Too bad he wasn't here for that hooker. She was exactly his type: a hooker

Har jobbat på ICA idag, ätit avokado och pratat med fina vänner.
Första juni imorgon.
Vart tog det här året vägen?

Dagens låt:
Gotye – Save Me

// Lisa - Okay, I'm sleepy now, get out.

Hittade de fyra första säsongerna av The Big Bang Theory till ett fyndpris i London och har avnjutit kvällen med att skratta åt fysikskämt och Star Wars-referenser


Några hysteriskt roliga dagar i London tillsammans med Jessicus

// Lisa - Oh, please. When it comes to Terminators, you've got a better shot of scoring with Arnold Schwarzenegger.

Om konsten att leva i en resväska

Jag har aldrig varit speciellt känd för att vara snabb på att packa upp mina resväskor.
Det har hänt att en halvtom resväska har stått inne på mitt rum och samlat damm i flera månader efter att jag har kommit hem.
Just nu är det Indien, New York och London som jag inte riktigt orkar ta tag i.
Har gått så långt att jag ställt alla resväskor i hallen då de inte får plats i mitt sovrum.
Jag älskar mitt liv.// Globetrotter

Seriöst

Måste hitta ett jobb som tillåter mig att vakna 12.00 och somna 04.00.

Jaha...

...då var det äntligen gjort.

Jag var kedjans svagaste länk

Älskar att kolla på SVT. Går verkligen sjukt mycket bra program på deras kanaler. Såg nyss "Kampen Om Fiskarna" och blev så vansinnigt förbannad på EU och deras idiotiska fiskepolitik.

Eftersom varje fiskebåt bara får fånga en viss kvot av varje fisksort måste all överflödig fisk som fångas i näten kastas tillbaka i havet. Det vore ju bra om det inte vore så att den redan är DÖD. Idioti. Hälften av fångsten ruttnar alltså på havets botten. Usch. Fortsättningen går imorgon på SVT 2 klockan 18.00.Se det och blir förbannad!

// Lisa - Du vet man darrar och man skakar helt okontrollerat.

Linkin Park - Burn It Down

You told me yes
You held me high
And I believed when you told that lie
I played soldier, you played king
And struck me down, when I kissed that ring

You lost that right, to hold that crown
I built you up, but you let me down
So when you fall, I'll take my turn
And fan the flames
As your blazes burn

Ungefär såhär exalterad var jag igår


Borta bra men hemma bäst

Sitter för tillfället på Arlanda efter en otroligt mysig helg i London tillsammans med min kära särbo Jessica.

Har haft sjukt kul och gårdagskvällen blev The Grande Finale med Loreen som kammade hem storvinsten till Sverige i Eurovision Song Contest 2012. Otroligt. Satt i en källare tillsammans med glada britter och skrek när 12:a efter 12:a gick till Sverige (skrattade även åt hur jävla nöjd Christer "Schlagerkungen" Björkman var).


Om konsten att boarda åtta olika flygplan på tre veckor

Jag befinner mig för tillfället i en buss tillsammans med min kära särbo Jessica. Vi är på väg mot Arlanda, där vi ska kliva på ett plan som tar oss vidare till London. Kommer hem igen gör vi på söndag. Laters, baby.

// Lisa - Vackert färgad senapsgas.


Men vad taggad jag blev på jul helt plötsligt

Vansinnigt snygg trailer.

Det här var det sjukaste jag sett på länge


Ett väldigt oseriöst Köpenhamn 19 maj 2012
// Hon som inte kan cykla.

Jag vill att ditt hem blir där jag hänger min hatt

Ställde väckarklockan på klockan 10.30 imorse (men jaaaa, för annars hade jag sovit till ett) för att äta frukost till Ebba von Sydows underbara röst och sitta tillsammans med mamma som berättade om hela Europas kungahus när det var lilla Estelles dop på SVT. 

Grät som ett barn när det visades en kollage från Daniel och Kronprinsessan Victorias bröllop, beundrade alla hattar (JAG VILL OCKSÅ HA HATT) och skrattade då Estelle lät när prästen skulle he Ölandsvattnet över hennes huvud.


Foto: Anders Wiklund / Scanpix

// Lisa - Men mina vänner säger stopp, stopp, håll i hatten.

And there were times I was sure, so sure I couldn't turn it around. I couldn't care any more about the good things I found. That's when you gave me a reason to make me smile again


Har lyssnat löjligt mycket på Gotyes album Making Mirrors de här senaste veckorna.
Men det är så vansinnigt bra.
Helt otroligt.
Efter ett oändligt antal av lyssningar på låten Somebody That I Used To Know är jag inte ens lite less.
Får fortfarande rysningar långt upp i hårbotten trots att det var mer än 9 månader sedan jag upptäckte den första gången.

(Klicka på bilden för att lyssna via spotify)


// Lisa - You put on quite a show.

If I can make it here, I can make it anywhere

Spenderade som sagt två fina veckor i New York och tänkte bjuda på lite bilder på vackra byggnader och galna människor.


En man satt och spelade på ett piano i Washington Square Park en helt vanlig söndag.Jag besökte Ground Zero och jag blev väldigt tagen av mänsklighetens förmåga att ta sig framåt trots en svår tragedi.Schackspelande människor var inte en helt ovanlig syn vid City Hall.På The Metropolitan Museum of Art såg jag Marie-Denise Villers tavla "Young Woman Drawing", och den seglade snabbt upp som en av mina favoriter.


Stor reklamskylt på Time Square som visar en av tv-världens största händelser (!). (Jag har fortfarande två säsonger kvar)
Empire State Building var, trots elaka tungor som hävdade motsatsen, så otroligt vackert. 102:a våningen kan ni dock skippa, den var totalt värdelös.När jag besökte Central Park hamnade jag som åskådare i en fotografering...


...fick också se en man som friade till sin framtida fru i en eka. Otroligt romantiskt och jag skrek "Congratulations!" till dem när hon nickade och kysste honom. De stirrade på mig och började båda asgarva.


"For Andy, whom I loved so very much" - CharlesAlla parkbänkarna i Central Park var tillägnade till olika personer, jag blev väldigt rörd över just den här.På The Brooklyn Bridge var det ett träningspass. Jag skrattade och drack varm choklad.


True that!Jag och Anton tog färjan ut till Staten Island, åkte tunnelbana till "Great Kills" p.g.a det otroligt roliga namnet och åt en macka på Subway. Småstadskänslan var fantastisk.
Bara i New York, musiktävling i Grand Central Station.Frozen Yoghurt (<3). Så vansinnigt gott att jag dör.You know you love me
XOXO FroYo Girl

Lycka är

att sova i min egen säng.


I <3 Flaskedrengene

När jag och Julia var i Köpenhamn igår möttes vi inte bara av de alltid lika vanliga indianer-som-spelar-panflöjt-och-hänger-i-varje-storstadskärna, utan vi såg också ett par grabbar som spelade allt från "Sexy And I Know It" till Michael Jackson på ölflaskor. Vansinnigt underhållande. Deras namn var "Flaskedrengene". (eller "The Bottle Boys", väldigt internationellt)


Fuck yeah


Of the people in this room, which one is A - wearing a spangly outfit and B - not of use?

Efter en väldigt sömnlös flygtur är jag hemma på svensk mark igen. Men befinner mig för tillfället i Lund och hälsar på universitetsstudenten Julia. Vi såg The Avengers (igen) igår. SÅ. SJUKT. BRA!


Är på Grand Central Station och när jag gick upp för trapporna för att ta en bild på 'klockan' möts jag av ett Apple Store. Dog lesshetsdöden


Är på Grand Central Station och när jag gick upp för trapporna för att ta en bild på 'klockan' möts jag av ett Apple Store. Dog lesshetsdöden


Lycka är

att spännande saker händer för människor jag bryr mig om.


We don't have horses, we have a Chevy

Var på bio idag igen denna eftermiddag, då vädret än en gång inte var på min sida (det spöregnade då jag, utan paraply, sprang dödsföraktande till bussen bara för att inse att jag hade glömt nyckeln i Antons väska som obekvämt nog var kvar på skolan med honom och hans sketching class). Så med dyngsura tygskor tog jag min tillflykt till biomörkret med "Dark Shadows" i väntan på att Anton skulle komma hem igen.

Jag sjöng med i 70-tals musiken, skrattade åt en dråplig Johnny Depp som vampyr och konstaterade än en gång att Tim Burton (aka filmens regissör) är så jävla kär i Mr. Depp (hans tell-tale den här gången var att i introduktionen så sjöngs det "I love you" för full hals när Johnnys namn dök upp på bioduken).


That's when you gave me a reason to smile again

Klev upp med tuppen (läs: innan klockan åtta) imorse för att följa med Anton till hans skola. Sjukt fint läge med öppet hav alldeles utanför knuten borta i Brooklyn. Insåg hur mycket jag egentligen saknar skolmiljön. Väl där fick jag se en fin modevisning och mumsade på en bagel för första gången någonsin.


True that

Jessica: "Nu vill han bara ha tillbaka henne för att hon är fin i håret."


Lisa-Mari(e) Sundin - 20 år senare

Efter en skön picknick i Central Park blev det en väldigt tokig kväll som avslutades på ett amerikanskt Diner som var öppet 24h. Det blev bara friterat och när jag gick på deras toa möttes jag av Phil Collins "Against all odds" i högtalarna. Väldigt fint sätt att avsluta min 20:e födelsedag på.

Idag sov jag till halv sex på eftermiddagen. I love New York.


Som en idiot, jag dansade där hon gick

Vandrade på The Brooklyn Bridge tillsammans med en väldigt söt Anton denna eftermiddag. Är genuint lycklig just nu. Trots att jag såg ditt namn på en chokladkaka.


Kände mig som Blair då Chuck aldrig kom och mötte henne på Empire State Building


May the odds be ever in your favour

Såg The Hunger Games på bio igår. (Ja, jag vet att jag har gnällt som ett barn om hur jag inte ska se den för att den är så hypead blabla. Men jag kunde inte motstå!)

Den var väldigt mycket bättre än jag trodde. Sjukt intressant och rätt så sorglig. Men PRECIS som jag misstänkte var det exakt som en korsning mellan den underbara Battle Royal och den mycket mobbade Twilight.

Dock älskade jag filmningen och de bitvis korta scenerna. Historian var också väldigt mångsidig. Funderar starkt på att läsa böckerna nu bara för det. Haha.


Dagens Ego-Boost

Då en kille på tunnelbanan satt och skissade av mig i sitt block trots att jag aldrig sett honom förut och än mindre pratat med han.

Ibland får jag tillbaka mitt hopp för mänskligheten.

HAHAHAHAHA.


Jättemysig avslutning på en väldigt bra dag i en otroligt mångsidig stad


Bara en av tusen detaljer

Har haft en lite småkall dag här i New York idag.

Besökte Ground Zero vilket var mycket mer känslosamt än jag trodde att det skulle vara, jag spanade på välklädda män på Wall Street (ibland är det nästan magi vad en vit skjorta och ett par kostymbyxor kan göra med en man) och köpte knäckebröd. Imorgon säger meteorologen att det ska regna så det blir nog museum för hela slanten.


@ Apple Store

Utnyttjar the free wi-fi som Apple Store så fint har. Vansinnigt mycket folk och hetsen över diverse iPads, iPhones, iLife ect är galen. Väldigt trevlig personal är det dock. Steve Jobs, may you rest in peace, du har verkligen skapat något stort. ("Genius Bar" var kanske lite väl nördigt)


@ Apple Store

Utnyttjar the free wi-fi som Apple Store så fint har. Vansinnigt mycket folk och hetsen över diverse iPads, iPhones, iLife ect är galen. Väldigt trevlig personal är det dock. Steve Jobs, may you rest in peace, du har verkligen skapat något stort. ("Genius Bar" var kanske lite väl nördigt)


Någon bankar in långa spikar med hammare i mitt hjärtas vägg

Har nu spenderat över två dygn i en av världens mäktigaste städer. Har hunnit äta frozen yoghurt för första gången (så sinnessjukt gott!), vandrat förbi Central Park mitt i natten, skrattat åt folk som var utklädda till The Avengers på Time Square, förundrats över hur Amerikaner verkar älska sina tillsatser lite för mycket, vandrat ner för 8 Ave med Phil Collins i öronen, fått nackspärr av alla vackra skyskrapor och pussats med Anton (som för övrigt bor bara två kvarter från Time Square!).

New York, du är fantastisk.


.

"Hon frågar mig något, men jag kan inte svara på det. Jag kan inte ens förstå innebörden i frågan. Naturligtvis hör jag vad hon säger. Min trumhinna vibrerar, vibrationerna fortplantar sig till hjärnan och blir till ord. Men ord och mening hänger inte ihop. Jag blir förvirrad och rodnar och säger något osammanhängande."

Utdrag ur boken "Kafka På Stranden" av Haruki Murakami.


Det här stärker bara mitt förtroende för frasen "Har man inte haft en kent-period så kommer den".


Du vet att du har gjort en bra macka då jag bara petar bort två pålägg av fem möjliga


Den (eller som man så fint kan säga; Hen) som kom på 'Rest and Fly' borde få Nobelpriset i någonting

Har vandrat runt i (nästan) tomma terminaler på Arlanda, stirrat på folk som sover på konstiga soffor och förundrats över hur mycket jag älskar den här flygplatsen. God natt på er!


Besvikelsen då de säger: "Vi har tyvärr slut på dricka. Du kan ta mjölk, millshake, Ramlösa eller äppeljuice istället."


Tågtankar

Jag älskar att åka tåg. Jag älskar att se världen susa förbi utanför fönstret. Jag älskar känslan av att vara på väg någonstans, både om målet är borta eller hemma.

Alla människor som är på väg till sin familj, som ska möta en gammal vän i en annan stad, som flyr bort ett tag från sitt liv, som ska jobba hela veckan för att sen få återvända hem igen på helgen, alla dem möts på tåget.

Min favoritmedresenär just denna kväll är en gammal man i finkostym med en otroligt gammal och svinhäftig väska. Trenchcoat har han också. Gentleman så det skriker om det är han då han tog upp min flaska jag tappade i golvet ("did you drop yours on purpose?" som Kitty i Stolthet och Fördom skulle ha sagt det).


Hänger på 9GAG ba
This is cool. This is hip. There's a picture of Kevin Federline wearing the exact same thing

Vaknade upp första maj med ett blåmärke på armen (det brukar sluta så då man umgås med Johanna och Henke) och ringde sen Becka för att planera hur vi skulle göra med vår "jag-åker-till-New-York/hon-åker-till-Zambia-kväll". Vi åt tacos och såg på film (hahaha, No Shit Sherlock).

* Drive (Den otroligt hypeade och senare även otroligt kritikerrosade Drive med Ryan Gosling som stuntförare/flyktbilschaufför hade jag hört fina ord mycket om. Tyckte INTE att den levde upp till mina förväntningar. Helt okej film, sinnesjukt snyggt gjord och passande soundtrack, men historien gav mig föga tillfredställelse)
* 17 Again (Matthew Perry [aka Chandler från Vänner] ligger i skilsmässa med sin fru, hans barn pratar inte med honom och han är inneboende hos sin otroligt nördiga [LÄS: fantastiska] vän Ned. Han tänker bara tillbaka på sina glada dagar som skolans basketstjärna. En tokig vaktmästare gör att han förvandlas till en 17-årig Zac Efron. Jag har haft stora problem med den grabben förut, och hur mycket det än tar emot att säga det så tyckte jag att han var riktigt duktig. Jag säger dock som Elizabeth Bennet: It would be most inconvenient since I have sworn to loathe him for all eternity. Filmen i sig var väldigt söt och rolig, sen är jag en sucker för "kroppsbytar-filmer")// Lisa - I think our hands just made a baby.


RSS 2.0