Så jävla klok människa

"Det är en av de saker som gör livet så stort.
Att inget är större.
Att det alltid finns en backup, även om man själv satsat sin sista reservmutter."

- Anton Hörnfeldt


Livet kommer ibland med små överraskningar

Jag älskar Spotify.
Det lilla vackra program kan verkligen förgylla vilken dag som helst.
Loggade in som vanligt och såg att Bo Kaspers Orkester hade en ny låt utlagd på "What's new". Jag dubbelklickade, slöt ögonen och nöjt. Så jävla vackert.Bo Kaspers Orkester (med Pauline) - Intill dig

// Lisa - Jag tycker om att stå intill dig.

Google translate är ett väldigt dumt program

 

// Lisa - Enough is enough.


Golfarsvingen och Astrofysik

Igår hade vi friluftsdag, och nästan hela våran klass spelade golf. Precis som förra året då. Den stora skillnaden var dock att i år så frös jag inte huvudet av mig, för jag hade faktist klätt mig riktigt bra och var inte förkyld som förra året. Det var riktigt kul och jag har kommit fram till att golf är en av de få sporter som jag faktist skulle kunna tänka mig att hålla på med. För det handlar mer om tekniken och mindre om att kuta det fortaste du kan.

Idag har vi haft en lektion (nödvändigt) och kollat på Patrik Norqvist (Fysikern i Boston Tea Party) som föreläste om Astrofysik. Jag kan ju lugnt säga att jag tappade min livsgnista och insåg att allt vi gör här på jorden är helt onödigt, med tanke på att det inte spelar någon roll i stora-stygga-rymden-persepektivet. Suck. Det här var nästan lika hemskt som när Peter hade den där hemska lektionen då han snackade om dimensioner. Dock var Patrik jävligt duktigt.// Lisa - Look me in the eye and tell me love is never based upon insanity.

One, two Freddy's coming for you

För jag tänker inte ens förklara hur länge jag har väntat på det här klippet.
Mums.

// Lisa - Never sleep again


Dagens låt:

Pete Yorn & Scarlett Johansson - Blackie's dead


Vad tänker du göra åt det?

Mannen under trappan blir bara mer och mer interessant ju längre det går, och nästa gång är det sista avsnittet. Men vad är det som händer egentligen? Det är något riktigt vrickat pågång i Fredriks huvud, det är ett som är säkert iallafall.// Lisa - It's not to late. Yet.

The Emperor is not as forgiving as I am

Om ni inte redan har listat ut det:

Jag har fastnat i det där träsket igen.
Jag har seriöst legat nere i soffan, ensam hemma, hela helgen, och tittat på Star Wars.
Jag älskar mitt liv <3// Lisa - Jedi knight and friend of captain Solo

Why do YOU think Padme loves Anakin and vice versa?

Jag dör här borta.
Vart kommer allt roligt folk ifrån?

Ännu ett svar på en ouppklarad fråga.


Jag har ett liv. Jag lovar.

För att jag sitter och läser en tråd i ett forum där dom diskuterar om Obi-Wan Kenobi (från Star Wars om det är någon som är helt borta) är alkoholist eller inte. Jag håller på att kissa på mig för att det är så kul. Herregud vilka roliga människor det finns här i världen.

"Well then again training a scarstic kid like Anakin must give you the urge to chug back a few"


En tanke om ett motsägelsefullt problem

Star Wars.
Det är helt sjukt hur otroligt, äckligt dum i huvudet Anakin Skywalker är i de nya filmerna, när Darth Vader är en av de ultimata karaktärerna någonsin i de gamla filmerna. Star Wars är ett helt mysterium i sig självt, och jag kan inte annat än att undra hur någon levande människa någonsin har kommit på denna underbara historia. Det borde vara omöjligt, men jag är så jävla glad att det inte var det.

All cred till Mr. Lucas <3

// Lisa - May the Force be with you.

Lycka är

att få uppleva en nostalgisk resa en helt vanlig fredagkväll.


Surely he must be dead by now

För att jag har gett upp alla drömmar och förhoppningar om att jag någonsin kommer att börja plugga kemi ikväll.
Det blir till att läsa Luftslottet som sprängdes istället.
Och drömma om Star Wars.
För nu har jag fastnat där i träsket igen.
Jag är äckligt nöjd.// Lisa - I find your lack of faith disturbing.

Because you have no idea

Jag vill att alla människor, i hela världen, ska få ha en sådan underbar person som Anton att vända sig till när det känns motigt. För du behöver inte ens prata, det räcker med att bara sitta och titta på han för att må bättre. Det jag mådde så dåligt åt förut, försvann såfort han började tala. Så jävla klok människa.
Älskar dig vännen <3// Das one and only

Bögskola?

För att denna text, hämtad ifrån syoguiden.com, blev bara missförstådd av mig som läsare:

"Varje kurs på högskolan avslutas med någon form av examination. Det kan vara till exempel ett skriftligt prov (”tenta”), ett muntligt förhör (”munta”), en inlämningsuppgift, en uppsats eller en laboration."

Först tyckte jag att det stog "Bögskola" istället för högskola. Sen kunde jag inte sluta skratta åt det otroligt fula ordet "Munta".

Jag lovar, jag har ett liv. Här någonstans bland allt bråte.


Helikopter + Explosioner + Rånare= Äkta Smartskallar

Det fulaste som har hänt på länge (med undantag av Mats Alm som mördade sin älskade Linda och verkligen gömde kroppen i skogen i 39 dagar, grät i Efterlys och inte ville gifta sig), var ju att imorse blev en värdedepå rånad. Av en helikoper. Så jävla smarta rånare var det längesen jag hörde talas om. Förutom på film då. Herregud.

Jag undrar hur nöjda dom är på en skala ifrån ett till tio nu ikväll?

Dagens låt:
Jeff Buckley - Lover, you should've come over


// Ett stycke A personlighet

Hur du vet att du är en NaturNörd

Du går in i gallerian, bara för att med målmedvetna steg gå in på Akademibokhandeln, och tillsammans med tre klasskompisar fastna framför pocket hyllan och dreggla lite. Sen går tre av er ihop och köper fyra stycken böcker för priset av tre och är jätte nöjda över att ha lyckats lura systemet och "sparat" pengar.
(Sara var dock nog den som var mest nöjd, eftersom hon verkligen sparade pengar)Varav jag fick med mig två av dom. Det var iallfall en sarlig blandning. En gammal kärleksroman, ett misslyckat självmordsförsök, en Björn Borg + hans rival (Malins, vem annars?) och en magisk upplevelse.

// Äkta NaturNörd

Jag kan ha räknat sekunderna som gick

Det är nog inte många som har missat att vi håller på att bygga om här hemma. Men om någon inte vet det ännu så, ja vårt hus är ett stort kaos. Idag har vi stängt av 2/3 av vår nedervåning för golvslipning. Det har resulterat i att det inte finns någon fungerande TV i vårt hus. Trodde jag ja.

Tills jag gick ner till köket, och inte hittade mina föräldrar. Jag stannade upp, kollade in igenom den lilla glipa det finns in till vardagsrummet (där mörkret slukar allt för tillfället), och hörde någon som sa något, och sen lite musik. Jag gick runt på utsidan och hittade mina föräldrar i utbyggnaden (som är full med vardagsrumsmöbler huller om buller), på varsin pall, framför en 50 tum stor tv som stog på golvet cirka 1.5 meter ifrån dom. Dom var nöjda för dom kollade på nyheterna.

Och ni tycker att JAG är TV beroende?

Dagens låt:
Lars Winnerbäck - Jag får liksom ingen ordning

// Lisa - Jag kom på mig själv med att undra för ett ögonblick

I couldn't agree more

För att Adam Levine har sagt det än en gång:

// Lisa - Why does my heart cries?


Fuck this shit

Jag har riktigt ont i huvudet efter en mördar måndag.
Två timmar och 40 minuters matte/fysik (Då jag dock lyckades sitta stilla under HELA lektionen. Vet ni hur stolt jag är eller!?), slutade halv 4, gick hem med en väska som vägde ett ton tack vare 500000000 läxböcker, pluggat i tre timmar och flyttat ut möbler ifrån vardagsrummet i två timmar, vilket har resulterat till att våran nedervåning är helt galet kaotiskt just nu.

Om imorgon är det tisdag. Döda mig snälla.

// Hon som är jävlig less

Wait, I know that laugh...

Ikväll har jag sett på de tre gamla Star Wars filmerna.
Nostalgi på hög nivå.
Så jävla underbara. <3// Lisa - Why, you stuck up, half-witted, scruffy-looking Nerf herder!

Howie Day - Collide

Even the best fall down sometimes
Even the wrong words seem to rhyme
Out of the doubt that fills my mind
I somehow find, you and I collide

. <3

Mi scuzi

Igår for några (LÄS: 8) tjejer ifrån klassen hem till Hannah där vi åt middag på Panget, öste i Singstar, såg på Eurotrip (herregud vad längesen det var sen jag såg den!), kollade lite på IDOL, åt en skit god hallonpaj, köpte chips och godis i överflöd, skrattade så vi fick ont i magen och när vi skulle sova så fick Sara utstå med högljudt prat fram till fem på morgonen.

Så jävla värd fredag <3

Idag råkade jag dock missbedömma busstiderna, så jag fick vänta i stan i tre timmar. Dock ringde jag Sara och Malin, som väntade på sina bussar, och sen träffade jag Henke och Hanna. Mycket trevligt.

// GladLisa

Superfail

För att jag hade verkligen tänkt att plugga matte ikväll.
Gissa vem som glömde matteblocket på skolan?
Dö.

Dagens låt:
Say Anything - Hate Everyone

// Lisa - I hate everyone upon this cursed earth.

Was it wrong to go along with insanity?

Hallå där!

Igår var jag och en viss Becka på bio och såg på Beck - I stormens öga.
Den var riktigt bra, väldigt annorlunda jämfört med de andra Beck filmerna, med tanke på att det inte var något kontorsarbete. Kort version av filmen är: Gunvald får sms från en kvinna, hon hittas mördad i en tunnel, han får damp, springer runt med skägg och skjuter folk. Typ som vanligt då. Mums.
För övrigt så köpte jag två Star Wars tröjor på H&M, och nu är jag riktigt nöjd. Ihh <3// Lisa - This war is crazy

Det här med maten och vikten

Det här med vikten och vad vi äter är ett väldigt känsligt ämne för många. Det mest tragiska med det här är att många människor går och mår riktigt dåligt över en sådan naturlig del av livet som att äta.

Jag anser att alla människor är olika och unika, ingen den andra lik. Och det gäller även i kroppsbyggnad och utseende. Vissa är väldigt smala helt naturlig och kan inte öka sin vikt, trots att dom kanske äter väldigt mycket. Medan andra inte kan gå ner ett kilo utan att rent ut sagt sluta med att äta.

En av de värsta saker jag vet är när vuxna människor kommenterar ungdomars vikt. Det finns så otroligt många unga som tar åt sig av sådana kommentarer, som oftast inte är illa menade, men otroligt ogenomtänkta. Jag blir arg överhuvudtaget om någon människa får en elak kommentar om sin vikt, och det gäller även smala personer. Bara för att vissa är smala är det inte okej att säga åt dom att äta mer, lika lite som att det inte är okej att säga åt någon att äta mindre. 

Om det fanns någonting som jag kunde säga så att fler människor skulle bli nöjda med hur dom ser ut och vilken vikt dom har så skulle jag gå ut och predika om det. För det finns alldeles för många människor här i världen som mår så dåligt över något som inte behövs må dåligt över egentligen. Jag önskar bara att fler människor skulle få må bättre och våga vara sig själva utan att skämmas.

Jag har sedan länge insett att jag aldrig kommer att vara lika smal som Keira Knightley, men jag är skit nöjd ändå. För jag trivs så otroligt bra med mig själv (men visst finns det väl dagar när jag trivs lite mindre bra), och jag skulle aldrig kunna utsätta mig för något som att sluta äta det jag känner för, börja träna för att gå ner i vikt eller liknande (så länge min kropp inte tar skada av min vikt dvs.). För jag är inte intresserad av det. Dock finns det ju väldigt många människor som tycker att det är kul att träna, och då är det såklart bra, och det är inte min poäng att klaga på att röra på sig. Det jag försöker säga är att jag är lat, och jag orkar inte träna för jag tycker faktiskt inte att det är kul.

Så länge du inte mår fysiskt dåligt av din vikt och utseende så ska du inte behöva må mentalt dåligt över det. Tyck om er själva för dom ni är, inte för hur ni vill vara. Då ska ni se att resten av världen faktiskt tycker om er just som ni är. För det finns få saker som är vackrare än att inse att det finns folk som älskar en precis som man är, utan att de försöker att ändra en massa saker. Ingen är perfekt, men det behövs inte. Världen blir mycket vackrare och intressantare med sina brister.

 // Lisa


.

Ibland vill jag kämpa tills sista blodsdroppen träffar marken.
Idag är inte en sån dag.

Jag är rädd

Jag tror att min lilla office-assistent försöker säga något till mig...// Lisa - Hell no

No matter how close two people are, an infinite distance separates them

Deb: The wedding band has to match the engagement ring, so what does that look like?
Dexter: She said she didn't want one.
Deb: Oh my god, you just get dumber every day! How do you survive in this world? Of course she wants one!
Dexter: How am I supposed to know that?
Deb: You are such a Y-chromosome cliché! Just buy her a beautiful, romantic, 'I love you with all of my heart' fucking engagement ring. And Dex, size matters!// Lisa - Do I see sheets of plastic in your future?

I didn't create a monster, I was used by one. He… used… me

Idag har varit en helt vanlig måndag. Vilket betyder två timmar och fyrtio minuters Matte/Fysik. Vilket är som gjort för att jag ska börja gå runt i klassrummet och prata med folk. Jag måste verkligen försöka sluta med det här, för jag ligger ALLTID efter i matten. Dock var jag liiiit före idag så jag ser den slappande tiden som befogad.
Host. Host. HOST. Sen att Biologi Redovisningen ägde. Såklart. Hahaha.


Nä, nu blir det Kemi plugg.

Dagens låt:
Say Anything - Alive with the glory of love

// Lisa - And one thing leads to another and this hypothetical guy starts having sex with this hypothetical girl.

En typisk A-lagare

Mannen under Trappan var faktist förvånadsvärt bra för att vara svensk producerad. Jag känner att det börjar gro en liten patriot här. Jag som förut var så hatisk mot svensk filmindustri. Vart är världen påväg?
Som Dexter (aka Jessica) skulle ha sagt om det här: SHAPE UP WOMAN!

Dock höll jag på att kissa på mig när den lilla mannen under trappan sprang fram och skrek mot dörren. Det här har fått min hjärna att börja jobba på högvarv.

// Lisa <3 Persen

Sounds like I'm marrying a unicorn

För att jag har haft en mysig helg. Det är sånthär jag har haft för mig:

* Lagat mat i 6 timmar, i sträck
* Sett på hela säsong 3 av Dexter, med ett stycke Dexter <3
* Skrikit åt the One and Only, Das Gunvald, Mikael Persbrandt (<3<3<3<3) som var gäst i Här är ditt liv på ettan i lördags. Så. Jävla. Djup. Människa. MUMS!
* Gäspat åt Drag me to Hell som inte ens var en femtedel så läskig som jag hade förväntat mig. Det enda bra med den filmen var att en gammal, tandlös dam sög på en kvinnas underkäke. Värt.
* Återupptäckt låten Alive with the glory of love, med Say Anything.
* Ätit lösgodis. Och ångrat mig att jag började äta överhuvudtaget. Lösgodis är inte gott. Bara de allra första bitarna. Sen blir det bara jätte äckligt.
* Betat av 4 av 6 läxor. Det krävde verkligen all min självdisciplin.Nu ska jag snart se på TV, rättare sagt första delen i ettans nya miniserie; Mannen under trappan.

// Lisa - If home is where the heart is, where do you go when you don't have a heart?


I won't stop until that boy is mine

För att dessa två musikvideos, och låtarna för den delen med, passar in äckligt bra till min sinnestäming just nu.
Ikväll blir det middag med en massa byggarbetare och senare Dexter marathon hemma hos Dexter <3

Lady Gaga - Paparazzi
Jay-Z, Rihanna & Kanye West - Run This Town

// Lisa - I keep doing my own thing

Utbyggnaden - Del 1

Eftersom Susanne frågade så snällt så kan jag väl lägga ut lite fler bilder på utbyggnaden. Dock vill inte mamma att folk ska veta hur stökigt det är här för tillfället, så jag fick bara ta kort på vissa "ostökiga" delar. Mer blir det när allting är klart (eller mindre stökigt, haha).


Vi har fått en dörr i vårat vardagsrum som aldrig varit där förut.Nä, vadå att min mamma gillar Rött och Oranget?
Övre bilden är fondtapeten i mina föräldrars nya sovrum på nedervåningen och den undre bilden är ifrån "deras" badrum. Det ni ser är där duschen ska stå.


Wind of change

Bakom min dörr gömmer sig en helt annan värld.
Mitt badrum är för tillfället våldtaget.// Lisa - Pelle for president!


What goes up will surely fall and I’m counting down the time

Jag måste vara världens mest oeffektiva människa.
Jag hatar att göra lite åt gången, jag vill göra bort alltid på en gång. Helst under stress för då går det på något sätt fortare. Därför har jag lite problem med läxor just nu. Skjuter upp och skjuter upp. Och ja, det är mitt eget fel. Jag säger inte att jag tycker synd om mig själv. Jag bara konstaterar att jag är extremt oeffektiv.

// Lisa - Sometimes i don't make sense.

Erik Hassle - Don't bring flowers after I'm dead

Älskar grabben
Älskar håret
Älskar låten
// Hon som är bäst på 4-irad!

Turns out my parents have been celebrating my birthday on the wrong day for 16 years

den här sidan fick mig verkligen på extremt mycket bättre humör.
Det finns ingen bättre än att läsa om andra människors missöden när man själv inte är på topp.
Bara för att bevisa att det finns dom som råkar ut för värre saker.// Lisa - I never saw the light

Something happened on the way to heaven

Jag har nu suttit med matten i två timmar och är nu bara en lektion (á 1 timme och 50 minuter) efter planeringen. Jag är stolt. Och utmattad. Och less.
Om jag redan är såhär efter i läx väg, hur hemskt kommer det inte att bli senare i år då? Jag har en smula panik med tanke på att alla kurser verkar ha som mål att jag ska få panik och stressa sönder. Det här känns inte bra. Förhoppningsvis överlever jag.Om inte annat så har jag sovmorgon imorgon och kan faktist åka in med den senare bussen. Man måste se positivt på livet.

Dagens låt:
Erik Hassle - Don't bring flowers after I'm dead


// Lisa - See I'm wrapped around your finger.

Is that the one with the donkey and the chambermaid?

SUPER HELGEN!
Okej, nu är det ÄN en gång söndag, och såhär kul har jag haft i helgen:

Fredag:
Becka kom hem till mig efter skolan, vi åt lövbiff, såg på Män som hatar Kvinnor (som var riktigt bra för att vara svensk, dock var boken som vanligt 60 000 gången bättre) och sjöng med i Lejonkungen. Sen åt vi Chips. Ofc. <3Lördag:
Vaknade, åt frukost, sökte på gamla barnprogramsintron på Youtube och sjöng med. Sen gjorde vi oss i ordning för att fara upp till Dynäs. Däruppe firade vi Lasse som är hela 50 år nu. Det blev god mat, Clas åt inga grönsaker, Henke smet ifrån sin diskarplikt för att "mingla", Jag, Emil och Becka ställde upp i Singstar tävling mot de liiiite fulla vuxna och ni kan ju gissa vilka som vann..? Sen runt 12 såg vi ungdomar Braindead ifrån 1992 och vi skrattade och mådde illa omvartannat. Hahaahah, så jävla störd film har jag nog ALDRIG sett. Så värt det. Sen att min kamera dog efter 10 minuter sög ganska mycket, dock han jag ta några (5) bilder.
Jag vill inte veta hur många såndan här bilder vi tog med Lasses Kamera. Hahah.Söndag:
Idag har jag, becka och mina föräldrar varit på Mo Marknad. Jag försov mig (som vanligt då) så vi kom inte iväg förens halv ett. Väl där köpte jag två lotter av Söt-Johanna och Söt-Sara och jag vann minsann ett paraply. Sen fikade jag och Becka, varav jag sprang efter en liten kringelflicka och skrek att jag ville ha kringlor. Hahahaha. Träffade även Ida i alla hast, men vi skulle hem när hon kom. När vi kom hem igen ringde jag VIASAT kundtjänst för att fixa TV:n, och nu blir det Top Model 12 ikväll ändå! Ihh.


Hoppas att ni alla har haft en underbar helg med!

// Hon som åt en kringla.


Grattis Lasse!

Idag har jag och Becka sökt på gamla barnprograms intron på Youtube.
Ikväll blir det 50-år kalas i Dynäs.
Vi hörs sen <3// Lisa - "Upp i luften, över stan, kommer våra flygplan!"

Mohahaha.

Är det bara jag som tänker på Hitler här?// Lisa

DU FÖRVISAS!!!!

Nu är Becka hemma hos mig och vi sitter och skrattar åt världens bästa hat låt ifrån Lejonkungen 2. Sen att vi kom på världens bästa historia om en viss A igår gör bara saken bättre. Läs Beckas version här.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!// Lisa - En gång ljög Scar för oss, han är samma sort!

I'm so deep into the shit I can taste the earth

För att citatet "Du vet inte vad du har, fören du har förlorat det" är så jävla sant.
Sådär Du-kommer-att-får-en-hjärtattack-och-dö-när-du-får-reda-på-exakt-hur-sant-det-är.

Världen är grym ibland.
Ta vara på tiden därute.
För den kommer aldrig tillbaka.
Och det ska vi vara glada för.
För om jag skulle få göra om det så skulle jag göra exakt likadant.// Lisa - Each day I die in a million ways.


I wish you would

Så. Äcklig. Bra.

Dagens låt:
Ryan Adams - Come Pick Me Up

It could have been me

Efermiddagen har spenderats med mamma, då jag bl.a köpte (LÄS: Hon betalade) en ny kalender. Kan verkligen behövas, med tanke på att jag redan inte har någon koll på alla läxor vi har eller när de ska vara gjorda. Hehe.
Sen for vi och kollade på tapeter till utbyggnaden och övervåningen. Allt blev bestämt UTOM i mitt "vardagsrum". Dock är det inte så bråttom med det.

Nu: Total Drama, Drama, Drama, Drama Island.
Sen: Plugga på Engelska redovisningen.

// Lisa - And you can't come back. EVER!

.

"Vem som helst kan uppfylla en förväntning; de stora upplevelserna kommer när man får något helt annat än det man trodde man skulle få, och inser att det var precis vad man behövde."

- Björn Waller på Bloggywood

Älska citatet! Sammanhanget är dock inte det jag vill statuera exempel med. Dock en bra tanke.
Läs hela Krönikan här.

Hahaha

Johanna (På matte lektionen): Jag känner blodsmak i huvudet.

I'm not a bad patient. She's a bad visitor

Idag har det varit en riktigt bra dag.
Vi hade ingen lärare på matten, spelade brännboll (som faktist gick riktigt bra om jag får säga det själv, trots att vårat lag förlorade. Dock med bara en poäng. Jag träffade bollen och det är väl det som räknas?), slutade tidigare och fikade efter skolan med Hannah och Malin. Men nu är jag hemma och ska börja beta av mitt lilla läxberg.

Föressten fick jag Män Som Hatar Kvinnor av mamma igår och en liten sneaky present av Becka och Anton idag. En jätte försenad födelsedagspresent.
PRISON BREAK SÄSONG 3!!! IHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH.
Jag började hoppa i bussen. Älskar er <3// Lisa - Well, that would be a strong, romantic statement. Women like a man that would kill for them.

Därute finns en värld av långa nätter

Idag har väl varit en sisådär dag.

- Dåligt humör
+ Socker

Nu är det läxor som gäller och ikväll börjar The Mentalist igen på 3:an. Det känns bra. Lite verklighetsflykt är alltid välkommen.// Lisa - Damn you and damn everyone who won't put a light in his window and stay up all night damning you!

'Cause you are the dreamer and we are the dream

För att information är makt.
Och att leva i ovisshet är samma sak som att långsamt dö.

RSS 2.0