2010

Ja, då har vi än en gång kommit till ett årsslut.

2010 var året då jag blev 18 år, fick rösta i mitt första riksdagsval någonsin, året då jag både var i Thailand och Teneriffa, då jag har insett att vissa människor aldrig kommer att ändra på sig, året då jag har kom på att livet blir bra mycket lättare bara man tillämpar mottot Hakuna Matata till allting och även året då kärlek vara överallt.

I början av året var jag inställd på en sak men allting blev tvärtom. Jag såg en hel drös av Robert Downey Jrs filmer och blev mer besatt än någonsin. Jag kände motivation att ändra på saker men våren visade sig bli helt annorlunda än jag tänkt mig. Det blev mycket sena kvällar stirrandes ut i mörkret och mycket analyserande där jag försökte att förstå.

Vår familj gjorde som hundratusentals andra svenskar har gjort före oss, vi tog ett plan till Thailand och spenderade två veckor i detta paradis. Dock blev jag inte lika förälskad i landet som många andra blev, utan det jag minns mest ifrån den resan är att jag lyssnade på Phil Collins dygnet runt.

Jag blev 18 år och fick fin uppvakning av lika fina vänner. Sommarlovet var en välbehövd paus men allra sista dagen hade vi ett matteprov som inte ens gick lite bra. Men vid den tidpunkten hade jag dock helt enkelt slutat brytt mig.

Sommaren blev ett virrvarr av söt-Jessica som tog studenten, Gatufesten i Sundsvall med Kent som jag blev så imponerad av att jag blev mållös, badning överallt, GTA 4 hela nätter, glass, lugnet ute på klipporna i Baggviken, filmer i massor, lite jobb på ICA samt två resor till El Stockholmo. En med Hamlet som fick mig att inse att 1. Gustaf Skarsgård är den enda Skarsgård jag tål och 2. att Daniel och Victorias kärlek är så fruktansvärt vacker. Den andra resan blev ett upptåg även fast Muse var inställt.

Till hösten började jag skolan igen och jag påbörjade mitt tredje och sista år på gymnasiet. Framtidsvisionerna var vaga men jag kämpade på. Sverigedemokraterna kom in i riksdagen och världen började att skrämma mig rejält. Matten knagglade på i samma takt, men kämparglöden var borta. Oron var borta. Och jag hade aldrig mått bättre. Jay Smith fick mig att kolla på årets Idol och en liten del dog inombords när han vann. December fick ingen julkänsla i år då tidsbrist och arbetande föräldrar fick allt att slå slint. Idag är det nyårsafton vilket betyder att siffrorna 2011 kommer att vara så mer än en framtid imorgon. Det kommer att vara nuet.

Årets bästa händelse: Gatufesten i Sundsvall. Kent är magnifika. Jocke Berg är gud på denna jord.
Årets värsta händelse: Den 19 september. När folk röstade för ett kallare Sverige.
Årets bästa bio: Iron Man 2. "Vänta lite" tänker ni nu, "fick inte den bara okej i betyg av alla tidningar?" Om ni kände mig tillräckligt bra inser ni att jag inte bryr mig om filmkritiker, jag är min egen filmkritiker. Och jag var i extas efter att ha sett denna på bio.
Bästa filmen jag sett i år:  A Single Man lämnade mitt hjärta tomt, Say Anything fick det att slå hårdare och Mr.Brooks fick mig att tänka att ingen är vem de utser för att vara
Bästa låten jag hört i år: Cat Stevens – Can't Keep It In, Kent – Mannen I Den Vita Hatten ( 16 År Senare ), Daniel Adams-Ray – Dum av dig
Bästa boken jag läst i år: Sputnik Älskling av Haruki Murakami var en bok som fastnade i mitt minne i flera månader efter att den var slut.
Bästa TV-serien jag sett i år: Dexter säsong fem var fantastisk och The Vampire Diaries är allt Twilight inte är. Sen är The Big Bang Theory i en klass för sig själv. Rock, Paper, Scissors, Lizzard, Spock!
Årets besattheter: Is-Kaffe (som vanligt då), Kent (Bandet, inte Beckas pappa), min nya trotjänare iPhone, att sitta ute vid havet och grubbla och alla dessa fantastiska människor som finns.

Jag hoppas att det blir en bra Nyårsafton för er.
Vi hörs igen nästa år.// Lisa

Science's newest miracle ... is a mistake

Igår fick jag och Dexter för oss att se lite film:

* Splice (Adrien Brody teamar upp sig med en forskare och skapar en DNA-hybrid med mänskligt DNA. Galet bra och galet stört slut)
* The Last Exorcism (Cotton är en präst som låtsas att han kan driva ut demoner. Ett kamerateam följer hans sista uppdrag och allt blir knasigt. Faktiskt överraskande bra)
* And Soon the Darkness (Två tjejer cyklar runt i Argentina och plötsligt försvinner den ena tjejen [oj, överraskad?]. Hennes kompis börjar leta efter henne trots polisens vaga hjälp. Kick-ass slut)// Dren

I hope the ring your gave to her turns her finger green

Den stora frågan är vad man tjänar på att vara sjuk på lovet?
Det stora svaret är ingenting alls.
För det finns inga lektioner att missa, inga prov att inte gå till och ingen äcklig lunch att inte äta.
Att vara sjuk på lovet är alltså ungefär det mest värdelösa som finns.

// Lisa - I would never wish bad things, but I don't wish you well.

Anyone who thinks they should pay a guy money because he can throw a ball really far or pedal really fast deserves to be ripped off

För att ett paket med nya filmer är ungefär det bästa som kan hända mig.

Och den här gången blev CDON.com utbytt mot Discshop som hade rea på en massa import DVD-filmer. Dock var den främsta anledningen att CDON blev utbytt mot Discshop att CDON inte hade Say Anything som, ja just det, jag har tänkt på konstant sen jag såg den förra veckan.Ja just det, hittade även en av alla de filmer med Robert Downey Jr. som inte CDON.com har. Den hade även 18-års gräns.
// Lisa - What makes a guy start drooling? Chase, were you wearing your short shorts?


.

House: He didn't have any reason to lie.
Dr. Wilson: Everybody lies...except politicians? House, I believe you're a romantic. You didn't just believe him - you believed in him. You want to come over tonight and watch old movies and cry?

House M.D Säsong 1, Avsnitt 17, "Role Model"

Wendy? Darling? Light, of my life. I'm not gonna hurt ya. You didn't let me finish my sentence. I said, I'm not gonna hurt ya. I'm just going to bash your brains inIgår blev det spelkväll Becka, Andreas, Clas, Ida och Henke.
Jag vann Risk för första gången någonsin i mitt liv.
Jag tror minsann att mina skills har förbättras tack vare Risk-appen på min iPhone.
Vi hann även med att se The Shining.
Och jag stör mig fortfarande lika mycket på slutet.

// Lisa - I am extremely disappointed. I send you out for exciting new designer drugs and you come back with tomato sauce

I find your lack of Christmas cheer disturbing


Tomten hade presenter med sig i år igen

Bästa. Julklappen. Någonsin.
(Andra julklappar: iPhone, batteridrivna värmestrumpor, Iron Man 2 på blu-ray [av Becka <3], alla gamla Nightmare on Elm Street [av Dexter <3], täckkjol och helfigursspegel)

// Lisa, Jedi Knight and friend of Captain Solo.

Kent - Det kanske kommer en förändring

Älskling, i natt kom du tillbaka
och allt fick sin förklaring
i en återvunnen dröm
Och just i ögonblicket när jag vaknar
ser jag skuggan av hoppet försvinna från mitt rum

Humanity is overrated

De senaste två dagarna har bara gått ut på julbestyr. Granen är klädd, paketen är inslagna, all bakning och matlagning (jag och mamma var ambitiösare i år än vad vi brukar vara) är gjord, dammsugningen och damningen i alla skrymslen och vrår är klar (jag har till och med rensat upp in i sovrummet så att extrasängen som har stått där sen i höstas någon gång är borta och resväskan från Teneriffa är äntligen urpackad). Ja, den vanliga traditionsenliga julaftonen imorgon blir dock förbytt mot något lite annorlunda då mamma jobbar kväll. Det gör verkligen ingenting, det blir nog en riktigt mysig jul ändå.

En tradition jag dock inte kommer att bryta i år är det numera årliga House-marathonet. Vi får väl se hur länge jag måste hålla på denna gång. Det är ändå över 100 avsnitt den här gången. Awesome.// Hon som kommer att ha fyrkantiga ögon lagom tills skolan börjar igen.

Only morons are nice on Christmas

The Ice Harvest är ungefär så julig jag tänker bli denna natt.
John Cusack och Billy Bob Thornton är inte helt fel.
För att en advokat och en stripp-klubbs ägare som försöker att stjäla pengar från stans maffiaboss på julafton, ja det är inte helt fel det heller.// Lisa - You're dead, Roy. Don't just stand there pretending you're not.

För att Easy A är en av de kaxigaste filmerna någonsin <3För att jag vill också.
Eller, inte Patrick Dempsey då.
För att han är Beckas.
(pssst..... och för att jag hatar honom litegrann..... hata mig inte Becka)

Jag tror att jag har fått världens sötaste julkort <3Dagens låt:
Rihanna – S&M

// Lisa - Only endelss days without a care.


She's gone. She gave me a pen. I gave her my heart, she gave me a pen

Efter skolan igår satt jag och Jessica framför TV:n i min Mancave och kollade film:

* Say Anything... - Snacka går ju (Fy FAN vilket jävligt äckligt söt film! Lloyd [spelad av John Cusack, som mycket väl kan vara en av de snyggaste männen någonsin <3<3<3<3] övertalar skolans MVG-tjej Diane att gå ut med honom. De tillbringar en fantastisk sommar tillsammans trots hennes överbeskyddande pappa och att hotet att hon skulle flytta till England till hösten. Helt seriöst, så jävla söt film. Dog litegrann då John Cusack stog utanför hennes fönster med världens fulaste kasettspelare någonsin och den här låten spelades. Ännu ett bevis på att bästa filmmusiken kommer från sent 80-tal, tidigt 90-tal)
* The Experiment (Baserat på ett psykologiskt experiment kallat "Stanford Prison Experiment" som utfördes i USA under 1971 då ett antal män låstes in i ett forskningslabb för att låtsats vara fångar och fängelsevakter. Det börjar oseriöst, men snabbt övergick allt till allvar. Adrian Brody [Predators] var en okuvlig "fånge" och Forest Whitaker [The Last King of Scotland] var en sadistisk "vakt". Fruktansvärt att sådant här händer i verkliga livet också. Fruktansvärt upprörande film)
* The Sentinel - Hotet Inifrån (Michael Douglas spelar en man som jobbar för Secret Service och blir ditsatt för en komplott att mörda presidenten. Kiefer Sutherland spelade FBI agenten som jagade honom tillsammans med Eva Longoria Parker [Desperate Housewives]. Filmen var lite lullig, men bra ändå)
* The Other Guys (Samuel L. Jackson och Dwayne Johnson [aka The Rock] är de regerande poliserna i New York City. När de dör en ful död slåss alla anda om att bli stadens nya hjältar. Det omaka paret Terry [Mark Wahlberg <3] och Allen [Will Ferell] försöker att bli de bästa. Sjuuuukt kul film! Eva Mendes var med på ett hörn också. Sen dog jag lite när de lyssnade på Phil Collins)
* The Hole (En mamma och hennes två söner flyttar till ett nytt hus där barnen hittar ett hål utan botten i källaren. Där nere hittar de deras största rädslor. En bra skräckfilm, dock kunde den ha varit hemskare)// Lisa - One question: do you need... someone, or do you need me?... Forget it, I don't really care.

I'm freeeeeeeeeee!

Då har jag officiellt jullov då. Totally awesome. Det har bara varit trams (kul trams, men trams likaså) idag. Bokstavslekar och torra pepparkakor på skolan. Kycklingmacka och snack på UH. Nu tänker jag inte göra några läxor alls på tre veckor.


Mina små söta vänner i IC2 hade varit uppe hela natten.
Och hade lekat uteliggare och sovit på resecentret. Tokar.
"Familjen"


Sura jävlar


Glada jävlar


Efterblivna jävlarNu ska söt-Jessica och jag se på film.
Vi höres <3

// Lisa <3 Gratis internet på bussen

Yeah... there's a whole section on tax law down here that we can burn

Jag älskar katastroffilmer. Katastroffilmer, kostymdraman, krigsskildringar och superhjältefilmer. Helt klart mest underhållande genrerna. 

Ikväll blev det en katastroffilm, närmare bestämt såg jag på The Day After Tomorrow (det var drygt fem år sedan jag såg den sist) och med mitt kassa minne är jag överraskad över det lilla jag kom ihåg. I alla fall kan jag konstatera att Jake Gyllenhaal ser likadan ut fortfarande och att klimatförändringar är sämst.// Lisa - Oh, you know what these scientific gatherings are. All dancing girls, wine and parties.

The best 30 seconds of my life

Gotta love The Lonely Island.
Gotta love öronmuffarna.


Julmusiken 2010

Fjärde advent är likamed julmusiken i kyrkan. Som vanligt sjöng kyrkokören Bered En Väg För Herran som jag fick gåshud av, Magnus sjöng O Helga Natt med kraften bara han kan och kyrkan var väldigt full. Ja, inte påverkad utan fylld med mycket människor.

Sen är det fortfarande ett kaos till väder där ute. Det är rent vansinnigt hur mycket det har snöat de senaste dagarna. Jag börjar bli riktigt less. Den här snön kommer ju att ligga kvar till juni om det fortsätter i den här takten.

// Lisa - Och kanske sjunger nån för dig.


Everybody believes in him a little bit, even guys like you who pretend they don't

Igår slutade snön aldrig att falla. Jag och Jessica bestämde oss för att se klart säsong fem av Dexter (jag dör lite på hur bra den serien fortsätter att vara) och sen efter en fruktansvärt jobbig säsongsavslutning blev det film:

* Devil (M. Night Shylaman är helt klart en husgud. Och jag förstår inte alla som säger att han är helt värdelös nuförtiden. Visst, The Last Airbender var inte helt okej men både The Happening och Devil är riktigt bra. Handlar om fem människor som blir instängda i en hiss där en av dem är djävulen. Jag tyckte att den var spännande och intressant. Spelar ingen roll vad alla säger. Ni borde se den och skapa er egen åsikt)
* Women In Trouble (En film där 10 olika kvinnors liv flätades samman. Den var helt okej, men inte så mycket mer. Skådespelarna var ju lite sära. Dock var Simon Baker [The Mentalist] bäst <3)// Lisa - Jag tål inte att se er två tillsammans.

Musikhjälpen på Sliperiet

Igår tog jag med mig Malin för att lyssna på ett stycke Marielle på Sliperiet i stan eftersom de anordnade en lokal version av musikhjälpen där lokala band och artister uppträdde. I kön utanför var de 40 miljarder fjortisar och några stycken söt IC2:or. Väl därinne hittade vi en likasinnad naturare och glada bild-esteter. Marielle spelade och jag fick gåshud. Fy FAN vad hon är duktig. Helt klart en blivande världsstjärna. Och jag har hennes gamla dagisteckningar som jag kan sälja dyrt i framtiden. Awesome.

Eftersom min kamera fick slut på batteri just när vi kom in fick jag använda iPhonens gryniga bildbevarare istället...

// Hon som har Marielles autograf!

Cry no more tears, take this song and sing your troubles away

Såg senaste avsnittet av Våra Vänners Liv igår och insåg att sista avsnittet sänds på måndag.
Vad jag kommer att sakna Mats, Olle, Pontus och David <3
För att de är så jävla sköna och för att introt kan vara ett av de sötaste någonsin.


// Lisa <3 Mini-hjärtattacker

Return of the Astro-Nut

Jag har fått en iPhone.
Awesome som man säger i AmerikattDagens låt:
Rihanna – Breakin' Dishes

// Andromeda

How dare you say it's nothing to me?

Igår var det Luciavaka i Umeå på SF med Jessica.
Det var helt sjukt mysigt <3
Filmerna de visade var Easy A, The Town och Love and Other Drugs.
De var alla så riktigt bra, speciellt Easy A som var så fulrolig att höll på att dö.
Jag är så trött just nu att jag håller på att dö litegrann.
Imorgon blir det Umevatoriet och sen Andreas.
Vi hörs på onsdag (då har jag en liten överraskning till er)

ps. jag älskar dumma människor litegrann
lite grann

// Trötter

.

Jag älskar hur träffsäker Viktor Barth-Kron alltid är.

It's not cheating if it's with another girl!

Igår blev det lyxmiddag hemma hos Jessica (Fondue, MUMS!<3) och sen blev det film och Dexter (serien) hemma hos mig:

* The Tortured (Ett par får sin son kidnappad och mördad av en psykopat. De ska hämnas för att försöka gå vidare. Slutet var helt sjukt jobbigt. Riktigt sevärd film)
* Piranha (2010) (Dödspirayor terroriserar festande ungdomar. Den här filmen har fått oförtjänt mycket skit, den var ju fan rolig. Frågan är hur mycket bröst man kan få in i en och samma film? Som vanligt är svaret: mer än man tror, haha)// Lisa - Wet t-shirt... wet t-shirt!

I see you aiming at my pedestal, I better let you know:

Fy fan vad snygg hon är.

Vinnaren av Idol 2010

Det är lite komiskt.

Det är första gången som det svenska folket och jag tycker likadant i röstningstävlingar. Första gången någonsin. Eller, "hela" Europa har varit på min sida en gång. Eurovision 2004 då Ruslana vann hela skiten. I alla fall var det Idolfinal ikväll och inte helt oväntan blev Jay Smith årets idolvinnare. Han har varit min favoriter sedan starten. Första gången han kom in till Idol juryn och sjöng Black Jesus gapade jag. Bokstavligt talat satt jag i soffan och gapade.

Jag älskade grabben. Slutaditions kom och han var nervösare än en mus på ett katthem och då kunde jag aldrig tänka mig att han skulle komma och vinna alltihopa. Surrealistiskt. Men nu har han gjort det och jag är lite ledsen i själen. För det är inte meningen att han ska bli bunden av tråkiga skivbolag som tvingar honom att släppa en tråkig pop-platta. Det här går inte. Klarar han sig inte lika bra som Agnes gjorde så var allt förgäves.

Sen är jag lite arg på årets vinnarlåt. Den var fruktansvärt tråkig. Enda vinnarlåten som någonsin har varit bra är förra årets Higher med Erik Grönwall som fortfarande funkar.

Ja, vad som händer nu det står skrivet i stjärnorna. Men risken är stor att Jay försvinner bort och blir till stjärndamm (höhö) i processen som har startats nu under hösten 2010. Men man kan alltid hoppas på att han lyckas ha kvar en liten del av sig själv till framtiden. Och att han dumpar tråk-Minnah.// Lisa <3 Jay


Bara för att understryka vad jag menade i förra inlägget


Blicken.
Alltså.
Åh. Herre. Gud.

I can wake up to a bad day. I know how to go from there. But you I cant handle

Jamen vad har jag haft för mig de senaste dagarna då?

* Haft pluggkväll hemma hos Bea där allt gick överstyr när svaren i facit var ologiska och jag åt jordgubbsnören, gnällde på Beas gigantiska (och underbara) boksamling och sjöng Phil Collins istället.
* Gjort ett stycke nationellt prov i matte D (och det kändes riktigt bra!).
* Börjat se på säsong fem av tv-serien Dexter med en annan Dexter (aka Jessica).
* Fått skjuts av ovannämnda Jessica till bussen samtidigt som Whip My Hair spelades på radion (vem behöver körkort när man blir så bortskämd?)
* Insett att jag tycker att Julian Assange är... snygg. Ja, snygg. Det här känns lite jobbigt, speciellt om han verkligen har våldtagit de där kvinnorna. Men den där blicken alltså. Att steka hårdare är svårt.
* Blivit sjukt förvånad över hela Jay och Minnah grejen. Jag är mållös. Hon är så sjukt tråkig och han är så jävla bäst att jag inte vet vart jag ska he mig.

// Doakes


Känns det inte som att nån har sprutat in svart bläck i ådrorna och hela världen går i grått och du har tappad all kraft och rörelseförmåga?

Våra vänners liv kan mycket väl vara den sötaste serien någonsin.
Jag dör lite.// Lisa <3 David

Damn! We're in a tight spot!

Igårkväll åt jag och Becka tacos tillsammans, vi kollade på nya och gamla Idol klipp, Whipped our hair och såg film:

* O Brother, Where Art Thou?
(Hur ful film som helst. Utspelar sig i 30-talets Mississippi. Everett [George Clooney] är en av tre fångar som rymmer för att leta reda på pengarna från ett rån. Baserat på Homeros Odyssen och påvägen hittar de sirener, cykloper och Everetts fru ska gifta om sig. Sjukt kul, och sjukt störd)
* The Road - Vägen
(Viggo Mortensen i ett postapokalyptiskt USA där en man och hans son försöker att ta sig till kusten. Filmen fokuserar ingenting på varför världen blivit som den blev, utan det får man tänka på själv, och istället är det pappan och sonens kamp som står i fokus. Pappans motivation var helt vrickad tyker jag, så jag har svårt att förstå hypen med den här filmen. Den var dock fin, men ologisk)// Lisa - Jesus saves, George Nelson withdraws!


Vad är fel med den här bilden?


Jag har fått för mig att det är en dum idé att klämma fingrarna i en dörr.
Men jag är inte säker.

Nu matteplugg. Bläbläbläbläblä. BLÄ.

// Quasimodo

Jag är så äckligt taggad på den här filmen att jag inte vet vart jag ska he mig

Kolla in den här.

Slow dancing in a burning room

Du vet att du borde gå och lägga dig när du är två millimeter från att bränna 1000 spänna på CDON.com.
Godnatt my lovers.

// Hon som längtar lite för mycket tills lovet börjar.

Om konsten att spendera en hel dag med att göra ingenting

På torsdagar slutar jag tidigare än alla andra dagar. Är hemma runt halv ett. Trots detta faktum så har jag inte hunnit göra ens en hundradel av allt jag tänkte göra. Har kollat i matteboken litegrann men inte ens så att jag fattar. Ju mer jag reflekterar över det, desto mer tror jag att jag inte ens försöker längre. Det känns inte som förut i alla fall. Det är som att kämparglöden har blivit hälld vatten över och att askan ha kastats ut i snön och legat där i flera år. Jag vet inte om det är försent att hämta tillbaka den. Men å andra sidan vet jag inte ens om jag bryr mig tillräckligt mycket för att gå ut och hämta den igen.

// Lisa - But you're looking through me like I wasn't here at all.

Maybe deep down inside I'm lying to no-one else but me

Jag borde inte bli såhär fascinerad varenda gång, men det är svårt att undvika det med den där guden.

He may break my arm. He may break my leg. He may break my neck. But he is not going to get past me

Idag var det skolbio och det blev Invictus. Morgan Freeman som Nelson Mandela och Matt Damon som lagkaptenen för Sydafrikas rugbylag som vann VM 1995. Filmen var väldigt bra, men vad kan jag säga, det är svårt att bli något nämnvärt exalterad över sportfilmer. För mycket känslosam musik till slow-motion matcher för min smak.// Lisa - All your gold for all our sheep?

Jag är så äckligt taggad på den här filmen att jag inte vet vart jag ska he mig


Har man inget att ha på sig så har man inte

Idag blir jag glad av det här, det här och det här.

RSS 2.0