2009

Nu är det slutet på 00-talet och jag har upplevt mitt allra första hela decennium.

2009 har varit året då jag har sett fler filmer än någonsin förut, rest enda bort till Asien, upptäckt att sommarjobb är otroligt överskattat, sett det allra sista avsnittet av Prison Break och det kändes som en liten bit av min själ dog, insett att det är nästan lika jobbigt att hata som att älska och fallit än en gång.

I början av 2009 kämpade jag på i god takt i skolan, och det mesta funkade som det skulle. Det blev många söndagar nere vid köksbordet sittandes med matten och ett glas is-kaffe samtidigt som Coldplay, Ryan Adams eller Maroon 5 spelades på stereon. Jag såg de nya Beckfilmerna och Mikael Persbrandt var lika het som vanligt.
I April flög familjen till Kina, och mer specifikt Beijing. Det var otroligt intressant men den hemska flygresan dit och tempot där var inte lika kul. Jag fyllde 17 år i maj, och sommarlovet kom.

Det blev tältning i Kälsviken, resa till Norge med husbilen, Hamnfesten, Kramfors Stadsfest, Bo Kaspers Orkester var i stan, lite jobb på ICA, badning, filmtittning och en hel del skratt. Jag och Jessica tittade på alla Gudfadern filmerna på en dag och det var en av mina stoltaste ögonblick det här året. 

Skolan började igen till hösten och helt plöstligt bytte man klassnamn från NV1b till NV2b. Det tog ett bra tag innan jag lärde mig att skriva rätt kan jag säga. Alla var glada och på höstlovet gick jag och några ur klassen på min första Hockeymatch. Den var bättre än väntat. Det blev även tacos med gamla vänner. December har gått sjukt fort och inte varit sådär jättebra, men imorgon är det inte bara ett nytt år utan även ett nytt decennium och det känns stort. Och spännande.

Årets bästa händelse: När jag fick Spotify var jag ganska lycklig. Sen var Bo Kaspers Orkester i stan och sista dagen innan vi började skola riktigt vacker också.
Årets värsta händelse: Hela december.
Årets bästa bio: 2012. Helt klart. John Cusack och otroligt häftiga specialeffekter kan aldrig bli fel.
Bästa filmen jag sett i år: Iron Man. Helt sjukt bra. Och sen är Robert Downey Jr. så sinnesjukt underbar. 
Bästa låten jag hört i år: Uno Svenningsson - Andas genom mig, Ryan Adams - Desire eller Kings of Leon -Closer
Bästa boken jag läst i år: Antingen Jane Eyre eller Män som hatar kvinnor
Bästa TV-serien jag sett i år: Prison Break var inne på sin fjärde och sista säsong under det här året, och jag skiter i alla som säger att serien blev sämre. Jag tyckte att den var riktigt bra enda till slutet. Men House, Gossip Girl och Dexter ligger ganska högt upp på listan också.
Årets besattheter: Is-kaffe, film, Stolthet och Fördom, att cykla runt en vacker sommardag och min underbara trotjänare (iPod nano som är tre år gammal)

Hoppas nu alla får en underbar Nyårsafton och så syns vi nästa år igen!



// Lisa - I sense that this is going to be a marvelous year


Spoiler alert! I am your father!

Nu har jag och Dexter (aka Jessica) sett på film igen.

Måndag:
* The Bodyguard (Åh herregud. Jag ursäktar språket, men FY FAN vad bra den var. Föga kunde jag ana att Kevin Costner kunde vara så otroligt snygg)
* Valkyrie (Fick den i julklapp av Jessica. Jag har lite svårt för Tom Cruise. Tror att det har med hela hans tro, Suri och att han helt seriöst byggt en bunker i verkligheten. Dock var filmen helt okej, men det är bara att inse att jag kan sjukt lite om andra världskriget egentligen)



Tisdag:
Jag for och köpte en dator i stan. Sen när jag kom hem igen såg vi lite film med Jessica igen. Och vi var uppe till 6.

* Something, something, something dark side (Family Guy's parodi på Star Wars - Episode 5 The Empire Strikes Back. Den var sjukt kul eftersom dom gjorde den så himla lik. Jag skrattade ganska mycket kan jag säga)
* First Blood (Ja, eftersom Jessica har tjatat på mig ett bra tag att jag MÅSTE se Rambo filmerna [med hennes älskling Sylvester Stallone] så kuvade jag mig tillslut. Det var lite för mycket mörda-utan-anledning i den, men slutet räddade hela filmen)
* First Blood - Part 2 (Bättre än ettan)
* Rambo 3 (Varför är ryssar alltid elaka? I vilket fall som helst var filmen bra)
* Rambo (Fjärde filmen tyckte jag var bäst. Eftersom den var hemskast. Mest blod. Och mest känsla. Dock har jag lite svårt för huvudpersons-tjejen eftersom hon spelar Rita [Dexters flickvän i serien med samma namn])
* Right at your door (Ett farligt virus sprids i Los Angeles och en kille tvingas låsa ut sin flickvän. Man fick inte veta så mycket om själva viruset utan filmen fokuserade istället på hur människornsa reagerade. Riktigt bra)



Onsdag:
Vi vaknade klockan 3, sen såg vi mer film. Mohahaha.

* Det våras för Frankenstein - Young Frankenstein (Jag har lånat den här filmen av Julia för ett riktigt bra tag sen och nu tog jag mig i kragen och såg den. Och den var överraskande rolig. Älska Igor föralltid<3)
* Gamer (Med Gerard Butler och Michael C Hall (aka Dexter). En snuskigt rik IT-miljadär (Hall), som har skapat communityn "Society", där man kan leva ut alla sina fantasier, har utvecklat ett nytt spel där dödsdömda fånger får en chans till frihet. En man, Kable (Butler), kan nästan smaka på segerns sötma då han bara har någon match till innan han får sin frihet. Den här filmen var sjukt, sjukt häftig. Sen måste jag bara säga att Michael C Hall är underbar som sneaky-evil. Slutet var underbart)
* Zombieland (Skräck-Komedi. Handlar om en kille som överlevde en Zombie invasion av jorden. Man får följa hans resa genom USA tillsammans med en smått galen man som älskar att döda Zombies. Sen blir han kär såklart. OCh att han träffade Bill Murray var lite oväntat)
* Duplicity (med Julia Roberts och Clive Owen. Otroligt intressant film, men man är tvungen att vara helt fokuserad på filmen hela tiden för att hänga med. Spioner, tvålar och ett helt galet par summerar den ganska bra)



Nu städar jag för fullt eftersom det ska komma folk hit ikväll. Närmare bestämt Malin, Julia, Becka och Elin. As mys <3

Dagens låt:
Whitney Houston - I Have Nothing

// Lisa - Heroes never die.... They just reload

Stekar-varning

För att han steker FÖR hårt.
Kärlek <3


Jag är inte död

Bara väldigt upptagen.

De senaste dagarna har jag gjort det här:

* Öppnat julklappar
* Träffat tomten
* Gått på midnattsmässa och skämts för att Andreas lekte med sin iPhone i kyrkan
* Sett Henkes muskler. I Plural
* Spottat på Jessica och Rebecka i "Med andra ord"
* Träffat Clas flickvän Ida
* Jag och Becka ägde ut Andreas och Henke i TP (Jag lovar. Det är sant. Host)
* Varit i stan och gjort av med pengar
* Träffat släkten
* Ätit knäck
* Sett på House. I massor <3

Och lite till också. Men det där är nog det viktigaste.
Nu: Dexter + film + chips (I plural)

// Lisa - Aww, you miss Stacy too?

But you know, the thing about romance is... people only get together right at the very end

Idag har jag taggat min julkänsla med att se på Bad Santa och Love Actually.
Imorgon är det julafton. Och ingen skit om att det redan är julafton. Man måste somna och vakna en gång (eventuellt att klockan har blivit mer än 06.00) för att man ska få säga att det är en ny dag.



// Lisa - Life is full of interruptions and complications.

Tidig julklapp!

Jag tänker bara summera det med ett ord:
AWESOME!



Ikväll blir det uppesittarkväll med familjen. Det vill säga när pappa kommer hem då. För han har varit i stan hela dagen och köpt julklappar. Åt mig! Mohahahahaha.

// Lisa - Why don't you wish in one hand, and shit in the other. See which one fills up first.

Julavslutning

Idag har det inte hänt så mycket vettigt på skolan.












Fy tusan vad oseriösa människor jag känner. Hahaha.
Förutom att fula sig har vi även spelat kort idag. I massor.

Ikväll har Elin och Becka ätit tacos här. Sen kom Marre, vi bytte lite julklappar, kollade gamla bilder och snackade gamla minnen. Otroligt värd dag kan jag säga <3

// Lisa


Minns ni?

Har fått en massa gamla mobilbilder av Becka från när vi gick i högstadiet och har suttit och kollat igenom de ikväll.

Fy tusan vad längesen det var. Högstadiet. Bara ordet känns främmande och surrealistiskt. Har det verkligen hänt? Och vad allt var annorlunda. Högstadiet var inte så kul egentligen, men jag kommer nästan bara ihåg de bra sakerna. Dock saknar jag det inte. Men jag är glad att jag har fått chansen att genomleva den tiden. Förresten, det finns nog en sak jag saknar. Den där känslan av att sitta nere i soffan i biblioteket och inte göra något speciellt förutom att hänga. Åh.




Bildserie på förslag av Marre eller Elin troligtvis.
Jag älskar verkligen den sista bilden.
Vet inte hur många gånger jag har skrattat åt den.
För det ser verkligen ut som Kalle ska slå mig i huvudet.
Otroligt värt.

// Lisa <3 Nostalgi


Drag my name all over the place

Den här dagen var inte ämnad att bli bra.
Vaknade av att nyhetsuppläsaren på P3 nästan skrek ut i etern:
"Den 32-åriga skådespelerskan Brittany Murphy är DÖD!"

Dock är det så att, ärligt talat, bryr jag mig inte speciellt mycket. Det enda som känns lite konstigt är att kändisar kan dö. Det är ganska overkligt i min värld. De enda filmerna jag minns att hon har varit med i, som jag har sett, är Little Black Book och Cherry Falls (varav den sistnämda faktist är riktigt bra. Men inte var det hennes förtjänst)



// Lisa - I've got better things to do with my time


In America, it's bling bling. But out here it's bling bang

Fy tusan vilken bra film.
Och det är bara att inse det:
Människan är bra hemsk.



// Lisa - T.I.A. This is Africa.

Dude, I'm Chuck Bass. Even Europeans should know that

Idag var det fjärde advent, vilket är synonymt med Julmusiken är i Docksta. Jag och Anton gick (läs: åkte bil med mamma) dit och även fast vi kom i hyffsad god tid var kyrkan proppfull. Verkade som de allra flesta människor här i våran lilla by var lika angelägna som oss att få höra lite körer sjunga vackra julsånger. Alla var riktigt duktiga, och både Marre och Bea sjöng solo riktigt vackert.

 



Efter kyrkan for jag och Anton hem till han, åt middag och såg på Gossip Girl.
Nu: Film <3

// Lisa - Calling them "shallow" and "superficial" didn't work?


Iron Man 2

På tal om filmer jag är taggade på.
Den här ligger nog längst upp på listan över högsta förväntningar på <3



// Lisa - Give me a scotch. I'm starving.

Your mouth is a recommended place to put a sock

Jag är sjukt taggad på den här filmen.
Och det har jag varit ett bra tag nu.


I don't think you'd know where to put food at, if you didn't flap your mouth so much. Yes I think you're stupid

Jag såg riktigt dålig film igårkväll. Across the Universe var dens namn. Det var en musikal med The Beatles låtar, men trots det så lyckades de inte göra en vettig film av det. Början var helt okej, kille blir kär i tjej, men sen skulle dom försöka att göra allt mera intressant genom att trycka in lite vietnam krig, folk som dör, hippies och då blev det bara jobbigt.



Ikväll har jag sett på Made of Honour med Patrik Dempsey och den var riktigt söt. Tom (Dempsey) har allt. Pengarna, charmen och kan få vilken kvinna som helst. Han har såklart problem med närhet, men hans bästa vän är dock kvinna och heter Hannah. Livet fungerar precis som det ska, tills Hannah ska gifta sig, och Tom inser då tillslut att han är kär i henne. Påminner väldigt mycket om My best friend's wedding, fast ombytta roller.
Det var väldigt ofta jag blev rejält less på båda huvudrollerna för att de var rent ut sagt sega i huvudet, det gick till och med så långt att jag blev tvungen att gömma huvudet i en kudde för att dom var så otroligt blinda. Trots att det här måste vara ett av världens mest uttjatade film-koncept så lyckades dom göra den riktigt bra.



Sen har jag också sett Kiss, Kiss, Bang, Bang med Robert Downey Jr som småtjuv och Val Kilmer som privat dektektiven Gay Perry (hård som stål). Harry (Downey) halkar som på ett bananskal in i skådespelarvärlden efter att han försökt rymma från polisen vid ett misslyckat inbrott. Han får hjälp av privatdektektiven Perry (Kilmer) för att "läsa på" inför en roll och lyckas få en död kvinna på halsen. Sen ett självmord. Sen blir allt galet. Fy fan (jag vet att jag svär för mycket, förlåt) vad bra den här filmen var. Älskade humorn, älskade den sjuka historien, älskade att de spelade Robert Downey Jr's låt Broken vid eftertexterna, älskade att "C-Note" ifrån Prison Break var skurk men framför allt älskade jag Downey som berättarröst och guidade en genom hela filmen. Otroligt, otroligt, otroligt bra!



// Lisa - Yeah, it's a dumb movie thing, but what do you want me to do, lie about it?

Ännu ett bevis på att Becka är sneaky

När jag var på toa bytte hon bakrundsbild på min dator till det här:


Jag märkte det inte förens hon hade åkt hem igen.
Nu blir det film.

// SuckarN


You've got the moves, the shoes, the 'do, you've got me

I am cold, too cool to call you
Far too stoned to leave my bed
I'll write this song to win your kiss but stay asleep instead

Say Anything - Spidersong

Nej, de klarar inte av att vara seriösa för fem öre

Ikväll masade jag mig iväg ner till Docksta centrum och MUMS glöggfest i 22:an (jag älskar att säga det där!), eftersom det var gratis fika och Elgamabe-kören skulle sjunga. Det blev vacker julsång, snack om engelska jultraditioner av Fey och tyska jultraditioner av Kerstin (?). Sen fick jag julmust och en lussebulle. Otroligt värt.





// En STOLT naturare som inte planerar att vara med i någon nedrans brännbollsturnering


Ebenezer Scrooge

För att äta kladdkaka, muffins med dumle, kolakakor, dricka julmust och se på film (Scrooge) på engelskan en helt vanlig torsdag är inte helt fel. Sen att filmen var från 1935 gjorde faktist inte så mycket. Haha.



Jag har kemiprov imorgon. Men jag orkar inte bry mig. För jag ska se på Simpsons - The movie istället.

// Lisa - Ballonger på spett is the shit

Dagens viktiga upplysning

Det går inte att spela Skitneger (gnäll inte nu, spelet heter så. Inte President. Det låter bara löjligt) på 10 personer och med två kortlekar. Det är som gjort för totalt kaos.

// Das President

Glädje är ett sinnestillstånd. Lycka finns i hjärtat

Min hjärna har tagit jullov redan. Jag blir trött av att bara tänka på skolan, vilket resulterade till att jag spelade kort på Disk-Matten idag istället för att jobba. Men vi har ett "kemiprov" på fredag. Det här kommer att gå as bra.

 

Dagens låt:
Athlete - Don't Hold Your Breath

// Lisa - Jag föredrar lycka.

.

Jag må vara mer paranoid än en person som ska vittna mot maffian.
Men jag är då fan inte blind.

But if staying here means working within 10 yards of you, frankly, I'd rather have a job wiping Saddam Hussein's arse

Ikväll ska jag se på Ugly Betty och Bridget Jones dagbok på 5:an. Det spelar ingen roll att jag har sett den flera gånger och att jag äger den på DVD. Den är helt enkelt FÖR bra för att inte ses en gång till.



Sen måste jag bara påpeka att det var Julia som tipsade mig om att Bridget Jones dagbok gick på tv ikväll. Varför ni ska bry er? Jo, för att jag vet att jag kommer att få skiten imorgon om jag inte nämner henne. Som den där gången när jag köpte mina Star Wars tröjor. Jag får fortfarande skiten för den gången. Och jag, till skillnad från många andra, lär mig av mina misstag.

// Lisa - Never thought that I could get such a slap in the face

It's misery, and more specifically I miss that day you spit on me

Idag fick vi se en direktsänd föreläsning om fiberoptik och hologram sänd från Stockholm. Inte nog med att det var otroligt tråkigt, jag spenderade även halva föreläsningen med att skratta åt tråkiga Jurassic Park skämt. Men det var inte bara min egen åsikt, för även de som satt i publiken i Stockholm satt och gäspade.

Imorgon ska vi ha en gentekniks debatt på tre timmar och jag har franska redovisning. Det här var ingen bra start på den sista seriösa veckan i skolan innan lovet. Herregud. Låt mig slippa. Jag orkar inte mera.

// Lisa - So let the sick sad game begin.

He's like a less cute version of you

För att Maria Larssons Eviga Ögonblick var så himla söt.
Äckligt vacker film.
Och då är det inte bara med svensk-film-mått mätt.
Utan det var en underbar film.
Trots att Mikael Persbrandt var på sitt eget lilla vis.
Men han ska ha cred för att han lyckas vara manlig och sårbar samtidigt.
Det spelar ingen roll vad han än gör, jag kommer alltid att beundra honom.
Även den där gången i Dödlig Drift när han spelade en seriemördande våldtäktsman.



// Lisa - All this envy is killing me.

She is not Darth Vader yet, she can still stay Anakin. We have to stop her before we truly loose her to the dark side

Herregud vad jag älskar Gossip Girl.
Serena och Blair, vänner igen.
Eric, sneaky som fan.
Dan, Olivia och Vanessa: trekant (!?)

Jag tror jag dör.

// Lisa - Nobody puts Jenny Humphrey in the corner

What do tigers dream of when they take a little tigersnooze?

För att jag kan helt enkelt inte sluta skratta åt det här.
Klicka på länken, höj volymen och njut.

The Hangover (Stu's Song)

Glad Lucia. Trevlig Lucia. Gott ny Lucia?

Jag hade verkligen totalt glömt bort att det var Lucia idag. Det kändes lite jobbigt. Men men, en lussebulle har jag iallafall ätit nu men det blir inte så mycket mera lucia-aktigt än så för min egen del. Orkar inte gå till kyrkan ikväll och se på Luciatåget i kyrkan. För det är ju Gossip Girl. Och det känns viktigare. Haha.


Hittade denna bild från vårat Luciatåg i 6:an. Prislöst.

// Lisa - Fast jag inte sett dig på så länge, tänker jag på dig ibland.


I'm loving angels instead

Det finns få saker som ger mig mer julkänsla än att se B-iga amerikanska julfilmer på lediga dagar. Idag kollade jag på Stealing Christmas, om en tjuv som flyr till en småstad efter ett misslyckat rånförsök, och jobbar som tomte hemma hos en kvinna. Om dom blev kära? Om han ångrade sig på slutet och berättade sanningen? Om det slutade lyckligt? Gissa tre gånger.



// Hon som vill ha riktigt mycket snö, för att en grön jul är helt enkelt värdelös.


I'm in trouble, but it feels like heaven

Google är ute efter mig.

De låter mig inte spara bilder från deras sökningar i JPEG format, ergo då kan jag inte lägga ut dom här på bloggen. Nä, nu måste jag sitta och ladda upp sidan bilderna kommer ifrån för att kunna spara dom i ICKE EFTERBLIVET FROMAT. Jag blir less. Otroligt less.

// Lisa - Tigers love pepper... they hate cinnamon.

Feelings are rarely understood; in a moment they are quickly forgotten and misremembered

Ikväll har jag sett på film.

* Hangover - Baksmällan
Fyra killar åker till Las Vegas på svensexa. Tre stycken vaknar upp dagen efter och upptäcker att brudgummen är spårlöst försvunnen. Problemet är att ingen av dem kan komma ihåg vad de gjorde kvällen innan. En tiger och en bebis är i deras svit och en galen jakt för att försöka komma ihåg vad som har hänt under natten startar. Den var riktigt rolig och sen fick jag en liten chock när jag såg att brudgrummen spelades av samma kille som är Riley (<3) i National Treasure. Sen att de stal Mike Tysons tiger var ju helt obetalbart.



* Shrink - Fallet Dr Carter
Kevin Spacey spelade huvurollen i det här dramat om en psykolog vars fru har dött och han själv ägnar lite för stor uppmärksamhet till att röka gräs och dricka alkohol. Hans enda vänner är hans patienter, vilka han försöker att hjälpa, men eftersom han känner sig så hjälplös tycker han att det inte ger något att bry sig. Jag älskar filmer där flera personer öden flätas samman allt eftersom tiden går. Väldigt tragisk, men också vacker historia.



// Lisa - Toodooloo mother fuckers.

Higher

Jag vaknade klockan ett, då Becka redan hade stuckigt för hon skulle knäppa julkort. Sedan dess har jag läst en massa tidningar, druckigt is-kaffe och haft det sådär underbart slappt som det är tänkt att man ska ha på lördags eftermiddagar.

Dagens låt (ja, för att den är så bra):
Erik Grönwall - Higher

// Lisa - Don't hold your breath, 'cause we're running in circels.

Grattis Erik

Jahapp, då var Idol 2009 slut för i år och årets vinnare är Erik Grönwall. Han var riktigt duktig den pojken, och jag är väldigt nöjd att Calle kom tvåa. För han kommer att ha så mycket lättare att göra sin egen grej, för det är bara att inse. Han passar inte som Idol vinnare. Men han är sjukt bra. Vinnarlåten var faktist överraskande bra, med Idol-vinnar-låt mått mätt. Dock tyckte jag att Calles verison var bättre där. Men jaja, man kan inte få allt här i världen.



Becka har varit här hela kvällen, och vi har förutom att se på Idol, ätit Tacos och kollat på Nobels Fredspris Konserten. Jag tycker inte det var riktigt rätt att Obama fick det, men jag gillar honom ändå så jävla mycket att jag slutar att gnälla så fort han öppnar munnen för att tala.

Nu blir det sömn. I massor.

// Lisa - Made with love.

Fick jag vrida tillbaks tiden?

Ikväll äter jag vindruvor och ser på Simpsons.

Dagens låt:
Thåström - fanfanfan

// Lisa - Det skulle varit du

You know that you always can call Kim Possible

Ni vet barnprogrammet Kim Possible? Det där programmet när den där rödhåringa tjejen räddar dagen med hjälp av sin bäste vän Ron och hans husdjur Rufus (den nakna pungråttan), och som går på Disney Channel och har gjort det i drygt 5 år? Det var ett av mina absoluta favorit program när Disney Channel var nytt. Hon var ju så otroligt häftig, och jag ville vara precis som henne. Sen kunde jag inte sluta att undra när hon och Ron äntligen skulle bli tillsammans, för även om dom var officiellt bästa vänner, och Kim aldrig kunde sluta sukta efter den där otroligt dryga killen som gick på samma skola, så insåg vilken människa som helst att den där vänskapen var dömd att utvecklas till något mer. Idag zappade jag förbi Disney Channel i reklampausen på Scrubs och vad ser jag? Ron och Kim, äntligen tillsammans. Jag fick en smärre chock. Att dom vekligen har fått till det. Otroligt.



Är det jag som börjar bli gammal är vart är världen påväg?

// Lisa - Dina händer är fulla av blommor.

Psykologiarbetet är klart!



// Lisa - I feel like I am swimming through pavements


<3

- Att försöka undvika att tänka en viss tanke ökar i själva verket bara sannolikheten för att man ska tänka den oftare.

.

Javisstja, jag skulle ju sova nu. Egentligen. Men det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det är inte mycket som gör det nuförtiden. Men på nått sätt verkar det funka ändå. Hoppas bara att jag kommer upp i tid imorgon.
Fan. Jag kommer att försova mig.

Hur ska det gå?

Jag borde egentligen skriva på psykologin. Men jag kommer hela tiden på mig själv med att antingen läsa något helt irrelevant på wikipedia eller att jag klickar mig vidare till bloggar för att läsa vad annat folk har för sig. Åh. Det här känns jobbigt.

// Lisa - Jag tror vi ljög, fast vi sa att det var sant.

The sound of your voice painted on my memories

Igår var en viss Johanna hemma hos mig. Det var riktigt mysigt, vi åt lösgodis en helt vanlig måndagskväll, såg på 30 Days of Night (kärlek till de otroligt slappa vampyrerna som orkar vänta i flera hundra år på att få äta, bara för att kunna jävlas med folk istället) och jag kan säga att det inte blev speciellt mycket sömn. Dock lyckades jag tillslut dra Johanna till sängen trots att hon ville springa runt och leka vampyr istället för att sova. En helvärd kväll må jag säga.

Sen har jag återupptäckt en av de ösigaste låtarna någonsin:
Jason Derulo - Whatcha Say

Nu ska jag jobba lite med psykologin. Måste erkänna att jag har lite panik. För jag har inte skrivit någonting alls. Och det ska in på torsdag. Och ikväll ska jag hinna se på Ugly Betty också. Och jag har sovit alldeles för få timmar inatt för att orka vara uppe speciellt mycket längre efter det. Åh, dagens i-landsproblem. Det finns alltför många.

// Hon som vet att Bo Kaspers Orkester och Eric Gadd är helt skilda saker.


This part of my life... this part right here? This part is called "being stupid."

Ikväll gick The Pursuit of Happyness på tv, och jag tog en välförtjänt paus i mitt stökande här hemma och kollade på den. Den var ungefär lika sorglig som jag trodde att den skulle vara, och det är än en gång bevisat att sålänge du kämpar ditt allra yttersta, så kan du klara vad som helst. Säga vad man vill om Will Smith, men jag tycker faktist om honom. Och han klarar av att vara seriös.



// Lisa - If you want somethin', go get it. Period.


Pride and Prejudice

För att jag har spenderat fem och en halv timme framför TV:n. Suckat, skrattat och gråtit. Stolthet och Fördom från 95 var bättre än vad jag hade förväntat mig. Dock är Keira Knightley helt enkelt mycket bättre som Elizabeth Bennet. Det var lite för "känslokallt" i den gamla för att den skulla kunna bli bättre än årgång 2005. Och det är bara att inse det, här scenen går helt enkelt inte att övertäffa <3



// Lisa - I shall conquer this, I shall.

Är det där vi är nu?

Idag har jag och pappa inte legat på latsidan.
Vi har nämligen monterat ihop en garderob. Dock hade vi tänkt bygga ihop min soffa också, men eftersom garderoben tog 5 (!) timmar, så struntade vi i det. Jag är i vilket fall som helst väldigt nöjd, och nu ikväll ska jag göra något historiskt. Nämligen se på Stolthet och Fördom från 1995. Jag har undvikit den versionen alldeles för länge. Och sen jag började gymnasiet har Johanna tjatat på mig att den är MYCKET bättre än filmen från 2005, så jag måste ju se om hon kan ha rätt. (Vilket jag verkligen inte tror, haha). Nu i veckan har jag äntligen köpt den och jag är riktigt taggad <3



// Mrs. Darcy

Det måste reta dig att det är jag och inte du

Har spenderat en otroligt mysig kväll med Anton och diskuterat allt från moderaterna till kärlekens vackra sidor. Jag är så glad att det finns människor som får lite lycka och medgång efter alltför många motgångar. För kärleken är inte bara värdelös och överskattad, utan den kan vara riktigt fin ibland också.

Jag: Jag trodde att han var som alla andra killar, inte att han var...
Anton: Som en människa?

Dagens låt:
Coldplay - Amsterdam

// Lisa - My heart beats fast, I know you're there.

I know I'm dead on the surface, but I am screaming underneath

För att Adam Levine är gud. Nu känns allting mycket bättre.



// Lisa - I'm sick of the secrets.


Jag lovar, det där blir en soffa om man skruvar ihop det


Time is running out

Jag måste stanna upp ibland och bara suga in nuet.

För det är redan torsdag. Vart tog resten av veckan vägen? Var det inte jag som nyss satt där på dödens-mattelektion i måndags och klagade över att jag inte orkade jobba och att veckan var alldeles för lång? Nu är det helt plötsligt snart fredag (på riktigt, och inte den där "snart fredag" som jag använder varje skoldag för att se ljuset i slutet av tunneln och fortsätta spinga emot det). Tiden går för fort.

Idag fick jag flashbacks från ettan (eftersom Jörgen [min matte lärare] skrev upp "det vridande momentet" på tavlan under våran fysiklabb, för att han skulle ha några ettor efter oss, och ville förbereda sig). Vart tog min tid i ettan vägen? Var det verkligen så längesen jag satt på det där provet? Har jag redan gått halva min gymnasietid? Är det snart slut på allt det här? Men det började ju nyss. Det är inte rättvist. Jag förstår helt seriöst inte vart all tid tar vägen.

Det är helt sjuk vilka små val som påverkar våra liv egentligen och formar oss till de människor vi är idag. Jag förstår ingenting av det här. Tiden är helt klart väldigt sneaky.


3 år gammal bild. Öppet hus på herrskog. Herregud. Det var en evighet sen.

// Lisa - Det finns människor ingen jävel vill se.


Le francaise est le plus cp

Nu ger jag upp och tittar på Scrubs istället!

Jag har psykologi

Men Johanna är och leker med små nior. Så jag sitter här och gör ingenting. För, vi gjorde inget innan hon gick, så jag orkar inte börja nu. Det är bara att inse det: Jag är sämst på att jobba på skolan.

// Lisa

.

Vad jag bryr mig om nu är att få ut dig ur skallen

- Jag har underskattat Håkan Hellströms musik alldeles för länge.

RSS 2.0