Om konsten att rida på kameler

Hej mina vänner! Helgen har spenderats i Pushkar för kamelsafari och sömn i tält. Min kamel dreglade på hela mitt vänstra ben, men det var okej. Själva Pushkar var lite för turistaktigt (efter tre veckor av indier som stirrar på oss och knäpper kort så fort vi går förbi så kändes det lite konstigt). Har aldrig sett så mycket hippies på samma ställe heller. På vägen hem stannade vi på McDonalds, vilket var intressant eftersom de inte har kött från varken gris eller ko här på McDonalds vilket medförde att de hade typ fem valmöjligheter. Blev sjukt besviken när jag fick reda på att de inte hade currydipp till McNuggetserna. Ja, jag är I Indien men ingen currydipp. Skämmes. Nivedan (en av våra Project Executives) spelade musik i bussen hem och det blev partybuss. Vi övade på vara schyssta Bollywood-skills. Sen när alla var less på musiken satt jag, Clarina, Hannah, Anita och lyssnade på tysk partymusik på Clarinas telefon istället. Värd helg. Internet är verkligen sämst har så ni får ha tålamod med alla mejl jag inte har svarat på, försöker bäst jag kan. Bloggen går dock före så alla kan läsa.

Helgens plan

Idag är det kamelsafari i Pushkar som gäller, och sen ska vi sova i öknen. Taggad till tusen på stjärnhimlen!


What do tigers dream of, when they take a little tiger snooze?

I helgen har jag varit på tiger safari och trots att alla odds var emot oss så såg vi en tiger. Det var faktiskt ganska sjukt. Kan tyvärr inte lägga upp några bilder fören jag kommer hem så ni får tjå er lite. Haha.

Den här veckan (på torsdag) är det en helgdag har i Indien för de firar årsdagen när de blev en republik, det betyder att skolan har varit lite knasig idag då min klass skulle öva på en dans de ska visa upp på torsdag. Så jag satt och kollade på deras genrep och de var riktigt bra. Låten fastnade i mitt huvud resten av dagen.

En rolig sak är att i bussen vi åker tillsammans till vara “work areas” så spelas det ofta svensk musik då en tidigare volontär har lämnat en bland-CD här. Jag och den andra svensken här (Camilla) sjunger med till “När vi två blir en” och ingen annan fattar någonting.

// Geten


Hälsningar från ett internetlöst camp

Internet är fantastiskt här. Hehe. Eftersom vi för tillfället bara har ström cirka fyra timmar om dagen så funkar heller aldrig internet. Men i alla fall, den här veckan har jag börjat jobba. Det är tva fjärdeklasser jag är i, en på förmiddagen i två och en halv timme, och en på eftermiddagen i en och en halv timme. Emellan har vi allt fran Hindilektioner, yoga och matlagningskurs. Livet flyter på bra och imorgon ska vi på tiger safari (men enligt de volontärer som var här förut är chanserna att se en tiger rätt små). Igår fick vi veg. pizza, pommes frites, fruktsallad och chokladkaka till middag. Jag tog fyra portioner. Seriöst. Efter två veckor av indisk mat var det välkommet. Hela lägret stog i kö en lång tid innan maten dukades fram. Helt sjukt gott. // StorätareN

Lalsot

Hej alla glada!

Nu har jag äntligen kommit fram till Lalsot där jag ska bo de 8 kommande veckorna. Vi volontärer bor i ett läger cirka 10 km utanför den lilla staden Lalsot som ligger ungefär mellan Jaipur och Agra (där Taj Mahal finns, vi var där i lördags). Husen vi bor i är gjorda av lera och våran dusch är en hink som vi måste fylla med varmvatten från en tank som eldas i utomhus. Inte det jag är van vid men det här känns spännande.

Imorgon ska vi kolla in ställerna vi kan hjälpa till på så vi har inte jobbat något än. Första veckan var bara introduktion med en massa skoj och nu är det allvar, haha. På lördag ska vi på Tiger Safari.

När vi kom fram igårkväll, efter en galen bussresa (knappt 30 mil på över sju timmar, vägarna är såklart inte speciellt bra) såg jag stjärnorna för första gangen sen jag kom hit då både Jaipur och Agra är så förorenade städer att man knappt kan se Venus.

Hoppas ni har det bra hemma i Sverige!

Pellefanter

Idag har vi i gruppen haft vår sista dag i Jaipur. Vi red på elefanter till Amber Fort som är 400 år gammalt och nu ska vi vidare till Agra där vi ska se Taj Mahal imorgon.


Hello my friends

Idag har shoppat lite indiska kläder, nästan kvävts av avgaserna i Jaipur och fått min första Coca-Cola sen jag kom hit. Socker är sjukt underskattat!

Min Hennatatuering:


Bollywood rules! (förstod typ 15% av filmen)


Marknad!

Igår lärde vi oss lite fraser på Hindu, fick veta lite mer om ställena vi ska åka till på söndag och på eftermiddagen kollade vi in en massa marknader (frukt, västerländsk galleria och vanlig indisk marknad). Kul dag!

Nu idag är det henna-tatuering, Bollywooddans och sen på eftermiddagen ska vi se en Bollywood film.


Världens godaste te!

Is-kaffet har fått en värdig motståndare i indiskt chai-te.


Att vara framme

Nu är jag framme Delhi! (Lyckan när de sa att det fanns gratis Wi-Fi i huset vi är i nu) Flygresan gick bra, sov lite dåligt men lyssnade på Ryan Adams hela tiden.

Snart ska vi vidare mot staden Jaipur med buss, och där blir det sova kan jag lova. Är trött som ett hus.

// Hon som ska se en Bollywood film på torsdag!


Mot Indien!

Nu gäller det.

Sitter i skrivandes stund på Arlanda och väntar på flyget som
ska avgå om cirka två timmar. FinnAir (<3) mot New Delhi med flygplansbyte i Helsingfors. Kommer att vara framme runt halv sju imorgon lokal tid. Det känns spännande det här. Efter nio veckor av volontärarbete, den 12 mars, kommer jag att vara tillbaka på svensk mark igen.

Jag vet inte hur mycket jag kommer att kunna skriva på bloggen därborta men jag ska försöka att hålla er uppdaterade om vad jag gör! Hoppas att ni får det fint hemma i Sverige, jag kommer att sakna er.


Linkin Park - Waiting For The End

Waiting for the end to come / wishing I had strength to stand
This was not what I had planned
It's out of my control
Flying at the speed of light / thoughts were spinning in my head
So many things were left unsaid
It's hard to let you go

I know what it takes to move on
I know how it feels to lie
All I want to do is trade this life for something new
Holding on to what I haven't got


Wow! The insecurity level with you guys is ridiculous!

For till stan med ett stycke Becka igår, satt i telefonkö till telefonbanken i alldeles för lång tid (att ringa på en lördag var en dum idé), köpte räkchips, åt svingod fläskfilémedaljong på Hotell Höga Kusten med ett stycke Jessica, skrek/sjöng till Survivor i bilen och såg The Change-Up (Byte av kroppar à la Freaky Friday kan inte bli annat än bra), Tropic Thunder (För att jag kan inte beskiva med ord hur otroligt gärna jag skulle vilja att det här var en riktig film) och Iron Man (För Robert Downey Jr. Punkt.).

// Lisa - First, take a big step back... and literally, FUCK YOUR OWN FACE!

Kan inte sägas nog många gånger

Margret Atladottir, kvinnan med guldtankarna.

Jag saknar den gamla goda tiden med Z-TV


Jaha...

...jag dog.

"Skott. Skott. SKOTT. SKOTT!"

Jag och Becka har haft den sista tacokvällen F.I. (före Indien). Har som vanligt blivit mätt som aldrig förr, sett film (Dels Life As We Know It för att Katherine Heigl är fruktansvärt söt och dels For Love Of The Game för att Kevin Costner är Kevin Costnig trots en massa baseboll). Nu är det hockey på tv, Becka är sin egen kommentator och jag packar kläder. Sweet life.// Lisa - You know what marriage is like? Imagine a prison, and then don't change anything.

När man var liten föll man jämt, men nu ska det vara så jävla hemskt

De senaste dagarna har jag sett Captain America: The First Avenger tillsammans med Dexter, skrattat åt hur otroligt superond och tysk Hugo Weaving var, fikat hemma hos Johanna i Moliden, ätit kycklingspett och jordnötssås tillsammans med Julia, Malin och Johanna på Asia Thai Palace samt lagt in en hel hög med ny musik på iPhonen.

Fem dagar kvar till Indien nu. Tusan vad fort det går.

// Lisa - Får jag gå precis så nära?

Den här kvinnan alltså


Första dagen på året 2012 är snart slutDet här ska bli ett bra år.

2011 i bilder


Fotograf: Rebecka Vigren


Fotograf: Rebecka Vigren

Fotograf: Rebecka Vigren

Fotograf: Rebecka Vigren

Fotograf: Rebecka Vigren
// Lisa

RSS 2.0