.

Jag vill inte.
JAG vill inte.
Jag VILL inte.
Jag vill INTE.
JAG VILL INTE.

Lessöge^4943185

I just saw Marky Mark!

James Francos grandma såg Marky Mark.
Kirk Douglas höll på att gå sönder av ålderdom.
Robert Downey Jr. + Wonder Woman = sant.
Colin Firth vill dansa. Jag dog.
Sjungande barn på slutet. Så fel.

I have a feeling my career has just peaked

Oscarsgalan var fantastisk.

Cate Blanchetts klänning förföljde mig under hela kvällen.
Robert Downey Jr. var lika oseriös som vanligt.
Kevin Spacey stekte.
Christian Bale hade tomteskägg.
Hailee Steinfeld gick hem utan någon statyett men hon var lugnt sötast där.
Colin Firth vann (äntligen) bästa skådespelare och hans tacktal var så sött att jag dog.
En gravid Natalie Portman vart sjukt glad över sin statyett för bästa skådespelerska.
The King's Speech fick pris för bästa film (och det var välförtjänt).

// Lisa - Bloody hell..... what the fell am I doing here.

Mot Kramfors

Off till Kramfors för att se Oscarsgalan hos Madde och Martin som är en de få jag känner som har kanal nio.
Vi hörs imorgon.

(Och då hoppas jag att The King's Speech har vunnit bästa film, att Natalie Portman får en Oscar för bästa kvinnliga skådespelerska och Colin Firth för den manliga versionen. Sen skulle jag bli glad om Christian Bale får bästa manliga bi-roll och Hailee Steinfeld får bästa kvinnliga biroll att ta hem och visa upp)

// Lisa

Det är sådant här som får mig att fortsätta vilja finnas

För hur mycket jag än älskar Marky Mark så är ändå storebror Donnie Wahlberg min sanna kärlek.
Pojkbandskarriär slår rapkarriär alla dagar i veckan.
Och för att han steker så mycket hårdare
Och för att hans "mag-visar-tid" är galet hög i den här videon.
Jag blir helt jävla vansinnig <3// Lisa - But you fell for the boy from the city. *DÖR*

It's about a girl who gets turned into a swan and she needs love to break the spell, but her prince falls for the wrong girl so she kills herself

Eftersom Oscarsgalan äger rum ikväll så har jag och Dexter (aka Jessica) betat av de filmer i de största nomineringskategorierna för att peppa inför ikväll. Vi tvingade även med Bea på bio för att se True Grit också.

Fredag:
* Rabbit Hole (Nicole Kidman och Aaron Eckhart spelar ett par som har förlorat sitt barn och man får följa deras sorgarbete efteråt. Jag älskar att den inte var så förutsägbar och att känslorna var trovärdiga. Väldigt fin film som lämnar en med lite ljus i hjärtat trots ett tungt ämne)
* True Grit (Bio) (Jag blev sjukt imponerad av den här filmen. Den var helt fantastisk! En 14-årig tjej (spelad av fantastiska Hailee Steinfeld) får hjälp av en försupen sheriff [Jeff Bridges] för att leta reda på hennes fars mördare. Jeff Bridges levererade en skön personlighet till en underbar karaktär och jag har för första gången i mitt liv förstått mig på Matt Damon. Har alltid hatat honom. Av hela mitt hjärta. Men helvete var han Caesrade sönder här alltså. Underbart.)
* The Kids Are All Right (Ett lesbiskt par [Annette Benning och Julianne Moore] har två barn som båda har blivit till genom spermadonation från samma pappa. När barnen letar reda på pappan [Mark Ruffalo] blir allt kaos med en mamma som har kontrollbehov och en annan som lever lite som hon vill. Galet fin film, fint sätt att ta upp frågor kring föräldraskap och blodsband)Lördag:
* Animal Kingdom (Joshs mamma dör av en heroinöverdos och han flyttar hem till sin mormor och hans tre morbröder. Brutaliteten och spänningen stiger hela tiden men kommer aldrig riktigt ut. Lite seg men annars bra)
* Blue Valentine (Ryan Gosling och Michelle Williams [som jag har stora problem med] spelar ett gift par som man för följa, dels i nutid och dels i flashbacks som överlappar varandra. Fint skådespeleri, men jag tyckte att den var lite ologisk. Men å andra sidan är känslor sjukt ologiska)
* The Fighter (Baserat på den samma historien om Micky Ward [Mark Wahlberg <3] som med hjälp av sin bror Dicky [Christian Bale] tränar för att vinna en titel i boxning. Filmen i sig tyckte jag var riktigt bra, men inte fantastisk. Dock var Christian Bales insats som instabil crackberoende broder underbart)
* Black Swan (FY FAN VAD JÄVLA BRA DEN HÄR FILMEN VAR! Jag var beredd på att bli besviken, med tanke på hur mycket cred Natalie Portman har fått för den här rollen, och hur mycket priser hon redan har vunnit för sin personifiering av en perfektionist till ballerina. Filmen i sig var fruktansvärt obehaglig i vissa scener och om Portman inte vinner en Oscar för bästa skådespelerska blir jag förbannad. Så. Sjukt. Jävla. Stört. Bra. Sen att jag fick någon konstig dragning till balettregissören [spelad av Vincent Cassel] var väl inte sådär oväntat heller)
* My Soul to Take (Wes Craven trodde säkert att det här skulle bli en bra film, men gud vad sjukt ologisk den var. En seriemördare återvänder 16 efter sin påstådda död för att hämnas på 7 (1+6=7) barn som föddes på hans "dödsdag". Eller nått. Sjukt dålig)
// Lisa - I thought you gonna say the sun was in your eyes. That is to say, your Eye.

Kom och känn hur mitt hjärta slår

Jag har hamnat nere i Uno Svenningsson träsket igen.

Uno Svenningsson – Känn hur mitt hjärta

// Lisa - Kom ihåg att minnas en kväll i juni, för det är allt vi har.

Don't forget to kill Philip!

Det jag och Bea har lärt oss sen igår:

* Hon är mobbad.
* Marabou Polka är bäst.
* Hedwig ceasrar.
* Simon Pegg ser ut som en liten, liten, liten gris <3// Lisa - Removing the head, or destroying the brain.


Man måste ha tråkigt för att ha roligt

För att begreppet att göra saker som är tråkiga har blivit så abstrakt för mig.
Jag har helt tappat fotfästet om vad som behöver göras.
För jag tänker bara:
"Fan vad tråkigt, jag tänker skita i det"
Det är midre bra.
Ganska skönt.
Men mindre bra.
Kan dock inte komma på ett enda argument som stärker tesen om att man måste göra tråkiga saker ibland.
Så onödigt.

// Lisa - But you don't wanna hear about it.

Det här var så sött att socker verkade surt. Och jag var där. Priceless.


Let me hold your crown babe


And it really makes me wonder if I ever gave a fuck about you

O2 Academy Brixton, 17 februari 2011.
Sara Bareilles var fin som förband.
Maroon 5 var helt fantastiska.
Jag dog <3
// Lisa - And sometimes it's a sad song.

You jump, I jump remember?

Igår var det alla hjärtans dag (till vissas lycka och andras olycka). Jag själv älskar denna kommersiella högtid där man får en chans att visa uppskattning till alla de människor som man bryr sig om. Tänk efter: februari är en jävlit tråkig månad. Det är längesen det var jul och det är länge till våren. Då är det fint att få en påminnelse att livet är ganska fint ändå. Att det finns människor man bryr sig om och som bryr sig om en.

Det spelar ingen roll om det är en fru/man, pojkvän/flickvän, bästa vän, vanlig vän, mamma/pappa, mormor/morfar, katt, råtta, någon du ser upp till eller dig själv. Alla har vi något vi bryr oss om. Alla hjärtans dag är verkligen inte bara till för de som har någon partner, det är för alla som har någon de bryr sig om.

Jag själv spenderade min alla hjärtans dag med bästaste Jessicus. Vi tittade på Love Actually och Titanic. Och grät. För att kära människor är det vackraste som finns på denna jord och jag är så glad att det finns så mycket kärlek därute i världen.// Lisa - But... you never talk to me. You always talk to Peter. You don't like me.

Varför väntar du här på ingen speciell, ingen särskild?

Kvällen har spenderats med SVT där jag har sett Bibliotekstjuven på Play (med den bästa av alla Skarsgårds syskonen: Gustaf), Melodifestivalen (Där Kapten Daniel Karlsson [aka The Moniker nuförtiden] knep åt sig en plats i andra chansen) och med Downton Abbey (Ett i radan av alla brittiska kostymdramaserier som existerar därute, och ett jävligt bra ett också).

// Lisa - Men av dagarna som går ska jag fylla varje timme.


Timing isn't my strong suit

Igår tog jag och ett stycke Jessica bussen till Umeå där vi åtnjöt asiatisk mat, crashade hos Andreas, köpte den godaste chokladen i världen (den som finns på Lagerhaus) och såg lite bio.

* The King's Speech
Jag hade sjukt, sjuuuukt höga förväntnngar på denna film och jag kan gladeligen säga att den lyckades leva upp till dem. Colin Firth briljerade (för att använda det svenska vokabulärets mest svulstiga ord) som den stammande kung George den sjätte och Geoffrey Rush var fantastisk som hans talhjälpare. Stört härlig dialog. Stört snygg film. Jag dog lite. Gåshudsvarning på slutet. Colin Firth är Gud. * 127 timmar
Handlar om när äventyraren Aron Ralston som fastnar med armen under ett klippblock mitt ute i ingenstans. Jag jämförde filmen hela tiden med Buried som är lite samma sak (och jag tycker även att Buried är bättre än den här). Du får följa en mans kamp att överleva på ett litet utrymme. Filmen i sig var riktigt bra, och James Franco var otroligt duktig. Lesshetsnivån (för att jag blev frustrerad) låg på en stark 9 av 10 möjliga under filmens gång.Något som jag och Jessica insåg var att det vore vi som fastnade under den där jävla stenen som Aron gjorde hade vi aldrig överlevt mer än två timmar. För jag hade aldrig någonsin kommit på ens en tiondel av alla lösningar han höll på med, och jag hade bara blivit en crazypie och dött på fläcken. Haha, gotta love mitt temperament.

// Lisa - There is no force more powerful than the will to live.

Så sant

Jessica: Skillnaden är faktiskt hårfin på din paranoiditet och din verklighet.

Du har kramat katten

Men vad jag saknar Våra Vänners Liv.
Jag saknar det så mycket att jag får lite ont i magen.
Det här går inte.
Ge mig en till säsong.
Nu.


And the dampness of tears that left a stain where you had wept

Om det är något jag har lärt mig under de här åren i gymnasiet så är det det här: Att gråta offentligt är inget som de flest gör.

Om du känner mig är chansen väldigt stor att du någon gång har sett mig brista ut i tårar. Min tendens att gråta överallt har lett till en hel del roliga (ja för mig då, inte för andra) och mindre roliga incidenter med allt från lärare, bussresenärer, telefonister till kompisar där de har trott att det är något allvarligt. Anledningarna till tårarna kan vara allt från ett matteprov jag inte klarat, något som någon har sagt, stress, vänners sorg, en fin film eller låt, ett lyckligt minne och så vidare. Listan kan bli hur lång som helst.

Jaha, är jag en mer olycklig människa än någon annan då? Jag gråter tydligen oftare än de flesta, men jag skulle knappast påstå att jag mår dåligt. Jag tycker snarare att jag är lyckligt med mitt liv. Jag är nöjd med hur jag ser ut, hur jag beter mig och över mina prestationer. Det finns dagar som är skit, men det finns fler dagar som är bäst.

Under hela mitt liv har det varit väldigt naturligt för mig att visa det jag känner. Är jag glad som ett hus asgarvar jag, är jag förbannad skriker jag och är jag ledsen gråter jag. Det är inte mer med det. Det är inte direkt något jag har reflekterat över. Inte fören nu på gymnasiet.

Det jag har insett nu är att det finns väldigt många människor som stänger inne vad de känner. De gråter inte när andra ser och de skrattar åt sånt de inte tycker är roligt. Detta beteende är väldigt konstigt för mig. Jag har aldrig fattat det här med att man inte vågar stå upp för det man tycker. Att man är rädd för vad andra ska tycka. Vad spelar det för roll vad en massa människor du inte har någon nära relation till tänker om dig? Det enda som är viktigt är vad de personer du bryr dig om har för tankar om dig. Glöm aldrig det.

// Lisa


I don't have the strength to resist or control you

Om exakt en vecka.
Då jävlar.


JAG KLARADE FYSIKEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag är glad som ett hus.

En helt vanlig dag

Vuxenpoäng för att jag äntligen har skaffat ett VISA kort.
Mindre vuxenpoäng för att jag skrattade åt de tre sista siffrorna på kortet.Dagens låt:
Linkin Park – Blackout

// Vuxen

14 Juni 2011


This is... boring!

Jag hatar fysik.
Jag HATAR fysik.
JAG HATAR FYSIK!

Det är så jävla tråkigt att jag inte vet vart jag ska he mig.
Såhär känner jag just nu.

Fantasies have to be unrealistic. Because the minute- the second- that you get what you want, you don't- you can't- want it anymore.

Ännu en helg har förflutit där jag och Jessica har sett film, snackat och poke:at varandra.

Fredag:
Cupcakes och film är inte helt fel.

* The life od David Gale (Kevin Spacey [Awesome<3] spelar en akademiker som kämpar mot dödstraff, men blir anklagad för mordet på en kollega [Laura Linney] och hamnar på death row. En reporter får en exklusiv intervju med honom där han berättar vad som hände. Sjukt bra)
* Paycheck (Jennings [Ben Affleck] jobbar på ett projekt i tre år som han får en enorm summa pengar för. Problemet är att hans måste radera minnet av de tre åren av hans liv. Toppen tycker han. Inte så toppen blir det. Rachel [Uma Thurman] fångar hans intresse och Aaron Eckhart är sneaky. Ganska spännande film faktiskt, även om den var lite överdriven ibland)Lördag:
Förutom att Cesars fuckade upp min pizza så var det en ganska awesome dag ändå.

* Possession (Sarah Michelle Geller får panik när hennes man och hennes svåger hamnar i en bilolycka där bara hennes svåger vaknar upp. Problemet är att han tror att han är sin bror. Jag älskade storyn, filmen var bra men lite luddig dock)
* Casino Jack (En lobbyist råkar ut för allt från mord till bedrägeri. Baserat på en sann historia. Och filmen i sig var både intressant och hade en jävligt skön dialog. Kevin Spacey ägde i huvudrollen. Sen är den stora frågan: När äger han inte?)
* Being John Malkovich (Så. Sjukt. Störd. Och. Sjukt. Kul. Film. Att. Jag. Dog. Marionettspelaren Craig [John Cusack <3] börjar jobba på ett arkiveringsföretag för att tjäna mer pengar. Där hittar han en hemlig dörr som leder in i skådespelaren John Malkovichs huvud. Jag älskar när en skådespelare ska spela två karaktärer á la Face/Off. Trots att jag hyser onda känslor mot Cameron Diaz, var hon prislös i den här filmen)
* Coraline (Stop-Motionfilm där Coraline Jones är uttråkad i sitt nya hus. Hennes föräldrar ser henne inte och en dag hittar hon en hemlig dörr i huset som leder till en parallell värld där alla dyrkar henne. Men något stämmer inte riktigt. Faktiskt riktigt söt film, och bitvis obehaglig)
* Godsend (Ett pars barn dör och för att få tillbaka honom säger en fertilitetsdoktor (spelad av Robert DeNiro) att han kan hjälpa dem genom att klona deras döda sons DNA. Virrig historia och allmänt tråkig film)// Lisa - Hate's no fun if you keep it to yourself.

These people I'm talking to don't understand, they don't seem to realize. They're listening but they're not hearing me, they're being too cruel to be kind


Wow.
Det har gått långt när jag installerar min router (som har legat orörd i sin kartong i över ett halvår) istället för att göra det jag borde göra (plugga fysik). Min självdisciplin ligger på minus 400.// Lisa - This is... boring.

.

Jag dör lite på hur jävla ös den här låten är.

We are Sex Bob-Omb and we are here to make you think about death and get sad and stuff

I måndags kom ett stycke Julia och ett stycke Bea hem till mig och vi såg de tre Back to the Future-filmer för att Julia älskar Michael J. Fox (aka Monkeyboy) för mycket. Vi kom fram till att det var väldigt mycket hippie-fysik och att tidsmaskinståg är bäst.Igår (tisdag) tog Julia bussen hem och jag + Bea såg lite mer film:

* The Rocky Horror Picture Show (Jag har väldigt svårt att tycka illa om musikaler. Spelar ingen roll hur knepiga de är (eller om de handlar om Jesus) det är bara så att slänger man in lite musik har jag svårt att motstå. Om vi säger såhär: I'm just a sweet transvestite. Och jag lämnar det så till er)
* Scott Pilgrim VS. The World (Så. Jävla. Söt. Att. Jag. Dog. Lite. Inombords. Michael Cera var fantastisk som anti-hjälte. Historien var fantastisk. Serieeffekterna och dataspelsflirterna var fantastiska. Wallace var bäst. Jag dör. Se den för helvete)
* A Clockwork Orange (Äntligen har jag sett den här också. Var otroligt nog inte så konstig som jag trodde att den skulle vara. Dock jävligt störd. Men på ett lite bra sätt. Är på Bea lag. Fri vilja is the shit)
* Gangs of New York (För att Daniel Day-Lewis is awesome. För att Leonardo DiCaprio lekar irländare. För att den var ganska awesome. New York delas av olika gäng som kämpar mot varandra. Cameron Diaz sprang runt och var dryg [som vanligt]. Mycket ångest. Mycket bra)// Sneak-theif


RSS 2.0