän [Alexander Skarsgård, lolZ], en less hyresvärd, en rubbad figur [Gustaf Skarsgård, helt klart den bästa av syskonen], två skvallrare ect. Det var en bitvis rolig och pinsam film, men aningen långtråkig i längden)
* The Jane Austen Book Club (Sex olika personer samlas en gång i månaden för att diskutera  Jane Austens böcker bara för att inse att deras egna liv har samma drama som berättelserna. Otroligt roligt att se då jag älskar Austen, och sen skadade det inte att Emily Blunt [min nya women-crush] var med)
* Stolthet och Fördom (Jag blev så sugen efter allt snack om Austen så då blev det den också)
 
 
// Lisa - Kärleken var sann. Allt annat var lögn.

SÅJÄVLASNYGGPOSTER! Åh vad taggad jag är.

(Klicka på bilden för större upplösning)

You're a parenthesis

Har spenderat två fina dagar i Jessicas lägenhet. Blev lite Subway (stört längesedan), lite New Girl (<3) och lite film:
 
* Intruders (Clive Owen är en talangfull skådespelare. Varför han var med i denna soppa till skräckfilm kommer jag aldrig förstå. 'Hollowface' skrämmer två olika barn genom att bara finnas till. Så. Himla. Dålig)
* 3 (Handlar om ett par som har varit tillsammans i 20 år och lever ett väldigt lugnt liv, tills de båda blir förälskade i samma man. Sjukt vacker film om monogami, hopp och oväntade känslor. Filmningen var mestadels omänskligt vacker. Otroligt)
* Up In The Air (George Clooney spelade Ryan, en man vars jobb går ut på att resa runt och avskeda folk när deras chefer inte vill göra det själva. Hans livsfilosofi går ut på att inte ha något baggage, varken fysiskt eller mentalt, vilket gör honom otroligt ensam Otroligt tragisk, men otroligt fin film)
* American Psycho (Älskar Christian Bale. Älskar när han är lite psykotisk. Älskar storyn. Vad mer kan jag säga?)
* The Shrine (En backpacker försvinner i Polen och en reporter börjar leta efter honom då polisen inte gör något. Patetiska sekter, läskiga statyer och förvridna ansikten. Det må låta bra men ack så fel det är. Värdelös story. Totalt värdelös)
 
 
// Lisa - No, I don't think of him that way; he's old.

Och dom säger att stan har blivit tyst och ful och öde älskling, att det kommer bli en lång kall vinter

Spenderade lördagen ute i Baggviken. Båtbåtbåt. Det blev sista gången för i år. Åker till Frankrike på söndag morgon. Galet. Vädret har ändrats, hösten är här. Glad att jag missar det.


Let me through, my brother is a doctor

Tog bussen in till stan igår för att umgås med ett stycke Dexter i hennes fina lägenhet. Det blev lite film (vad annat förväntade ni er?):
 
* The Best Exotic Marigold Hotel (Handlar om ett gäng brittiska pensionärer som åker till Indien [rättare sagt Jaipur<3] för att komma bort från sina liv hemma och för att leta efter något annat. Otroligt söt film om fördomar,  och om rädslan för att bli gammal)
* Haywire (En kvinna flyr från CSI då hennes senaste jobb blev en soppa och allting är galet fel. Bitvis väldigt långsam film med väldigt konstig musiksättning men fy satan vilka snygga fighting-scener det var! Ewan McGregor och Michael Fassbender var inte helt fel men filmen i sig var dock inte något speciellt)
* The Raven (John Cusack [<3] spelade Edgar Allan Poe i en fiktiv version av vad som hände i hans sista dagar i livet. En seriemördare dödar människor i liknande stil som Poes berättelser och när Poes älskade blir kidnappad blir allting personligt. Hur töntigt den än må vara älskade jag den. Sen måste ni har överseende med att jag älskar Cusack villkorslöst)
 
 
// Lisa - All that we see or seem is but a dream within a dream.

Hej Foppas hotell!

Jag tycker verkligen om dig.


AIR FRANCE a le plaisir de vous adresser les informations relatives à votre voyage, dans le fichier joint

Nu är allting klart för språkresan till Frankrike som jag har planerat ända sedan jag kom hem från Indien i april. Har äntligen bokat flyget (bättre sent än aldrig som man brukar säga).
 
Det blev Montpellier (för er som har hängt med) och för er andra kan jag berätta att jag tänker spendera tre månader i den staden för att bättra på min praktiskt taget obefintliga franska. Det ska bli riktigt spännande. De två först veckorna bor jag i värdfamilj men sen är det en delad lägenhet som gäller.
 
Flyget lyfter den andra september (en och en halv vecka bort!) och kommer tillbaka till Sverige gör jag i början av december. Kommer att sakna mycket och många (såklart) men jag hoppas att det kommer att bli kul. Och varmt.
 
Mer om skolan kan ni läsa här.
 
// Lisa

Det finns inga ord för det på det här jävla språket - del 4

Kent på Sjöhistoriska Museet i Stockholm den 19 augusti 2012.
 

Hipsters gonna love

Hänger på Fotografiska Museet idag med Becka. Vi har skrattat åt August Strindberg och njuter nu av rulltårta med en vacker utsikt över Mälaren. Stockholm är min älskare.


Har avverkat tre timmar i kö nu, bara tre timmar kvar tills kent börjar. Vad gör man inte för kärleken?


Inte för att vara sånn, men:

Vi har just blivit tilldelad Scandic Continentals version av rum 1408.

  

Tv:n funkar inte, telefonen raspar bara när man försöker ringa och sänglamporna lyser ej. Det finns även ett ganska stort fönster vi kan hoppa ut igenom om vi skulle bli galna. Om ni inte har hört något nytt från mig efter imorgon kan ni räkna med att det inte gick lika bra för mig som det gick för John Cusack.

 


.

Hysteriskt.

They Jedi mind-trick you

Drar till hufvudstaden Stockholm imorgon tillsammans med min vapenbroder Becka. Anledningen: kent på Sjöhistoriska. Har chans att bli riktigt magiskt. Tredje gången gillt som man brukar säga. Stannar gör vi tills på onsdag, då New York-bon Anton Hörnfeldt följer med oss upp till Norrland igen. Har saknat honom så det ska bli fint att ses igen.
 
Har inte riktigt börja packa än. Åh. Jag orkar inte. Har sett på Hercules och He's Just Not That Into You ikväll istället. Så värt.
 
Dagens låt:
Florence + The Machine – Never Let Me Go
 
// Lisa - This is it boys, this is war!

Därför att det är svinbra väder och jag vill bada Becka, därför;)


Om konsten att ha en otroligt skön (och solig!) sommardag

Mot alla odds blev det toppenväder idag. Vaknade runt tolv och fick ett sms om bad-invit av Becka. Vi packade snabbt och stack ut i det otroligt fina sommarvädret. Det blev Veåsand för första gången i år. Det är faktiskt få saker som slår att bada i havet. Nu har jag öronen fyllda med saltvatten och tänkte gå på husesyn hemma hos Hanna tillsammans med Linda. Vi höres.
 
// Hon som inte är en säl.

Blogging is not writing. It's just graffiti with punctuation

Såg nyss på Contagion. Kan säga att den efter tio minuter seglade snabbt upp till toppen av listan för filmer jag sett i år där jag tappade tron för mänskligheten. En smitta bryter ut (inte helt olik Svininfluensan, fast såklart riktigt farlig) och historien fokuserar mycket på hur olika sorters människor reagerar. Kändes bitvis verklig, typ då en samling människor panikar på en stormarknad (jag hatar sånt, blir vansinnig då jag ser det), men bitvis var den, enligt mig, långtråkig. Inget för den med bacillskräck dock. Sjukt mycket äckel vi människor håller på med. Usch.
 
 
// Lisa - Don't talk to anyone. Don't touch anyone.

Ligger just nu i Dockstas båthamn


Badning och göttigt fika

Tog sista doppet i Lill-Vammsjön för i år tillsammans med Becka idag. Sommaren är snart slut. Vi tog även en sväng ut till Skuleskogens Pensionat ute i Dal för lite go' fika för att runda av dagen. Det är så otroligt vackert där. Har ni svängarna förbi Docksta någon gång måste ni åka dit.


Om hundra år är vi stjärndamm min vän

Älskar den här tiden på året. Ni vet. Sensommar. Känn på ordet. Luften blir lite svalare, men det är fortfarande en otrolig värme på dagarna. Om kvällarna är det fuktigt och rått. Löften om höst. Löften om förändring. Men inte just nu. Allt är stilla för tillfället. Men det kommer. Ser stjärnorna om kvällarna nu. Jag har saknat er era små rackare. Välkomna tillbaka.
 
// Lisa

<3

Har loopat det här klippet sedan igår.
Jag skulle nästan gå så långt att säga att det är en av top fem bästa scener i någon tv-serie jag sett.
Så. Jävla. Bäst. Att. Jag. Får. Ångest.
 

You are confusing stubbornness with strength, my dear

Jag såg lite (historisk) film igår efter att ha använt internet hela dagen:
 
* The Young Victoria
Det är ingen stor nyhet att jag älskar kostymdraman. Just i denna film spelade Emily Blunt [The Wolfman, The Five-Year Engagement] drottning Victoria som regerade England under större delen av 1800-talet. Man fick följa hennes första år som drottning och hennes kärlek till Prins Albert [Spelad av Rupert Friend, också känd som Mr. Wickham i Stolthet och Fördom]. En jättesöt film.
 
 
* J. Edgar
Jag minns första trailern jag såg till denna film. Hur otroligt taggad jag var. Sen visade det sig att jag var i Indien då den hade biopremiär så jag har inte sett den fören nu. Och den var verkligen värd att vänta på. Handlade om J. Edgar Hoover, mannen som skapade FBI. Regisserad av Clint Eastwood med Leonardo DiCaprio som huvudroll. Enda sedan DiCaprio gjorde Gangs of New York har han varit helt overkligt bra i varenda roll han har porträtterat. Han var otrolig även i denna film.
 
 
// Lisa - What's important at this time is to re-clarify the difference between hero and villain.

Hon ska resa nånstans via Heathrow, London dit dina fingrar aldrig når. Hon har nåt i sin hand, det liknar svagt ett gummiband som hon spänner precis hur hårt som helst

Kent på Norrporten Arena, Sundsvall 3 augusti 2012

If I'm going to feel guilty about something, I'm going to feel guilty about this

Spenderade helgen i Dexters (aka Jessicas) lägenhet med neddragna persienner.och hela den tredje säsongen av The Vampire Diaries. Som förresten är en sjukt underskattat. Den har allt jag kräver av en otroligt underbar serie:
 
Sjukt mycket intriger.
Sjukt mycket övernaturligt.
Sjukt mycket ångest (typ den här scenen som jag har väntat på i tre säsonger).
Sjukt mycket Damon (<3).
Sjukt bra soundtrack.
 
 
Blev helt matt när säsongen var slut.
Fy satan vad jag älskar den här serien.
Är verkligen svintaggad på nästa säsong.
 
// Lisa - To beat the villain, Damon, you have to be the better villain.

Lycka är

ATT MITT JÄVLA INTERNET FUNGERAR IGEN! (Tack Andreas)

Vad den grabben får stå ut med tack vara mitt otekniska (van)sinne


Dagens bästa stund

Det bästa med trean är att de visar Sex and the City sena kvällar/nätter (nästan) varje sommar. Perfekt avslutning på dagen.


Kort update från en internetlös blogg

Har inget internet hemma för tillfället då Kramnet har helt dött efter förra veckans åska. Enligt deras support blir det fixat "om tre till fem arbetsdagar" vilket betyder typ nästa vecka. Tidigast. Har cyklat ut till Näset ikväll för att snylta på Vigrens internet. Vilket också betyder att jag sitter vid en Mac. Kommer nog aldrig vänja mig.
 
Sista jobbdagen på Ica för den här sommaren imorgon. Livet är bra just nu.
 
// SnyltarN

Om konsten att bli distraherad

Håller på att städa i källaren. Hittade några av mammas gamla LP-skivor längst in i ett förråd. Förutom det riktigt självklara valen Elvis och ABBA hittade jag några patetiska dansband. Och en otroligt fräsch, ung och vansinnigt snygg Tomas Ledin. Lycka.


Det finns inga ord för det på det här jävla språket - del 3

Såg kent i regnet (och åskan) för andra gången (regn + kent = sant) i år igår. Så sjukt fint. Trots att mitt minneskort till kameran gick sönder efter tre låtar. Fick några fina bilder men mitt internet är också trasigt så ni får tjå er med en iPhone-bild sålänge.


FUCK YOU LATER, VI SKA SE KENT IKVÄLL!


Dear Diary:

Internet är för tillfället nere hemma hos Sundin/Sandin. Roar mig med att kolla på gamla bilder och läsa gamla dagböcker. Skrattar högt och skäms åt vilken idiot jag kan vara ibland. Förvånansvärt mycket saker jag har glömt. Rolig sak ni kanske inte visste: Jag började skriva dagbok "på riktigt" efter att jag hade sett Bridget Jones Dagbok första gången. Det var alltså år 2006. // Bridget Jones


RSS 2.0