Hur ska man möjligtvis kunna bli lycklig om fantasin inte kan få va på riktigt?

Herregud vilken kväll jag hade igår. Mötte upp Sara i ett halvregnigt Malmö (men vädret kunde inte få oss att tagga ner). Movits!-grabbarna var så sjukt duktiga. Helt galet vilken energi de hade. Sen att Timbuktu dök upp efter första utgången för att ösa Som Det Brinner och Na Na Nah! var bara magi. Idag har jag världens träningsvärk efter extasdansen. Vilken perfekt fredag.
 
 
// Lisa - Du var en weekend i New York, jag var en nattbuss hem.

För vart ska jag fly när helvetet brinner i mig?

Såhär post-tenta ser det ut såhär:
 
Köpte världens gulligaste mortel.
Blev bjuden på födelsedagstårta.
Fick veta att tredje säsongen av Sherlock har premiär på SVT bara en månad efter England.
Ska till Malmö ikväll och se Movits! på Moriska Paviljongen.
 
// Lisa -  Andas djup du inbillar nog dig.

Angående kvällens Blacklist-avsnitt där Robert Sean Leonard låtsas vara farlig:




The way we eat has changed more in the last 50 years than in the previous 10,000

Hållbart Universitet visade, tillsammans med Naturskyddsföreningen, dokumentärfilmen Food Inc. ikväll som jag var och kollade på (Becka har lobbat denna film i år nu).
 
Sjukt intressant om matindustrin i USA och hur den har förvandlat matproduktion till en storskalig företagsindustri med få, men gigantiska aktörer på en otroligt kort tid. En dokumentär jag kan rekommendera till alla som gillar att köpa fläskfilé för 49kr/kg utan att tänka på konsekvenserna. Blev riktigt äcklad under första delen, men trots allt hoppfull under slutet.
 
 
// Lisa - I know that you're gonna be OK anyway.

ÄR. SÅ. SJUKT. TAGGAD

Så vansinnigt snygg poster.
 
 

Om konsten att spåra totalt med James Spader

Spårade på Amazon.co.uk för någon vecka sedan och fick ett väldigt fint paket förra veckan fyllt med filmer som jag betade av en helt vanlig "plugghelg". Visst ja, deras gemensamma nämnare var att alla innehåller en dos av en genialisk James Spader. Livet <3
 
* Tuff Turf (Varit nära att se den när jag varit i något av mina Robert Dowwney Jr.-koman [är en biroll] men aldrig kommit mig för. High schooldrama från 80-talet är dock aldrig fel. Morgan [Spader] flyttar till en ny skola och råkar genast i bråk med skolans coolingar samt faller för gängledarens brud. Spårar totalt och slutet var hysteriskt. En skön film)
* The Watcher (Keanu Reeves är en seriemördare som mördar ensamstående kvinnor och James Spader är FBI-agenten som, efter år med att ha jobbat på fallet råkar ut för en olycka och drar sig ur. Synd att mördaren inte vill släppa sin bästa fiende. Förvånansvärt kul att se Keanu som psykopat, helt okej thriller)
* White Palace (Max [Spader] sörjer sin bortgångna fru och tror aldrig att han ska bli lycklig igen. Tills han möter den 15 år äldre Nora på en bar [Susan Sarandon] som han faller för. Väldigt söt romantisk film, med en stark kvinnlig karaktär för en gångs skull)
 
 
* The Stickup (En amerikansk småstad upplever ett mystiskt bankrån och ex-polisen John Parker [Spader] blir huvudmisstänkt. En otroligt medioker actionthriller med sjukt dåliga skådespelare [minus Spaders insats då <3] och ett rent ut sagt kasst manus!)
* Jack's Back (Exakt 100 år efter Jack The Rippers mord i London händer samma sak i Los Angeles och en ung doktor [Spader] blir misstänkt. Lägg till lite tvillingar, världens löjligaste twistar [japp, i plural] och otroligt stereotypiska karaktärer. Skrattade mest)
* Shadow of Fear (Harrisson [aka Alaric från Vampire Diaries] förlorar en massa pengar, blir upprörd och gör en hit-and-run vilket får honom att söka hjälp hos sin frus [aka Robin Tunney, Lisbon från The Mentalist] familjevän [Spader] och blir invigd i en klubb som hjälper varandra med deras problem. Rätt interessant historia, men föll platt i slutet)
* Dream Lover (Efter en jobbig skilsmässa möter Ray [Spader] Lena, en kvinna han snabbt faller för. Men är Lena verkligen så ärlig som hon vill få det att verka? Sjukt spännande film som inte var vad jag hade väntat mig. Slutet var helt underbart!)
* Crash (David Cronenberg är en regissör jag börjar uppskatta mer och mer. Är fortfarande en av de få jag känner som tycker att Cosmopolis är riktigt intressant, och jag uppskattade verkligen A Dangerous Method trots att få andra gjorde det. I den här otroligt starka filmen utforskar han relationen mellan bilar, döden och sex på ett sjukt intressant sätt. Spader var frekkin' briljant. Helt sjukt. Att det blev grovhångel med Elias Koteas [ni som har hängt med i några år vet att det är han jag tänker på som "mannen som skjuter House i slutet på säsong två"] gjorde bara att jag dog lite mera)
 
 
 
// Lisa - Insurance? This isn't Connecticut; no one has insurance around here!

Lycka är

att sittdansa.

Kent - Minimalen

En gång tänkte vi på resor
Kort varsel bara ge sig av
där varje flygning blev en snabbkurs i att gå under

Jag hade en vän som kallade mig känslig
som kanske kände mig för väl
men den versionen utav Joakim är försvunnen

Jag såg dig i parken ditt rödaste hår
Lukten av snöfria gräsmattor våren
Kom som en storm i april en enorm
känsla av frihet tyngre än sorg
Den ska du förlora igen


Don't wanna think about it. Don't wanna talk about it. I'm just so sick about it

Ibland blir jag bara så jämarnch less på allt och alla (inklusive mig själv. Eller rättare sagt: speciellt mig själv).
Idag är inte en sådan dag.
Ligger fortfarande i sängen och IMDb:ar James Spader för sjätte gången på tre timmar.
Väntar på Schulia som ska komma hit och se de två sista Sherlock-avsnitten.
La vie.
Helt seriöst.
 
// Lisa
 

Because in cheerleading we throw people into the air. And fat people don't go as high

Råkade sova till tre idag (ett resultat av att vara på maskerad ute på den skånska landsbygden en trevlig lördagkväll) så jag flyttade mig inte upp från soffan på hela kvällen. Såg istället senaste avsnittet av The Mentalist (så sjukt spännande just nu!) och spanade in Netflix utbud av söndagsfilmer:
 
* Bring It On (Kirsten Dunst som taggad cheerleaderkapten vars lag får reda på att deras senaste kapten snott deras nummer från en annan skolas lag. Nostalgi på hög nivå)
* View From The Top (Gwyneth Paltrow är en vanlig småstadstjej som drömmer om att komma bort. Hon börjar en flygvärdinneutbildning för att göra något åt det. En otroligt löjlig Mike Myers hjälpte inte direkt denna film. Rätt så töntig)
* Bullets Over Broadway - Kulregn Över Broadway (En kämpande pjäsförfattare [spelad av en duktig John Cusack] blir sponsrad av en gangster för att finansiera sin nya pjäs, sålänge gangsterns flickvän får en roll att spela. Regisserad av Woody Allen, som jag måste medge att jag inte har mycket till övers för. Föredrar kvalitet framför hans kvantitet alla dagar i veckan, och tycker i överlag att han är väldigt ojämn. I denna film var dialogen rent ut sagt tröttsam, de höll aldrig tyst. Rätt dålig)
 
 
// Lisa - You're breaking up with me, in a birthday card?

.

 

Ann, I don't understand why this freaks you out so much. You didn't do it, I did. And if it doesn't bother me, why should it bother you?

 Hade världens bästa filmdag igår:

* VI (Gustaf Skarsgård är helt klart min favorit i Skarsgådsklanen. I detta ångestfyllda äckeldrama spelar han mot Anna Åström och vi som tittare får följa med in i en högst ohälsosam relation. Sjukt välskriven film med en otrolig psykisk spänning)
* Spring Breakers (Vanessa Hudgens och Selena Gomez var lång ifrån deras Disneyperiod i denna film om fyra tjejer som rånar en restaurang för att finansiera deras resa till Florida där de ska fira Spring Break. Väl där möter de en oigenkännlig James Franco som äcklig smågangster och allt spårar. Väldigt intressant karaktärsutveckling och bitvis obehaglig film. Scenklippningen var fantastisk)
* Stoker (Thriller med Mia Wasikowska i huvudrollen som India, en tjej vars pappas död leder till att en okänd farbror flyttar in tillsammans med hennes mamma [spelad av Nicole Kidman] för tröst och stöd. Något är dock underligt. Spännande film som förde tankarna lite till Carrie. Scenografin var otroligt vacker)
* A Royal Affair (Fick abstinens efter Mads Mikkelsen och gjorde en omtitt av denna danska pärla. Handlar om drottning Caroline som inleder en affär med kung Christians VII:s livläkare och hur de tillsammans ändrar Danmarks framtid. Så himla vacker)
* Secretary (Något så otroligt som en originell rom-com. Maggie Gyllenhaal [som jag i överlag har väldigt svårt för] spelar en kvinna som, när hon släpps ut från mentalsjukhus för sitt självskadebeteende får jobb som sekreterare hos en advokat [aka James Spader, Alan från Boston Legal] och de inleder en sadomasochistisk relation. Väldigt finstämd film som får mig att tänka att E. L. James måste ha fått hjälp med inspirationen till 50 Shades of Grey från denna historia)
* Sex, Lögner och Videoband - Sex, Lies and Videotapes (En otrogen make [Peter Gallagher, Buddy i American Beauty], en distanserande fru [Andie MacDowell, Groundhog Day] och hennes extroverta syster får sina liv påverkade av en främling [en ung och smal James Spader] som filmar kvinnor som berättar om sina sexliv. Sjukt bra film skriven och regisserad av Steven Soderbergh. Så bra att jag såg om den nu i morse. Åh)

 

// Lisa - He used to say, sometimes you need to do something bad to stop you from doing something worse.


Vad jag lägtar till 10 maj


We'll walk upon these streets and think of little else, so I won't show my face here anymore

Har spenderat den senaste helgen hemma i fina Ångermanland. Promenerade runt i Docksta tills det började regna, skrämde de tjocka katterna, körde automatväxel in till stan, kramade om ett stycke Jessica, åt kycklingspett med jordnötssås, grät till Thor: The Dark World på bio, överraskade ett stycke Teknisk Fysiker aka Johanna och höll nästan på att missa mitt anslutningsflyg på Bromma.
 
Är nu bara sex veckor kvar tills nästa gång jag får se dessa vackra berg och magnifika vikar som jag kallar hemma.
 
// Lisa - Define worse

Take, take me home




RSS 2.0