Idag ska vi prata om vaginor

Kvällens Uppdrag Granskning handlar alltså om gravida kvinnor som spricker från "slidan till ändtarmsöppningen" fast de tydligen inte behöver det, för man kan tydligen undvika det vid förlossningen men denna metod används sällan i Sverige.

Jag vill verkligen veta hur ni satt där på brainstormings-mötet och kom på det här SVT.

// Lisa

Det är då jag önskar att jag kunde hålla käften


Lycka är

det etthundratrettioandra avsnittet av House.


In a musical, nothing dreadful ever happens

Ikväll stack jag, Jessica och Madde in till stan där vi åt sushi och såg Lars von Triers "Dancer In The Dark". Handlade om en kvinna (sångerskan Björk) som håller på att förlora synen. Hon jobbar på en fabrik i en amerikansk småstad för att samla ihop pengar till hennes sons ögonoperation. David Morse (Tritter från House, igen) och Peter Stormare var även med på ett hörn. Ganska skum film, men den var riktigt bra. Dock ingenting som berörde mig speciellt mycket.

Efter filmen sprang vi (mest jag) runt på Ica Kvantum


Jag hittade världens sämsta vara.



// Lisa - Oh Jacksonville, how you burn in my soul.

Musik att lyssna på i kronologisk ordning




.


Men jag ser på din ängsliga hållning, din jagande blick att det känns

Hittade den här listan på Margrets blogg och kunde inte låta bli.

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Jag var alltså nio år och gick i trean. Lekte en massa pokemon hela tiden.
2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Gick sista året på gymnasiet, var besatt av Jay Smith i Idol, sket i matten och skrattade åt The Big Bang Theory.
3) FEM SNACKS DU GILLAR?
Stjärnchips, Estrellas Sourcream&onion chips, Sourcream&dill chips, Lättsaltade chips, Lantchips med dill och gräslökssmak. You get the picture.
4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL?
Phil Collins - You Can't Hurry Love
Timbuktu - Resten Av Ditt Liv
Linkin Park - Given Up
Kent - Mannen I Den Vita Hatten (16 År Senare)
Eminem - Just Lose It
5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR MILJADÄR?
Omformulerar frågan för att det är roligare med överdrifter. Jag skulle köpa en herrgård på den engelska landsbygden, bygga en biosalong i mitt hus, köpa varenda film jag vill se, hålla en bal och  köpa snordyra halsband.
6) FEM DÅLIGA VANOR?
Jag river av mina naglar så fort de blir lite långa, städar först när jag ser dammråttorna på golvet,  ställer sällan in disk i diskmaskinen utan bara ovanpå, istället för att prata om saker skriver jag hellre (vilket är som gjort för att skapa missförstånd) och jag skjuter allt för ofta upp saker till den allra sista sekunden
7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
Se på film med människor jag bryr mig om, kramas, läsa en helt ny tidning som ingen har bläddrat i, fotografera solnedgångar och bada i havet en stilla sommarkväll.


Okay, The Scarlet Letter. To me, the A stands for asshole. Both Hester and Dimmesdale fall in love. Love is for asshole. So they are assholes being chased by assholes because they are assholes


Den här helgen har spenderats med sådant här.

Fredag:
Körde på körskolan, åt lunch med Anton och hade tacokväll tillsammans med Marre och Becka. Efter att vi skjutsat Marre till Ullånger samt sjungit högt till Don't Cha i bilen såg vi Crazy, Stupid, Love som var riktigt söt.



Lördag:
Jag och Becka tog bilen in till stan för att gå på öppet hus på Nolaskolan. Jag hörde på ICs föreläsningar hela dagen och blev såpass övertygad att jag funderar på att gå om gymnasiet bara för att gå IC istället, hehe. Träffade även två gamla NV3b:are vilket var fint.



Väl hemma blev det film och kebab med Dexter.

* Contact (Har velat se den här filmen ända sedan min besatthet av William Fichtner började i åttan. Fick den i födelsedagspresent i år och såg den nu. Jodie Foster spelar en forskare som jobbar med att försöka höra i rymden efter utomjordiskt liv, Matthew Mcconaughey spelar teologen som blir kär och David Morse [Tritter från House, som jag btw hatar mer än strumpor] är hennes pappa. Riktigt, riktigt bra film. En perfekt blandning av äventyrlig och filosofisk)
* Meet Joe Black (Anthony Hopkins spelar mannen som får besök av Döden [spelad av Brad Pitt] som vill lära sig mer om livet. Sjukt vacker film<3)



Söndag:
Åt frukost till den otroligt gulliga filmen Spirited Away, gick på skyltsöndagen där Jeltsje Hofstra som vanligt sålde världens godaste blåbärschokladpraliner och jag har även sett veckans avsnitt av Gossip Girl, Downton Abbey samt Pan Am.



// Lisa - I can't believe you people. I come for you, and you want to stay, I let you stay and you want to go.


Det är vid tillfällen som dessa då jag undrar varför jag inte skrev det här i min projektarbetesrapport





God natt herrskapet, här ska det sovas.

Use the force... to cure cancer?


I won't ever be your cornerstone

Kent jobbar på sitt 10:e album i La France, jag har 11 avsnitt kvar av House för det här året och hade mitt liv varit en film skulle någon ha betalat för en dejt med Colin Firth till mig. Livet är ganska bra trots allt.



Dagens låt:
Kings Of Leon – Pyro

// Lisa - I don't want to be here holding on.

Here's and idea. Next time, instead of being late, just shit on my face. Cause that's kinda the same thing as missing 'Your Body is a Wonderland'

Igår gjorde Jessica och jag vårt bästa för att leva upp till namnet hemmafru, vi bakade cupcakes OCH gjorde kycklingpaj. Sen såg vi lite film också:

* Friends With Benefits (Dylan aka emotionally unavailable [Justin Timberlake] och Jamie aka emotionally damaged [Mila Kunis] tycker att det är en bra idé att inleda ett förhållande som enbart går ut på sex. Ni kan ju gissa hur bra det går? Så sjukt jävla rolig film var det längesedan jag såg! Se den för tusan!!)
* Horrible Bosses (Kevin Spacey, Jennifer Aniston och Colin Farrel spelar varsin idiot till chef. När tre av deras anställda kommer fram till att det enda de kan göra är att försöka mörda dem [med hjälp av Jamie Foxx] går allt överstyr. Haha, allvarligt: Kevin Spacey är iskall. FrekKin' love him<3)
* Groundhog Day - Måndag Hela Veckan (Bill Murray tvingas leva om samma dag om och om igen tills han lär sig att inte vara en sådan idiot.)



// Lisa - I really have to stop buying into this bullshit Hollywood cliche of true love. Shut up, Katherine Heigl, you stupid, little liar!

I'm always dragging that horse around

Vaccinerat mig idag.
Japansk encefalit och Hepatit B.
En spruta i vardera arm.
Nästa omgång blir två dagar innan julafton.
Det är banne mig inte långt kvar nu.



Dagens låt:
Lil Wayne feat. Eminem – Drop The World

// Lisa - Tonight I'm gonna bury that horse in the ground.

I'm sure that the feelings which, as you've told me have hindered your regard, will help you in overcoming it


Jaha...

...ignorance is bliss.

Och där försvann tre timmar till att skratta åt bilder som folk har re-bloggat på tumblr




Ni kan från och med nu kalla mig "Uteliggar-Lisa" eftersom jag ALDRIG kommer att ta av mig mössan igen


Those will be the best memories

På 24 timmar hinner man tydligen åka bil upp till Umeå med Viveca, Henke, Johanna och Hanna, köpa spolarvätska för första gången, vänta på Emil som dumt nog tagit cykeln till stan när vi andra tog bilen, få ett mystiskt jävligt stort emoblåmärke på handleden, skrivit ett sms som löd: "Söferbrg?zNyr gps Of'nu", tappa bort bankkortet, sova tre stycken i en enkelsäng, ha kvar mössan på huvudet under hela natten samt dagen efter, äta frukost/lunch som bestod av kall buffémat samt leka "vad tänker du på?" i bilen hem. Värt.



// Captain Morgan

Jag har fått nog av av de här förbaskade ormarna på det här förbaskade planet

Jag har aldrig fastnat för webbsända program. Jag älskar tv-tablån med fasta tider alldeles för mycket. Annars tar jag tittningen som något oseriöst och det blir att jag helt enkelt glömmer bort att titta. Men nu ser jag att Kodjo Akolor, mannen med det otroligt härliga skrattet, har börjat med serien "popcorn" på sf.se.
Blir nog en keeper.
 


// Hon som också är en "sån".

Om konsten att älska mänskligheten för dess mångfald av liv

Jag älskar när det är såhär fint mörkt ute på kvällen av en stor anledning (förutom det självklara att jag ser stjärnorna) och det är att det är så mycket lättare att kolla in genom människors fönster. Nu låter det kanske som att jag är världens stalker (och det är jag i och för sig lite också) men låt mig förklara. Jag älskar verkligen att gå runt i stan, passera lägenhet efter lägenhet och få en kort inblick i någon annans liv utan att de har någon aning om att jag ser dem. Det är vackert att få se en liten glimt av deras hem utan att jag överhuvudtaget vet vem det är. Intimt och personligt på något sätt.

Jag har alltid varit den som hellre sitter och lyssnar till samtal än att aktivt delta i dem (tal är inte min uttrycksform, skrift går lättare). Jag älskar att höra människor diskutera olika problem, både triviala saker som vad som ska ätas till middag eller vanligt hederligt skvaller till mer djupa saker som religiösa åsikter och meningen med det vi kallar livet. Det finns ofattbart många åsikter omkring oss, och de flesta får vi aldrig reda på eftersom övervägande del av mänskligheten älskar att prata om sig själva i första hand.

Ibland blir jag otroligt överväldigad av insikten att det finns så enormt många olika människor på denna jord. De flesta kommer jag aldrig någonsin att stöta på men det är ändå häpnadsväckande många människor jag möter varje dag på Ica, vars hus jag passerar, som kör förbi mig på E4:an, som står före mig i kön till Subway och alla dessa människor har individuella tankar, egna förhoppningar och mörka hemligheter. Man jag känner dem inte. Och de känner inte mig. Det är fruktansvärt vackert.

// Lisa


Men typ


Pain

Har så sjukt ont i svanken (svanskotan, nedre ryggen, whatever?) just nu. Känner mig som en riktigt gammal gås. Sjukt. Kan inte ens sitta vettigt längre. Bäst för den att den inte gör ont imorgon för då dödar jag den. Allvarligt. Det här går inte.

// Gammal gås

He says I'm living in a trance

Rolig dag på Ica idag. Älskar glada kunder. Efter jobbet (Ica i Docksta) hade Jessica lovat att fixa sushi då hon hade tagit bilen till jobbet (M & M Marketing i Övik) för att lyxa till det en helt vanlig tisdag (som alltid har varit min hatardag, inte nu längre). Eftersom ingen var hemma satt jag och chillade framför TV:n tills Jessica kom hem. Vi åt och jag hade ont i svanken.

Helt klart en bra dag idag.
Lyssnar på den här: Thin Lizzy – Dancing In The Moonlight (It's Caught Me In It's Spotlight)

// Hon som tänker se på Anno 1790 nu<3


Och du säger att saknad kan man lära sig att leva med ibland genom en iskall vinter


Well, I've been listening to my gut since I was 14 years old, and frankly speaking, I've come to the conclusion that my guts have shit for brains

Igår barrikaderade sig jag och Dexter i min Mancave för att... ja, gissa tre gånger vad vi gjorde?:

* High Fidelity (John Cusack [<3] spelar Rob, mannen som bryr sig ohälsosamt mycket om musik, älskar att göra "top fem" listor och äger en skivaffär. När hans flickvän Laura gör slut med honom blir han desperat att söka vad han gjorde fel. Jack Black var perfekt som dryg-aset Barry och Catherine Zeta-Jones spelade samma roll som hon alltid gör. Söt film och väldigt trogen till boken den är baserad på vilket uppskattas)
* The Cable Guy (Jim Carrey spelar The Cable Guy, mannen som har svårt för sociala normer och har allmänt svårt för gränser. När han försöker att bli vän Steven går allt överstyr. Sjukt oseriöst kul, har problem med Jim Carrey men det funkade)
* Super (Frank försöker att bekämpa brott utan superkrafter då hans flickvän [Liv Tyler, Armageddon] blir "tillfångatagen" av ett stycke girig knarksnubbe [Kevin Bacon]. Ellen Page blir hans kvinnliga sidekick. Var lik Kick-Ass, fast mycket blodigare, sjukare och knäppare. Jag gillarT)



// Lisa - If you really wanted to screw me up, you should've gotten to me earlier.

Ska in till stan för att träffa ett stycke rävenälskare (aka Julia)


Nu tänker jag sova minst 12 timmar


Ryan Adams - Dear Chicago

Dear Chicago,
You'll never guess.
You know the girl you said I'd meet someday?
Well, I've got something to confess.
She picked me up on Friday.
Asked me if she reminded me of you.
I just laughed and lit a cigarette,
Said "that's impossible to do. "
My life's gotten simple since.
And it fluctuates so much.
Happy and sad and back again.
I'm not crying out to much.
Think about you all the time.
It's strange and hard to deal.
Think about you lying there.
And those blankets lie so still.
Nothing breathes here in the cold.
Nothing moves or even smiles.
I've been thinking some of suicide.
But there's bars out here for miles.
Sorry about the every kiss.
Every kiss you wasted back.
I think the thing you said was true,
I'm going to die alone and sad.

The wind's feeling real these days.
Yeah, baby, it hurt's me some.
Never thought I'd feel so blue.
New York City, you're almost gone.
I think that I've fallen out of love,
I think I've fallen out of love... with you

But the way I'm loving her must not be enough

Ryan Adams gästade Skavlan ikväll och för första gången bojkottade jag Idol för att se på ettan istället.
Fy satan vad jag älskar den människan. Genialisk person. Verkligen.

Allt började med låten "Nuclear" på min gamla goda Smallville-CD för nästan 6 år sedan. Sen blev det "Come Pick Me Up" efter att Elin la upp den på sin blogg en gång. Och efter att jag hörde låten "Desire" i ett avsnitt av House blev jag fast. Nu, nio CD-skivor senare, har jag varken tröttnat eller kommit ikapp skivsläppen. Och Ryan Adams har för mig blivit synonymt med söndagskänsla och stjärnskådarkvällar.

// Lisa - Funny how they say that some things never change.

I'm ready to suffer and I'm ready to hope


Trots att de flesta av er redan vet det

Har inte skrivit något om det som händer om ganska precis två månader, och anledningen är väl mest att jag ville berätta för alla närstående och fixa allting till 100% innan jag skrev något här.

Den nionde januari sitter jag på ett plan som kommer landa i New Delhi i Indien där jag kommer att spendera nio veckor som volontär. Har bokat flyg, resa och fixat nytt pass. Vill ni veta mer om projektet jag tänker vara en del av kan ni klicka här.

// Lisa

True that


I am done with my graceless heart so tonight I'm gonna cut it out and then restart

Slutade fyra idag och det var redan mörkt ute. Tråkigt.
Ska se bio på Folkan ikväll med trevliga människor. Fint.


I get that, but honestly what was I supposed to say? On our first date, 'Hey, I think there's a demon that I think has been following me.'

Helgen har spenderats med ett stycke Jessica då vi hade bestämt oss för att damma av de gamla skräckfilmerna eftersom det var så sjukt längesedan vi hade riktig skräckkväll.

Fredag:
* Creep (En av de första skräckfilmer som jag fastnade för. En kvinna ska åka tunnelbana mitt i natten, somnar och inser att hon är inlåst därnere. Men hon är inte ensam. Älskar Craig<3)
* The Shining (Vet många vuxna som tar till sig denna film som världens läskigaste. Håller inte med, men tycker verkligen att den är sjukt bra. Första gången jag såg den var när jag gick i femman och tyckte inte ens den var läskig då)



Lördag:
* The Omen (Ännu en gammal klassiker, dock ingen jag sett förut. En pojke visar sig vara satans barn och allt blandas in med en massa 666 och krucifix. Tyckte personligen att den mest bara var långsam och knepig)
* REC (Hade sett den amerikanska re-maken "Quarantine" för några år sedan men äntligen såg jag originalet. Ett tv-team följer med ett par brandmän när de blir inkallade till ett hyreshus där en gammal kvinna beter sig väldigt konstig. När de väl är därinne får de inte komma ut igen. Älskar att man få följa kameran hela med skakningar och allt. Sen blev jag riktigt imponerad av den skådespelerskan som spelade den kvinnliga reporten, hon var fruktansvärt övertygande)
* REC² (Den andra delen tar vid där den första slutade. Nu får vi följa insatsstyrkan som går in i huset för att ta reda på hur läget ser ut. Mer kamerabyten och mer bakgrundhistoria. Tyckte att den var minst lika bra som ettan)
* Paranormal Activity (Minns ni hur rädd jag blev för The Fourth Kind? Paranormal-serien kör på samma idé, att låtsas att någonting händer på riktigt. Ett par upplever att konstiga saker händer i huset och köper därför en kamera för att dokumentera händelserna. Obehagligt! Spännande! Var som horoskop, jag tog till mig mycket och det äckliga är att det känns som att det kan hända mig själv. Men eftersom jag inte är lika lättlurad den här gången blev det inte lika äckligt)
* Paranormal Activity 2 (Fortsättningen utspelar sig några veckor innan ettan och man får se vad som händer i Katies systers hus. Bra fortsättning, men jag tyckte ettan var bättre.)
* A Tale of Two Sisters (Om det är något japaner kan så är det att skrämma skiten ur mig. Hatar kvinnor med svart hår som står vid diverse sängar och garderober med en äcklig uppsyn och kroppen i konstiga vinklar. Allt som krävs för att jag ska bli dörädd. Handlar i alla fall om två systrar som flyttar hem igen efter en osagd händelse. Jag tyckte om den jättemycket, en lite virrig. Jag och Jessica pratade om hur lik den var filmen "The Uninvited" och nu i efterhand ser jag att det är såklart den amerikanska re-maken)



// Lisa - I don't know what to say. It's like a penis... just smaller.

I got 99 problems but the bitch ain't one


Alltid lika kul då Varvet fraktar båtar på E4:an


Dagens fördom:

Julia: "Inte för att vara fördomsfull *snap* eller så, men finns det någon risk att du kollar på tv8 kl 21 ikväll?"

Kollade just tv-tablån och insåg att Stolthet och Fördom går då. Hehe. Schulia. Har ni inte sett den än (trots påtryckningar från mig ett x antal gånger) har ni nu ännu en chans.

// Mrs. Darcy

En helt vanlig onsdag

Lyckades med det fina konststycket att skära Ica-kniven rakt igenom en Coca-Colaflaska (produktplacering!!). Det sprutade inte alls cola över hela byxan och golvet. Dunderfail. Skrattar även åt det här. Nu: Middag och House.

// Lisa <3 Ica

Musik för att klara av mörka novemberkvällar

Fick paket idag.



// Lisa <3 CDON.com

I'm a goddamn coward, but then again so are you

Har haft en låt på hjärnan hela dagen (allt är Johannas fel då låten spelades på P3 i fredags då hon skjutsade hem mig och hon nämnde att hon tyckte om den).



// Lisa - And every once in a while I'd sing a song for you.


RSS 2.0