Jag kanske inte skakar hela din värld. Men är det det du vill längst innerst inne?

Det var storm här nere i Skåne igår. Jag tog förnuftet tillfånga (läs: fegade) och stannade inne hela dagen. När jag kollade ut genom fönstret mitt hade ett träd fallit över vår grillplats. Och imorse när jag cyklade iväg till Ekologihuset såg jag fyra träd till som hade brutits mitt itu. Snela.
 
 
// Lisa - Ställ dig lite närmare så blir det lite varmare.

I hate space!

Drog med mig Julia på bio ikväll (trots hotet om att en storm är på väg hit till Skåne-Land) för att se den SUPERHYPEADE filmen Gravity. Och fy vad vi inte blev besvikna.
 
Så otroligt spännande film var det längesedan jag såg. Höll på att panika sönder under hela första klimaxet. Sinnesjukt starka scener. Ljudeffekterna! Skådespeleriet! (Sandra Bullock lagom seriös, George Clooney lagom oseriös) Historien! Åh. Livet blir inte bättre än sådana här pärlor till filmer. Kan verkligen rekomendera den för er som inte sett den än.
 
 
// Lisa - Half of North America just lost their Facebook.

Tänk om jag har fel. Jag kan ha fel
I'm going to make you famous Lizzy

(Nu skärper vi oss här)
Vill bara lobba lite för TV3s  stora höstsatsning: Blacklist (varför de skippat "The" i en svenska tablån är ett mysterium)
 
Minns peppen jag hade när jag fick höra att allas vår James Spader, the slisk of all slisk, skulle spela skurk i en ny tv-serie. Glömde sen totalt bort denna geniala nyhet, tills reklamen började rulla på TV3 för några veckor sedan. Såg premiären förra torsdagen och är nu helt såld. Satan i gatan vad jag går igång på den här serien.
 
Handlar om Raymond "Red" Reddington, en slags konsulterande brottsling, som överlämnar sig själv till FBI med löften att hjälp dem att ta fast brottslingar han har på sin så kallade "Blacklist" (läs: Burn Book). Enda kravet han har är att han bara pratar med den nyutexaminerade profieraren Elizabeth Keen.
 
Serien i sig är inte helt banbrytande, men tilltalar mig något otroligt. Först och främst är James Sader helt genialisk på att spela sådana här roller (snela, Boston Legal lever på honom). Sen är det fyllt med löjliga/skrattretande one-liners, spänningen är olidlig à la Prison Break, det finns en stark kvinnlig huvudkaraktär, ett väldigt klyschigt/stekigt soundtrack och med en precis lagom dos amerikanskhet.
 
 
// Lisa - Of course not! I'm a criminal. Criminals are notorious liars. Everything about me is a lie.

Ralph Fiennes. That's all I have to say

 

RSS 2.0