Not with a fizz, but with a bang

Sista kvällen i Montpellier ikväll. Jag kan inte fatta att det redan har gått tre månader, så sjukt. Flyger hem imorgon och kommer hem till Docksta lagom till skyltsöndagen.
 
Har haft en otroligt fin sista skoldag, Fått säga många hejdån och många hejdån återstår. Ikväll ska det bli det sista den här staden ser av mig och det är något den aldrig ska få glömma bort. För nu kör vi!
 
// Eskimån

Man the emotions change so I can never trust a bitch

50 Cent, Eminem OCH Adam Levine (aka sångaren i Maroon 5) i en och samma låt.
Det här gjorde min vecka.
 
 
 
// Lisa

Varför jag hade kramat Claude François om det inte vore så att han var död

 
Världens jävla sorgligaste låt.

Nîmes och Pont du Gard

Spenderade lördagen i staden Nîmes där jag fick se lite allt möjligt. Europas äldsta publika trädgård, Nîmes gamla arena (där tydligen Muse har spelat för några år sedan) och Pont du Gard (En akvedukt som är nästan 50 meter hög och byggd för nästan 2000 år sedan).
 
// Lisa - Je danse.
 

Welcome to Washington

Har stått i valet och kvalet om jag ska skaffa Netflix när jag kommer hem till Sverige (vi har redan Viaplay hemma så tyckte att det kändes lite onödig med båda). Fick reda på att serien House of Cards ska visas i februari. Kevin Spacey i huvudollen med David Fincher som regissör. Ja, har inget val längre alltså. MÅSTE skaffa.
 
 
 
// Lisa - Je suis vraiment fou d´écouter cette chanson et de pleurer tout seul comme un idiot.

Kent - Beredd På Allt

Man lär sig att det ordnar sig
Man lär sig att man klarar sig
På nästan ingenting till slut
lever man sitt liv ensam

 

De flesta är borta
jag ser de så sällan
Några är gone for it
Någonstans i natten
är det någon som väntar
Som kanske väntar på mig
Som jag har väntat på dig
som jag har väntat


Lycka är

Claude François et des chats.
 
 

Saint-Guilhem-la-Desert

Spenderade söndagen i den franska byn Saint-Guilhem-la-Desert tillsammans med Gordana. Sjukt mysig liten by som låg gömd i en liten dal. Alla husen låg vägg i vägg och det är tydligen bara knappt 300 personer som bor där. Det är också en av Frankrikes vackraste byar (vem som bestämmer det vet jag dock inte).
 
 
// Lisa - Livet är en komedi för den som tänker. En tragedi för den som känner.

Om konsten att sakna svensk mark under fötterna

Blev överväldigad av en otrolig hemlängtan idag. Saknar att kunna promenera runt hemma utan att möta en enda annan människa. Saknar att kunna förstå allt som sägs på tv:n. Saknar att bli förstådd. Saknar att klappa mina katter. Saknar vänner jag inte har sett i ögonen på länge. Saknar att sova i min egna säng. Saknar att längta bort från Sverige. Saknar den där törsten för nya platser och möten. Vill bara hem till allt det där trygga, allt det där jag förstår mig på.
 
Förlåt Frankrike, men du är ett jävla mysterium för mig ibland.

Spenderat dagen i en grotta


Varför jag älskar Magnus Betnér:


Om konsten att tappa tron för mänskligheten

Det var först igår jag såg filmen på Sverigedemokraterna som bråkade med Soran Ismail en sen sommarkväll för två år sedan. Jag ville kräkas. Jag blev så förbannat arg. Hade inte kraft att samla mig för att orka bearbeta det. 
 
Jag blev förbannat arg på att det är människor som dessa som har fått tillåtelse av svenska folket att sitta i Sveriges riksdag. Att människor som dessa är med och bestämmer över Sveriges framtid. Jag hoppas verkligen att Sverige tänker till i nästa val. Att folk tänker på hur medmänskliga de vill vara. För även om de här är "bara tre killar" så är det de här "killarna" bara toppen av isberget. Ingen slump.
 
Har ni inte sett videon är den här.
Tycker ni ska läsa det Soran skrivit här
Och Michaela Fornis fina text om en annan gång.
 
Ta hand om varandra. Det är så mycket finare med kärlek och hyllning än hat och missunnsamhet.
 
// Lisa

GOD NATT VÄRLDEN!

 
Och det blir en fin natt nu när ni har lite (mera) Claude<3

GOD MORGON VÄRLDEN!

 
Och det är en fin morgon nu när ni har lite Claude<3

You don't get it, do you? This isn't "good cop, bad cop." This is fag and New Yorker. You're in a lot of trouble

Råkade försova mig imorse efter en väldigt händelserik helg (HAHAHA) så bestämde mig för att ligga under täcket resten av dagen och se lite film:
 
* The Ugly Truth (En av mina absoluta romcom-favoriter. Älskar Katherine Heigl. Handlar om ett kontrollfreak till tv-producent som måste jobba tillsammans med en mansgris till lokaltv-stjärna. Den här filmen faller också under kategorin av filmer som helt klart blir lite bättre för att den har en underbar dansscen)
* Kiss Kiss Bang Bang (Robert Downey Jr.(<3) spelar en småtjuv som av misstag springer in på en skådespelaraudition som gör att han paras ihop med Val Kilmer för att lösa diverse brott som research för sin roll. Allt spårar. Sjukt rolig film som driver väldigt mycket med klimatet i Hollywood. All dialog mellan Downey och Kilmer är också hysterisk)
* You've Got Mail (För att Tom Hanks och Meg Ryan var kung och drottning över romcom-riket på 90-talet. Sjukt söt film om en stor bokhandel (ägd av Hanks) som konkurrerar med liten, söt bokhandel (ägd av Ryan). Krydda med några mail, lite modemljud och en lagom dos 90-tal)
 
   
 
// Lisa - Yeah, it's a dumb movie thing, but what do you want me to do, lie about it?

Je l'aime


I'm the guy who does his job. You must be the other guy

Spenderade söndagskvällen med att se The Departed igen. Fy satan i helvetes jävla fan vad den filmen är helt sjukt underbart fantastiskt magnifik. Scenerna! Musiken! Dialogen! Vill också än en gång slå fast att Leonardo DiCaprio är vår tids absolut bästa skådespelare. Han är helt sjukt överjordisk. Herregud. Har ni fortfarande inte sett den vill jag bara säga en sak: SE DEN FÖR HELVETE.
 
 
// Lisa - You don't have any cats.

Om konsten att vara kär för första gången

Minns när jag var runt 10. Jag tittade väldigt mycket på Z-TV, kände mig väldigt vuxen och häftig. Upptäckte bandet Blue, som blev det enda pojkband jag fastnade för. Minns att jag fick en vykort från någon klädbutik som man kunde skicka in för att vinna en träff med bandet i Sverige. Sorgen som sköljde över mig då jag insåg att det fanns en 18-årsgräns på tävlingen. Satte upp vykortet på väggen i mitt rum istället.
 
 
Minns hur kär jag var i Lee Ryan. Tyckte att han var helt fantastisk. Glada tider det där alltså.
 
// Lisa - C'est la même chanson.

Where I come from, we talk to our women. We do not drug them with plants

Efter en väldigt intensiv vecka var det ganska skönt att stanna under täcket igår och bara se lite film:
 
* Le Fabuleux Destin D'Amélie Pouline - Amélie från Montmartre (Såg den senast på franskalektionen en gång i nian, tänkte att det var dags att se hur mycket franska jag förstår nu. Denna oscarsnominerade film tycker jag är väldigt söt, men förlåt, Amélie är verkligen en sådan karaktär jag stör mig sjukt mycket på (LEX: Alla Zooey Deschanels roller). Handlar om en kvinna som försöker fixa allas liv medans hennes egna är ganska patetiskt. Älskar den här scenen.)
* Water For Elephants (En klassisk berättarfilm (LEX: Titanic) där en gammal person berättar om någon händelse i sin ungdom (ofta kryddat med omöjlig kärlek). I det här fallet en kille som joinar cirkusen och blir kär i cirkusdirektörens fru. Okej, såhär ligger det till: Jag hatar R-Patz, men jag hatar Reese Witherspoon mer. Vilket drog ner hela filmen för mig. Utan en helt underbart psykotisk Christoph Waltz hade den varit värdelös.)
* What To Expect When You're Expecting (Handlar helt enkelt om en massa par (med en massa kändisar) som väntar barn på olika sätt; Adoption, har försökt i flera år, One Night Stand, ect. Fick mig bara att inte vilja ha barn ännu mera. Kul dock att Thomas Lennon (helt underbart roliga Ned från 17 Again) var med på ett hörn)
* Robin Hood - Prince of Thieves (Åh vad jag älskar Kevin Costner. Robin Hood har aldrig varit charmigare. Snela. Ja, filmen börjar med att Robin of Locksley kommer tillbaka från Jerusalem då korståget Kung Richard varit på gått helt fel. Med sig hem har han Azeem (aka Morgan Freeman) och när Robin snabbt inser att hans far har blivit mördad så flyr han tll skogen där han möter ett glatt gäng rövare. Alan Rickman är Sheriffen av Nottingham och är sjukt instabil. Kul fakta: De flesta scener från Nottingham är inspelade i Carcasonne, en stad här sydfrankrike där jag var för 3 veckor sedan.)
 
    
 
// Lisa - I can't do this with all that racket!

Comme d'hab

Har haft världens mysigaste vecka då jag har haft tre fina IC4:or på besök. Becka, Rämsy och Emma var på en liten backpacker-resa genom Frankrike och de passade på att besöka Montpellier i en vecka.
 
Vi har hunnit äta tacos (tack Gordana!), dansat bort natten, sett The Paperboy på bio (andra gången för mig), kommit näst sist i Robin Hood's popquiz, hittat världens mysigaste te-café med flera hundra olika sorters te, besökt kanalstaden Sète (där vi fick höra lite Phil Collins), ätit en massa mat (för att inte tala om glass<3), sprungit genom spöregn och hängt på deras hotellrum. Så himla fin vecka och jag är så himla glad att det bara är tre veckor kvar tills jag kommer hem igen. Ah. Sjukt.
 
 
Dagens låt:
Claude François – Comme D'Habitude
 
// Lisa <3 Cloclo

Bevis på att en karaktär är riktigt jävla ond:


Jag har hört att det regnar i Montpellier


Coucou!

Vet att jag har sugit på att uppdatera nu ett tag. Det blir ju lätt så när man får finbesök här i Frankrike (som har kommit hela vägen från Norrland). De åker hem på lördag morgon så tjå er lite.


A bloody big ship. Excuse me

Var ledig igår då det var allahelgona här i Frankrike. Tillbringade dagen med att äta på McDonalds (men ja, man kan bli less på baguetter ibland också) och gick på bio för att se Skyfall. Fy satan i gatan vad jag älskar James Bond-filmer. Så sjukt charmig man. Så mycket snygga scener. Ja, vad kan man säga: Bond får ju då alltid ligga lite med alla vackra kvinnor. Vem kan inte älska det?
 
 
Imorgon kommer det tre söta IC4:or hit till Montpellier. Becka, Rämsy och Emma är på äventyr i Frankrike och ska besöka mig i en vecka. Sjukt mysigt.
 
// Lisa - There's some men coming to kill us. We've got to kill them first.

C'est génial!


RSS 2.0