orkar inte <3
Örnsköldsvik mot rasism och nazism
För alla oss som väntar på tredje säsongen av Sherlock kom detta:

Spoliers (som alla ni som inte sett säsongsavslutningen på säsong två INTE ska se!)
 
 
Alltså serijöst med j.

Nu sjunger kanske nån för mig, och kanske sjunger nån för dig ett sprucket, men ett hoppfullt, hallelulja

Ännu en julafton har nu passerat.
Haft några fina dagar här innan: Biokväll med Jessica och Daniel (Nya Hunger Games. Team Peeta!), tacokväll med Becka, julmusikskväll i Ullångers Kyrka med Emma och ex-grannen, spelkväll med Vigrens, Henke och Julia, uppesittarkväll (aka Love Actually-kväll) med föräldrarna. Är väldigt tacksam över hur fint jag får ha det såhär i juletid. Tänker på alla människor som inte har någon. Ta hand om er.
 
Idag var en väldigt fin och lugn dag trots lite planeringsmissar. Tomten kom med "inte 'N där Kent, utan 'N där Tomas", jag kom än en gång fram till att gravad lax inte är min grej och de sjöng "Decembernatt" vackert i kyrkan.
 

Ljuset på T:et var bara helt genialiskt.
 
// Lisa - Om sanningen ska fram så får den ljuga.

This boy's too young to be singing the blues
Lycka är

Norrland.

Jag ska bara dansa och vara lycklig idag

Var och såg julkonserten "I Juletid" i Själevads kyrka ikväll. Uno Svenningsson var gästartist. Sist jag såg honom live var på det allra första "Sjunde i sjunde klockan sju" i Hamnparken 2008. Tycker verkligen om Uno. Väldigt jordnära artist. Sen att de pajade till det ikväll och en person ur publiken lånade ut sina läsglasögon till honom för att han glömt sina var lite spårat.
 
// Irma

Om konsten att spåra totalt med James Spader - Del 2

Jaja, kan vi hoppa över delen då ni suckar/skrattar åt mig och gå direkt till den del där jag inte ångrar att jag snart äger varje DVD med James Spader som finns på brittiska Amazon? Livet alltså <3
 
* Pretty In Pink (Andie är en amerikansk tonåring som plötsligt faller för den rika Blane och måste bestämma om hon vill vara en del av hans värld och vad hon ska göra med sin bästa kompis Duckie [aka Alan från 2 1/2 Men] som gillar henne. Rätt söt film med en otroligt douchig James Spader som yuppie, men föredrar The Breakfast Club när det kommer till John Hughes filmer. Även om denna scen var hysterisk)
* Supernova (Ett medicinskepp är ute på ett djuprymdsuppdrag när de får en nödsignal från en övergiven måne. Med en korthårig Robin Tunney [aka Lisbon från The Mentalist] och en mörkhårig (!) James Spader var det en lagom bra sci-fic med världens mest förutsägbara twist)
* Bad Influence (Michael [Spader] är en lam finanskille som av en händelse träffar Alex på en bar och de blir snabbt vänner. Alex börjar att hjälpa Michaels liv, och snabbt spårar allt. En väldigt spännande film med väldigt många vändpunkter)
* Mannequin (Kan vara den film jag sett med det fulast introt någonsin. Kim Cattrall [aka Samantha från Sex & The City] är en kvinna från forntida Egypten som hamnar i 80-talets USA hos en ung skulptör som jobbar på ett varuhus. Problemet är att för alla utom honom är hon en skyltdocka. Otroligt pajig, lökig, ostig film med en hysterisk Spader som säkerhetschef)
* Baby Boom (Handlar om en karriärskvinna som "ärver" en bebis av avlägsna släktingar och måste anpassa sitt liv. Helt okej feelgood, men inte mycket mer. Spader var finanskille. Oväntat. Inte)
* I Witness (Mexico, korruption och mord. En människorättsarbetare snubblar över 27 döda människor i en tunnel och snabbt uppdagas det att polisen [med bl. a. James Spader] inte är mycket att lita på. Kul att Wade Williams [aka Bellick från Prison Break] dök upp. Inget mästerverk men underhållande]
* Stargate (Aldrig följt serien, men ska inte sticka under stolen att jag ändå fastnat framför 6:an några eftermiddagar och slökollat. Filmen en där allt började. Ändå roande historia om hur en Stargate hittas i Egypten och leder några militärer [och en hieroglyfforskare i form av Spader] till en värld väldigt lik forntida Egypten. Sensmoralen var att vapen löser allt. Håller kanske inte med)
 
 
// Lisa - Stars die so we may live.

.
Lucia Movie Night 2013

Tog två plan upp till Ume(å) i torsdags där jag mötte upp Becka, Emma, Rämsy, Emil och Jessica för Lucia Movie Night 2013. Det som också skulle bli nämnt som det bästa och längsta av de fyra gånger jag hittills gått. De filmer de visade i år var dessa:
 
* The Secret Life of Walter Mitty (Ben Stiller regisserar och spelar huvudrollen i denna underbart fina film om Walter, en dagdrömmare vars liv tar en vändning då han måste ge sig ut på en resa för att hitta ett försvunnet fotografi. Vansinnigt snyggt foto i denna Forrest Gump-liknande historia. Fantastiskt vacker story om att våga)
* Delivery Man (Vince Vaugh spelar en man som får reda på att han har 533 barn eftersom en spermabank han donerat till för 20 år sedan spårade lite. Helt okej film om ett originellt ämne. Men inte något mer)
* American Hustle (Åh. Herre. Gud. Svindleri, 70-tal, världens tjockaste Christian Bale, en krullig Bradley Cooper, en psykiskt instabil Jennifer Lawrence. Vilken dialog. Vilket soundtrack. Vilken jävla film. Oscarshopp på denna <3)
 
 
// Lisa - Life is about courage and going into the unknown.

Vi drömmer nog alltid om saker vi glömt

Försov mig imorse vilket resulterade i att jag missade hela förmiddagsföreläsningen. Min hjärna har redan tagit jullov som Becka så fint sa det.
 
Tog bussen ner till stan och såg på eftermiddagsbio för att lindra ångesten. Jag, tillsammans med 15 pensionärer, såg Philomena. En söt film om en cynisk journalist som, efter att ha blivit sparkad från sitt senaste jobb, bestämmer sig för att skriva en ödeshistoria om en kvinna som letar efter sin bortadopterade son. Mysig och bitvis hjärtskärande historia, men aldrig hopplös. Britter är fantastiska på det här med film.
 
 
// Lisa - Vårt rika inre liv.

Lycka är

att få ont-i-hjärtat-ångest från ett avsnitt av Blacklist.

Jag har låtit något växa allt för fort

Vilket väder det har varit.
Andra stormen sen jag flyttade till Skåne (snela) och till skillnad från förra gången, då jag inte ens gick utanför dörren på två dagar, kastade jag mig dödsförhappandes ut både igår och idag för att möta Sven. Körde Linkin Park som soundtrack då jag trampade (läs: klev av och gick) på cykeln i motvind. Ha.
 
// Sven

That's all

 

RSS 2.0