Nostalgi

Idag cyklade jag runt lite i Docksta. Jag har kommit fram till att det är en av de vackraste platser i världen. Jag älskar Docksta, det är som en lugn oas helt enkelt. Och när jag kom fram till Dockstaskolan gick jag runt där en lång stund och bara tänkte tillbaka på allt jag varit med om.
Nu till hösten ska jag börja ett nytt kapitel i mitt liv, Gymnasiet, och jag lämnar allt annat bakom mig. Och jag kommer aldrig kunna leva om de år som har passerat. Men även om det är vemodigt, så har jag hela framtiden framför mig... och det känns som att jag kommer att klara det. Låt bara aldrig möjligheterna gå dig förbi, fånga dagen och lev den.



// Lisa - Carpe Diem

'Cause a part of me is dead and in the ground

Heeejsan :)

Idag så hade jag och Becka fixat en picknick åt Marre och Elin som ska flytta åt varsitt håll nu till hösten (Göteborg och Kiruna). Jag och Becka var uppe till ett igårkväll och bakade Ciabattas och Chokaldmuffins som var supergoda. Vi for och badade på Veåsand och åt våran mat där. Jag fick skjutsa mycket på moppen, men det var lungt.

Föressten, jag fick ett brev idag där det stog att mitt paket med min Kamera har kommit! Iiiiiih. Så jag ska hämta den imorgon <3

// Lisa - It's not over

One, two, Freddy's coming for you... three, four, Jason's at your door...

Freddy's Back !

Igårkväll for jag hem till Jessica för att kolla på Dexter. Bra avsnitt, dock att han börjar bli lite smått desperat.
Senare på kvällen så såg vi Freddy vs. Jason som vi har velat sett jätte länge! Den var faktist superbra, blev nästan mysig när dom blandade musiken ifrån de båda film-serierna som man har hört så många gånger. Jason sög fortfarande lika mycket som han alltid gör, och Freddy var lika rolig.



// Lisa - In our most paranoid moments we fear that everyone is talking about us.


Choklad

Nu tror du säkert att jag pratar om godis men jag ville bara informera dig om att jag har köpt en ny Kamera. En Canon IXUS 80IS i färgen choklad. Jag är jättenöjd med mitt inköp och hoppas att jag kommer få mycket användning för den :)



// Lisa längtar <3

You either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain

Jag tänkte berätta lite om vad jag har haft för mig de senaste dagarna.

Torsdag:
Jag och Jessica for in till stan för att göra lite inköp och se på bio. Jag köpte bland annat ett par nya fin-skor och lite saker på Kicks. Senare åt vi på Subway och på kvällen var det smygpremiär för filmen The Dark Knight! Jag hade bokat biljetter till mig och Jessica. Filmen var helt sjukt bra, Heath Ledger gjorde en otrolligt bra version av Jokern. Sen kan jag ju tillägga att Christian Bale är så snygg och att när William Fichtner kom upp på bioduken (Ja, han är också med i filmen, dock bara ett tag) så började jag hoppa och skrika. Andreas skjutsade hem oss och på natten såg jag och Jessica American Psycho (också med Christian Bale)



Fredag:
Jag vaknar upp hos Jessica och vi går ut och solar ett tag. Sen börjar vi att se på Friday the 13th del 6-10. Dom var okej, men som vanligt var Jason tråkigare än någonsin och i sista, Jason X så är dom ute i rymden. I framtiden. Snacka om att förväxla den filmen med en parodi. SJUKT DÅLIG! Men nu är vi iallafall klara med dom så vi kan se Freddy vs. Jason!



Lördag:
DOCKSTADAN. Superroligt verkligen. Jag, Becka, Marre och Alex hängde i Marres stånd där hon sålde kakor, böcker och väskor. Sen tog jag moppen ut till Sund där jag fick skjuts av min pappa och han kompis till Mjältön. Hade sjukt mysigt med att sitta ute på klipporna och bara sitta och tänka i lugn och ro.

Söndag:
Solade, badade och läste första delen av dan, och satt ute på klipporna med ett varmt täcke i flera timmar och lyssnade på min alltid lika pålitliga iPod på kvällen. Det är så underbart att bara få sitta där ute och bara vara. Läskig åska på kvällen, och det slog ner någonstans på Mjältön. Jag trodde jag skulle få en hjärtattack. Så rädd blev jag.

Måndag (idag):
Vi for hem med båten på eftermiddagen för mamma jobbar idag. Jag for till Veåsand och badade med Marre och Becka. Sen bjöd Marre mig på en glass, tack så mycket. Ikväll ska jag till Jessica och se på Freddy vs. Jason och sen är det DEXTER <3

// Lisa - Because he's not a hero. He's a silent guardian, a watchful protector...a dark knight.

Dockstadan!

Okej, jag har varit med Jessica sen i Torsdags då vi gick och såg The Dark Knight på bio. Men, jag har inte riktigt tid att skriva om det nu, för idag är det Docksta dan och sen ska vi ut med båten. Jag skriver mer utförligt på Måndag.

Föressten, tack för alla fina kommentarer till inlägget nedanför, det betyder mycket att ni orkade läsa hela och ta er tid att tänka <3

// Lisa - Vi syns i folkmassan!


Reflektera över det här

Tänk på dig själv. Tänk tillbaka 3 år i tiden, hur var du som då? Var du samma person?
Troligtvis inte. Vi människor har en tendens att förändra oss, att välja nya mål i livet, att helt enkelt bli en uppdaterad version av oss själva. Ibland blir förändringen väldigt fortgående och radikal. Ibland kan det ta flera månader eller till och med år att ändras, utan att man märker någonting alls, när man plötsligt vaknar upp och märker att det har hänt något. Med de människor vi umgås med händer olika saker.

Vissa växer vi ifrån, vi blir helt enkelt för olika varandra.
Vissa växer vi tillsammans med, vi behöver inte vara på samma plan men vi är villiga att kompromissa
Och ett fåtal, växer vi faktist ihop med. Vi fastnar tillsammans så hårt att vi inte vet vart jag slutar och du börjar. Men bara för det betyder det ju inte att vi inte har olika identiteter, för hur skulle vi annars kunna förändras olika?

Men hur vet vi när det är slut? Alltså när man har kommit till det stadiet då man inte längre "hör ihop", utan har blivit som två främlingar för varandra? Nu pratar jag inte bara om ens partner, utan vänner också. När ska man klippa banden?

Jag har alltid förundrats över folk som har varit gifta i 10-20 år och sen helt plötsligt skiljer sig. Men det är ju inte så konstigt igentligen, för man passar helt enkelt inte ihop med alla människor, och de människor du passade ihop med en gång kan ha förändrats, du kan ha förändrats. Och en person man tyckte väldigt mycket om för 5 år sen, för att senare ogilla, kan komma tillbaka, med starkare dragningskraft än någonsin.

Man måste våga släppa taget om de männsikor man inte mår så bra med, även om dom har gjort underbara saker emot en för längesen. Om dom får en att må dåligt, är dom inte värt det.
 
Jag är mycket för det sista intrycket. Många människor pratar om det första intrycket och hur viktigt det är. Men jag håller mig till det sista intrycket av en människa. Dock att om en människa har gjort något fruktansvärt (som tillexempel våldtäkt) så är det väl klart att de flesta människor skulle aldrig förlåta honom/henne. Jag säger inte att jag skulle göra det heller, men precis som att man inte behöver älska en person genom hela livet, behöver man inte hata någon hela tiden heller. (sålänge personen ifråga inte har gjort något helt oförlåtbart, men det är ju upp till varje individ att bestämma sina egna gränser).

// Lisa


Olivia and Travolta - You're the one that i want (Grease)

De flesta som känner mig vet att jag avskyr filmen Grease som pesten. Men det finns två låtar som faktist är bra i den filmen. Den ena är den här. Såfort jag hör den så får jag rysningar, så sjukt bra är den <3


Lucky 13? I think not

I Söndagskväll for jag hem till Jessica för att se på film. Vi har sett dessa filmer:

Friday the 13th
Friday the 13th - Part II
Friday the 13th - Part III
Friday the 13th - Part IV - The Final Chapter
Friday the 13th - Part V - A new beginning
Cry-baby
Halva Grease

Och sen igårkväll såg vi på DEXTER <3<3



Jag måste bara säga att Jason (Han som är mördaren i Friday the 13th) är helt värdelös. Han borde inte ens få jämföras med Freddy Krueger (Nightmare on Elm Street). Jason säger inget, går runt som världens tönt och han kan inte ens skämta. Påminner det er om någon?
Freddy är så mycket häftigare <3

// Lisa - Good girls want him bad. Bad girls want him worse.


Jag är kung av Töntarna, och hör sen! ;)

Hejsan.

I fredags for jag, Marre, Elin och Anton till Härnösands Stadsfest. Väl där åt vi pizza och efter det träffade vi Antons kompis Viktor. Alla vi 5 sprang runt och fikade på McDonalds, lyssnade på Brolle (som förövrigt är as duktig <3 men han var sjukt självgod), knäppte en massa kort och hade allmänt trevligt. Elins pappa kom och skjutsade mig, Marre och Elin hem till henne. Vi somnade efter att Marre hade skrattat i en kvart åt ett sjukt knäppt skämt.

På lördagen så klev vi upp och åt frukost och innan vi visste ordet av det så kom Viktor (alltså, han som gick i min klass, inte Antons kompis) med hans lillebror Anton (inte DEN Anton, haha). Vi satt och pratade och kollade på Anton när han dampade loss. Sen lagade vi mat, Viktor for till Jesus Rock och Jakob kom senare på kvällen. Vi spelade kubb, badade, och såg på två filmer. Just my Luck med Lindsay Lohan och sen Stranger than Fiction med Will Farell. Båda två var ganska så okej, små mysiga. Vi åt chips (LÄS: Jag) och jag såg att Jakob har världens, och jag skojjar inte, sämsta godis smak... :) Alla sovde över.



Idag (söndag) så skulle vi se på Instängd, men ingen vill se den förutom jag och Elin, och vi hade redan sett den så vi gick ner och badade igen. Den här gången badade jag med, trots min brist på badkläder. Det var jätte varmt i vattnet och vi hade kul. Sen fikade vi lite och väntade ute på gräsmattan på att Jakobs pappa skulle komma och hämta honom. Det blev värsta söta par grupperna och tillslut sa Viktor: "Ja, Lisa har tråkigt tror jag" Nä, det var helt lungt xD

Nä, nu ska jag till Jessiiiiiica och se på film. Big shocker? Ajja, vi hörs!

// Lisa - This may sound like gibberish to you, but I think I'm in a tragedy.

Jaha...

... jag kan inte bara göra det. Jag orkar inte med det här längre.

Why so serious?

Jag tänkte bara informera alla om att jag har beställt biljetter till mig och Jessica den 24 Juli till filmen THE DARK KNIGHT (den nya batmanfilmen, ni vet) med Christian Bale och Heath Ledger! IHHHHHHHHH!
JAG ÄR SÅ OTROLIGT TAGGAD! :D


Jag är glad och nöjd

Jag har just beställt 5 filmer ifrån CDON.com. Det är lycka det. Sen att jag måste BETALA för dom, det är ju en helt annan historia och det är INTE lycka... Ser ni den hårfina skillnaden? Haha.

Dexter (a.k.a Jessica), det är extremt mycket filmer vi måste se nästa vecka, sisådär 30-40 stycken! Men det klarar vi eller hur? :) Jag såg ju 35 filmer på Påsklovet, så tekniskt sett, så borde det gå.

En hemlighet är bara en hemlighet, sålänge bara DU vet om den

Hej!
Idag har jag jobbat ifrån 12-17. Men innan jobbet cyklade jag iväg till Skofa för att träffa Jessica och köpa tröjorna jag hade lagt undan till mina föräldrar. Jag känner jag jag har gått och blivit förälder till mina föräldrar. DET är liiiite pinsmat.
De två första timmarna på ICA jobbade jag med Becka och vi dampade runt lite. Haha.

Här hemma har jag läst SOLO och ätit körsbär.
Igår såg jag faktist på film, någon som är överasskad? Den hette The Best Man och huvudrollen spelades av Taye Diggs. Den var helt okej, lite skum dock och en ovanlig sak var att varända person som var med i filmen var mörkhyad. Inte en ända vit människa sågs (förutom enstaka statister) Riktigt häftigt tyckte jag.



// Lisa <3 Film

Bring out the killer in me

(Jag, Jessica och Madde pratar om en kille som Jessica hade sett, som enlig henne var as snygg)
Jessica: Seriöst, han var AS snygg! Jag skojjar inte!
Jag: Tror du att jag skulle ha tyckt att han var snygg?
Jessica (Hon tar en lång paus, och sen säger hon med allvarlig röst): Hmm... ja, asså... Han är ju inte 45 + och han är inte med i Prison Break. Och han heter ju inte Dexter eller William Fichtner
Madde: Haha, nä han är väl ingen seriemördare.
Jessica: Snacka inte skit om Dexter! (Till mig) Lisa, när vi blir äldre så kommer vi bli precis som Dexter.

Hahahaha, som att det är de enda personer jag kan tycka är snygga. HOST HOST HOST!
Och, självklart kommer jag och Jessica bli två seriemördare utan känslor... :) Dexter <3

// Lisa - The snake is behind me, right?

Jag älskar Life <3

Crews: (to Reese on the phone) How come you only call me when someone's dead?



Hur kommer det sig att alla karaktärer jag tycker om från första början på slutet visar sig vara lite små psykopatiska? Jag har faktist ingen aning. HAHAHA!

Seriöst, Jessica (Alias DEXTER) sätter huvudet på spiken varje gång!

Citat ifrån min vän Jessicas blogg:

"Idag efter jobbet så kom Dexter (alias Lisa) hem till mig, vi såg på That's 70s show...och om jag säger såhär, jag har tinnitus i ena örat tack vare att nån skrattade så högt, Haha :D"

Nä, jag såg bara inte det bästa avsnittet av That's 70s show någonsin! :D AS KUL!


Jessica :)
Klicka här så kommer du till hennes blogg!

Doktor Flintis

Hejsan!

Idag har det varit det finaste vädret på länge. Jag cyklade för att hälsa på lite av sommarjobbarna (Jag var ledig idag). Becka jobbade på Ica och senare cyklade jag vidare till Jessica och Anton som jobbade på Skofa. Jag dampade runt där ett tag och reserverade två tröjor som jag ska ge till mina kära förläldrar.

Jag har iallafall fått hem postorderkatalogen La Redoute, och där var det en hel hög med as snygga kläder. Jag kryssade för alla kläder jag ville ha och det slutade med att jag nu vill beställa en massa fina kläder, med ett totalt värde på 10 000 kronor. Så nu har jag bläddrat igenom den ett flertal gånger för att minska på summan. Just nu är jag nere i 5000. Min budget ligger på drygt 2000 så jag får försöka minska lite till... hahahaha.



// Lisa - Ingen som har lust att skänka lite pengar till mig?

SNYGGING!



Eros Ramazzotti <3<3

Live every day like it's the best day of your life

I Söndags for hela familjen till Kornsjömarknad där jag fyndade lite böcker och munkar <3 Det var jätte mysigt där och vi åkte runt på en liten biltur efteråt. Tillslut hamnade vi i Näslunds hus där vi fick fika och jag + en massa andra såg på film.

Vi såg på Vänner för livet - Reign over me med Adam Sandler. Vi undrade lite över vad Reign betydde och jag hade för mig att det betydde regera. Vilket var helt rätt när jag kollade upp det idag i ordboken stog det "Regera, härska". Det var ingen vanlig Adam Sandler komedi utan ett drama som handlar om en kille som förlorar sin fru och sina tre döttrar i 11 september katastrofen. Sevärd film som väcker känslor (om man inte har ett hjärta av sten d.v.s) Jag var lite skeptisk mot att Adam Sandler skulle spela en seriös roll, men han klarade det galant. Kändes som en helt annan person, och det är så en bra skådis ska vara.



Idag har jag jobbat på ICA, gått med Anton runt Gällsta sjön, ätit frukt och kollat i La Redoute katalogen som damp ner i brevlådan idag. Super! Mycket fina kläder var det där, men vi får se vad som beställs hem. Eftersom min kamera är sönder kan jag inte visa vad jag köpte i stan förra måndagen (Två T-Shirts, en svart stor kofta, en film (Basic Instinct och Eros Ramazzotti's samlingsCD. Ikväll for jag till Jessica och såg på Dexter och Sex and the City (Underbara serier!) Dexter är föressten SÅ OTROLIGT SNYGG! :D



// Lisa - I was stuck in Charlie world, I couldn't leave.


Nattens låt:

Eros Ramazzotti - Se Bastasse una Canzone

Sinnesjukt vacker låt.
Jag saknar redan min kamera :(


Hej alla Landkrabbor!

Nu är jag tillbaka efter en  vecka till sjöss!

Jag har haft kul ute med båten med mina föräldrar, trots massa problem och halvdåligt väder.
I början av veckan for vi till Örnsköldsvik, till min mammas sommarstuga och kollade på Uno Svenningsson i hamnparken. Han var sinnesjukt duktigt! <3 Jag sjöng med lite låtar och satt och fånlog hela tiden.



Sen på tisdagen fick vi det första felet. Sötvatten pumpen som fixar vatten i alla kranar gick sönder och vi blev tvungen att åka hem igen och fixa den.
Vi for ut igen på onsdag men då slutade den fungera igen.

På torsdagen så hade jag en olycksdag. Vi åkte till min gamla kustskepparlärare i hans sommarstuga i Trollarviken.
Jag föll i trappen inne i båten, och sen föll jag ifrån Flybridgen på båten (och alla ni som har sett våran båt vet hur högt det är...ungefär 3 meter) Aj säger jag. Senare så tappade jag min digitalkamera i havet för att jag skulle rädda en spigg... Jag är liiite mobbad.

Sen på Fredagen så åkte vi till Mjältön och sovde över där. Över ytternäsan (en udde ute vid öppna havet) var det sjukt stora vågor. Jag blev så förbannad (det var ju jag som körde såklart) så jag började skrika och domdera och hyperventilera. Vad kan jag säga, jag är sjukt rädd för vågor. Våra föredettagrannar var där så jag och Becka spelade Skip-Bo (ett kort spel, kul som tusan) och pratade en hel del. Idag var jag as seg så vi for hem runt klockan 7, men var inte hemma fören 9. Skulle packa upp och sånt.

JAg har också hunnit bada två gånger, vilket har varit riktigt skönt. Även att jag inte kunde övertala Becka att bada med mig ^^,
Sen har vi råkat ut för lite äkta svensk avundsjuka båtgrannar (bara för att vi har större båt än dm) som har klagat mycket, bland annat en såm skrek över halva viken för att vi hade generatorn igång (den gör ström) Suck.

// Lisa - "HALLÅ, HALLÅÅÅÅÅÅÅ. MÅSTE NI HA MOTORN PÅ!??"

Grattis Elin! :D

Min häftiga, underbart och OTROLIGT snygga vän Elin fyller 16 år idag.
GRATTIS TILL DIG!! <3
Synd att jag inte kunde komma, men vi syns senast nästa fredag, för då är det ju Härnösands stadsfest!



Vi är hemma en kort stund med båten just nu för det blev fel på sötvattenpumpen, vi åker igen snart.
Ha en trevlig vecka, för det kommer jag ha xD

// Lisa - JA MÅ HON LEVA, JA MÅ HON LEVA! <3<3

Föressten!

DEXTER BÖRJAR IMORGON!!!!! :D
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3




HET! <3<3<3

Klockan 22.30 på 6:an. Det är alltså säsong 2 som börjar. JAG ÄLSKAR DEXTER! <3<3<3

// Lisa + Jessica + Dexter = <3

And I'd stand there, like a soldier, with my foot upon his chest

Snart ska vi fara ut med båten och det ska bli kul.
Imorgon så ska ju Uno Svenningsson komma till Örnsköldsvik!! JAG ÄR TAGGAD! Seriöst, Uno är den bästa svenska artist som finns, och jag är så glad att han ska komma till Ö-vik. Senare på kvällen imorgon ska nog jag och Mamma fara och se Mamma Mia på bio (Mamma är ett tvättäkta Abba-fan och jag går för att Colin Firth är med i den, klart man måste se den då)



Pappa och jag skrev iallfall klart överklagan igår så vi får se vad som händer, jag lovar att hålla er uppdaterade.

Föressten, behöver jag nämna att jag tänker ta med min portabla DVD och en massa filmer? Eller det faktum att jag har blivit besatt av GTA San Andreas så jag spelar det hela tiden på mitt PlayStation 2? Behöver jag säga att PS 2:an också ska med? Jag kommer ha så kul ute i vattnet med att skjuta ryssar!

Ha det så kul i veckan, för det kommer jag! :D

Veckans låt:
Say Anything - A Walk Through Hell

// Lisa - Vågorna gungar mig.


Skulefestivalen! <3

Igår var det som sagt första dagen på den 25:års jubilerande skulefestivalen som ska gå hela helgen.
Vi var ett gäng där och det var kul. Mysigt som vanligt och det var lite sol, till skillnad från förra året då det regnade på Veronica Maggio.
I år var de "stora" artisterna, som alltid brukar dra mest folk och alltid brukar vara på fredagarna, Rongedals. Dom var riktigt duktiga. Spelade låtar både ifrån sin nya platta och sen körde lite covers. När dom sa att dom skulle spela Tainted Love (Depeche Modes Version) så började jag och Anton hoppa upp och ner och skrika. Den låten är så ÄCKLIGT bra!


Idag ska jag försöka skriva en överklagan. Det kommer gå SÅ bra. Eller inte O.O

// Lisa - You have haunted me since the day i meet you


That's not how this was supposed to be

Nu är jag ledig i en helv vecka tills jag jobbar nästa gång (Fredagen den 11:e)
Jag har jobbat ett långpass på ICA idag och jag hade superkul. Även fast jag hatar att jobba för jag vill göra så mycket andra saker på sommarlovet så tycker jag att det är jätte kul att jobba på ICA. Idag har jag pratat med en finsk familj, plastat in rostbiff, fixat i mjölkkylen och haft en hel förmögenhet i min egen ficka.



Imorgon är det Skulefestivalen som gäller! Wiiie :)
Vi syns där!

// Lisa - You'll never know

Hemska tanke....

Jag har nog upplevt de två värsta dagarna i mitt liv.

Igår fick dom allra flesta 92:or reda på om dom kom in på den gymnasielinje dom sökte till. Inte jag.
Eller, jo. Jag är reserv på Natur. Och inte nog med det, jag är på reservplats 12! Vilket jävla skämt.
Och nu kan man ju inte överklaga eller nått så jag vet inte vad jag ska göra. Anton och jag ringde till gymnasieintagningen imorse och kollade läget men där lät det ganska så kört. Jag tänker iallfall försöka fixa det, så jag har skrivit ihop ett melj till dom för att få svar på lite frågor och sånt.

Håll tummarna för att det här ska gå vägen :/

// Lisa - Satan...

RSS 2.0