And admit that it wasn't your fault

Becka tog med mig upp till Umeå ikväll för att gå på Poetry Slam som hölls på puben The Pipes of Scotland. Första gången jag gick på något liknande, och jag tyckte att det var otroligt intressant. Vinnaren Kata Nilsson var sjukt duktig som fick hela publiken att skratta med i igenkännande texter och reflektera över tänkvärda meningar. Nästa gång är 28 februari så jag kan varmt rekommendera er att gå om ni har chansen.


Tu sais, il n'y a rien des problems

Bokade just flyg till New York nästa lördag för att hälsa på the one and only Anton (för andra gången).
Ingen har någonsin anklagat mig för att vara ute i god tid.
 
Dagens låt:
Spoon – Got Nuffin'
 
// Lisa - Om varje dag var som denna skulle jag vilja leva i tusen, i tusen år.

1.16 säger allt

Hur kunde jag missa det här?
Adam, alltså den mannen <3

Preach


I got nothing to lose but darkness and shadows. Got nothing to lose but emptiness and hang-ups


.

Har varit en omtumlande vecka.
Så mycket sorg.
Så mycket kärlek.
Ta hand om er, fina människor.
Livet är skörare än vi tror.

Förstöra

Bygga ut
Bygga in
Bygga runt
Bygga om
Bygga på
Bygga upp
Bygga ner
Bygga bort


You know nothing of Javert

Spenderade fredagskvällen i biomörkret tillsammans med Becka och Emma (plus vad som verkade vara halva Umeås befolkning) för att se inte bara en, utan två biopremiärer på en och samma kväll.
 
* Les Misérables
Jag brukar älska musikaler och kan väl inte direkt säga att den här var dålig heller. Hugh Jackman spelade (sjöng) rollen som Jean Valjean. Mannen som, förutom att ha det bästa namnet i hela musikalen, vi får följa efter att han har avtjänat 20 år som straffånge under kommissarie Javerts [aka Russell "Björnen" Crowe] vakande öga. Jeans liv blir svårare än han tror då han är märkt som brottsling men han bestämmer sig för att försöka ändra sig till en bättre människa. Och ja, allt utspelar sig i Frankrike. På 1800-talet. Jag ska inte ljuga, har aldrig hört en enda låt från musikalen förut än mindre vetat vad den handlade om. Efter allt Oscarsbuzz hade jag dock förväntat mig något mera. Jag tyckte att speltiden (2h och 37min) var för lång, speciellt då 98% av replikerna sjöngs fram med kameran otroligt nära ansiktet. Nästan obefintlig dialog, vilket gjorde den lite för pajig bitvis. Skådespelarinsatserna var dock gudomliga (specillt Anne Hathaways!) men ingen film jag blev sugen att se igen på ett tag. Inte min favorit den 24 februari.
 
 
* Django Unchained
Jag är inget galet Tarantion-fan. Kan inte citera någon scen från Pulp Fiction. Har inte Kill Bill-filmerna på min top 20-lista. Men det betyder inte att jag inte kan tycka att det Tarantino gör är underhållande, spännande filmer. I den här filmen spelar Jamie Foxx slaven Django, som blir befriad av prisjägaren Dr. Schultz [aka Christoph Waltz, Inglorious Bastards] och de ger sig ut på en resa i USAs djupa söder för att rädda Djangos fru. Leonardo Dicaprio gjorde en fantastisk insats (står fast vid min åsikt att han är den mest talangfulle skådespelare vi har i vår nutid) men jag tyckte att filmen i sig hade gärna kunnat sluta en halvtimme tidigare. Slutet spårade och förstörde helheten. Underhållande, men inte så mycket mer.
 
 
// Lisa - You silver tongued devil, you.
 

Vad jag gillar mest med Umeå:

Att jag kan ta bussen till Universum.


.


If you're dissatisfied with your life, changing it is a symptom of mental health. I get why that concept is strange to you

Hade en fin tacokväll med Becka häromdagen. Förutom att få paltkoma av alla tacobröd såg vi även lite film:
 
* Armageddon (En asteroid ska krocka med jorden och NASA måste skicka upp oljeborrare i rymden [snela] för att borra i asteoriden, droppa en bomb i hålet och rädda mänskligheten. En av de första filmer jag köpte på DVD, av den simpla anledningen att jag hade läst på IMDb att William Fichtner [<3!] spelade en av rollerna. Älskar den. Villkorslöst)
* Salmon fishing in the Yemen - Laxfiske i Jemen (En Jemansk oljeshejk vill införa laxfiske i sitt hemland, så konsulten Emma [Emily Blunt, The Five-Year Engagement] planerar tillsammans med fiskeexperten Dr. Jones [Ewan McGregor], som har blivit tvingad av sin chef att hjälpa till trots att han tycker att allt verkar omöjligt. Så vansinnigt fin film att jag trodde att jag skulle avlida på fläcken. Ewan McGregor var magnifik)
* Alla Älskar Alice (Jag har otroligt svårt för filmer som kretsar kring barn/har barn i stora roller. Handlar om Alice som hamnar mitt i sina föräldrars skilsmässa och beter sig som en idiot. Utan Mikael Persbrandt hade jag hatat hela film)
 
 
// Lisa - C'est la vie, and I use the French because you're an ass.
 
 

Och du har tagit mig från kylan in. Från tysk hårdrock till Charles Valentin. I min bok är du för evigt Evelyne


I know it’s hard when you’re falling down and it’s a long way up when you hit the ground, but get up now

 
Var en snabbis och hälsade på Gordana i Stockholm i söndags. Vi pallrade oss utomhus för en promenad i en väldigt kall svensk huvudstad och värmde oss i en varm biosalong tillsammans med filmen Gangster Squad.
 
Sean Penn spelade gangstern Mickey Cohen som lamslog rättvisan i ett efterkrigsdrabbat Los Angeles. En specialstyrka sätt ihop av polischefen i L.A för att få ett slut på Cohens terrorvälde. Otroligt snygg film, med ett antal vassa fightingscener (den i häktet är fantastisk!) men med en alldeles för klyschig och bitvis töntig dialog ("Here comes Santa Claus" försökte alldeles för mycket att efterapa "Say Hello to my little friend"). Allas favorit (och mitt hatobejekt) Ryan Gosling var smått psykotisk men Emma Stone var fantastiskt. Helt okej gangsterfilm, men föredrar den mycket mer mångsidiga Lawless.
 
 
// Lisa - I’ve traveled all this way for something.
 
 

Don't you get too lost in all I say, but at the time you know I really felt that way

Tillbringade senaste helgen i Köpenhamn tillsammans med fina volontärer jag träffade i Indien för nästan exakt ett år sedan. Vi promenarade i en otroligt kall dansk huvudstad, åt middag på en väldigt god indisk restaurang (inte lika god som the real deal såklart) och pratade om fina minnen från det landet vi alla saknar. Sjukt trevligt att få träffa folk igen och jag hoppas att detta var början på ny tradition.
 
 
// Lisa - I just can’t waste my time, I must get by.

VillHaVillHaVillHa!

Hittade den här på LEGO-butiken här i Köpenhamn.


Om konsten att älska att kunna sträcka ut benen ordentligt

Jag ska aldrig mer gnälla på SJs X3000. I tal om benutrymme kommer de tågen alltid ligga mig närmast hjärtat. Hen som kom på att lägga in en halvmeter extraplats åt alla håll ska ha Nobelpriset i någonting.


GOD MORGON VÄRLDEN!

Det här är inte jag som trollar med er när jag egentligen går och lägger mig nu. Klev upp 05.00 (!) Vad gör man inte för kärleken?


Fuck you science


I know all about dick and balls! I partied with Robert Downey Jr. before he got sober, when he was really fucked up and a lot of fun

 
 
Har tillbringat början av denna vecka hemma hos Dexter och vi har roat oss med lite film:
 
* A Royal Affair (Ni som följer den här bloggen någålunda bra vet att bara taglinen "förbjuden kärlek" gör att jag genast blir intresserad av en film/tv-serie/bok/IKEA-katalog. Handlar om kärlekshistorian mellan drottning Caroline Mathilde och den danska kung Kristians livläkare; Johann Struensee [spelad av Danmarks version av Mikael Persbrandt; Mads Mikkelsen]. Så. Vansinnigt. Fin. Film)
* On the Road (En film som baseras på en bok, speciellt en kultbok, är lätt att bli lite vimsig. En uppväxthistoria i 40-talets New York där några vänner går från ungdomar till vuxna. Väldigt vimsig, men bitvis gripande. Kristen Stewart sög. Som vanligt då)
* House at the End of the Street (Jennifer Lawrence [aka Katniss från The Hunger Games] flyttar och blir granne med ett hus där ett föräldrapar blev mördade  av sin 13-åriga dotter för några år sedan. Konstiga saker börja hända. Klassisk skräckstory som faktiskt höll hela vägen)
 
 
* Rain Man (Jag hatar verkligen Tom Cruise. Jag bara gör det. Även i den här otroligt varma filmen, som jag har lyckats undvika tills nu. Charlie [Cruise] får reda på att han har en bror efter att hans pappa har dött. Brodern [spelat av Dustin Hoffman] är en så kallad savant, en person med en otrolig talang [här för nummer] men med en väldigt liten social kapacitet. Eftersom hans bror har ärvt alla pengar "kidnappar" Charlie honom och åker på en bilresa genom USA. En otroligt fin och väldigt varm film)
* Larry Crowne (Tom Hanks spelar Larry Crowne, en man som blir sparkad från sitt jobb på en stormarknad eftersom han inte har någon högskoleutbildning. Han bestämmer sig för att börja community collage, något som han aldrig gjort förut, och möter där många vänner samt en oinspirerad lärare [spelad av Julia Roberts])
* Wrong Turn (Det finns ett x antal skräckfilmer som har format mig och Jessica, Wrong Turn är en av dem. Några ungdomar [bl. a Desmond Harrington, aka Quinn från Dexter och Emmanuelle Chriqui, aka Sloan från Entourage] fastnar med bilen mitt ute i skogen, och sakta börjar de inse att de inte är ensamma. Min absoluta favoritskräckgenre, ungdomar-i-skogen-blir-mördade)
 
 
* Magic Mike (Channing Tatum spelar, i princip, sig själv i denna film om en manlig strippa [Tatum] som hjälper en ny kille att komma in i branschen. Bitvis pinsam (snela, det här klippet fick mig att skrika "DANSA DÅ FÖR HELVETE!!!"), bitvis tragisk (no surprise att strippa, droger och krossade drömmar går ihop) och bitvis väldigt rolig. I överlag helt klart underhållande, i alla fall om man gillar att se halvnakna män dansa)
* 21 Jump Street (Två nyutexaminerade poliser, en muskler och en hjärna [Channing Tatum och Jonah Hill] blir satt på undercover mission som high school students. Baserat på tv-serien med samma namn som fick Johnny Depp att slå igenom. Filmen var ganska rolig men jag tror att jag hade uppsakattat den mer om jag faktiskt hade sett serien)
 
 
 
// Lisa - Can you repeat it because I can't believe my fucking ears.

Som om det någonsin har stoppat mig förut...


För att lämna tillbaks den undanflykt som jag stal

Jag vet att jag har gone AWOL i helgen. Är dock kvar, så lugna er (Mig blir ni inte av med så lätt).

De senaste dagarna har jag tagit det väldigt lugnt, lagat en massa mat (bakar för tillfället), sett en sjuhelvetes massa House, lyssnat på sjukt mycket kent och läst ett flertal sidor i Äkta Vara (som jag så fint fick av Becka i julklapp 2011).


I suppose in the end, the whole of life becomes an act of letting go, but what always hurts the most is not taking a moment to say goodbye

Var och såg Life of Pi - Berättelsen om Pi på bio igår tillsammans med Julia. Har fått tårar i ögonen varenda gång jag har sett trailern (trots att jag har sett den ett x antal gånger på franska), så jag förväntade mig något magiskt. Och blev inte ens lite besviken. Så vansinnigt vacker film har jag aldrig sett förut. En indisk kille blir strandsatt på en livbåt tillsammans med en bengalisk tiger. Otroligt fantastisk. SE DEN OCH GRÅT FÖR HELVETE!

 
// Lisa - But Columbus was looking for India!

2012 i bilder

 
// Lisa

RSS 2.0