2011

De sista timmarna på detta år är snart över.

Året 2011 var året då jag såg Handbolls-SM live utan att fatta speciellt mycket, då jag fick uppleva våren i vackra Paris, då jag insåg att ärlighet verkligen varar längst och det var även året då jag tog studenten och därmed blev arbetslös.

I början av året såg jag Oscarsgalan för första gången på rätt sändningstid (mitt i natten) och jag och Jessica hade taggat med att se de flesta filmer som var nominerade i de största kategorierna. Jag stack även iväg till London och såg otroligt fantastiska Maroon 5 live vilket var en lycka jag levde på otroligt länge. Jag kämpade som vanligt på med matten men all motivation hade försvunnit någonstans. Glad var jag ändå.

Becka fyllde 18 år och blev därmed myndig. Hon lyckades även med konststycket att ta körkortet och jag var stolt som tusan. Till min födelsedag fick jag världens chock då en hel hög med underbara människor hade fixat en överraskningsfest till mig. Jag har nog aldrig vetat så lite om något så stort.

Fina NV3b stack till Schweiz, och närmare bestämt Genève, för vår efterlängtade klassresa. Det blev besök i chokladfabrik, föreläsning på CERN och bråk med B(l)uffalo Grill. Skolan blev som den blev, men studenten var en fantastiskt fin och otroligt hektisk dag. Hela sista veckan försvann så fort att jag inte hann hänga med, allt kom upp några dagar senare när jag hade tid att reflektera. Jag lärde mig att man kan inte enbart överleva på luft och Linkin Park.

Hela sommaren var ute efter mig. Den hade bestämt sig för att inte bli den bästa hittills, men trots mass jobb, en enda båttur och lite badning var det kul ändå. Det blev sena nätter med fina vänner och en och annan jordgubbe. Jag knarkade sönder P3, och när Anders Breivik gjorde sitt vendetta på Utöya fick det oss andra att komma lite närmre varandra. Världen blev skrämmande.

I slutet av augusti började många skolan igen, jag själv hade ingen skola att gå till utan spenderade tid på ICA och med näsan i körkortsboken. Att ta ett sabbatsår var det många som avrådde mig ifrån, men det var det absolut bästa för mig att göra. Det fick mig att utforska vad jag egentligen vill med mitt liv, vad jag tycker är viktigt och vilka jag inte har ett behov av.

Körkortet är inte tagit än men jag bokade en volontärresa till Indien i början av januari för att jag ville testa något annat. Jag är stolt över mig själv det här året och jag hoppas på året 2012.

Årets bästa händelse:
Studentveckorna är ingenting jag kommer att glömma i första taget.
Årets värsta händelse: Utöya fick mig att önska mer kärlek till världen
Årets bästa bio: Kostymdraman är verkligen något jag aldrig blir less på, och Jane Eyre fick mig inte bara att förundras över hur vackert allt är, jag fick även upp ögonen för otroligt talangfulle Michael Fassbender.
Bästa filmen jag sett i år: The Piano fick mig bara att vilja kunna spela piano, The Bridges Over Madison County gjorde att jag slutade andas och The Age Of Innocence var helt fantastisk.
Bästa låten jag hört i år: Dött lopp mellan Timbuktus "Resten Av Ditt Liv" och Gotyes "Somebody That I Used To Know". Har knarkat sönder dessa låtar men blir aldrig less.
Bästa boken jag läst i år: Läste om Sagan Om Valhalla-triologin och återupptäckte hur sjukt bra Johanne Hildebrandt skriver.
Bästa TV-serien jag sett i år: House säsong 6 fick mig att gråta sönder, skratta som aldrig förr och gapa framför TV:n. Entourage har jag även plöjt mig igenom och då fick jag återse ett kärt gammal ansikte i William Fichtner.
Årets besattheter: iPhonen har varit vid min sida i princip varenda vaken sekund.// Lisa - Tack kära år som går.


Genuint jävla lycklig

Otroligt fin spelkväll ute på Näset med fina Dockstabor och några respektive.
Kul med traditioner alltså.
Nyårsafton imorgon (ja, det räknas inte som en ny dag innan man har sovit).
Epic!

// Lisa

Vilken jävla lögn att det ska va ens bästa tid

Nationalencyklopedin har ett roligt och tänkvärt test där man kan testa vilken fiktiv karaktär man är (testa er här!). Läste i Nöjesguiden (papperstidningen då jag för en gång skull befann mig i Stockholm och kunde få tag i den) att vackra Margret Atladottir blev Akilles. Tyckte att det var fint. Jag själv blev Lancelot. Känns bra.
// Lacelot

Word is there's a new girl in town

Fy vad jag älskar Stockholm.
Fantastisk vacker stad.
Ville bara att ni skulle veta det.


Köpte senaste numret av Populär Astronomi för tågresan hem.
Skrattade åt oseriöshetsnivån på framsidan.

Dagens låt:
Säkert – Någon gång måste du bli själv

// Lisa - Jag hade samma blick själv, när jag stal dig från Helene.

Om konsten att älska Statens Järnvägar trots en vänthall fylld med förbannade resenärer

Mycket arga röster om SJ när tåget är försenat. Själv är jag lugn och älskar SJ villkorslöst trots allt. Vi ses i Stockholm!


<3

Nu spelar de "Sexual Healing" istället. Hahahaha, jag dör. (Nä, jag kan inte sova och jag borde skaffa en Twitter)


Nattens grubblerier

Ligger i fosterställning i sängen då jag åt något dåligt till middag och spenderade kvällen i toaletten (inte trevligaste annandagen). Lyssnar på P3 (<3) och tycker att jag mår tillräckligt kasst utan Thåströms "Fanfanfan".

Enough of the self-pitty. Julhelgen har varit väldigt fin i övrigt; midnattsmässa, en tomte med present till Indienresan, släktträff, kycklingsallad på julbordet och en massa julglada människor. Gemenskap. Pampigt ord.


Dom är SÅ missförstådda...
Fick världens roligaste julkapp av den eminenta Jessicus.
Hon använde sina mad skills i Photoshop och redigerade ihop den bästa bilden någonsin (perfekt för den tomma ytan ovanför tv:n).
Helt sjukt galet.
Fick mig att tänka på min otroligt häftiga gamla header här på bloggen.
Höhö.// Mrs. Mahone

Invite him out for a drink and then, after about twenty minutes, casually drop into the conversation the fact that you'd like to marry him and have lots of sex and babies


I onsdags var jag och Jessica i Umeå (ja, för typ fjärde gången på två veckor) för att se bio (ja, den sjätte på två veckor<3). Vi såg först The Skin I Live In som var en sjukt intressant film om våran identitet och efter det såg vi The Girl With The Dragon Tattoo som var riktigt bra, väldigt mycket flirtar med svenska saker vilket gjorde mig otroligt patriotisk. Sen har jag även taggat jul med Love Actually, städat som ett tok, bytt julklappar med Dexter, försovit mig fyra timmar och bara tyckt att allting är så otroligt bra just nu. Så jävla bra. Julafton imorgon. Otroligt.

// Lisa - Ah! You know, um, being Prime Minister, I could just have him murdered.

Tidig julklapp till mig självKaxighet pryder numera kylskåpsdörren.

Dagens teknik gör att jag slipper veta vad kablarna heter och vad de ska användas till

Elgiganten
Försäljare: Hejsan, behöver du hjälp med något?
Jag: Ja, jag behöver en kabel som passar i det här hålet. *Visar upp bild*Hur kunde jag någonsin överleva utan en iPhone?


.

Bästa jullåten någonsin.

Tänk om jag behöver att du lyssnar på mig?

Jag hävdar ofta att jag hatar svensk film. Det gör jag inte. Jag totalvägrar att se Göta Kanal men jag älskar allt med Mikael Persbrandt och svenska historier om helvetesuppfinningen högstadiet. Typ som Dag och Natt eller Tusen Gånger Starkare som jag spenderat kvällen med.// Lisa - 'Cause if you're looking for love you can look for that door.

Life has to be a little nuts sometimes. Otherwise it's just a bunch of Thursdays strung together

Jag har gått och blivit förkyld såhär i juletider så därför har jag städat en liten del av dagen och degat i soffan med snorpapper och sett film en stor del av dagen:

* Rumor Has It... - Ryktet Går... (Sarah [Jennifer Aniston med spikrakt hår som vanligt] misstänker att hennes familj var inspirationen till filmen Mandomsprovet och letar reda på den misstänkta Kevin Costner. Rätt söt, lite sjuk.)
* The Astronaut Farmer (Charles Farmer [Billy Bob Thornton, Bad Santa] hoppar ur militären för att ta hand om sin pappas gård när han går bort men Charles ger aldrig upp drömmen om att få åka ut i rymden. Därför bygger han en egen raket hemma i ladan. FBI tycker inte att det är en så bra idé. Fin historia om att aldrig ge upp.)
* P.S (Okej, vad tycks om det här: En kvinna [Laura Linney, Love Actually] har en fling med en mycket yngre kille [Thoper Grace, Eric Foreman i That's 70's Show] som är sinnesjukt lik hennes döda High School Sweetheart. Samtidigt är den enda vän hon har sin ex-man [spelad av Gabriel Byrne, In Treatment]. Toppat med Paul Rudd. Väldigt skum film som var någonstans mellan romantiskt drama och bara super weird.)
* Jersey Girl (En pr-agents [Ben Affleck] fru [Jennifer Lopez] dör i barnsängen och han flyttar in hos sin pappa när han får sparken från sitt jobb eftersom han dissar Will Smith. Har svårt för filmer med barn i stora roller men dottern var riktigt talangfull. Supermysig film.)// Lisa - Man cannot live on porn alone.


Det här är typ det sjukaste jag sett i år...


The old dreams were good dreams; they didn't work out, but I'm glad I had them

Söndagskvällen har spenderats med glöggmys och film:

* Eat Pray Love - Lyckan, Kärleken och Meningen med livet
Om vi ignorerar den otroligt töntiga svenska titeln kan jag ju säga att den här filmen var fantastiskt fin. Julia Roberts spelar en kvinna som inser att hon inte mår bra i sitt äktenskap och reser till Italien för att få aptit på livet igen, till Indien för att finna balans och till Bali för att älska igen. Javier Bardem var stört charmig och allt var bara så fint.* The Bridges of Madison County - Broarna i Madison County
Åh gud. Ibland ser jag filmer som helt tar musten ur mig. Sådana där filmer där jag bokstavligt talat måste pausa bara för att andas. Det här var precis en sådan här film. FY VAD BRA DEN VAR! Sinnesjukt. Clintan stod mest och kramades genom hela filmen. Jag satt mest i fosterställning och grät.// Lisa - I don't want to need you, 'cause I can't have you.

God bless you merry gentlemen

Var traditonsenligt på julmusiken igår. Fick gåshud då Vibyggerå/Ullångers kyrkokör inledde kvällen med Bered En Väg För Herran, njöt av Magnus kraftfulla Oh Helga Natt och började gråta då Becka sjöng solo i Julens Tid Är Här. En fin kväll som avslutades med film (den gamla godingen House of Wax) hemma i min Mancave tillsammans med Dexter.


// Lisa - För alla där ute som längtar.

People don't realize this, but loneliness is underrated

Såg (500) Days of Summer igår. Så jävla underbart söt film. Älskar den.
Känner mig ungefär såhär idag:// Lisa - It's love. It's not Santa Claus.

I noticed tonight that the world has been turning while I've been stuck here withering away

Julstädar hemma just nu och hittade fysikboken jag la på skrivbordet när jag panikslaget skrev ihop min projektarbetesrapport i elfte timmen i våras (nä, jag städar inte speciellt ofta). Började att gapskratta då jag insåg hur mycket jag inte fattar av det som står där.// Lisa - The motion keeps my heart running.

I timed it perfectly!

Tog tåget upp till Umeå igår tillsammans med ett stycke ex-granne (Becka) för att sova på Hotell Andreas och se Sherlock Holmes 2: A Game of Shadows på smygpremiären. Jag blev lite besviken på filmen då ettan var klart bättre, dock var tvåan härligt fylld med slow motion slagsmålsscener och Robert Downey Jr.'s charmiga sätt men historien var förvirrande och ytlig ibland. Noomi Rapace, vårt svenska hopp i Hollywood (som Julia skulle sagt det), hade en roll vi som tittare inte fick veta speciellt mycket om. Men den hade verkligen sina stunder, Robert Downey Jr. och Jude Law är fantastiskt hilarious tillsammans. Hoppas på trean nu.// Lisa - Get what's in your hand out om my face.


Jag och SAW-dockan blev BFF's. Ignorera min skräckslagna blick bara


Lucia Movie Night 2011

Natten mot den 13 december stack jag och Jessica till Umeå för att gå på Lucia Movie Night. Väl där mötte vi upp några söta IC3:or och begav oss till Filmstaden. Till Jessicas förtjusning klädde de ut sig även i år och de filmer som visades var New Year's Day (riktigt söt), Mästerkatten - Puss in Boots 3D (sjukt kul, men historien var ganska lolZ) och En Gång i Phuket (För att vara svensk var den kul, men hade inte varit hälften så kul utan Peter Magnusson och David Hellenius). Kom i säng runt åtta på morgonen. Bäst.// Lisa - Ooooohhhhh.


FUCK YOU LATER, JAG SKA PÅ LUCIA MOVIE NIGHT!


VILLOCKSÅSEVILLOCKSÅSEVILLOCKSÅSEVILLOCKSÅSE!!


VILLSEVILLSEVILLSEVILLSEVILLSE!!


I'm not questioning your powers of observation; I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

Jag har haft en sådan där fantastiskt fin vecka.

Sett film en masse med tokiga tomtar, följt med pappa till Umeå för hans ögonoperation som gick bra, tillbringat två dygn inneboende hos Andreas, ätit rostad bröd och druckigt te à la student i Elins korridor, vandrat runt i Umeå under vackra vinterkvällar, sett Amanda Fondell vinna Idol, blivit bjuden på middag hemma hos Jessica och sovit ut en hel del. Det går bra nu som Petter skulle ha sagt det.

// Lisa - What's Myeuh-muh?

Världens minsta Jessica

@Dockstavarvet.


You say: "Morgonstund har guld i mund", I say: "FUCK YOU"


Britter vet hur man gör det<3

Att se dels Bridget Jones Dagbok, Stolthet och Fördom (filmen från 2005) och Stolthet och Fördom (tv-serien från 1995) på två kvällar är väl spenderad tid.// Your good old sport


Jag förväntade mig ingenting men jag hoppades alltid

Jag gillar det här med tid. Att den går framåt och aldrig bakåt. Ibland låtsas jag som att jag egentligen vill att den ska rusa bakåt istället, men det är en osann önskan. Jag tycker om att få perspektiv på saker. Att komma en bit utanför så att allting blir lite lättare att greppa. Det är en härlig känsla.

// Lisa

.


Lycka är

en riktigt lyckad kväll.

Förutom att ha sett första avsnittet av "Homeland" har jag även sett om miniserien "Lost In Austen" ikväll


Ägd idiot

Spårvagn, Göteborg

En kille ~25 pratar i telefon.
Killen: Ja, jag är på spårvagnen. Vi ses snart. Puss.
Nästan omedelbart efter att han har lagt på ringer telefonen igen.
Killen: Hej gumman. Jag är på väg till Nicke. Vi ska se matchen och så, så jag är nog hemma rätt sent. Puss.
Killen går så småningom av spårvagnen, varpå en tjej ~25 tar upp sin mobil och ringer någon.
Tjejen: Hej. Jag tänkte bara säga att Anton inte ska till Nicke. Han gick nyss av vid Töpelsgatan, och ni kanske kan behöva ha ett snack i kväll.

Från Tjuvlyssnat.se


RSS 2.0