I'm hot 'cause I'm fly, you ain't 'cause you're not


But it's easier to go downhill. So your dad had no idea what the fuck he was talking about

Det har varit ett jävla väder här i Montpellier i helgen. Regn, blåsväder och temperaturen har sjunkit rejält på bara någon dag. Jag har velat koppla bort Frankrike lite så jag har kurat ihop mig med lite svenska chips (Tack IKEA) och sett lite film:
 
 * Due Date (För att jag hade Robert Downey Jr.-abstinens. Och för att den här filmen verkligen är så. jävla. kul. Två män [Downey och Zach Galifianakis] måste bila genom USA då de inte får flyga p.g.a en massa dumheter. Seriöst, repliken: "Dad, you were like a father to me")
* (500) Days Of Summer (Jag tycker verkligen illa om Zooey Deschanel. Hon är så fruktansvärt jobbig. Men den här filmen är verkligen sjukt söt. Handlar om hur Tom möter Summer, och man får följa deras relation under 500 dagar. Älskar scenerna så jävla mycket, typ det här )
 
 
 
Gick på bio idag och såg  The Paperboy, som jag har varit sjukt taggad på ett bra tag nu. Handlade om en kille [Allas vår Zac Efron, som har biffat till sig ordentligt] som tillsammans med sin bror [Matthew McConaughey] undersöker omständigheterna för en man [John Cusack] som är dömd till dödstraff. Har svårt att sätta fingret på vad jag tyckte om den. Delvis var det lite för hattig och karaktärerna var sjuka, men bitvis var det fruktansvärt dramatisk och brutal. "The Tension" var dock galet hög genom hela filmen. Satt som på nålar. Och blev speciellt imponerad över John Cusacks övertygande white-trash-äckel. Obehaglig som satan. Älskar honom ändå.
 

// Lisa - People don't realize this, but loneliness is underrated.


JAG TROR JAG EXPLODERAR SNART!!!!


Oui, merci till att vakna upp till det här


I'm talking about my baby, she's some kind of wonderful

Spenderade eftermiddagen på Odysseum här i Montpellier (ett köpcenter/nöjescenter) och körde lite Go-Kart tillsammans med ett gäng sköna människor. Sjukt roligt. Men är inte ens lite förvånad över att jag inte har något körkort än, haha.
 
Har även fått klartecken från Sverige (aka familjen Vigren) att jag ska se Tomas Ledin när han kommer till Fjällräven Center i februari. Ihhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
 
// Snela
 

Visdomsord


Kvinnan bakom linsen

Jag har en vän som heter Rebecka. Hon är inte bara en briljant fotograf, hon är också en helt nybliven egenföretagare. (Det är också hon som ligger bakom den fina bilden jag har som header) Igår lanserade hon sin nya hemsida, som jag tycker att ni ska in och kika på här. Sen tycker jag att ni ska in och gilla hennes facebooksida här.
 
// Stolt ex-granne

AAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHH!!!!!!!!!

Alltå, jag överdriver verkligen inte då jag säger att jag började gråta
.DET HÄR KOMMER ATT BLI SÅ JÄVLA EPIC!!!
 
 

Come back and see me some time she said, thinking he'd rather be dead. But eventually I might give her a ring instead

Jag har spenderat söndagen i den anrika staden Carcassonne (som ligger cirka två timmar med buss väster om Montpellier) då jag åkte på utflykt med skolan. Staden är Europas äldsta medeltidsstad (dock har den restaurerats upp rejält sedan medeltiden, så egentligen tycker jag att det är lite fusk) och har ett stort slott med tillhörande ringmur uppe på ett berg. Fantastiskt vackert och även om jag blev lurad till att äta Cassoulet (tre olika sorters kött i en gryta av vita bönor) så var det en helt perfekt söndag.
 
 
// Lisa - Would you talk to me?

Så fanns det inget att egentligen säga, det bara blev som det blev


Mais oui oui

"Oh! if that is all, I have a very poor opinion of young men who live in Derbyshire; and their intimate friends who live in Heartfordshire are not much better. I am sick of them all. Thank Heaven! I am going to-morrow where I shall find a man who has not one agreeable quality, who has neither manner nor sence to recommend him. Stupid men are the only ones worth knowing, after all."
 
Utdrag ur Pride & Prejudice av Jane Austen

Lycka är

Sveriges Radio P3.

Älskling, jag är kvällens vandringspokal

Har botat min Sverigeabstinens med lite svtplay (<3). Sett både de två första avsnitten av den otroligt starka dramaserien "Torka aldrig tårar utan handskar" som handlar om när AIDS kom till Stockholm på 80-talet och den webbaserade tonårsserien "Portkod 1321" som handlar om två tjejer som tvingas bo tillsammans fast de är varandras totala motsats. Åh Sverige, je t'aime.
 
 
// Lisa - Det var meningen först, men jag klär så bra i dem så jag tror jag behåller dem själv.

Je te manque. Snälla se mig. Fuck you

Känner mig väldigt ambivalent/hysterisk/bekymmerslös nu. Franska/engelska/svenska. Alla känslor på alla språk varje dag. Lite history is fucking repeating itself och lite it makes me feel like I never have felt before. Pendlar Gotye/kent/Phil Collins/Niklas Von Arnold. Allt är ett stort jävla kaos. Jag är ett jävla kaos.
 
Slickade nyss på insidan av hummusburken. Hjälp. Skrattade så mycket att jag var tvungen att lägga mig på sängen. Grät under täcket. Jag orkar inte mer nu. Läser Pride and Prejudice för att komma bort på något sätt. Drömmer om att köpa hus på stranden för att bilda en grund. Frankrike, jag är rädd att du förstör/återbygger mitt liv för mycket. Du är som växtvärk.
 
Je te manque. Snälla se mig. Fuck you.

HUR KUNDE JAG MISSA DET HÄR?

Är i chock just nu. Tydligen har Julian "mannen, myten, legenden" Assange mött Lady Gaga. Och jag missade det helt. Herregud. Jävla Frankrike. Förstör min Assange-radar med era baguetter.
 
 
// Julianne Assange

A is for Awesome

Såg Easy A för första gången på Lucia Movie Night 2010. Har sett den ett x antal gånger sedan dess. Såg den även ikväll. Helt underbart mysig film. Vansinnigt rolig. Älskar den. Älskar det här klippet:
 
 
// Lisa -  I want John Cusack holding a boombox outside my window.

En lördagspromenad i Montpellier


Men snela

Fredag igen.
Veckorna går så vansinnigt fort.
Trop vite.
Pubrunda ikväll.
Frankrike alltså.
Har nog inte hatat och älskat något så intensivt förut.
 
(och ja jag vet, lovade fler bilder och ska försöka sätta ihop ett stort bildinlägg i helgen. FÖRSÖKA)

Det var inte mitt namn som du skrev


Är ganska säker på att det inte svavas "Smaklig Maltid"

Hade en redovisning om Docksta och Höga Kusten idag, och den gick förvånansvärt bra. Jag tyckte att det var väldigt svårt och jag pratade inte helt fritt, men med tanke på att jag är inne på min sjätte vecka (och när jag kom kunde jag inte prata alls på franska) så känner jag ändå att jag gör framsteg. Ih.
 
Cet après-midi, drog jag och några svenskar till IKEA (vad annars?) för att äta köttbullar. Väldigt värt det. Köpte lite sourcream & onionchips också. Alltså Frankrike, seriöst.
 
Dagens låt:
Niklas von Arnold – Relations
 
// Lisa - I never told you; I was sick of you.

Julia-leaks

Hemligt skypedokument, 5 oktober 2012
 
 

Why don't I just give her the money I was gonna spend on dinner, and that hoe can go grocery shopping


Bitches love free food

Vet inte om ni kollade på The Boondocks när ni var mindre, men jag minns i alla fall att när 6:an just lanserades visade de den serien och eftersom Marielle tittade på den ville jag också göra det (hon var(är fortfarande) ju så vansinnigt cool). Såg kanske sju avsnitt innan jag slutade (varför är ett mysterium?). Håller på att kolla på alla tre säsonger nu i alla fall. Sjukt underhållande satir om USA och afroamerikaners situation i samhället.
 
 
// Huey

Vi har bilder i tusental men inte längre något minne av vad som krävs för att ta sig tillbaka in i ljuset

När kent spelade på Sjöhistoriska museet i sommras (som jag och Becka lyckades ta oss till) passade de även på att spela in musikvideon till deras senaste singel Tänd På. Igår kom resultatet. En otroligt fin video om en helt vanlig livespelning. Det känns så stort att jag är en del av det. Otroligt stort.
 

När vi ändå är på det spåret:

<3
 

Well if you told me you were drowning, I would not lend a hand

Hade en kort presentation av Phil Collins på franska idag. Alla andra presenterade sådana som Jesus, Napoleon, Elvis etc. Haha, jag älskar verkligen Phil Collins. Så himla mycket. Galet <3
 
 
// Lisa - What makes you so high and mighty?

På sydkusten intet nytt

Livet rullar på här i Montpellier. Äter baguetter med hummus (kan vara det bästa som finns just nu), pluggar franska verb och njuter med glass i solen. Mitt liv kretsar bara kring mat nu. Mat och franska. Franska och mat.
 
Dagens låt (som får mig att längta hem lite):
Mando Diao – Strövtåg i hembygden
 
// Lisa - Det är skimmer i molnen och glitter i sjön, det är ljus över stränder och näs.

RSS 2.0