FUTU FUTU RAL!

Orkar ej att denna låt numera finns på spotify.
Denna vår kommer att bli så himla bra.

King of the north! (Titta bort nu Julle)

För er som jag inte har terrat de senaste dagarna kan jag bara nämna att jag har spenderat sjukdagarna med att uppdatera minnet om vad som faktiskt har hänt i Game of Thrones hittills genom att se om de tre första säsongerna (då premiären för säsong 4 är jättesnart! Så taggad!).
 
Har skrattat så mycket att jag började hosta sönder, panikgömt mig bakom diverse kuddar och skrikigt "FITT-JOFFREY" vid valfri bildruta med den unge tönten. Den tomhet jag nu känner hanterar jag genom att
kollar på detta klipp, läsa detta genialiska och stirra på denna bild:
 
 
// Lisa - The night is dark and full of terrors.

Och detta är en av anledningarna varför Lord Baelish är en av mina topp tre favoriter i Game of Thrones:


Om konsten att bli liten och ynklig

Har råkat på dunderförkylning efter att ha frusit sönder under helgens bravader. Eftersom jag har tenta om exakt en vecka tar jag tillfället i akt att tycka väldigt synd om mig själv, hälla i mig varma drycker som nyponsoppa, varm choklad samt te och ligga under täcket för att kolla på Boston Legal. 

Det är värdelöst att bo hemifrån då man är sjuk. Hetssmsade Becka för sympati, fick då veta att jag och Benedict Cumberbatch var med i hennes drömmar inatt:
En söndag såhär post-Karneveljen tänker jag enbart lyssna på denna låt:


"Uh" said the lady to the man she adored
kent - La Belle Epoque

Nya singeln från underbara kent släpptes nu halv tolv. Vilket band de är alltså, vad än Jocke Berg och co. tar för sig blir det genialiskt. Har något att lyssna på i helgen nu. Längtar ihjäl mig tills 30:e april.
 
 

Erika Linder for Crocker

JC har en ny reklam för sin Crockerkollektion som rullar på diverse mediakanaler för tillfället. Det är en kille och en tjej som står mot varandra, helt vanligt reklammaterial. Skillnaden är att det är samma person som modellerar både den kvinnliga och manliga sidan. Hon heter Erika Linder och är en svensk modell som jobbar som både manlig och kvinnlig modell. Hon har bland annat gjort en fantastisk serie där hon poserar som en ung Leonardo DiCaprio.
 
Jag älskar denna reklamfilm något så otroligt:
 

Oscarsgalan 2014

Då var även årets Oscarsgala över. En gala som jag alltid minnas som "Året då det mesta var väntat, dock inte lika väntat som 2013 då Daniel Day-Lewis var nominerad". Ellen var en duktig värd, men hade gärna velat se en sketch eller liknande. Kvällens i lågvattenmärken och höjdpunkter:
 
* Benedict Cumberbatchs photobomb på U2. För att den genererar hysteriska memes som denna och denna.
* Att bästa bi-rollerna, både Lupita Nyong'o och Jared Leto, verkligen förtjänade det. Samt att de höll finaste tacktalen.
* Hur gammal har egentligen Harrison Ford blivit? Var nästan orolig att han skulle falla och bryta höften.
* Alfonso Cuarón vann bästa regi för underbara Gravity, vilket var en av de saker jag blev genuint glad över.
* Blev väldigt arg att Danmark förlorade mot Italien. Jakten är ett mästerverk.
* Selfien <3 (Och dess hystriska motsvarighet)
* Icke-oväntat att Leo inte vann bästa manliga huvudroll, Matthew förtjänade verkligen den. Men ack så tråkigt ändå.
* Att American Hustle blev helt lottlös tycker jag verkligen var lite orättvist. Älskade den filmen.
* Meryl och Pizzan <3
* Detta ögonblick:
 
 
// Team Leo

Post-Oscars
A little tequila, sunshine and tacos never hurt anybody

Nu är det snart dags för Oscarsgalan igen! Jag och Julle ska vaka ikväll med på kanal 9. Har roat mig i veckan (trots all labbrapportsskrivning och spexande) med att se de filmer jag inte hade sett än i de stora kategorierna.

* Nebraska (Var väldigt skeptisk till denna film då jag efter att jag såg trailern fick stora Amour-vibbar (som jag hatade förra året). Historien kretsade kring Woody Grant, en lätt dement och alkoholiserad man, som tänkte ta sig från Montana till Nebraska eftersom han fått en brev där det står att han han vunnit en miljon dollar. Efter idoga försök från hans sida väljer hans son Will att ta med sin far på en roadtrip. Filmen i sig var även helt i svartvitt, och väldigt långsam. Tyckte om sonen som karaktär och förfasades över hur giriga människor kan vara, men i överlag förstår jag inte alls buzzet runt denna film. Inte alls min smak)
* August: Osage County (Denna ensemblefilm som förde tankarna till valfri grekisk tragedi och som har den fulaste svenska titel jag sett på många år (En familj - August: Osage County) var något som föll mig otroligt i smaken. Den kretsar kring förvecklingarna runt en familjesammankomst där tre systrar åker hem till sitt barndomshem då deras pappa plötsligt försvinner. De måste då hantera deras pillerknaprande mamma och diverse släktingar. Otroligt fin film som musik av fina Gustavo Santaolalla (samma man som gjort musiken till Brokeback Mountain). Väldigt snyggt foto som underströlk stämningen samt en FANTASTISK skådespelarinsats av den alltid lika underbar Meryl Streep (håller tummarna för henne nu inatt) Även fina insatser av en stark Chris Cooper (American Beauty) en otroligt nussig Benedict Cumberbatch)
* Dallas Buyers Club (Det är så kul att se varje ny film med Matthew McConaughey tar på sig då han verkligen steppar upp sitt game. Här spelade han Ron Woodroof, en homofobisk spelare på 80-talet som blir smittad av HIV. Otroligt stark film som är baserad på en sann historia, som även klarade av att vara riktigt rolig bitvis. Jared Leto gjorde en härlig insats som Rays kollega Rayon)
* Captain Phillips (Denna film är även baserad på en verklig händelse då ett amerikanskt lastfartyg blir attackerade av somaliska pirater utanför Somalias kust år 2009. Tom Hanks spelade titelkaraktären med bravur. Dock var det många andra bra manliga huvudroller i årets Oscarsrace så förstår varför han inte blev nominerad. Filmen höll mig på nålar nästan från första bildrutan, och jag älskar verkligen hur den tar upp den mänskliga delen med att vara nutida pirat)// Lisa - Thank God we can't tell the future, we could never get out of bed.


RSS 2.0