Sometimes I think I have felt everything I'm ever gonna feel. And from here on out, I'm not gonna feel anything new. Just lesser versions of what I've already felt

 
Idag (ja, fortfarande idag. Har inte somnat än, ni vet det argumentet) var det alla hjärtans dag. En otroligt bespottad dag som jag får försvara varje år. Tycker att en dag om året då en blir extra påmind om att en kan göra något kärleksfullt bara är bra. Själv spenderade jag kvällen i fint sällskap av Schulia, då vi tog bussen till Malmö för att ha en helkväll på bio.
 
* Her
Spike Jonzes framtidsdrama som handlade om Theodore (gestaltad av en känslosam Joaquin Phoenix), en ensam man som jobbar på ett företag som komponerar "vackra handskrivna brev". Han lever i ett framtidens Los Angeles som är skrämmande lik vår nutid, dvs en massa telefonflipprande och hörlurar i öronen vart en än går. När han inköper ett nytt artificiellt intelligent operativsystem (röstskådespeladd av Scarlett Johansson) delar de ett förhållande som gräver djupt i vår mänskliga ensamhet och vad kärlek egentligen betyder. Mycket Oscarsbuzz runt denna film, som jag tyckte var väldigt tänkvärd men inte speciellt sympatisk. Fick samma obehagskänslor som när jag såg Ruby Sparks första gången. Dock var det ett otroligt foto, men historien lämnade mig med en känsla av hopplöshet.
 
 
* RoboCop
Remake:en av 80-tals klassikern med vår egen Joel Kinnaman i titelrollen som polisen Alex, som efter ett mordförsök får en andra chans till livet då företaget OmnicCorp tar hjälp av Dr. Norton ("mysigt gestaltad av Gary Oldman") för att bygga in vad som är kvar av honom i en militärrobot. Lättsam actionrulle som bjöd på rätt mycket skratt (mest pga att Samuel L Jackson inte kan vara seriös för fem öre). En snygg film som var sevärd.
 
 
// Lisa - The past is just a story we tell ourselves.

Kommentarer
Postat av: Rebecka V

Är så taggad på att se Her! Känns som att det finns mycket att diskutera i den (spoken like a true svensklärare)!

Svar: Finns det verkligen! Vill prata med dig då du sett den!
Lisa-Marie Sundin

2014-02-15 @ 02:27:48
URL: http://www.rebeckav.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0