En roman om Besatthet

Efter att ha varit ute med båten i några dagar tillsammans med släkten så är jag hemma igen. Som vanligt har jag suttit ute på klipporna med min trogna iPod och en bok (Närmare bestämt Steig Larssons "Flickan som lekte med elden"). Livet är underbart därute. Utan krav och måsten. Bara ett tillsynes ändlöst hav och vinden i håret.

Igår vaknade jag av att en viss liten tomte lekte med dörrklockan klockan 12 och väckte mig ur min skönhetssömn. När jag, halvt död av sömninghet, snubblade nedför trappan och öppnade dörren visade det sig att det var Becka som hade köpte var sin Ciabatta till frukost. Vi mumsade på dom, åkte iväg till Veåsand och badade, åt Tacos ute på Näset med Andreas, spelade lite CS och Krocket med Marre för att avsluta dagen med att se på Scrubs inne i Friggeboden med varsin glass. Hej Sommarlov <3



Dagens låt:
Don Henley - The Boys of the Summer


// Lisa - I can tell you my love for you will still be strong.

Ny Design!

Ni kanske har märkt att det är en ny blogg Design här? Det ska min goda vän och EX-Granne Becka ha Cred för. Hon är så äckligt duktigt. Kolla in hennes blogg här.

Jag är jätte nöjd iallfall! <3

Here's a picture of your lonely friday

I Lördags var det Dockstadagen och det var riktigt mysigt! Anton visade sin kollektion (som var jävligt välgjord och drog mest publik. Cred till dig vännen <3 Bilder kommer att finnas på bdb inom kort) Ni som inte var där missade verkligen något. Sen såg jag Bea och Gabbis sjunga, båda var riktigt duktiga. Jag, Marre, Alex, Matte och Pierre sprang runt och hoppade runt mest. Det ända jag köpte var en dricka, men det var värt att vara där såklart. Hem gick jag med skorna i handen för jag hade fått skavssår.

I Söndags så ringde Marre och ville bada. Det ville inte jag, men Vollyboll var jag liiite på. Så, tog moppen till Gällsta, spelade Vollyboll med en massa männiksor för att senare på kvällen åka upp till Alex med folket och se på en film. Den var ganska störd. Get Smarts - Bruce and Lloyd Out of control hette den iallafall. Sen surrade det runt 250 flugor i Alex hus så Rolf (hans pappa) gick runt med dammsugaren och eliminerade de små stackarna. Marielle hjälpte också till i "Kriget Mot Flugorna" och slog ihjäl några stycken medans hon hoppade från soffa till soffa och ropade sitt stridsvrål.



Igår så sov jag, spelade GTA - San Andreas och bodde på mitt rum hela dagen.

Idag ska vi ut med båten tillsammans med lite släkt. Trevligt.

// Hon som skrattar åt tvillingbebisar


Ibland vill jag lägga mig ner på marken och dö

och idag är en sådan dag.

Bilderna!

För någon vecka sen så hade jag och Marielle ett litet photoshot hemma hos mig. Marielle är, precis som vanligt då det handlar om kreativa saker, sjukt duktig på att komma på saker att fota. Nu har hon lagt ut lite bilder på sin blogg så tar er en titt där.

Kolla även in de underbara bilderna på Elin som också finns där. Så jävla duktiga de där tjejerna är <3

// Lisa - Suddenly it's like a battlefield

One, two Freddy's coming for you

Jag blev glad när jag läste det här.


För att du KOMMER att gå längre än någon av oss andra <3

Imorgon så är det Dockstadagen då min underbara vän Anton ska visa sin kollektion han har jobbat med i sommar. Kollektionen heter "Material World", och jag är jävligt taggad.
Sen har han skrivit en underbar och träffsäker sak om mig på sin blogg. Läs den på hans blogg här.
Du betyder så jävla mycket för mig.
Älskar dig vännen <3


För att jag kommer att hata like it doesn't even matter även i fortsättningen. <3


London <3


When you walk my way hope it gives you hell

Tillbaka till civilisationen!

Nja, så bort har jag faktiskt inte varit. Både mobil, tv och vanliga toaletter fanns det. Men att leva i en liten husbil med sina föräldrar i en vecka är inte så avkopplande som jag skulle vilja att det var. Vi har hunnit fara över till Norge, där vi kollade på en hel hög med vackra fjäll, vi har träffat en läskig gubbe med kniv, kollat på gamla motorcyklar, lagat Bullens Pilsnerkorv (som btw är SKIT äckligt), det har runnit in vatten på min resväska, läst ut Män som hatar kvinnor (och herregud vad äckligt bra den var <3), blivit biten av tusentals myggor och sen har vi haft det allmänt trevligt.

Spelat lite GTA San Andreas, lyssnat på un smula P1 (eftersom pappa envisas med att lyssna på Sommar pratarna två gånger om dagen). Resan har varit rätt så odramatisk förutom att vi åkte på en jävligt störd väg påväg till Norge som inte hade några räcken och bara var ett stup rätt ner! (Överdrivet, men det var en hög ravin iallafall)



Dagens Låt:
Jordin Sparks - Battlefield

// Hon som är sinnesjukt less på pannkakor för tillfället

On the road again

Husbilen är snart packad och klar, med både filmer och mitt vackra Ps2 (med GTA -San Andreas som såklart också följer med), mat, böcker, bikini och en varm filt. Nu hoppas jag på bra väder och att ni inte saknar mig för mycket ;)

// Lisa - I'll see you around


Tvåhundratusen

Idag har jag och den här busungen varit på lansbygdsmarknad och åkt med linbanan upp till Skulebergstoppen. Det var sjukt mysigt <3 Sen har vi även badat i havet vid Veåsand och ikväll badade vi + Madde och Martin uppe i "där-två-sjöar-möts-i-ett-rör". Hahaha. As mysigt. Sommarlov säger jag bara. Sommarlov.



// Lisa - 99 Red Balloons

Death and Taxes

Jag vet, jag har varit fruktansvärt efterbliven på bloggen den sista tiden. Men jag är helt enkelt för upptagen med andra saker. Mohaha. Här är en liten redogörelse vad jag har haft för mig de senaste dagarna:

I Måndags så kom fröken Jessica hem till mig för att vi ville kolla på Prison Break tillsammans (Jag säger bara att OFTA man hittar ett graviditets test i varje kvinnas badrum? Eller har jag missat något?). Sen såg vi lite film också.

* First Snow (Med Guy Pearce och William "As-Het" Fichtner. Mr. Pearce himself får sin framtid spådd och det visar sig att han inte har någon. Missförstånd på missförstånd förstör hela hans liv)
* Gone (Ett brittiskt par åker runt i Australien för att... ja resa? De träffar på en psykande amerikan [som btw har varit patient i House]. Inte ens LITE läskig. Men dock bra)



I Tisdags så var det "dåligt" väder ute så vi satt inne och såg på film hela dagen. Förutom en stund när vi tog moppen till Gällsta och badade i det iskalla vattnet.

* Incendiary (Michelle Williams, Ewan Mcgregor och Matthew "aka MR. DARCY ifrån Stolthet och Fördom <33" Macfadyen. En kvinna är otrogen, men sen dör hennes man och son i ett bombdåd. Hon får sjukt dåligt samvete, vilket den man hon var otrogen med också. Slutet var ju bara helt tomte. Dock var den bra)
*The Hole (Keira Knightley och Thora Birch [Ifrån American Beauty] och två killar blir instängda nere i en bunker. Endast en överlever. Och frågan lyder: Vad hände egentligen därnere? Riktigt, riktigt bra)
* Unknown (Fem män vaknar i ett hus, en skjuten, en bunden och tre fria. Men alla har minnesförslust och det gäller att komma på vem kidnapparen(na) innan resten av gänget kommer tillbaka. Den var sådär)
* Death Sentance (Med Kevin Bacon. En familjefar får sin son mördad för att en kille vill bli medlem i ett gäng. Och pappan får super damp på gänget. Den är så jävla bra)
* Meet Joe Black (Anthony Hopkins som miljonären som ska fylla 65, som då får besök av döden [Brad Pitt]. Sen blir Döden kär i hans dotter. Den var helt sjukt bra. Helt sjukt vacker <3)



Idag har jag spelat GTA - San Andreas (GUD vad längesen det var jag spelade det. Mums), jag och Jessica har farit upp till lill Vamsjön och badat och sett film.

* Match Point (Jag tror seriöst att Woody Allen är kär i Scarlett Johanson)
* The Wrestler (Jag hade ganska höga förhoppningar på denna kritikerrosade film, och det var faktist riktigt bra. Jag tyckte verkligen synd om Randy. Hans liv är inget jag önskar)



Imorgon blir det Tandläkaren, Lantbruksmarknad och Toppen förhoppningsvis.

// Lisa - Love is passion, obsession, someone you can't live without

Hej, mitt namn är Lisa-Marie och jag är en CDON.com-o-holic


Mord i Sinnet säsong 1, First Snow, Höstlegender, Australia, Titanic
Con Air, The Ice Harvest, Painkiller, Death Sentence

Mums <3

// Lisa - Det gjorde säkert ont.

.

Vi kunde vart nån annanstans
Vi kunde gå åt varsitt håll
Då skulle månen ha en annan glans
Och sången ha ett annat innehåll
Utan text och atonal
Om vi gjort ett annat val

Bo Kaspers Orkester - Väljer dig

I would burn in hell to keep you safe

Den senaste helgen har varit väldigt trevlig.

I Fredags så for jag hem till Jessica på dan och vi såg på hela Gudfadern triologin. Dom var faktist väldigt, väldigt bra och genomtänkta. Al Pacino äger väldigt hårt kan jag säga. Vi blev klara klockan halv 5 på morgonen. Mohahaha.



I Lördags kom Elin, Marre och Becka hem till mig och vi åt Tacos. Sen for Becka hem och såg på Stolthet och Fördom (mums <3) och jag, Marre och Elin gick och hämtade Alex. Sen gick vi 4 hem till mig, åt lite chips, spelade lite Guitar Hero och såg på dessa filmer, innan vi somnade någon gång runt 6 på morgonen:

War, Inc (John Cusack äger <3. Den är filmen här så jävla klockren)
The Island
1408 (Än en gång: John Cusack äger <3)
Signs



Idag vaknade vi runt 12, gick och lämnade Elin vid bussen, Alex var en Zombie och jag och Marre gick hem till mig igen för att hon ville ha två Photoshots med mig. Jag tycker att hon var jävligt duktig som fotograf iallafall, så nu hoppas jag på att bilderna blev bra. <3

Ja, helt enkelt har jag haft en underbar helg. Det var faktist längesen jag hade såhär kul. Hoppas ni alla har haft det lika bra som mig. Nu ska jag äta och eftersom TV:n är lagad nu så lär det bli någon film ikväll. Vad annars? ;)

// Lisa - Hey, who do I have to shoot to get a fucking drink around here?


Ursäkta!?

Hittade denna underhållande video på Bloggywood.
Så jävla klockren.


Nu fick jag en sådans himla lust att se om SAW filmerna (för 35:e gången typ).
Dom är så jävla underbart bra <3

Nä, nu väntar Dexter och Gudfadern 1-2-3. Jag, Taggad?
Självklart! :D

// Lisa - Du kommer vara någon annans lycka.

.

Jag vill inte beveka dig
att göra någonting du inte vill
men inte heller förneka mig
och påstå att jag inte duger till
så vad vill jag då
det är enkelt att förstå
jag vill bara sitta här med benen i kors
och varför vill jag det
det är inte svårt att se
för att du sitter bredvid förstås

Lisa Ekdahl - Benen i kors <3

Bara tanken känns brutal

Idag har jag varit hos rymd-Elin i Klockestrand för hon fyllde minsann 17 år. Huset har varit fyllt med släkt, grannar och vänner och stämningen var väldigt mysig trots regnet. Det blev snack om gamla goda tider och tider som kommer, paketöppning, god mat och sen såg vi även en film. I Taket Lyser Stjärnorna. Den var faktist riktigt bra, dock att huvudpersonen Jenna var väldigt svår att sympatisera med.


Sånna här häftiga presenter fick Elin många av.

// Sakke

Grattis Elin! <3

Idag fyller min goda vän Elin 17 år och det ska firas genom att jag och Marre ska åka hem till henne och ge henne vackra presenter.
Grattis vännen <3<3


Crazy people <3

// Lisa - Det var så längesen jag var normal.

När allt ljus är på mig

Det finns vissa fraser som jag helt enkelt inte orkar med. Jag ska ta upp några av dom nu:

"Man kan inte tycka fel"

Det här är nog den meningen i det svenska språket som jag hatar mest (okej, nu överdrev jag. Men ni förstår). Jag anser, på fullt allvar, att man kan tycka fel. Jag anser inte att jag är allvetande och att alla som inte tycker som mig är idioter, och det är inte så att jag inte respekterar andras åsikter. Det är bara det att jag tycker att ni har fel ibland. Men det är min åsikt, alltså är det jag som tycker något, och då kan någon annan tycka att jag tycker fel. Och det är fullt möjligt att tycka fel. Så säg aldrig att jag inte kan tycka fel, för det är något jag tycker. Och man kan ju inte tycka fel, eller hur? MOTSÄGELSE!


"Hata är ett starkt ord"

Sen finns det dom som säger att jag inte får använda ordet hata, för det är ett starkt ord. Dom säger: "Använd Ogilla istället." Men snälla, hur löjligt och intetsägande är inte ordet ogilla då? Att hata är en stark känsla. Och ja, jag är kapabel att känna. Alltså jag är kapabel att hata. Låt mig hata ifred. För jag anser inte att hat är en ransonerad känsla. Men man kan hata olika mycket, och på olika sätt. Precis som att man kan älska på olika sätt. Så låt mig hata, som ni låter mig älska, utan gränser och regler. Ifred.


"Det är inte Samma, utan Likadana"

Det här är ju bara onödigt. Om jag säger att "hon och jag har samma skor" och sen kommer något smarthuvud och säger "LIKADANA!". Gå och dö istället, det blir alltid lättare då.

// Lisa - Ett tåg utan en räls.


Vill du bli förnedrad eller vill du bli kysst?

Idag har jag degat runt och bara tagit det lugnt.

Vaknade imorse med Bo Kaspers på hjärnan, åkte till Marre där även Bea och Anton var, drack svartvinbärssaft, åkte hem till mig med Marre, såg på medans hon kastade ut kläder ur garderoben, skrattade onskefullt och tecknade som en galning. Hon fick en väldigt stor insperations våg över sig till sina Photoshots (kolla på det hon gjorde med Elin här. Så jävla snyggt!) Hon kastade på mig kläder, sprang upp och ned och mummlade lite galet för sig själv. Riktgt härligt att se någon så engagerad i något de tycker om. :)

Sen åkte hon hem, jag for på Preem och köpte en Ben & Jerry's Wich', la mig i soffan och läste en bok. Nu sitter jag här och lyssnar på Bo Kaspers. Cirkeln är sluten <3

// Lisa - Inte ett enda litet hårstrå av dig har blivit kvar.

Bo Kaspers Orkester

Helt otroligt äckligt underbart snuskigt bra!

Trots att det regnade så var det mycket folk. Men regnet gjorde mig inget, för Uno Svenningsson förra året krävde sol, men Bo Kaspers i år passar i regn. Deras låtar blev helt enkelt bättre. Sen att dom började med att spela Puss, som är en av de anledningar till att jag började lyssna på dom överhuvudtaget, var helt underbart. Slutade gjorde dom med I samma bil, och såklart att dom var tvungna att sjunga den med. Bäst var såklart En man du tyckte om. Så jävla stark <3
Helt sjukt att jag varit med om det här. Underbart räcker inte. Det var... perfekt.



Så. Jävla. Underbart <3

// Lisa - En doft som hänger kvar i rummet.

Det börjar med nålar och slutar med svärd

Vädret ute verkar tyvärr inte vara med mig idag.
Men jag ska få se Bo Kaspers Orkester, så jag kan klara vilket väder som helst <3

// Lisa - För varje dag som går blir febern bara värre.

My city screams. She is my lover. And I am her spirit

Ikväll for jag till Jessica, för hon behövde lite uppmuntran efter en Pain-in-the-ass dag.
Vi såg på The Spirit, som var helt sjukt underbar. Men åandra sidan, kan en superhjältefilm bli dålig? Samuel L Jackson ägde hårt som skurken, och Scarlett Johansson som hans kvinnliga sidekick. Filmen utspelade sig på ett sådant sätt att det kändes som en serietidning, och det var otroligt häftigt.



Sen var det Prison Break, och det ägde! (såklart, när gör det inte det?)
Michaels och Lincolns mamma såg inte bara ond ut, hon var rätt så ond också. Generalen fick [nästan] vad han förtjänade och Mahone? Ja, han var hetare än på länge, tack vare att han äntligen fick på sig en kavaj. Mums <3

// Lisa - Excuse me if I sound a bit abrasive, but it's been a while since anyone's tried to kill me.

PRISON BREAK!!!!

Ikväll börjar Prsion Break igen efter ett litet uppehåll och jag säger bara två saker:
Jag har längtat som ett tomtebloss efter det, och Mahone är så jävla snygg.
Mohahahaha <3

Nästa stopp, Dexters hus <3<3



// Mrs. Mahone

"Lycka är"

Jag tänkte lägga in en ny kategori på mina blogginlägg nu som jag kort och gått har döpt till "Lycka är".
Här tänkte jag dela livets små lyckostunder som finns där, men som jag inte alltid uppskattar så mycket.
Jag kom nämligen nyss på att livet skulle vara otroligt tråkigt utan dessa små ögonblick av lycka.
Så därför vill jag dela med mig av det bästa som händer, det som helt enkelt förgyller mitt liv.

Lycka är att sova till två.

Jag ska bli en av dom, som jag svurit åt, som man sjunger om

På tisdag, den 7/7, klockan sju spelar Bo Kaspers Orkester i Örnsköldsvik. Det är gratis, och sponsrat av tidningen 7 (därav alla sjuor). Jag har längtat ända sen jag läste det i tidningen för ett X antal månader sen. Förra årets gratis konsert, med Uno Svenningsson, var oförglömlig <3
Så nu är det enda jag lyssnar på Bo Kaspers såklart. Och jag har inte förens nu insett hur otroligt äckligt bra dom egentligen är.



// Lisa - Ett bröd med rakblad i.

Badrum

Jag har snackat badrum exakt hela kvällen (utbyggnaden), och är så sjukt less på allt vad tvättställ, vattenledningar och ritningar heter så nu ska det bli skönt att dricka is-kaffe i lugn och ro och se på en av världens absolut vackraste filmer; Stolthet och Fördom <3



// Lisa - Sen du försvann har jag gått runt och spottat blod.

Skulefestivalen

Igår var jag på Skulefestivalen och det var riktigt mysigt, trots att det blev skit kallt framåt kvällen. Artisterna var väl lite sådär, men Nordman var faktist bra. Såklart spelade dom Vandraren och jag måste bara säga att den låten är så otroligt bra. Dock tyckte jag synd om Marre som så gärna ville höra Tankar på nattgammal is med Euskefeurat, men dom spelade den aldrig trots att hon skrek på dom. Så den här är för dig Marre:

Euskefeurat - Tankar på nattgammal is


// Lisa - When you see my face, hope it gives you hell.

För att Becka är Das Orakel

Becka sa en riktigt bra sak till mig idag, som jag inte riktigt har tänk på (iallafall inte i den fornmuleringen):

"Kärlek är så Jävla överskattat."


<3

// En halvan av gamla barnkören

Welcome to Crystal Lake

Igår for jag hem till Dexter (<3<3) och såg på..... ja, vad tror ni? ;)

* Rest Stop (Så. Jävla. Dålig. Se. Den. ALDRIG!)
* The Midnight Meat Train (En fotograf förföljer en mördare som mördar nere i tunnelbanan. Slutet var ju bara för mycket. Suck)
* Friday the 13th - Fredag den 13:de (Från 2009. Bra remake, men det sög att Jason kunde springa och att dom inte hade med Jason-musiken. Sen att en tjej ifrån The Mentalist var med, och dottern i Shark var bara fel)



// Lisa - You will pay for what you've done.

Jaha...

...jävla idiot jävel!

I never claimed to be perfect, just very good!

Nu har jag kommit hem igen ifrån stugan!

Därborta har jag badat två gånger, solat, gått på en underbart mysig promenad med min kusin Emelie, tagit det lugnt och klippt lite gräs. Sen har jag även varit i stan och shoppat bort lite pengar. I klädväg följde det här med mig hem:

Cubus

Klänning, byxor och två t-shirts

Bik Bok

Linne, axelbandslös klänning och en söt liten kofta (:

Vero Moda och Lindex

Shorts ifrån Vero Moda  
T-Shirt och Bikini överdel ifrån Lindex

Din Sko

Vita sandaler och vita "seglarskor". Helt sjukt snygga! <3

Sko-Kanonen

Svarta tyg skor och vardags ballerina.

Sa jag att köpte [nästan] allt på rea också? ;D
Så jävla värt.

// StorshopparN

There's no stopping me!

Det blev aldrig att vi for ut i stugan igår, så istället umgicks jag med Marre, Becka och Alex (då vi bl. a fick honom att hoppa hage, mohahaha). Men nu ska vi åka iallfall, fast först blir det shopping i stan <3 Om jag är sugen på att slösa bort pengar? Kanske.... (: Vi syns igen på fredag.



Dagens låt:
Queen - Don't stop me now

// Lisa - I wanna make a supersonic man out of you

RSS 2.0