As if every thought that tumbles through your head was so clever it would be a crime for it not to be shared

Ja, nere i Uppsala blev det bio och hyrfilm. Det blev de här filmerna:

* Nine (Musikal med Daniel Day-Lewis [There Will Be Blood] som en italiensk regissör vars nya film blir stoppad av hans idétorka och facination av kvinnor i hans liv [med bl.a Penélope Cruz, Nicole Kidman och Kate Hudson]. Sjukt bra musikal och as sköna låtar)



* (Bio) Due Date (Robert Downey Jr. [<3] spelar Peter, en man vars barn snart ska födas, som råkar träffa Ethan [Zach Galifianakis, Baksmällan] som han måste lifta med genom USA för att hinna hem till sitt barns födelse. Hur sjukt skön som helst. Klockren)
* Saw 3D ("Sista" delen i Saw-franchisen. Lite trådar knuts ihop och det funkar som ett avslut, dock tvivlar jag på att detta är det sista vi får se av Jigsaw och co. Men, 3D effekterna blev lite för överdrivna och animerade när de försökte skrämma publiken med tarmbitar. Dock var filmen bra)
* The Countess (Löst baserat på 1600-tals grevinnan Erzebet Bathory som mördade unga oskulder för att bada i deras blod och förbli unga. Härliga kostymer och snygg historia)



* (Bio) The Last Airbender 3D (M. Night Shyamalan kan i mina ögon, tillskillnad från vad många andra tycker, inte göra något fel. Han är lite som Foppa är för andra [Läs: Malin]. Även om han gör en dålig film tycker jag om honom. The Last Airbender var inte dålig, men den var ett svagt bra. Storyn var hackig och vissa av skådespelarna var riktigt dåliga. Dock var Dev Patel [Slumdog Millionaire] awesome som missförstådd skurk)
* (Bio) The Social Network (Facebook är ett fenomen, som bara fortsätter att växa. Denna film skildrar hur facebook kom till från idé till verklighet. Det är ganska sjukt egentligen, att en lite idé kan bli ett helt världsfenomen. Den var fantastiskt välgjord, och dialogen var super. Tål att ses igen)
* (Bio) Buried (Hela fimen handlar om en kille [spelad av Ryan Reynolds] som är begravd i en träkista tillsammans med en tändare och en mobil. Första delen var seg, mest p.g.a att filmer i små utrymmen inte är min grej. Men sen tog det sig sa mordbrännaren. Psykologiskt kittlande är ett bra uttryck att förklara det. Jag blev medryckt i hans förtvivlan, rädsla, hopp och ilska. Sjukt välspelad, och sjukt bra!)
* From Paris With Love (John Travolta som crazytorped och Jonathan Rhys Meyers [Match Point, The Tudors] som ambassadanställd som hjälper honom att stoppa misstänka terrorister. Ganska skön action, men inte så mycket mer. Dock är John Travolta som crazyperson alltid bra)



// Lisa - Dad... You were like a father to me.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0