Exakt såhär känner jag idag:

 

Det enda jag mindes, efteråt, var hur hans pupiller hade vidgats

Tillbaka till civilisationen efter nästan en hel vecka ute med båten i Baggviken. Har målat storstugan (i alla fall halva), grillat varje kväll, badat i ett 12-gradigt hav, bränt ryggen, läst ut Khaled Hosseinis senaste underbara bok "Och Bergen Svarade", suttit ute vid klipporna vid havet och bara varvar ner.


Most people don't believe something can happen until it already has. That's not stupidity or weakness, that's just human nature

Har varit på bio två gånger denna helg:
 
Började med att jag såg World War Z med Jessica i fredags. Minns inte sist jag såg en film jag tyckte var såhär spännande. Jorden blir utsatt för en mystisk sjukdom som förvandlar mänskligheten till levande döda på otroligt kort tid. Den var enligt mig en riktigt lyckad zombiefilm med Brad Pitt i huvudrollen som familjefadern som blir indragen i arbetet med att försöka komma på vad som har hänt och hur det går att stoppa det. Älskade att de inte hade overkligt mycket flyt, men att det inte blev för pajigt heller.
 
 
Ikväll gick jag, syskonen Vigren (aka The Hellströms) och syskonen Sjödin på bio för att se den nya svenska filmen alla tjatar om: Känn Ingen Sorg. Är inget stort Håkan Hellström-fan (har såklart hört en del låtar ändå varav "För En Lång Lång Tid" är min favorit), men kunde uppskatta filmen ändå. Filmen i sig handlar inte om Håkan själv, utan om Pål (aka Adam Lundgren från Torka Aldrig Tårar Utan Handskar), en impulsiv kille som drömmer om en musikkarriär men vågar inte sjunga inför folk. När femme fatalen Eva dyker upp förändrars Pål och hans vänners liv. Väldigt speciellt film som inte liknar något annat svenskt jag har sett. Den pendlade fort mellan galen komedi och tungt drama. Jag tyckte inte att den var lika bra som folk sa, men den var helt klart väldigt söt.
 
 
// Lisa - Om du vill ha mig nu kan du får mig så lätt.

<3

Vill också bara påpeka att jag tycker om er som är här inne och läser så himla mycket. Fast jag har varit väldigt ojämn på att uppdatera de senaste tre månaderna så är det fint att veta att många av er fortfarande hänger kvar.

Well... sometimes I have the feeling I can do crystal meth, but then I think, mmm... better not

Hade finbesök av ett stycke särbo (aka Jessica) nu i veckan, och förutom att baka värdens godaste Cupcakes, äta ihjäl oss på Höga Kusten Hotell och åka bil såg vi lite film också:
 
* Laws of Attraction (Pierce Brosnan och Julianne Moore spelar två skillsmässoadvokater som är varandras totala motsatser. Såklart blir de kära och diverse komplikationer uppstår à la valfri romantisk komedi. Söt pärla från ett tidigt 2000-tal)
* The Hot Chick (Jag ÄLSKAR verkligen kroppsbytar-filmer. Och den här gamla godingen som handlar om en populär high school-tjej [spelad av en ung Rachel McAdams] som, efter att ha snattat ett par örhängen med magiska förmågor, råkar byta kropp med en äldre man [spelad av Rob Schneider] och måste försöka hitta sin kropp igen. Hysteriskt rolig]
* Remains of the Day - Återstoden av Dagen (Handlar om den otroligt plikttrogna butlern Stevens [Anthony Hopkins] och hans liv på ett gods i England i slutet av 30-talet. När en ny hushållerska [Emma Thompson] börjar i huset vänds Stevens liv upp och ner då de blir förälskade i varandra, fast ingen av de erkänner det. En otroligt vacker film, med en av mina favoritscener i någon film någonsin)
* Pitch Perfect (Jag har aldrig sett tv-serien Glee, men kan tänka mig att den är ganska likt den här filmen. En otroligt söt Anna Kendrick spelar Beca, en tjej med DJ-drömmar som börjar på college och joinar en acapellagrupp. Spontana acapellasånger och diverse acapella ordskämt [aca-scuse me!] summerar den här feel good-filmen som var bra, men smått irriterande ibland]
* Hansel and Gretel: Witch Hunters (Hans och Greta har vuxit upp och jagar häxor som jobb. Otrolig töntig ibland, men gillade att de inte snålade på våldet, för den här filmen hade lätt kunnat bli totalt värdelös om de hade gjort den barntillåten. Helt okej ändå, fast jag förstår inte riktigt varför Jeremy Renner gick med på att vara med i den)
 
 
// Lisa - Nothing makes a woman feel more like a girl than a man who sings like a boy.

RSS 2.0