The roof is leaking

Hejsan alla glada!

Jag befinner mig just nu på Thailänsk mark, klockan är lokal tid 15.12 och allt är bra. Vi åkte nattbuss ner till Arlanda, och kom fram klockan 5 på morgonen. Som tur var fick vi sova en stund på Rest and Fly - By Pite Havsbad, närmare bestämt i 5 timmar. Vi åt på McDonalds, och det var väl kanske inte den bästa frukosten, men jag älskar McDonalds ändå. Vi lämnade Sverige klockan 15.05 och flygresan tog "bara" 10 timmar (jag var beredd på 12 timmar). Flygresan var riktigt dryg. äcklig mat, knasiga toaletter som låg på nedervåningen, barn som skrek, obekväma säten och filmer som laggade. Tack gode gud for att jag hade min iPod där både Phil Collins och Bo Kaspers Orkesters musik gick varm (föressten, jag lyssnar på Phil Collins just nu om någon ville veta). När vi landade i Thailand så var den lokala tiden halv 8 på morgonen, men min inre klocka från Sverige sa att klockan bara var 01.30. Lite less var jag över att jag inte kunde sova på planet också.

Väl på hotellet så fick vi inte rummet på engång, för det var en vattenläcka. Vi chillade vid poolen, kollade in den vackra stranden och åt en lunch på en charmig strandresturang där jag var övertygad om att jag skulle få matförgiftning. Jag drack dock en av de godaste saker jag någonsin har druckit, Vattenmelonjuice. HELT SJUKT GOTT! Att jag aldrig har tänkt på det hemma? Iallafall så gick mina föräldrar och la sig när vi fick rummet, lokal tid 12.00. Jag badade istället i poolen, men då borjade det plötsligt att spöregna. Det var en ganska häftig känsla av att gå runt i badkläder ute i spöregnet medans glada Thailändare under tak log när man gick forbi.

Fan vad glad jag är att jag inte är hemma i kalla Sverige just nu, ni anar inte hur sjukt nojd jag är. Trots att det är äckligt fuktigt och helt sjukt varmt här. Dock saknar jag redan alla er där hemma, hoppas att ni har det bra också trots att det troligtvis är lite kallare och lite mera snö där ni befinner er. Och att ni har skola nasta vecka.

Sen ger det inget att försöka att nå mig på mobilen, för den har i vanlig anda lagt av for att jag är utomlands. Om ni vill något, hör av er på Facebook eller nått.

// Lisa - Fastän huvudet blöder, fast än jag inte orkar mer, är det inget som jag rår över det är bara nått som sker.

Thai---Land

Om drygt två timmar så kommer jag att kliva på bussen som ska ta mig ner till Arlanda där jag ska kliva på planet till Thailand. Det här känns spännande. Och jag är riktigt taggad. Väskan är packad, iPoden är laddad, magen ska snart vara fylld med gott fika och allt som går att fixa är fixat. Jag hoppas att ni inte kommer att sakna mig allt för mycket, för jag kommer att sakna er som chipspåsen saknar chipsen när jag har ätit upp dem. Men sörj inte! För innan ni vet ordet av är jag tillbaka. Med en söt liten Thaipojke som håller min hand.

mohahaha.


Det här kan ni lyssna på medans ni saknar mig.
För att den är så JÄVLA bra! <3


// CRAZY "RESHÖG" LISA


ps 2.

Jag älskar Jessica.
Bäst är vad hon är. <3

ps.

Jag hatar min dator.
Äcklig är vad den är.

Phil Collins förstör

Jag beställde ny musik ifrån CDON.com i söndagskväll, då jag hade räknat ut att jag lugnt skulle hinna få cd-skivorna under veckan. Ikväll fick jag lite småpanik när jag inte hade fått något mail om att mitt paket var påväg än så jag mailade till kundtjänst och frågade varför jag inte fått mitt paket än. Som svar fick jag det här:



// Lisa <3 Phil Collins


Jag visste det

Jag och Jessica snackar på MSN om hur det blir med katterna medans vi är i Thailand (Becka och Jessica ska nämligen kolla dom). Jag förklarade att dom får gärna vara här hemma hos oss om de känner för det.
Det här svaret fick jag:



// Lisa - When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.

I'm still alive but I'm barely breathing

Har kollat upp tåg och annat skojj inför lördagen idag och tillslut insåg familjen att det fanns en stor risk att vårt tåg inte skulle gå, så jag fick ringa till SJ och prata med en riktigt trevlig tjej som verkade smått less och rädd på rösten, men hon hjälpte oss så bra hon kunde och vi kom fram till att det bästa var att boka nattbussbiljett ner till Arlanda på fredagkväll istället för tåget på lördag morgon klockan 8. Känns drygt, men hellre det än att missa planet och gå i skolan vecka 9. (Hemska tanke)

Sen tycker jag så himla synd om SJ, de får alldeles för mycket skit för det här kaoset. Hoppas att det inte blir massmord eller revolution av det här medans vi är borta, då sjöfartsverket ser sin chans att ta över Sverige. Skulle vara lite jobbigt faktiskt. Båtar överallt.

Dagens låt:
The Script - Breakeven


// Lisa -I'm falling to pieces.

Elton John - I Want Love

En lipsyncande, äckligt snygg Robert Downey Jr. (<3<3<3<3) i en musikvideo till Elton Johns låt "I Want Love" är ungefär så bra mitt liv kan bli. HELT SJUKT SNYGG! Sen älskar jag låten också. Och ja, jag började lyssna på den för att Robert Downey Jr. var med i musikvideon. Ingen ide att låtsas som att det inte var därför.



// Lisa <3 Robert Downey Jr.

Jaha...

...fan

Darins spellista - del två

Darin var på radion igen idag, och han fortsatte att spela sina favoritlåtar. Helt seriöst, jag tror att han har hackat sig in i min spotifylista och bockar av låtarna en och en. I minsta fall har han läst mina tankar. Eller så är det så enkelt att vi är själsfränder. Man vet aldrig. Hälften av låtarna var/har varit mina favoritlåtar, idag igen.

Sinead O'Connor - Nothing Compares To You
Maroon 5 - This Love
Whitney Houston - I Will Always Love You
The Cardigans - My Favourite Game
Queen - The Show Must Go On
One Republic ft. Timberland - Apologise

// Hon som börjar få lite småpanik över tåget på lördag.

Lycka är

att höra Phil Collins sjunga på Italienska och Franska <3

I'm gonna find a way to make it without you

Satt och jobbade matte vid köksbordet (som vanligt då) och lyssnade på P3 för att få tiden att gå lite fortare då jag satt och gnuggade geniknölarna för att försöka få in det här med derivata i huvudet. Plötsligt hör jag Darin prata på radion, och det visar sig att han delade med sig av sin favoritmusik. Sen kom låtarna:

Rihanna - Umbrella
Justin Timberlake - Cry Me a River
Michael Jackson - Dirty Diana
Leona Lewis - Bleeding Love
Alicia Keys - Try Sleeping With a Broken Heart

Och jag inser att jag tror jag är kär.
FY FAN VILKEN JÄVLIGT BRA MUSIKSMAK DEN GRABBEN HAR!
Jag höjde volymen på varannan låt som spelades och sjöng med för full hals. Tur att mina föräldrar var borta, for de hade fått smått panik av att höra mig skrika där i min ensamhet. Katterna fick nog panik. De bara stirrade på mig och tänkte: "Vad är det för fel på henne NU då? Hon måste helt enkelt stå och dansa och skrika som ett cp?"

Men jag bryr mig inte. För jag är lycklig.

// Lisa <3 Darin

Dagens Låt:

Phil Collins - I Missed Again <3


Crazy is on the bus

Jag tänkte verkligen plugga den här helgen.
Men så gick det med det. Dock fick jag första utkastet till svenska essän om Hamlet typ klar. Men ingen matte eller rättskunskap. Bra Lisa. Nästa gång kanske du inte ska spela spel på hamsterpaj, dega framför MTV eller se på The Negotiator (med Samuel L. Jackson och Kevin Spacey), Brokeback Mountain (<3) och Stolthet och Fördom (<3<3<3).



// Lisa - If you can't fix it, you've got to stand it.

För roligt för att vara sant

Imorse (läs: klockan halv ett) när jag vaknade gick jag ner för trappan och in i vardagsrummet där jag såg att pappa satt cirka en meter ifrån Tv:n. Jag öppnade munnen för att fråga vad som var så spännande, men fick ett "SCHH" tillbaka. Jag vände blicken mot tv:n och såg att det var OS, och närmare bestämt längdskidor. Sportkommentatorerna var i extas och bara skrek. Nån åkte i mål och sportkommentatorerna fick damp och började jubla som två idioter. Det visade sig att Sverige hade vunnit ett till OS guld. Sen klippte dom till "vinterstudion" som det så fint heter, och där satt guldmannen. Marcus Hellner var hans namn. Och hans mun var minst lika stor som Charlotte Kallas. Jag började att gapskratta och blev bortföst från vardagsrummet av pappa som inte fattade vad som var så roligt.


Vad är det för fel på svenska vintermänniskor?
Är det någon lag på att deras munnar måste vara gigantiska?

// LisA <3 FunnY ShiT

Only thing about me is the way I walk

Var det någon annan än jag som reagerade på att Darin såg så otroligt ledsen ut igår i Melodifestivalen innan han fick reda på att han också blev vidareskickad till Globen? Han såg ut som han skulle bryta ihop vilken sekund som helst. Jag började till och med att dalta med tv:n och säga "Lillegubben, kom ska du få en kram". SÅ långt gick det. SÅ ledsen såg han ut. Tur för stackaren att han kom vidare då. Sen undrara jag när han växte upp? Vad... vuxen han såg ut. Var det verkligen så längesen han hade tandställning? Dom växer upp så fort. Man blir nästan gråtfärdig.



Och Sveriges töntigaste tjejband, med det töntigaste namnet; Timoteij, de skulle svenska folket nödvändigtvis ha vidare till Globen. Det är bara att inse det, svenska folket är sämst.

// Lisa -I almost believed you

Åsikter

Jag tycker att det är väldigt fascinerande vad människor finner intressant, snyggt eller roligt. Att smaken är delad (precis som baken). Att det jag anser är en lyckad lördagskväll är en annans värsta mardröm. Att någon jag tycker är helt sjukt snygg är i någon annans ögon helt sjukt ful. Att jag hellre skriver 35 essäer om Hamlet än att göra ett enda matte prov till i hela mitt liv, medans andra hellre gör 35 matte prov än att skriva en enda essä om den där nedrans Hamlet. Att en film jag älskar är den sämsta film någon annan har sett.

Allt är så sjukt.
Alla har åsikter om någonting.
Livet är så konstigt.
Människor är så konstiga.
Men jag älskar dem ändå.

// Lisa - Jag frågar är det där vi är nu?


Konsten att se på sport en hel kväll, medans Julia får förklara allt som händer och Malin bara skrattar åt en för att man är dum

Igår följde Malin och Julia mig hem efter skolan. Vi bakade chokladbollar, stekte världens lättaste kyckling, blev propmätta och satte oss uppe i min Mancave för att se på is-hockey (Sverige-Vitryssland). Jag kunde faktist känna igen Foppa, vilket jag är väldigt stolt över. Malin och Julia fick som vanligt försöka att förklara så att jag förstod någonting av det som pågick där på isen. Sen satt vi bara kvar i soffan, snackade samtidigt som det var super-G och curling på tv:n. Och för att göra kvällen fullbordad så avslutades den med is-dans (under vilda protester av Malin, som nödvändigtvis ville se Koratien eller något annat dåligt land spela mot Lettland i, ja just det, mera is-hockey)

Helvärd kväll, verkligen <3

// SportfantasteN

That's not a problem. Because I've been invited in

Jag vill bort. Jag vill åka till Thailand imorgon. Varför måste det vara en hel vecka kvar? Jag vill sola, sova i varma rum, äta middag utomhus, dricka två lite iskall cola varje dag, läsa slappa böcker och skita i skolan, derivata, osmos och allt annat tråkigt.

Ikväll har jag städat eftersom det blir finbesök imorgon. Sen har jag sett på The Vampire Diaries också. Fy fan vad bra det är.

// Lisa - Very Emerson, the way you reveal your soul. So many... adjectives

.

"At times like this, continuing with one's life seems impossible... and eating the entire contents of one's fridge seems inevitable."

- Bridget Jones's Diary

Alicia Keys - Try sleeping with a broken heart


Jag älskar naturskämt. De är de bästa

"Mossor har inga reella rötter"

- Jag efter att biologiläraren Helen berättade att mossor inte hade några vettiga rötter som växter brukar ha.


Men som du vet kan det lätt bli en last

Jag är riktigt nöjd för jag har i princip skrivit klart kemi-hemuppgiften! Lite finslipning kvar, men det är lugnt för den ska inte in förens nästa fredag. Känns riktigt bra att ha gjort klart den, blev nästan 8 sidor och jag är nöjd. Jag har gjort mitt bästa, och hoppas att det räcker.


Ungefär såhär nöjd är jag just nu!

// Lisa - That's all


It's been a while since I could hold my head up high

Jag har kommit fram till att jag gillar Förkväll som går på 4:an.

Nu tycker nog de flesta att jag verkar lite dum i huvudet, men låt mig förklara. Saken är den att Förkväll är sådär otroligt töntigt att det bara blir skrattretande. Programledarna är lite bortkomna, gästerna får konstiga frågor och brukar bli irriterade och allt är sådär härligt glittrigt och fejkat. Lite intressant med hela den här mediacirkusen om att Elisabet Höglund fick sparken för att hon var för gammal. Saken är den att Carolina Gynning ska vara där i en vecka nu istället för henne, och Carolina är en sjukt mycket bättre programledare än Elisabet. Total utklassning.



Dagens låt:
Genesis - I Can't Dance

// Lisa - And it's been a while since I first saw you.

We are meant for each other and not meant for each other. It's a contradiction

Kvällen har spenderats med blå fruktsoda, röda gelehjärtan och två underbara filmer.
Vicky Christina Barcelona och The Edge of Love.
Jag älskar Scarlett Johansson och Keira Knightley.



// Lisa - You have a raindrop running down your cheek, just like a tear.

Hatkärlek

Jag är en sucker för romantik.

Jag älskar hjärtan, blommor, stora romantiska gester, solnedgångar, vackra kostymfilmer, melankoliska kärleksballader, alla hjärtans dag, uppvaktande, hela historien om hur pojke möter flicka och hur de lever lyckliga i alla sina dagar. Men samtidigt tycker jag att kärlek är en av de dummast påhitten i världen. För det blir ju aldrig sådär som man tror att det ska bli. Det är jobbigt, energikrävande, osäkert och helt ologiskt. Grejen är att det finns alldeles för många människor som mår dåligt över att de bryr sig om någon annan. Då betyder inte de där som är lyckliga så mycket, för den andra delen är många fler.

Jag förstår inte kärlek överhuvudtaget.
Men jag vet en sak: Den är beroendeframkallande.

// Delokaliserad elektron

Min mamma är så himla söt

Hon gav mig en alla hjärtans dags present <3



// Lisa - I can't dance, I can't talk


You are constitutionally incapable of not shuttingthefuckup!

Ännu en helg går har gått mot sitt slut, och vilken bra helg det har varit. Sånt här har jag haft för mig

Fredag:
Åkte på Rusta med mamma efter skolan, köpte en tv-möbel och en massa pocketböcker till Thailand. Sen på kvällen for jag hem till Jessica och vi såg på film. Som vanligt då.

* Fame (Den nya versionen från 2009. Den var helt okej, men lite små tråkig i de seriösa scenerna. Det var mest dansnummren som var intressant tyckte jag)
* Grotesque (Tortyrporr fick en helt ny innebörd. Den var bara helt sjuk. Japaner är sjuka)



Lördag:
Åkte hem, skrev på Kemi uppsatsen (som är halvfärdig nu) och sen på kvällen kom Jessica hit för att se på film och jag tvingade henne att se melodifestivalen. Orsas Spelmän sög allt. Hanna Lindblad skulle ha kommit vidare. Hon hade sjukt mycket energi. Andreas Johnsson var riktigt bra. Bättre än vad jag hade förväntat mig. Och Dolph var lika töntigt amerikaniserad som vanligt. Filmerna vi hann se var iallafall:

* A Scanner Darkly (Animerad thriller med Keanu Reeves i huvudrollen som en undercover cop och Robert Downey Jr. var paraniod och överanalyserande allt. Jag älskar sättet som filmen var teckad på, så overkligt och så verkligt på samma gång. Historien var riktigt, riktigt smart och jag älskade den. Droger förstör folks hjärnor och polisen vet inte vart de ska ta vägen. Sen skadar det aldrig med Robert Downey Jr. heller <3)
* Triangle (Tjejen från 30 Days of Night och Amityville Horror [den nya från 2005] hamnar på ett kryssningsfartyg som hon inte tycker verkar helt normalt. Lite lik Ghost Ship fast mindre historia och mer psyk)
* The Perfect Getaway (Cydney [Milla Jovovich] och hennes man Cliff reser till Hawaii på sin smekmånad men där härjar en mördare som bara dödar nygifta. Mycket bra film)



Nu är det mer kemiplugg som gäller för mig.
Ha en trevlig alla hjärtans dag föressten!

// Lisa - He's really hard to kill.


Dagens låt:

Eros Ramazzotti - Cose Della Vita

För att den får mig att tänka på sommar och ändlösa nätter.

That's not hate, that's "you dumped me but I'm too cool to show it but secretly I'm listening to Air Supply's greatest hits."

Igår började den nya serien The Vampire Diaries på 6:an (Ursäkta, men ska inte det föreställa en "pojk-kanal"?) och jag måste bara säga att den serien ser riktigt lovande ut. High school ungdomar, "missfoster" och lite för rakt hår på huvudpersonstjejen. Är det bara jag som tycker att det är likt Smallville? Jag har verkligen saknat en sådan här serie sen jag slutade att titta på Smallville i 8:an. Men jag tror att jag har hittat hem igen.



Idag har vi tjejer ätit lunch på Max, jag har fått skiten av alla och Henke och Thomas har hoppat på varandra i korridoren. Precis som vanligt då.
Ikväll blir det film med Jessica.
Jag älskar fredagar.

// Lisa - We already have a James Blunt. One's all we need

Ge mig honom

Från FML.com:

"Today, my boyfriend of two years said he would finally take me somewhere romatic. I spent my day at a Star Wars convention. FML"

Because the night belongs to lovers



Ge mig baggviken och sommar.
Ge mig inte kemi plugg och en massa snö.

// Lisa - Beyond the endless sea

Konsten att lägga krokben för sig själv

Idag vill jag bara skrika ut all frustation som ligger och bygger en stor hög inne i kroppen.
Jag vill bli riktigt arg.
Riktigt jävla förbannad vill jag bli.
Skrika och gorma och smälla i dörrar.
Så att det bildas sådana där vackra svordomsmeningar som man bara kan få till riktigt bra när man är förbannad.
Satansjävlaidiotcpjävel.

Problemet är bara att jag är arg på helt fel människa.
Jag är arg på mig själv.

Frailty, thy name is woman

Vi har hållit på väldigt mycket med Shakespeare på engelskan under några veckor nu, och som avslutning ska vi skriva en Essä om Hamlet. När jag först hörde det här tyckte jag att det skulle bli ganska tråkigt, Hamlet är ju bara ett stort gnällhuvud som överdriver sin egen olycka.

Men idag såg vi en filmatisering av Hamlet med Mel Gibson i huvudrollen, Glenn Close som Hamlets mamma Gertrud och Helena Bonham Carter som Ophelia. Och den var riktigt, riktigt bra. Nu känns uppgiften kul faktist, Hamlet är ju bara missförstådd.



// Lisa <3 Hamlet

Need I remind you, 007, that you have a license to kill, not to break the traffic laws

Ikväll har jag sett på Goldeneye.
För att Pierce Brosnan som James Bond pissar på Daniel Craig i charmighet. Aldigt att man kan bli arg på honom. Och ryssarna är alltid skurkar. Speciellt galna rysskvinnor. De är livsfarliga och riktigt galna. Sen är Sean Bean alltid the Bad Guy. Förutom i Sagan om Ringen då. Där dör han bara. Men jag gillar han ändå.



// Lisa - Why can't you just be a good boy and die?

Ett fullkomligt kaos

Jag är ganska stolt över mig själv idag. Har gjort klart både svenska bokuppgiften och franska serieredovisningen. Blev inget kemi plugg, men det gör inte så mycket. Nu blir det Simpsons, och sen blir det chips (<3) och Pierce Brosnan(<3<3<3). Det här är den bästa måndagen på riktigt länge.



// Hon som är riktigt nöjd

En otroligt charmig, en äckligt mäktig och en sjukt vacker sång

För att jag har gått runt och sjungit för full hals på dessa låtar hela dagen.
Jag kan inte hjälpa det. De är helt enkelt för bra.





// Lisa - If you told me you were drowning, I would not lend a hand.

.

"Livet är lätt att skildra men förvirrande att praktisera"

- Edward Morgan Forster (ur boken "Ett rum med utsikt")

You don't deserve my help

Ursäkta, men Spider-Man är verkligen den löjligaste superhjälten efter Superman. Såg Spider-Man 3 igår och det var då några saker jag störde mig på i den filmen (Detta ska inte läsas av folk som inte har sett den, eftersom det innehåller en del spoilers):

• Toby Maguire (aka Peter Parker/Spider-Man) är ett baby face. Han ser lycklig ut hela tiden. Även när han ska var ledsen eller arg.
• Peter Parker överdriver ju inte ens lite med sitt ego heller. Framgången steg honom åt huvudet. Innan den där äckliga svarta saken kom och äcklades sig. Sen är han en otroligt stor tönt. Och en ännu större tönt när han försöker vara "cool".
• Dom hoppade för mycket mellan händelser, som när svart-äcklet kom hem till Peter och innan det gjorde någon skada. Vad roade sig den med undertiden i hans rum? Chillade? Sen tog det typ ett år för Sandmannen att komma tillbaka från vattnet.
• Vad hände med Harrys sår i ansiktet efter Spider-Man kastade en bomb mot honom? Läkte det sjukt fort? Har Harry något supermedel mot brännsår? Gick det as lång tid innan Peter och hans syntes igen? Galet.
• Varför blev fotografen Eddie Brock (aka Eric Forman i That 70's show), som konkurerade med Peter Parker, ett jätte stort superäckel (Venom) när han fick svart-äcklet på sig, medans Peter Parker bara såg ut som en svart Spider-Man?
• Och det sista som var riktigt störande var när Spider-Man kom för att rädda dagen i slutet och hans ställde sig framför en USA flagga. Då höll jag på att ge upp.



// Lisa - Never wound what you can't kill


Min lördag

I Lördags var det ju som sagt Öppet Hus på skolan och Melodifestivalens Genrep på eftermiddagen.




Jag stog nere på "parkett" på modevisningen medans min klass kände att de såg bättre från "läktaren". Hahaha.


Några av Designerna som höll i modevisningen



Anton var konferencier


Johanna var modell för Antons jacka och hon var AWESOME med stora bokstäver!



Becka fick i uppdrag att ta en massa bilder efter modevisningen




Efter modevisningen stack jag, Becka och Anton vidare till Fjällräven Center (förut känd som SwedBank Arena) för att se på genrepet inför Melodifestivalen.


Vi satt på andra raden!


Dolph, Christine och Måns. De var bättre än vad jag hade förväntat mig. Och Måns var kortare än vad jag trodde. Sen måste jag erkänna att jag har fått lite mera respekt för Dolph efter igår. Han är ganska hård ändå. På ett riktigt töntigt amerikaniserat sätt.


Ola var Ola. Rix FM varningen var stor. Och han sjöng om Nathalie än en gång.


Jenny Silvers låt var riktigt usel första gången jag hörde den. Men andra gången blev det helt okej. Tredje gången var den faktist... ja, bra.


Linda Pritchard tyckte jag verkligen inte om


Pain of Salvations låt Road Salt var så jävla vacker att jag trodde att jag skulle gå åt


Anders Ekborg har en röst som gud.
Han passar äckligt bra i musikaler men inte i melodifestivalen


Frispråkarn! <3 Hans låt var extremt löjlig, men otroligt skön. Lite Mange Schmidt aktig. Jag och Becka höjde armen och dansade upp och ner när hans låt gick på snabbreprisen och han satt i Green Room. Han såg oss och började också dansa. Klockrent.


Salem Al Fakir var lugnt bäst av alla igår.
Han är så himla söt när han pratar att man bara vill ta hem honom och mata honom med kalaspuffar.




Johanna var också där. Och hon satt också på rad två fast till höger om scenen (vi satt till vänster). Helt plötsligt satte sig Måns framför henne. Och hon fick ta på honom! Och synas på skärmen. Nej vadå, jag? Avundsjuk!?


Dolph fick sitt eget nummer. Där han sjöng, dansade och slog sönder is-block.


Såhär såg Ola ut under hela Dolphs Uppträdande. Jag och Becka kunde inte sluta skratta när vi såg det, för han ser verkligen ut som han tänker: "
Vad FAN håller Dolph på med nu då!?"



Ja, efter det gick vi till Max för att äta men det var äckligt mycket folk så vi stack till Burger King istället. Som förövrigt är riktigt dåligt. Vi åkte buss hem och resten av kvällen spenderades hemma hos mig, där Jag, Becka och Anton såg på Melodifestivalen på tv:n. Jag ringde och röstade på Salem Al Fakir och Pain of Salvation. Sen låg vi uppe i min säng och lyssnade på musik. Typ "É dé det här du kallar kärlek", "Se på mig" och en massa Martin Stenmarck. Helvärd dag.

// Lisa - "Är det Skavlan!?"


Error Error

Bara jag kan misslyckas med att installera en extern hårddisk, som innehåller bara en apparat och en kabel, till min dator. Vad vill all denna elektronik med mig? Aldrig ska det få funka.

// Otekniska Lisa

Jag är så gay att jag svettas paljetter

Genrepet till Melodifestivalen ägde verkligen. Jag har faktist fått lite respekt för Dolph Lundgren också. Och sen har jag skrämt små barn med Bandgeneratorn innan det. Och sett Johanna vara modell för Antons jacka. Båda var AWESOME med stora bokstäver. Nu tycker jag att ni ska kolla på rapport klockan 19.30 eftersom vi kanske syns i bakrunden! <3

// Lisa - "Och hela 87 kronor till radiohjälpen!"


För att kärlek är grymt överskattat

Kvällen har spenderats med underbara och uppblåsbara Anton och vi har insett att människor är ganska galna ändå. Sen har han rivit ner mina gardiner och spillt is-kaffe i min soffa. Imorgon är det skola. Det gillas inte.

// Hon som kommer att kliva upp klockan 07.00 på en lördag.

Hepatit A och Matte C

Idag har det inte varit någon vanlig fredag, den har faktist varit ganska kass hittills. Det har varit Matte C prov, som gick riktigt uselt. Sen försov jag mig nästan imorse. Jag har tagit vaccination mot Hepatit A (samma som förra året innan Kina) så nu är jag skyddad i minst 20 år. Och imorgon är det öppet hus vilket innebär att jag måste kliva upp klockan 07.00 på en lördag. Men trots allt det där tråkiga så är jag riktigt glad. För att det fredag. Och inget kan förstöra det.


Bilden har inget med texten att göra.
Jag tycker bara om den väldigt mycket <3

// Lisa - Get thee to a nunnery.


Hon dansar och blundar så nära intill

Nä, nu får det vara nog.
Har pluggat matte varje kväll hela veckan och nu orkar jag inte mera.
Provet imorgon får gå som det går.

// Hon som aldrig tänker derivera något någonsin i verkliga livet.

Oscars-nomineringar

Jag är ganska säker på att Avatar kommer att vinna bästa film. Om det inte blir så är det något fel. Inte för att den kanske är den bästa filmen, utanför att James Cameron behöver minst en till Oscar för en av sina filmer. Som om han inte har tillräckligt många från Titanic redan...

Nominerade till 2010 års Oscarsgala

Bästa film:
Avatar
The Blind Side
District 9
An Education
The Hurt Locker
Inglorious Basterds
Precious
A Serious Man
Up
Up in the Air

Bästa manliga huvudroll:
Jeff Bridges i Crazy Heart
George Clooney i Up in the Air
Colin Firth i A Single Man
Morgan Freeman i Invictus
Jeremy Renner i The Hurt Locker

Bästa kvinnliga huvudroll:
Sandra Bullock i The Blind Side
Helen Mirren i The Last Station
Carey Mulligan i An Education
Gabourey Sidibe i Precious
Meryl Streep i Julie & Julia

Bästa regi:
Avatar av James Cameron
The Hurt Locker av Kathryn Bigelow
Inglorious Basterds av Quentin Tarantino
Precious av Lee Daniels
Up in the Air av Jason Reitman

Bästa manliga biroll:
Matt Damon i Invictus
Woody Harrelson i The Messenger
Cristopher Plummer i The Last Station
Stanley Tucci i The Lovely Bones
Cristoph Waltz i Inglorious Basterds

Bästa kvinnliga biroll:
Penélope Cruz i Nine
Vera Farmiga i Up in the Air
Maggie Gyllenhaal i Crazy Heart
Anna Kendrick i Up in the Air
Mo'Nique i Precious

Bästa animerade film:
Coraline
Fantastic Mr. Fox
The Princess and the Frog
The Secret of Kells
Up

Bästa scenografi:
Avatar
The Imaginarium of Doctor Parnassus
Nine
Sherlock Holmes
The Young Victoria

Bästa foto:
Avatar
Harry Potter and the Half-Blood Prince
The Hurt Locker
Inglorious Basterds
The White Ribbon

Bästa kostym:
Bright Star
Coco before Chanel
The Imaginarium of Doctor Parnassus
Nine
The Young Victoria

Bästa dokumentär:
Burma VJ
The Cove
Food, Inc.
Which Way Home

Bästa dokumentärkortfilm:
China's Unnatural Disaster: The Tears of Sichuan Province
The Last Campaign of Governor Booth Gardner
The Last Truck: Closing of a GM Plant
Music by Prudence
Rabbit à la Berlin

Bästa klippning:
Avatar
District 9
The Hurt Locker
Inglourious Basterds
Precious

Bästa utländska film:
Ajami
El Secreto de Sus Ojos
The Milk of Sorrow
Un Prophète
The White Ribbon

Bästa smink:
Il Divo
Star Trek
The Young Victoria

Bästa filmmusik:
Avatar
Fantastic Mr. Fox
The Hurt Locker
Sherlock Holmes
Up

Bästa sång:
The Princess and the Frog - "Almost There"
The Princess and the Frog - "Down in New Orleans"
Paris 36 - "Loin de Paname"
Nine - "Take It All"
Crazy Heart - "The Weary Kind"

Bästa animerade kortfilm:
French Roast
Granny O'Grimms's Sleeping Beauty
The Lady and the Reaper
Logorama
A Matter of Loaf and Death

Bästa kortfilm:
The Door
Instead of Abracadabra
Kavi
Miracle Fish
The New Tenants

Bästa ljud:
Avatar
The Hurt Locker
Inglourious Basterds
Star Trek
Up

Bästa ljudredigering:
Avatar
The Hurt Locker
Inglourious Basterds
Star Trek
Transformers: Revenge of the Fallen

Bästa specialeffekter:
Avatar
District 9
Star Trek

Bästa manus efter förlaga:
District 9
An Education
In the Loop
Precious
Up in the Air

Bästa originalmanus:
The Hurt Locker
Inglourious Basterds
The Messenger
A Serious Man
Up


Matte C(p) är hemskt



Svar om Moa går samhälls:
"Det ska du inte bry dig om. Det är äckligt."

Svar om Moa går natur:
"Byt program till Barn&Fritid. Nu."


Lycka är

att ha ett fint samtal om universum och ödet med en god vän

Thirty, flirty and thriving

Det är inte helt fel att se en film en vanlig måndagkväll.
Det är inte helt fel att den filmen heter 13 going on 30 (aka 13 snart 30) och är en sådan där film jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har sett. Men den är fortfarande lika söt.



// Lisa - OK, you can wipe the doe-eyed-Bambi-watching-his-mother-get-shot-and-strapped-to-the-back-of-a-van look from your face

RSS 2.0