Jag är inte ens hälften så bra på franska som jag tror ibland

Konversation på franska, i köket, imorse (LÄS: en timme sedan)
Jag (på otroligt bra franska): Hur många gånger om dagen går ni ut med er hund?
Min värdmamma: Vi har haft fyra hundar, en labrador (fortsätter prata...)

I thought I walked

Har regnat som ett as här i Montpellier idag. Jag har lyckats blöta ner två par skor, två jackor och två par jeans på bara några timmar. Tillbringade kvällen i en mörk biosalong tillsammans med trevliga människor, men kan dock ha varit den sämsta biograf jag någonsin har varit på (de kolllade inte ens biljetterna).
 
Filmen vi såg var Lawless (eller Des Hommes Sans Loi som den så fint heter på franska) och var faktiskt bättre än jag trodde. Väldigt underhållande men dock bitvis väldigt brutal. Den handlade om de tre bröderna Bondurant (spelade av bland annat Shia Labeouf och Tom Hardy [som vi alla känner annars som Bane i The Dark Knight Rises]) som drev en hembränningsverksamhet i ett alkoholförbjudet USA på 30-talet. Gary Oldman var gammal som vanligt (pik: Julia Sjödin) och spelade hårdhudad gangster medan Guy Pearce var statspolisen som var ute efter bröderna. Det var en otroligt vidrig karaktär och sist jag blev såhär äcklad av en karaktär var när jag såg Joffrey i Game of Thrones (hatarhatarhatar). Sen att Tom Hardy myste runt i en cardigan i nästan hela filmen är en annan historia.
 
 
// Lisa - Varje gång du möter min blick så vet jag vem jag var.

.

Jag älskar Michael Forni.
Hon är så fantastisk.
Läs den här krönikan.

On danse

Hade en riktigt trevlig kväll igår då jag åt pizza för första gången i Frankrike, dansade till "Baby Love" och drack en massa billigt vin. J'adore La France.

Älskar verkligen de där grabbarna

Minns när låten X kom förra året. Hur snygg Peter Jöback var i videon. Hur ofta den spelades på radion när jag satt i kassan på ICA och en barnfamilj skulle betala. Hihi. Älskar Ansiktet. Seriöst. Genialiskt.
 
 
// Lisa - Och det är Jakob och David och Erik och Patrik.

En bankrånare är inte en som rånar en bank, en bankrånare är en bank som rånar ett land

Flyttar in till själva Montpellier imorgon. Sjukt taggad kan jag säga. Trivs verkligen där jag bor nu, men det är en smula jobbigt att alltid behöva lita på bussen.
 
Jag börjar kunna läsa hyffsat på franska nu. Köpte en barnbok om en katt med dålig syn häromdagen. Tänkte försöka översätta den så vi får se hur det går.
 
Såg på franska nyheter idag. De hyllade Sveriges ekonomi och fasade över hela Syd-Europas kris. Allt är kaos.
 
Dagens låt:
Movits! – Balaclavaboogie
 
// Lisa - För nu för tiden är det fan inte klokt vad de kommer undan med.

Ma chambre (+ Emmas fina väska som får följa med till stranden)


Lycka är

att ha vänner som aldrig dömer mig för min inte så smickrande patetiska sida.

Kent - Ensammast i Sverige

Jag ser din rygg från taxin
fast jag vet att du har flytt
från det kalla, tysta landet
Jag stampar torkarbladens rytm
Och jag minns ingenting som hände
men jag kallsvettas ändå
VM i att hålla färgen
tyck synd om mig, jag är ensammast i Sverige


Och jag vet att du vet, jag har rätt, jag har rätt, du har fel. Hur kan det spela någon roll? Framtiden är ändå utom räckhåll för oss

Är på sådär löjligt bra humör den här helgen.
Vill bara skrika av lycka.
Allt rullar på så otroligt bra.
Men ni vet vad Bridget Jones säger:
"It is a truth universally acknowledged that when one part of your life starts going okay, another falls spectacularly to pieces."
Men kunde inte by mig mindre om det.
 
// Hon som har ett myggbett. I slutet av september.

Jag hör inte vad han sjunger

Hittade en tumblr som driver med kent i allmänhet och Jocke Berg i synnerhet.
Skrattade byxorna av mig.
 
 
// Mummel-Jocke
 

Om konsten att vara vansinnigt rolig med bara 140 tecken

Skaffade twitter för ett tag sedan. All under inflytande av syskonen Vigren. Gjorde ingenting på ett bra tag. Sen skaffade Julia "jag-är-egentligen-född-1950" Sjödin twitter och jag var ju tvungen att börja vara lite aktiv. Jag kan ju trots allt inte vara sämre på att twittra än någon som har en mobil från tidigt 1700-tal. I vilket fall som helst är det mesta jag gör nuförtiden dock bara att retweeta saker hon skriver. Tycker verkligen ni ska följa henne. 
 
Vill ni följa mig finns jag här. Henne måste ni däremot följa (vansinnigt roliga människa), så klicka här.
 
// Lisa ji

Har redan glömt dig om du säger nej

Glada nyheter nådde mig den här veckan.
Becka, Emma och Rämsy kommmer ner till Montpellier den 3:e november.
De ska stanna i en vecka.
Iiiiih.
 
// Lisa - Oh, Internet, this is so going all over you!

You just hurt my goddamn feeling, and that was the last one I had

Har varit på löjligt dåligt humör idag. Ingen anledning alls, bara sur som ett huvud. Pratade med ett stycke Dexter i två och halv timme, vilket fick mig på bättre humör. Lyssnar på min House M.D-spelningslista på spotify och längtar tills jag kommer hem till Sverige för då blir det ett marathon som heter duga (7 säsonger!!). Åh, la vie.
 
Dagens låt:
Pete Yorn – Lose You
 
// Lisa -  I ain't in the mood for this shit.

Intelligent konversation på franska idag. Han bjuder ut henne och hon nekar. Hon bjuder ut honom och han nekar. Sen bjuder hon honom på middag. Slutet gott, allting gott


Jag går förbi den här butiken varje morgon. De ska tydligen anordna en renässansbal i November. Seriöst. Seriöst


Om konsten att inte kramas

Lärde mig en störande sak i skolan idag. Franska språket har inget ord för ”Att Kramas”. Helt seriöst. Har alltid trott att ”Embrasser” var ”Att Kramas” men det är tydligen ”Att Kyssas”. Är förvirrad. De kramas alltså inte i detta land. De bara kör på sina kindpussar istället. Jag är så förvirrad.

 

Hittade ett blogginlägg som förklarade en situation som var väldigt lik dagens lektion.


Har varit mitt soundtrack för de här två veckorna


God morgon måndag


Darkness is a harsh term don't you think?

Hej alla glada!
 
Lite glest med uppdateringar här, skyller på att jag mest ligger på stranden varje dag och äter gott varje kväll. Har blivit lite Indien all over again. För precis nu som då trodde jag att maten skulle bli mitt största problem men sen i verkligheten var det inte ens lite jobbigt (förutom indiernas förkärlek till koriander och fransmännens till ost).
 
Lyssnar på Mumford & Sons.
 
// Lisa - You desired my attention but denied my affections.

Jag vet att jag lovade att ni skulle få se bilder men ni får helt enkelt tjå er


Är helsäker på att jag var brittisk i ett tidigare liv

 
Villsevillsevillse.
GåshudeN.

Tror du att du och jag kommer att minnas den här kvällen?

Via Kents officiella twitter fick jag reda på att Jocke Berg har hjälpt till att skriva Petra "September" Marklunds nya SVENSKA singel "Händerna Mot Himlen". Lyssna kan ni göra här.
 
Det hörs verkligen att Jocke har haft ett finger med i spelet. Rakt så att han var tvungen att använda ordet "Älskling" för tusende gången.
 
// Lisa - Allt är förlåtet älskling.

Lügern vill tala med mig

Första dagen sen jag kom till Frankrike som det inte har varit snorvarmt hela dagen (känns dumt att klaga på det varma vädret men man är väl svensk trots allt?). Hade picknick-lunch i en otroligt vacker park idag med ett helt gäng sköna människor. Ska försöka lägga upp lite bilder på hur jag bor imorgon.
 
// Lisa - La vie est très belle

I'm the world's greatest

Har äntligen sett klart säsong 5 av Gossip Girl. SPOILER.
 
Allt spårade så fruktansvärt mycket i mitten av säsongen (Seriöst, Blair + Dan? Tror inte det jag) att jag var rädd att allt var kört (doppen som fick bägaren att rinna över var när Chuck lallade runt i en klarröd OnePiece. Jag vill dö, så mycket skämdes jag). Men de knöt ihop säcken bra trots allt. Tack gode gud för det. Jag var rädd för att jag skulle behöva överge serien.
 
// Lisa <3 Chuck

Heart still beating but it's not working

Nu har jag varit i Frankrike i en vecka (ganska precis). Jag tycker att den här första veckan (BARA 12 stycken kvar) har gått så fruktansvärt fort. Jag fattar inte. Men åh andra sidan har jag fått se så otroligt mycket och varit med om så mycket att det känns som att jag lätt har varit här i en månad. Otroligt galet.
 
Var på stranden igår. (Ja, det är så varmt). Sjukt värt.
 
Dagens låt:
Frank Ocean – Swim Good
 
// Lisa - But with you I feel again.

Movits! - På drift, Norrbotten

På gatan där jag bor ser du mina spår
Ner mot perrongen och spåren ut i världen
Men jag kommer nog tillbaks till där jag kommer från
Över bergen, korsar stora floden

I'm that little bit of hope

En stor skillnad mellan Frankrike och Sverige som jag har märkt här är fransmännens (och kvinnornas) relation till kroppskontakt. I Sverige tar du ogärna i någon du inte riktigt känner. Här är det axelklappningar och kindpussar om vart annat. Åh dessa fransmän.
 
// Lissa

Om konsten att ha ont i huvudet

Det blir så himla mycket franska nu. Känner att jag börjar få tillbaka mitt flow. Herregud vad mycket jag har glömt sen gymnasiet.

Lyckan då detta ord fanns med på dagens övning<3


Utsikten från skolans terrass (observera, de har en terrass)

Skolan jag går på kan vara den vackraste byggnaden någonsin. Trägolv, gigantiska fönster, stenrum och otroligt högt i tak. Galet vackert.


Litet smakprov på hur vacker den här staden är:


Bonjour

Har landat safe and sound i Montpellier. Blev upphämtad på flygplatsen av min värdfamilj och hade min första skoldag idag. Helt sjukt mysig skola och vansinnigt vacker stad. Helt seriöst, hela innerstaden är gågator och alla byggnader är i sten och inte över 4-5 våningar höga (förutom de flertalet kyrkor då). Sen är vädret sådär perfekt för shorts/T-shirt. Jomen du, tre månader med detta kan jag nog leva med.
 
// Mademoiselle Sundin

Au Revoir

Sitter på Arlanda nu och inväntar flyget. Nattbussen ner gick bättre än väntat. Sov som ett barn. Nu är det på gång. Jag hoppas ni har det bra (och fortfarande sover vid den här sjukt tidiga morgonen) så hörs vi! <3


Girl you know you're lost, lost in the thrill of it all

Jag förstår inte vart de här senaste dagarna har tagit vägen. Träffat otroligt många fina människor på väldigt få dagar. Sjukt intensivt. Kan inte fatta att jag sitter i Montpellier imorgon vid den här tiden.
 
Känner mig nervös. Kommer att sakna något obeskrivligt.
 
Frankrike i tre månader. Hemresan blir första december igen. Men jag ska hålla er så uppdaterade som möjligt här. Kommer faktiskt att ha en helt egen laptop med mig. Så håll utkik.
 
Dagens låt:
Frank Ocean – Lost
 
// Lisa - Jag sjöng varje sång för dig.

RSS 2.0